Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ben-Batur merhaba hocam. bu sonuca nerden vardınız acaba ? Kaçırdığım bi konu mu oldu acaba diye soruyorum. Biyerde okumuştum konsolosluk eleman alımı yapmış diye. İnşallah TC den daha fazla kişi vize alabilir.

• @goktug1122 haziranın başlarında aynı düşünceye sahiptim 🙂 dosya taşıma için uğraşan insanlara bakıp şükrediyordum cn allahtan 5.3k diye. Bir gün ufak bir analiz yaptım; eğer bu cn ile dv2023 talihlisi olsaydım vizemi ocakta alacaktim. dv2024 talihlisi olsaydım temmuzda alıyormuşum.
    Bu ne demek? Ankaranın 1 yılda 6 aylık bir gerileme yapması demek. bu sene de yine aynı gerilemeyi yaparsa temmuzda 3k cnliler anca vize alacak demekti. bunu görür görmez taşıma işlemleri için derinlemesine araştırma yapmaya başladım ve fam yasası ile dosyamı taşıdım ekime mülakat aldım.

• @gucarslan benim green card serüvenim
    6 Mayıs 2023 de kazandı maili geldi
    4 Temmuz 3 de D260 formunu doldurdum
    4 Nisan 2024 mülakat için gün verildi [20 Mart da sağlık raporu aldım]
    7 Nisan da PTT den 6 aylık vize basılı pasaportumu ve Amerikaya girişte pasaport polisine teslim edilmek üzere dosyayı teslim aldım.
    19 Ağustosta Amerikaya gidip evraklarımı teslim ettim ve 22 Ağustosta geri döndüm.
    6 Eylülde belirttiğim adrese green card teslim edildi.
    The End

• @Selin-2

Dear Sir/Madam

I am writing to kindly request the transfer of my Diversity Visa (DV) case to the U.S. Embassy in (taşımak istediğiniz konsolosluk). We are planning to stay at the following address during our time in (konsolosluğun olduğu şehir):

(belirteceğiniz adres) tanıdığınız varsa onun adresini yazın yok ise otel/hostel/airbnb yazabilirsiniz)

Name:
    Surname:
    Date of Birth:
    Case Number:

• Sorulduysa özür dilerim ama onay veya randevu maili gelmeden önce, randevu tarihini sorgulama yapabileceğimiz bir link var mı veya ne aşamadayız öğrenebileceğimiz bir sorgulama ekranı?

• @Gs1905 sıkıntı olmuyo hocam taşıyabilirsin ben kcc ile ilk önce tiran a daha sonra ordan da hong kong a taşıttım

• Viyana'da mülakat için ingilizceye çevirtmemiz gereken belgeler neler acaba? Hem orada üniversite başvurusu için gerekli olanlar hem de vize mülakatı için çevirtmemiz gerekenler neler?

• @Mehmet-ynd Sebebini mantık çerçevesine oturtamadığımız bi şekilde Ankara konsolosluğu her zaman daha az DV dosyasına bakıyor. Ankarada çok daha küçük, çok daha az personeli olan konsolosluklar Ankaranın 2-3 katı dosya bakıyor. Yani neyin yanlış gittiğini tespit etmeye vakit ayırmak yerine (çünkü bizim çözüm bulacağımız bi konu değil) kendimizi kurtaracak hareketi erkenden yapmamız çok daha önemli hocam 🙂

• @onuru kardeşim durumun var ise makao ya git

• ⭐⭐⭐

@leylaa 😂...Aşı kartı aile hekiminizden temin edilebilir...Bir hekimimden international aşı kartı örneği buldum. En kısa sürede onu drive a atıp link paylaşacağım...Belki işimizi görür..

• ⭐⭐⭐⭐

@Katzfiell_ DV2023 Viyana mülakat deneyimlerinden seçilen derlemeye aşağıdaki link'ten ulaşabilirsiniz, dosyayı hazırlayan @atalardankalanbirben'e teşekkür edebilirsiniz bu çalışması için...

https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/files/1709286503667-xcode.pdf

• @goktug1122
    DV25 ozelinde ilk bultenler ile mulakat almaya uygun bir cn’niz var. Normal duzende isleyen bir konsoloslukta mülakata gireceginizi varsayarsak, sizinle benzer cn sahip dosyasini baska ulkere tasiyan insanlar gibi butun surecinizi tamamlayip 2024 yili bitmeden Amerika’ya yerlesebilme ihtimaliniz bir hayli yuksek. Gelin gorun ki hayallerinizi kabusa donusturecek bir gercek var o da Ankara. Siz mali yilinizin son zamanlarinda hala vize almayi beklerken, sizinle benzer cn sahibi dosya tasiyarak vizelerini alan kisiler, Amerika’da is bulmus, evlerine yerlesmis, cocuklari okula baslamis, kredi skorlari olusmus, kendilerine gore bir duzen kurmus olarak Amerika’da ki hayatlarina devam ediyor olacaklar. Bu surenin ne kadar onemli oldugunu buraya gelince cok iyi anlayacaksiniz. Bu arada bu bir lutuf degil, olmasi gereken ve en dogal olan surec. Gecmis yillarinin deneyimlerini okuyup, ozumseyen bir DV25 kazananin Ankara’dan mulakat beklemesi cok buyuk bir risk aliyor oldugu anlamina geliyor. Tabii ki surec sizin ne yapacaginiza karar verecek olan da sizsiniz, sureciniz de bol sanslar dilerim.

• DS260 formumu açıp düzeltmem gerekiyor nasıl yapabilirim? Sistem üzerinden Ankara'ya mail attım ama dönüş alamadım

• @Baran-Soylu Mailinizi dün ve bugün özelinde düşünerek gönderdiğinizi varsayarsak eğer konuyla alakalı dönüş haftaiçini bulacaktır.

• @evrentnrkl geçen hafta göndermiştim bir dönüş alamadım henüz

• Arkadaşlar merhaba 2011- 2012 yıllarında tam olarak 10 ay yabancı bir ülkede yaşadım. 10 ay için police record almam gerekiyormu o ülkeden ?

• @Baran-Soylu isterseniz bu haftaiçine kadar bekleyin yoğunluk olabilir.

• @Ugur-2 Yanlış bilmiyorsam 1 yıl (12 ay) kaldığınızda evrak istiyordu. Tabii genede konuya daha vâkıf diğer arkadaşlar cevap verecektir.

• @Mehmet-ynd @Ben-Batur Aslında bu istatistikleri belirleyen tamamen vize-randevu kotası ve tabi birazcık şans ama yine de bir istatistik yapmak istersek 2022 yılında 26 bine kadar randevu verilmiş. 2023 yılında 14 bin, 2024 yılında 7 bin. Bu düşünceyle randevu sayıları %50 düşüş yaşamış. Eğer geçen senenin randevu alanlarını baz alırsak 7.000 Sayısı %50 Azaltıldığında: 3.500 olur.

4000-4900 arasındaki CN'lere mülakat maili Ocak-Şubat ayında gelmiş. TAVSİYEM Ocak-Şubat'a kadar maili bekleyin eğer gelmezse direkt aksiyon alıp dosya taşımayı düşünün. Bu süreye kadarda seyahat masraflarınızı, kalacak yerinizi ve randevu alacağınız ülkeyi-ülkeleri ve ülkedeki sağlık raporu aşamalarını iyice araştırın. Zamanı geldiğinde hazırlıklı olduğunuz için sürecinizi hızlı bir şekilde ilerletebilirsiniz. Bu sadece bir tavsiyedir. Umarım herkes randevusuna ve hayallerine bir an önce kavuşur.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-ynd dv23de konsolosluk yeni binaya geçti büyüdü, pandemi etkileri azaldı mülakat sayıları artar dedik bir önceki seneye göre düştü. 2024de artık pandemi kalmadı, konsolosluk eleman alıyor ilanları var mülakatlar artar dendi artmadı tam tersi düştü. Aynısını 2025de göreceksiniz normal konsolosluk eleman alır ancak bu dv vizesine etki etmeyecek her sene geriye doğru gitmeye devam ediyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |