@nilfersev Umarım gerçekten ihtiyacı olan ve bu konuda kendine güvenen kadın arkadaşlarımıza çıkarda hayatlarının rotası değişir güzelleşir. 🙂
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada mı ? Amerika mı ?
-
@workstation katılıyorum, artık dünyanın tamamında vatandaş olma olayı yaş.trene binen bindi kalanlar artık 30 yaş altı 10 yıl iş tecrübesi phd anadil seviyesinde yabancı dil yurdışında gideceği ülkede aldığı yüksek öğrenim olmadığı sürece kapılar kapalı.iltica olayının da cılkını çıkardılar artık direk deport muhtemelen cenevre anlaşmasını da iptal ederler ki resmiyete çok sallıyorlar bu kişileri ki gelseler bir halt olamazlar 3000 dolardan başlıyor ev artı araba ki ağrıdan çıkmış adam hayatta beceremez bu saatten sonra.
-
@Henry-bloor son zamanlarda kanadaya gidip beklentisini bulan yok hepsi hüsran. Belki vardır ama onuda samanlıkta iğne aramaya benzetebilirsin. Geneli gelmeden önceki akıllarındaki kanada rüyası ile gelince gördükleri kanada kabusu arasındaki hayatı yaşıyor. Netice maddi zarar ve geri dönüş. Ucuza telefon ve araba aldık hissi ile avunma. Halbuki uçak parası ve diğer masrafları falan eklediğinde ucuz değil pahalıya almış oluyorsun. Cepteki 30-50 bin kanada doları sıfırlayıp geriye dönüş. Bu şekilde en az 8-9 kişi gördüm. Önceden izledikleri gördükleri fotolara videolara ve anlatılan suni kanada güzellemelerine aldanıp gelenler. Sanıyorlarki o fotolardaki villa bahçeli evlerde yaşayacağız refah içinde toz pembe bir hayatımız olacak. Gelince gerçekleri görünce titanik.
-
Bu arada, Kanada'nin emeklileri de kis aylarini Florida'da geciriyorlar.
-
@MySea emeklisi zaten terk ediyor kanadayı. Phuket adası, Bali adası gibi tropikal yerlerde bolca beyaz kanadalı görebilirsiniz. Sıcak hava, bol güneş, kar kış olmayan yerlere ve ucuz hayata hasret kalmışlar ömürleri boyunca. Hepside kanadanın negatif yönlerinden şikayet ediyor. Pahalılık ve aşırı göçmen sorunu. Göçmenlerin çoguda zaten kanada pasaportunu alınca direkt terk ediyor kanadayı. Son zamanlarda gidenlerde bir süre sonra terk ediyor.
-
@workstation kendim zaten oraliyim,2016 dan sonra yani jsutin geldikten sonra hersey sarpa sardi,eskiden hersey kolaydi kiralar evler falan cok uygundu is rahatti nezaman hinli cinli filipini doldurdu o zman cilki cikti.Alan aldi vatandasligini simdi olanlar cooook zor .Amerikada zor ama saglikli isen tuvalet temizliyene 4000 cad paraveriyorlar usa de
-
@Henry-bloor Son zamanlarda kanadaya gidip beklentisini bulan yok gibi birşey. Çoğu hayal kırıklığı ve maddi zarar ile geri dönüş. Bundan sonrada düzelmez. Kanada içinde beyaz yaka denilen ofis jobs pozisyonların çoğu dolu ve personel ihtiyaçıda yok. Artık mavi yaka denilen mesleklerde talep azaldı hatta tır şöforlugu bile artık cazip değil ve geliri düşük ve bu işlerde çalışan kişiler memnun değil. Birikim yapılamıyor parasal olarak
Zengin parası olan aileler cocuklarını dil eğitim filan için gönderiyorlar onlarda tek oda kiralama konaklama yapıp gündüzleri okula gidip geliyor. Okullarda öyle yüksek kalite değil. Apartman pasaj gibi binaların içinde derslik gibi yerler. Sözde eğitimi tamamlayıp sembolik bir basit sertifika filan alıyorlar buraları kanadayı bilmeyenlerde bunları çok kaliteli yüksek nitelikli eğitimli filan sanıyor. Gerçekte alakası yok. Sıradan bir eğitim. Bunların dışında iş bulmadan gelen, işi olmayan ve kısıtlı paraları olanlarda bir sure sonra geri dönuyor. Kanadanın genel özeti.
Son 5 sene önce ile şu zaman arasında bile fena fark var her gecen gün geçim dahada zorlaşıyor. Kanada güzellemesi yapanlara aldanmayın hepsinin amaçı rant gelir. Gönderdikleri kişi başına komisyon ve gelir aldıkları için kişilerin zaaflarına hitap eden şeyleri asparagas anlatarak villaları bahceleri arabaları göstererek tamamen pazarlıyorlar kanadayı kişilere. Çoğu kişide inanıyor aldanıyor netice hüsran ve maddi zarar.
kanadaya gelip şansınıza iş bulsanız alacağınız aylık net maaş 3000 kanada doları aralığında olur daha yükseğini beklemeyin. ev kiralarıda minimum 2500 dolardan başlıyor. hesap ortada.
Gördüğünüz lüks evler bahceli villalar filan çoğunu hong kong , çinli zenginler dışarıdan para gücü ile gelip alıyorlar. Yani kanadada sistemin içinde maaşlı çalışarak bu evleri almanız imkansız. Zengin parası olan bu uzakdogululular baskın ve üst lüks hayatı orada onlar yaşıyorlar. Size gösterilen bu evlere yaşam tarzına aldanmayın paranız yoksa zengin değilseniz çalışarak bunları almak imkansız. -
@workstation Fotograf video da görülen evlerin fiyatlar minumum 1 milyon dolar

-
@MySea Emekliler Flarida damı geçiriyor
Yaw he he..Onlar zengin emeklilerdir.Adamlar kadınlar 70 yaşına gelmiş hala çalışıyor ne Flaridası 
-
@workstation Güzel yerinde doğru gerçekçi tespitler yapmışınız. ABD-Kanada gibi ülkelerde paran yoksa doğru düzgün ev falan alamazsın Mortgage ömür boyu borçlanırsın falan filan.Araba fiyatlar uygun ama onlarda km yapmış ölmüş gitmiş araçlar.
-
@Seda-Uysal-Avcı Bende Montraeldeydim. Şehir öyle aman aman güzel değil idare eder işte Nisan ayı ortasında sonunda kar yağan bir yerde nasıl mutlu olur insan
Abd-Kanada geneli Çin Hindistan Pakistan iran göçmen kaçak bol bol var. Onlarda insan sonuçta onlarda gelişmiş ülkede yaşamak istiyorlar.Biz Türkler kendimizi ayrı tutsakta Abd Kanada gibi ülkelerde Çin Hindu vb.insanlar daha çok seviliyor.Adamlar bulundukları yeri kalkındırıyor hem kazanıp hem kazandırıyor, biz Türklerde bu yok sayıda az zaten.Kanada güvenli ABD güvenli değil ülke olarak, ABD de her an biri sizi öldürebilir ama Kanada da bu tarz şeyler olmaz.Bol şans size. -
@Semihmete hintliler sevilmez, ucuz işçi oldugu için tolere edilir.
genelde sıkıntı çıkarmazlar, yes sircü takılırlar kast sisteminden dolayı, ucuza çalıştırabilirsin, bağırıp çağırabilirsin, vs. -
@Semihmete turku taniyan yok muhtemlen ise alsada ilki sen oluyorsun mesela sen pislik ciktin o adam alemi cihan gelse birdaha turke sans vermez vehasil sen caliskan melek olursun adam hic dusunmez sirf turk iyi geldi diye bir dahaki turku sorgusuz sualsiz alir.Ama hintli cinli cok oldugundan ve geneli ucuza calistigindan cok takmazlar bir tanesi pislik olsun digerine okey der kisisel bakar ama Turkun boyle bir sansi yok.Ayrica 2022 den sonra gelen ilticaci/kacak tayfada bayag asagi mesela agrililar oyle bir imaj cizdiki duyan kaciyor ,gittikleri yerde nefret ettirdiler ozellikle eski gelenler hep yaka silkiyor had bilmemezlik/vurdum duymazliksimarikliliklarindan dolayi ki cogu ya TR ye dondu ya intihar etti yada bes parasiz geziyor.Kisacasi bu kitada yalnizsin
-
@Semihmete artık kanada içinde çalışarak ev almanız imkansız. Onlar eskidendi. 15-20 sene önce kanadaya gidenler bile şuanki durumda biz bile gelmeyiz kanadaya diyorlar. Kısaca kanada pişmanlık gibi birşey. Çalışarak birikim ve yatırım yapma filan bitti. Çoğu tek oda kiralama ile yaşııyor ve zar zor geçim sağlıyor. Kanada güzellemesi yapanlarda egosal tatmin. Çevresine yakınlarına instagramda ev bahçe araba sincap ağaç market gösterme çabası bakın çok mutluyuz senaryosu. Gerçekte ise rüzgar ters yönden eskiyor , hayal kırıklıgı hüsran ve maddi kayıp. Ama halen bakın çok mutluyuz kurgusu. Suni bir özgüven patlaması ile ego tatmini yaşıyorlar kanadaya gidince ama gerçekte hüsran. Bir süre sonrada geri dönüyorlar.
Araba konusunda ise 5-10 bin dolara alınan ucuz arabaların çoğu sorunlu. Zaten kanada'da arabalar belli bir kilometreye ulaşınca tamiri ile ugrasmıyorlar hemen satıyorlar yeni gelen göçmenlerde bunları alıyor o nedenle ucuza alınan her aracın zaten alan kişiye tamir bakım gibi bir suru masrafı cıkıyor ucuza aldım diye sandıgı araba bu o fiyatın iki üç katına çıkıyor. -
@Semihmete Kanadanın geneli zaten dedigin gibi. Asla bir avrupa gibi değil. Avrupadaki gibi gerçek sosyal yaşam, mimari, muzik, sanat gibi değerleri bulmak çok zor. Her yer zaten uzakdogulu hintli filan. Kanada reklam pazarlama ürünü bir yer gidenlerin çoğuda gerçekleri bir sure sonra anlıyor hayal kırıklıgı ve pişmanlık beraberinde. Son zamanlarda kalıcı oturum çok zorlaştırıldı ayrıca yabancı işçilerede kısıtlamalar filan geldi. Yani insanların kendi kendine terk etmesi isteniyor çok sayıda aşırı göçmen var. Konaklama pahalı geçim zor. Kısaca kanada özeti.
-
@Semihmete kanadanın geneli zaten avrupaya ile kıyaslanamaz. kanada koloni göçmen yeri ve yaşam mimari sanat müzik en önemliside sosyal yaşam asla avrupa gibi olamaz. Yani kanadayı övenlere çok inanmayın genelde güzel harika yaşanacak yer gibi ithamlar ile gerçeklerin dışında tanıtılıyor ve anlatılıyor. montreal toronto calgary ve daha bir çok şehri sıkıcı ve bir süre sonra banal sıradan bir yaşam tarzı hissettiriyor. buraları ve kanadayı övenler ballandıra ballandıra anlatanların kendileride aslında beğenmiyor ama yoğurtum ekşide diyemiyorlar. mecburen öve öve anlatıyorlar
-
@Henry-bloor Evet haklısın. Ne yazıkki Ağrılı kaçak gelip bedenini satan sex işçisi erkekte biliyoruz. Gerçekler acıda olsa böyle ne yazıkki. Otelde müdür arkadaşım var 30 yıldır burdayım ilk defa Türkiyeden gelenlerin sex işçisi olarak çalıştığına şahit oluyorum diyor. Böyle işte. Uber yaptım paraları uçurdum şöyle kazandım böyle kazandım diye video çekenlere inanan keriz bol bizim ülkede.
-
Benimde dikkatimi çeken bişey var. Adam foruma üye olmuş hemen Kanada karalaması yapıyor. Bu olay 1 2 tane değil. Son 2 3 aydır baya bı abartılı olmaya başladı. Bunu forumda 1 veya 2 kişi yapiyo. Sadece Kanada topiclerinde var. Forum yoneticilerinin bu olaya el atması gerekiyor.
Kanada Türkiye den daha kotu bir yer değil. Siz kendinizi kandırdın. Yapılır da bu kadar karalanir mi
-
@XFatihX karalamayi bilmem ama kanadali olarak yazilanlarin neredeyse tamami gercek.Tr den networksuz gelen birinin burada duzen tutturmasi imkansiz ki secimlerden sonra kesin conservative hukumeti ile birlikte yavas yavas butun zayif halkalari geldikleri yere gonderecekler .Bizim dil bilmez kultur bilmez diplomasi gecmez anca iltia ile bir yerlere kitleme ile gelenlerinde sonu bitti 2023 e kadar bu sekilde kalan kaldi artik o olayda yas.Kisacasi eger 30 yas alti master li ielts ve fransiuzcadan tam puan mumkunse kandadan master almis 1 yada 2 sene teer codunda iste calismis cebindede 100k cad parasi olmayan YA-PA-MAZ,kaynak crs calculator:indeed.ca is basvuruluari,reddit sub lari lokaller....Turkiye de gayet guzel guvenli bir ulke en azindan tepede saglam duran devlet var ulke gormek isteyen misira lubnana bangladesh e filipine baksin oyle konusun .Fransaya almanyaya bakip Tr cok kotu demek le gocmen olamazsiniz
-
@Henry-bloor tr cok guvenliyse neden Geri donmuyorsunuz?:)
-
@charon Benim tr dede malim mulkum insaatim var,musterilerim altimda calisan maasli insanlar var.Benim icin heryer Turkiye gibi. tr deki para hicbir yerde yok ben o 70 yillardaki trenle davulla gonderilip 5 10 yilda bir gelen yada yazin izne gelen almancilardan degilim.2022 yilinda batidaki herkes gumlerken tr borsasi yuzde 200 dolar bazinda kazandirdi ev ve arsa fiyatlarindan bahsetmiyorum bile,lutfen gelen herkesi zavalli 1 ekmege muhtac biri olarak sanmayin,isin altin orani su tr de bir halt olamamis kisi Alemi Cihan gelse yurtdisinda bir halt olmaz.
Benzer Başlıklar
142
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k