Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Henry-bloor tracking number üzerinden kontrol ettiğimizde teslim edilmiş gözüküyor. Onun dışında başvurunuz alındığında dair vb. hiç bir iletişim olmadı Uscis’den. Elimizde de bir tek USPS tracking number ve money order detayları var. Başka herhangi bir bilgi yok. My uscisden bir iletişim kurmaya çalıştığımda da receipt number istiyor, böyle bir numara elimde yok. Sanırım başvurunun ellerine geçtiği bilgisi iletilirken receipt numberı veriyorlar.

• Yasaklı

@Saner-Mesçioğlu Nebraska ya gonderdiniz degil mi

• @Henry-bloor Nebraska'ya mı gönderiliyor? İkamet yerine göre adresler var USCIS sayfasında, oralara gönderilmiyor mu? Ben de haftaya göndereceğim o yüzden sordum.

• ⭐⭐⭐⭐

@eeken Oturduğunuz Adresinizdeki eyalete göre gönderilecek yer değişiyor. Web sitesinde gönderilecek adres ve detaylar yazılı

• @redsat2000 üstteki arkadaş Nebraska'ya gönderdiniz değil mi deyince şüpheye düşüp tekrar baktım uscis sitesine 🙂

• Yasaklı

@eeken i131 aslinda 2 cesit eger green cardli iseniz size 15 ayda pasaport gibi bir evrak veriliyor ama Green Card disinda baska bir statude iseniz advance parole olarak gecer 1 kagit cikis giris izni icin oda 6 ila 8 ayda geliyor, ikisininde kodu i131 ve Nebraska merkezi Green cardlilar icin process ediyor ama statunuz baska ve advance parole icin basvurduysaniz ikametgaha gore 3 5 farkli merkez diye hatirliyorum.kisacasi green card varsa Nebraska yoksa artik ukametgah neresi ise.umarim aciklamisimdir

• @Henry-bloor Green card olduğunda, yani dokümanı reentry permit olarak göndereceğimiz zaman yine sitesinde belirlenen yerlere gönderiyoruz. Evet Nebraska process ediyor ancak gönderim yeri farklı merkezler. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

• Yasaklı

@eeken dogru su anda ve gecen sene oyleydi ama belki gelecek ay baska bir yerde olabilir burada onemli olan sistemin berlirttigi yere gondermek gonderdi iseniz merak etmeyin process edeceklerdir diyelim ki yok o zaman ask Emma uscis den ulasmaya calisin

• ⭐⭐⭐⭐

Eğer IAE numarası yok ise bütün işlemleri takip , dava açma veya Uscis ile irtibat kurmak imkansızlaşır. O durumda Green cards bulunan A ile başlayan Uscis numaranızla veya SSN ile öğrenmeyi denemek durumundasınız. Öğrendikten sonra My Uscis üzerinden belirtilen belli bir süre sonra dava / case açarak takip etmelisiniz. Standard İşlem süresi mevcut gerçek süreden az olduğu için case açmanızda sıkıntı yoktur. Evrak gönderme esnasında Göndereceğiniz posta first mail certified ve iadeli tahahütlü alıcı imzalı olmalıdır. Bu gibi durumlarda bu uygulama size proof olarak garanti sağlar. Delil teşkil eder. Posta sitilinize göre yani kurye yada USPS göre gidecek postanın adres detayı farklıdır. Aynı şekilde eyalet organizasyonuna göre de farklıdır. Mutlaka güncel durumu teyid ediniz.

• Yasaklı

@redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Eğer IAE numarası yok ise bütün işlemleri takip , dava açma veya Uscis ile irtibat kurmak imkansızlaşır. O durumda Green cards bulunan A ile başlayan Uscis numaranızla veya SSN ile öğrenmeyi denemek durumundasınız. Öğrendikten sonra My Uscis üzerinden belirtilen belli bir süre sonra dava / case açarak takip etmelisiniz. Standard İşlem süresi mevcut gerçek süreden az olduğu için case açmanızda sıkıntı yoktur. Evrak gönderme esnasında Göndereceğiniz posta first mail certified ve iadeli tahahütlü alıcı imzalı olmalıdır. Bu gibi durumlarda bu uygulama size proof olarak garanti sağlar. Delil teşkil eder. Posta sitilinize göre yani kurye yada USPS göre gidecek postanın adres detayı farklıdır. Aynı şekilde eyalet organizasyonuna göre de farklıdır. Mutlaka güncel durumu teyid ediniz.

Nokta.cok aciklayici olmus .

