@Ping-PONG Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için 🙂
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada mı ? Amerika mı ?
-
@Henry-bloor iste onu diyorum,neden trye Geri donmuyorsunuz?
-
@charon 4 ay orda sonra burda sonra baska yerde ? Neyi anlamadiniz ki ? Heryerde kendi kapasiteme gore is yapiyorum.Ikiside memleketim
-
@Henry-bloor 10 yıllık amerika ve ayrıca 7 yıllık geçerli kanada turist vizem var. Geçen sene yazın 2 aylık tatil gezma amaçlı kanada ve amerikaya gittim. yaklaşık bir ay amerika los angeles, miami, san fransisco gezdim eglendim diğer bir ayda amerikadan kanadaya gidip vancouver montreal quebec city gezdim. Sonra geri geldim ve istediğim zamanda tekrar giderim neticede vizelerim var.
amerikada ve kanada'da uzun süredir ( yaklaşık 5 seneye yakın ) yaşayan arkadaşlarım var ve benim bu iki ayda gezdigim gordugum sosyal yaşam eğlenceyi yapamamışlar. İş güç geçim mücadelesi insanı engelliyor sosyal yaşam ve gezme için. Her nedense eğer amerika ve kanada gibi yerlerde robotlaşıyorsunuz sosyal yaşam tatil filan beklemeyin. amerika veya kanadada çalışıyor ve yaşam mücadelesi veriyorsanız Sosyal yaşam gezme eğlence konusuna tam anlamıyla zevkine varamazsınız.
En güzeli turist olarak gezmek oraları. Sonrada geri gelmek. -
@dynamic-character kesinlikle ama soyle birsey var kac tane istanbullu istanbulun her tarihi yerini bilir ? Yada kactanr ankarali Hattusas a etnografia muzesine operaya gitmistir? Yada turkler olarak kac kisi dogudaki mardinin konaklarina nemruta agri dagina karadeniz yayalari ile datca ya oludeniz ila gokce adaya gitmistir? Eger bir yerde amac para ise gezme tozma hic olmuyor life business balance i yakalamak hele 1. Jenerasyon gocmen iseniz hic kolay degil .Hele birikim de yoksa Yada disaridan gelen pasif gelir de yoksa mecbur en az 2 iste haftada en az 60 saat calismak zorunda.en dandik otelin geceligi 100 dolar bu ulkede diger masraflara karismiyorum bile.sosyal yasam isteyen avrupaya gocsun ama irk devletlerinin oldugu ucretlerin az oldugu fakir avrupadada bir kuzey amerikanin bollugunu beklemesin
-
@Henry-bloor Dostum kesinlikle seni kast etmedim. Anlatmak istediğim şu: bir üye düşünün, ilk mesajı bir Kanada topic ine girip Kanada şöyle kötü, express entry den oturum almak imkansız, iş yok, kiralar yüksek, giderseniz zarar edersiniz,şuradan inceleyebilirsin, burdan temin edebilirsin. Gibi mesajlar atınca dikkatimi çekti.
Abi adam bu foruma herkes gibi birşeyler sorup, birşeyler araştırıp, bilgi sahibi olmak için üye olur. Bu birkaç üyeyi farkettim. Bunlar bilgi sahibi olmaya,deneyim veya bilgi aktarmak için gelmemiş. Kanada karalaması... Başka birşey olamaz. Tamam öyle olabilir, kötü veya çökme durumunda da olabilir. Yani Kanada nin durumu böyle diye bazı insanlar forumlara üye olup iyilik için Kanadaya gelme telkininde mi bulunuyor?
ilk mesajıyla Kanada karalaması yapanların sebeplerini anlayamıyorum. Bu bilinçli yapılıyor ama neden?
-
@Henry-bloor doğru dediklerin. Bir yere turist olarak gitmekle orada uzun süre yaşamak çalışmak ve geçimi sağlmak ayrı şeyler. Turist olarak gidince çok farklı bir hayat yaşıyorsun ve en zevki olanda bu zaten.
-
@XFatihX kanada 2014 turkiyesidir fiyatlarida alim gucude ne ise odur.Iyisiyle kotusuyle yinede saglikli risk alan caliskan biri icin guzel bir memleket ve prestijli bir vatandasliktir.hintliside olsa cinlide olsa secilerek elenerek vatandas oldugundan her yerde saygi gorur
-
@Henry-bloor çok bir prestiji olmaz.
-
@rezönans olur,yurtdisinda soru sorulmadan donus bileti istenmeden otele girislerde hemen sevimlilik yapanlari gorunce prestiji yuksek
-
@Henry-bloor kişinin gerçek amerikalı veya kanadalı olmadığını göçmen olduğunu tahmin ediyor pasaport kontrol memurları ve girişlerde soru soran sorguya çekenlerde oluyormuş.
-
@rezönans hic karsilasmadim.eger etiketiniz varsa sizin artik oylesinizdir.Ama garip giyinip tuhaf hareketler yapip simarik davranirsaniz ne olursa olun sıkıntı yasarsiniz.Normal biri asla yasamaz ha olabilir mi olsa bile sonunda giris yapar tr pasaportuyla karsilastirmayin ki ondada duzgun giyinseniz yine sizi iceri alirlar
-
@rezönans norveçe girerken gözümün önünde avustralya pasaportu sahibi hintli sorguya çekildi. 5-6 dakika sürmüştür.
ben vizesiz girdim gemiadamı cüzdanıyla
-
@charon evet bunun gibi çok var. Yani amerika veya kanada pasaportu olup ülke girişlerinde sorun yaşayanlar oluyormuş. Kanada pasaportun olsa bile giriş garantin yok. Pasaport memuru kişinin gerçek orjinal kanadalı veya amerikalı olmadığını tahmin ediyor. Bir arkadaşımın tanıdığında amerikan pasaportu olmasına rağmen uzakdoğu ülkelerinin birine girişte bayağı bir soru yağmuruna bekletilmeye filan maruz kalmış. Kısaca kanada veya amerika pasaportu olması çok birsey ifade etmiyor.
-
....benim australya pasaportumda dogum yeri istanbul gozukuyor,los angeles gumrugunde memur istanbuldami, sydneydemi yasiyorsun diye sormustu.bazen calinmis pasaportlarin uzerinde degisiklik yapiliyor ve hic alakasi olmiyan adam ingiliz vatandasi gibi amerikaya girmek istiyor,gumruk memurlari suphelenirlerse soru yagmuruna tutarlar..
-
@sir-altan evet çok var örnekleri dediğin gibi. Kanada veya amerika pasaportuna sahip olmak mutlaka sorunsuz giriş yapacaksın anlamına gelmiyor. Pasaport kontrol memurları kişinin orjinal gerçek amerikalı veya kanadalı olmadığını zaten tahmin ediyor ona göre soru yağmuru bekletilmeler filan olabiliyor. Yani ben kanada pasaportuna sahibim her ülkeye çok rahat kolay girerim durumu malesef her zaman olmuyor. Hatta dahada çok zor olabiliyor bazı yerlerde.
-
@Henry-bloor Son zamanlarda kanadaya gidenlerin beklentilerini bulamamasının nedenleri;
1.Kiralar aşırı pahalı ve normal standart bir maaş ile iş bulup çalışan bir kişinin tek başına ev kiralaması imkansız gibi birsey. Ancak bir evde iki kişi mutlaka çalışması gerekir.
2.Çalışarak ev almak imkansıza yakın gibi birşey. Kanadada çalışırım ev alırım beklentiniz olmasın çünkü alamazsınız.
3.En kötüsüde kalıcı oturum - pr almak çok zorlaştı. İyi eğitimli, master dereceli, çok iyi ingilizce dil test skoruna sahip, kanada içinde eğitim almış ve hatta kanada içi iş deneyimi olan 20-30 yaş aralığındaki gençler bile şu an express entry sistemi puanlamasında kalıcı oturum almakta zorlanıyor hatta alamıyorlar. Yaşınız 35-40 ve üzeri ise zaten kalıcı oturum almak beklentinizi minimuma düşürün. Çünkü zor
4.Kanada güzellemesi yapanlara inanıp gösterilen villalara lüks arabalara sahip olacagınızı sanmayın. Hepsi birer reklam pazarlama tekniği. Kanadaya gönderdikleri kişi başına komisyon alınan bir sektör oldugundan gerçekleri farklı algılatma ile kişilerin zaaflarına hitap ederek kanadayı cazip gösteriyorlar. Ama kanadaya gelince gerçeklerin öyle olmadığını anlayınca iş işten geçmiş oluyor.
5.Uber yemek dagıtım gibi işlerin hepsi geçici ve size ancak ek cep harçlıgı saglar. Bunlara güvenip ben kanadada yaşarım dusuncesine aldanmayın. Hiçbiri size değer katacak yuksek maddi kazanc saglayacak işler degil.
6. Amaçınız tamamen ekonomik ve maddi yatırım birikim para kazanma ise kanada çok yanlış bir yer. Herşey sistemli ve kolay kısa sürede zengin olma durumu asla yok ve imkansız. Çalışarak zengin olanı çok para kazananı henüz göremedik ve yok. -
@MySea kanada için en yaşanabilecek yerler güney batı BC eyaleti tarafları vancouver, kelowna gibi yerler. Hem iklim, pasifik denizinden gelen ferah oksijeni bol temiz hava, hemde insan kalitesi açısından en iyi yerleri burada kanada içinde. Diğer iyi yanı ise hemen karşı tarafı amerikanın en güzel yerleri seattle, los angeles, san fransisco tek bir uçak ile kısa sürede sosyal hayatın canlı olduğu şehirlere ulaşıyorsun.
-
@sir-altan amerika turist vizesi için standart 10 yıl geçerli, kanada ise pasaport bitim süresine kadar gecerli turist vizesi veriyor. Her seyahatinde normal şartlarda ülke içinde 6 ay kalış hakkın oluyor. Yeterli seni geçinderecek finansın ve bu iki ülkedende pasaportunda geçerli turist vizen varsa her türlü iki ülke arasında geçişler yaparak uzun süre yaşarsın. İş bulma çalışmaya ihtiyaçın yoksa bu şekilde yaşayan çok kişide varmış. Bir süre kanada tarafında yaşa sonra amerika tarafına geç orada yaşa canın sıkılırsa istersen memleketine geri dön bir süre memleketinde yaşa sonra tekrar git amerika kanada yaşa bu döngü ile yaşarsın. Yani kalıcı oturum alayım sonra amerika kanada pasaportu alayım dertlerine girmeyede gerek yok paran varsa tüm dunya seni bekler. gez dolaş keyfine bak
-
@sir-altan arkadaşımda amerika pasaportu var en son singapura girerken sorun çıkarmışlar bekletmişler.
-
@MySea kanada garip bir yer. Çok sistemli ve herşey bir prosedüre bağlı. İş hayatınca maaş oranları belli eşitsiz gelir dağılımı yok. Yani sistemsiz bir anda kolay para kazanma yok gibi birşey.
Benzer Başlıklar
112
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k