• @Saner-Mesçioğlu Dönüş için teşekkürler. Bugün posta ile biometrik randevusu geldi, tekrar aBD'ye gitmemiz gerekecek. Yani sms/e-mail almadık. ABD'den çıkmamıza rağmen de notice geldi, sorun olmadı.

• @Saner-Mesçioğlu Dönüş için teşekkürler. Bugün posta ile biometrik randevusu geldi. Yani sms/e-mail almadık.

• Yasaklı

@Saner-Mesçioğlu, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@Saner-Mesçioğlu Dönüş için teşekkürler. Bugün posta ile biometrik randevusu geldi, tekrar aBD'ye gitmemiz gerekecek. Yani sms/e-mail almadık. ABD'den çıkmamıza rağmen de notice geldi, sorun olmadı.

4 yada 5 hafta mi gecmisti ,oyleyse tam dedigim gibi.Umarim sure kisalir ve hemencicik alirsiniz

• @Saner-Mesçioğlu Merhaba. İlk kargo gönderiminizle biometrik randevu tarihi arasında ne kadar süre var? Ben de başvuracağım, fikir olsun diye öğrenmek istedim. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

Bu arada G-1145 formunu eklemiş miydiniz başvurunuza? Bu form ile bildirim alınabiliyor diye biliyorum.

• @eeken randevu verdikleri tarih ile usps’e kargoya verdiğimiz arasında 35 gün var. Evet o formu da koymuştuk ama herhangi bir bilgilendirme olmadı.

• Merhabalar. 3 yasindaki oglumuzun otizm suphesinden oturu doktor tavsiyesiyle cift dilli ortamin iyi gelmemesi, kalabalik aile olmamasi, ilgilenecek zaman bulamamak gibi sebeplerle hizli bir sekilde TRye donus yapacagiz. 1 yil icinde eger konusma ve ilk kelimeleri alabilirsek, donmeyi planliyoruz. Turkce konusmadan ingilizce ortama sokamiyoruz. 3 ay kadar da bekleyemeyecegiz cunku zamanla yarisiyoruz. Bir tavsiyeniz olur mu? Eger kisa surede hicbir ilerleme yapamazsak ve surecimiz TRde uzarsa 1 yil sonra gir cik yapmak mantikli olur mu?

• Merhaba arkadaşlar çok kritik bir sorum var. Acil önemi var bizim için.

Greencardı kazandıktan sonra süreci başlatmak için birkaç günlüğüne
    New York'a gittik 21 mart 2024'de. Birkaç gün kalıp geri döndük. 5 ay sonra 30 ağustos'da tekrar birkaç günlüğüne gezmeye Miami'ye gittiğimizde Pasaport görevlisi bize nerede yaşadığımızı sordu biz de henüz temelli yaşamıyoruz bu zaman alan bir süreç gelip görüyoruz dedik. Görevli bize en geç 21 Mart 2025 yılına kadar Amerikaya temelli yerleşmemiz gerektiğini söyledi. Biz özel sebeplerden ötürü Amerikaya temelli taşınma zamanımızı 2026 yılı olarak düşünmüştük. Biz her 5 ayda 1 defa Amerika'ya gidip giriş çıkış yapsak greencardımız yanar mı ? Tek seferde 6 aydan uzun süre ABD dışında kalmadıkça (biz 5 ayda bir giriş çıkış yapıcaz yani max 4-5 ay uzak kalmış olucaz) greencardımızı koruyabilir miyiz? Yoksa re-entry form doldurmamız gerekli midir?

• Yasaklı

@tetelele dostum niye kasiyorsunuz direk basvurun keske geldiginizde ve 5.5 ayda bir gir cik yapin jfk airporttan.Formulu bu gidin arkadasinizdanda yer kiralyin oda oda burada bag olarak gozukur 250 300 dolara yapar ... kasmayin bukadar.Derhal i131 e basvurun ki 15 ayda geliyor

• @tetelele
    Homeland Security’nin dediği doğru. 21 Mart 2025’e kadar kalıcı olarak yerleşmek için gelemezseniz, ya da geldiniz, kısa kalıp tekrar çıktınız diyelim, abandoned olarak düşünülebilir, ve green cardlarınız iptal olabilir.

Sadece ABD dışında ne kadar kaldığınız değil, statünüzü koruyabilmek adına ABD içinde de ne kadar kaldığınız önemlidir. Green cardı sadece gir-çıklarla hem koruyup hem de turist vizesi gibi kullanamazsınız. 2026 kararınızı netleştirmek için çok uzak bir tarih.

• @Henry-bloor Dostum cevabını biraz daha net yazabilir misin tam anlayamadım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |