Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada mı ? Amerika mı ?

Taşındı Kanada
131 44 11.8k 44

• @Semihmete artık kanada içinde çalışarak ev almanız imkansız. Onlar eskidendi. 15-20 sene önce kanadaya gidenler bile şuanki durumda biz bile gelmeyiz kanadaya diyorlar. Kısaca kanada pişmanlık gibi birşey. Çalışarak birikim ve yatırım yapma filan bitti. Çoğu tek oda kiralama ile yaşııyor ve zar zor geçim sağlıyor. Kanada güzellemesi yapanlarda egosal tatmin. Çevresine yakınlarına instagramda ev bahçe araba sincap ağaç market gösterme çabası bakın çok mutluyuz senaryosu. Gerçekte ise rüzgar ters yönden eskiyor , hayal kırıklıgı hüsran ve maddi kayıp. Ama halen bakın çok mutluyuz kurgusu. Suni bir özgüven patlaması ile ego tatmini yaşıyorlar kanadaya gidince ama gerçekte hüsran. Bir süre sonrada geri dönüyorlar.
    Araba konusunda ise 5-10 bin dolara alınan ucuz arabaların çoğu sorunlu. Zaten kanada'da arabalar belli bir kilometreye ulaşınca tamiri ile ugrasmıyorlar hemen satıyorlar yeni gelen göçmenlerde bunları alıyor o nedenle ucuza alınan her aracın zaten alan kişiye tamir bakım gibi bir suru masrafı cıkıyor ucuza aldım diye sandıgı araba bu o fiyatın iki üç katına çıkıyor.

• @Semihmete Kanadanın geneli zaten dedigin gibi. Asla bir avrupa gibi değil. Avrupadaki gibi gerçek sosyal yaşam, mimari, muzik, sanat gibi değerleri bulmak çok zor. Her yer zaten uzakdogulu hintli filan. Kanada reklam pazarlama ürünü bir yer gidenlerin çoğuda gerçekleri bir sure sonra anlıyor hayal kırıklıgı ve pişmanlık beraberinde. Son zamanlarda kalıcı oturum çok zorlaştırıldı ayrıca yabancı işçilerede kısıtlamalar filan geldi. Yani insanların kendi kendine terk etmesi isteniyor çok sayıda aşırı göçmen var. Konaklama pahalı geçim zor. Kısaca kanada özeti.

• @Semihmete kanadanın geneli zaten avrupaya ile kıyaslanamaz. kanada koloni göçmen yeri ve yaşam mimari sanat müzik en önemliside sosyal yaşam asla avrupa gibi olamaz. Yani kanadayı övenlere çok inanmayın genelde güzel harika yaşanacak yer gibi ithamlar ile gerçeklerin dışında tanıtılıyor ve anlatılıyor. montreal toronto calgary ve daha bir çok şehri sıkıcı ve bir süre sonra banal sıradan bir yaşam tarzı hissettiriyor. buraları ve kanadayı övenler ballandıra ballandıra anlatanların kendileride aslında beğenmiyor ama yoğurtum ekşide diyemiyorlar. mecburen öve öve anlatıyorlar

• ⭐⭐

@Henry-bloor Evet haklısın. Ne yazıkki Ağrılı kaçak gelip bedenini satan sex işçisi erkekte biliyoruz. Gerçekler acıda olsa böyle ne yazıkki. Otelde müdür arkadaşım var 30 yıldır burdayım ilk defa Türkiyeden gelenlerin sex işçisi olarak çalıştığına şahit oluyorum diyor. Böyle işte. Uber yaptım paraları uçurdum şöyle kazandım böyle kazandım diye video çekenlere inanan keriz bol bizim ülkede.

• Benimde dikkatimi çeken bişey var. Adam foruma üye olmuş hemen Kanada karalaması yapıyor. Bu olay 1 2 tane değil. Son 2 3 aydır baya bı abartılı olmaya başladı. Bunu forumda 1 veya 2 kişi yapiyo. Sadece Kanada topiclerinde var. Forum yoneticilerinin bu olaya el atması gerekiyor.

Kanada Türkiye den daha kotu bir yer değil. Siz kendinizi kandırdın. Yapılır da bu kadar karalanir mi

• @XFatihX karalamayi bilmem ama kanadali olarak yazilanlarin neredeyse tamami gercek.Tr den networksuz gelen birinin burada duzen tutturmasi imkansiz ki secimlerden sonra kesin conservative hukumeti ile birlikte yavas yavas butun zayif halkalari geldikleri yere gonderecekler .Bizim dil bilmez kultur bilmez diplomasi gecmez anca iltia ile bir yerlere kitleme ile gelenlerinde sonu bitti 2023 e kadar bu sekilde kalan kaldi artik o olayda yas.Kisacasi eger 30 yas alti master li ielts ve fransiuzcadan tam puan mumkunse kandadan master almis 1 yada 2 sene teer codunda iste calismis cebindede 100k cad parasi olmayan YA-PA-MAZ,kaynak crs calculator:indeed.ca is basvuruluari,reddit sub lari lokaller....Turkiye de gayet guzel guvenli bir ulke en azindan tepede saglam duran devlet var ulke gormek isteyen misira lubnana bangladesh e filipine baksin oyle konusun .Fransaya almanyaya bakip Tr cok kotu demek le gocmen olamazsiniz

• ⭐⭐

@Henry-bloor tr cok guvenliyse neden Geri donmuyorsunuz?:)

• @charon Benim tr dede malim mulkum insaatim var,musterilerim altimda calisan maasli insanlar var.Benim icin heryer Turkiye gibi. tr deki para hicbir yerde yok ben o 70 yillardaki trenle davulla gonderilip 5 10 yilda bir gelen yada yazin izne gelen almancilardan degilim.2022 yilinda batidaki herkes gumlerken tr borsasi yuzde 200 dolar bazinda kazandirdi ev ve arsa fiyatlarindan bahsetmiyorum bile,lutfen gelen herkesi zavalli 1 ekmege muhtac biri olarak sanmayin,isin altin orani su tr de bir halt olamamis kisi Alemi Cihan gelse yurtdisinda bir halt olmaz.

• ⭐⭐

@Henry-bloor iste onu diyorum,neden trye Geri donmuyorsunuz?

• @charon 4 ay orda sonra burda sonra baska yerde ? Neyi anlamadiniz ki ? Heryerde kendi kapasiteme gore is yapiyorum.Ikiside memleketim

• @Henry-bloor 10 yıllık amerika ve ayrıca 7 yıllık geçerli kanada turist vizem var. Geçen sene yazın 2 aylık tatil gezma amaçlı kanada ve amerikaya gittim. yaklaşık bir ay amerika los angeles, miami, san fransisco gezdim eglendim diğer bir ayda amerikadan kanadaya gidip vancouver montreal quebec city gezdim. Sonra geri geldim ve istediğim zamanda tekrar giderim neticede vizelerim var.
    amerikada ve kanada'da uzun süredir ( yaklaşık 5 seneye yakın ) yaşayan arkadaşlarım var ve benim bu iki ayda gezdigim gordugum sosyal yaşam eğlenceyi yapamamışlar. İş güç geçim mücadelesi insanı engelliyor sosyal yaşam ve gezme için. Her nedense eğer amerika ve kanada gibi yerlerde robotlaşıyorsunuz sosyal yaşam tatil filan beklemeyin. amerika veya kanadada çalışıyor ve yaşam mücadelesi veriyorsanız Sosyal yaşam gezme eğlence konusuna tam anlamıyla zevkine varamazsınız.
    En güzeli turist olarak gezmek oraları. Sonrada geri gelmek.

• @dynamic-character kesinlikle ama soyle birsey var kac tane istanbullu istanbulun her tarihi yerini bilir ? Yada kactanr ankarali Hattusas a etnografia muzesine operaya gitmistir? Yada turkler olarak kac kisi dogudaki mardinin konaklarina nemruta agri dagina karadeniz yayalari ile datca ya oludeniz ila gokce adaya gitmistir? Eger bir yerde amac para ise gezme tozma hic olmuyor life business balance i yakalamak hele 1. Jenerasyon gocmen iseniz hic kolay degil .Hele birikim de yoksa Yada disaridan gelen pasif gelir de yoksa mecbur en az 2 iste haftada en az 60 saat calismak zorunda.en dandik otelin geceligi 100 dolar bu ulkede diger masraflara karismiyorum bile.sosyal yasam isteyen avrupaya gocsun ama irk devletlerinin oldugu ucretlerin az oldugu fakir avrupadada bir kuzey amerikanin bollugunu beklemesin

• @Henry-bloor Dostum kesinlikle seni kast etmedim. Anlatmak istediğim şu: bir üye düşünün, ilk mesajı bir Kanada topic ine girip Kanada şöyle kötü, express entry den oturum almak imkansız, iş yok, kiralar yüksek, giderseniz zarar edersiniz,şuradan inceleyebilirsin, burdan temin edebilirsin. Gibi mesajlar atınca dikkatimi çekti.

Abi adam bu foruma herkes gibi birşeyler sorup, birşeyler araştırıp, bilgi sahibi olmak için üye olur. Bu birkaç üyeyi farkettim. Bunlar bilgi sahibi olmaya,deneyim veya bilgi aktarmak için gelmemiş. Kanada karalaması... Başka birşey olamaz. Tamam öyle olabilir, kötü veya çökme durumunda da olabilir. Yani Kanada nin durumu böyle diye bazı insanlar forumlara üye olup iyilik için Kanadaya gelme telkininde mi bulunuyor?

ilk mesajıyla Kanada karalaması yapanların sebeplerini anlayamıyorum. Bu bilinçli yapılıyor ama neden?

• @Henry-bloor doğru dediklerin. Bir yere turist olarak gitmekle orada uzun süre yaşamak çalışmak ve geçimi sağlmak ayrı şeyler. Turist olarak gidince çok farklı bir hayat yaşıyorsun ve en zevki olanda bu zaten.

• @XFatihX kanada 2014 turkiyesidir fiyatlarida alim gucude ne ise odur.Iyisiyle kotusuyle yinede saglikli risk alan caliskan biri icin guzel bir memleket ve prestijli bir vatandasliktir.hintliside olsa cinlide olsa secilerek elenerek vatandas oldugundan her yerde saygi gorur

• @Henry-bloor çok bir prestiji olmaz.

• @rezönans olur,yurtdisinda soru sorulmadan donus bileti istenmeden otele girislerde hemen sevimlilik yapanlari gorunce prestiji yuksek

• @Henry-bloor kişinin gerçek amerikalı veya kanadalı olmadığını göçmen olduğunu tahmin ediyor pasaport kontrol memurları ve girişlerde soru soran sorguya çekenlerde oluyormuş.

• @rezönans hic karsilasmadim.eger etiketiniz varsa sizin artik oylesinizdir.Ama garip giyinip tuhaf hareketler yapip simarik davranirsaniz ne olursa olun sıkıntı yasarsiniz.Normal biri asla yasamaz ha olabilir mi olsa bile sonunda giris yapar tr pasaportuyla karsilastirmayin ki ondada duzgun giyinseniz yine sizi iceri alirlar

• ⭐⭐

@rezönans norveçe girerken gözümün önünde avustralya pasaportu sahibi hintli sorguya çekildi. 5-6 dakika sürmüştür.
    ben vizesiz girdim gemiadamı cüzdanıyla :beaming_face_with_smiling_eyes:

Benzer Başlıklar

• Aracı Şirket ile Kanada Göçmenliği Başvurusu Yapmak

Kanada kanada vize amerika vizesi
    3
    0 Oy
    3 İleti
    416 Bakış
    XFatihXX
    Çoğu başta 5 10 Euro gibi bir analiz ücreti istiyor. Akabinde 700 Euro'ya yakın para isteyip dolandırıyorlar. Sizinkisi hangi kapsam bilmiyorum :)
  • Kanada hakkında özel bir soru

Kanada
    4
    0 Oy
    4 İleti
    454 Bakış
    CalibraturboC
    sor bana
  • İş için Türkiye’den Kanada'ya gitmek

Kanada
    8
    0 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    okidoki19O
    Merhaba abim için; bir soruma cevap ve fikirlerinize ihtiyacım var. Kanada’da açılalı bir yıl olmayan bir restoranda çalışmak için Türkiye’den 3 arkadaş isteği var bunlardan bir taneside abim. (İş yeri sahibi vs birbilerini tanıyorlar, güvenilir 2-3 kişi istedikleri için böyle bi durum doğdu) İş yeri bir referans mektubu ile 3 arkadaşı çalışmak üzere Kanada’ya davet edecek. Abimin henüz pasaportu vs olmadığı için o işlemleri halletmek için işe koyuldu ve vize işlemleri için bazı dökumanlar istemişler genel şeyler. (hatalı bina raporu istenmiş sanırım genel dokumanlar olduğu için öyle yazıldığını düşünüyoruz.) Sorum şu ; abim ,eşi ve çocuğunu yanında götürebilir mi ? Ve Türkiye’den Kanada’ya böyle bir durumda ne gibi süreçler işleniyor ? Bir danışmanlık firması ile bu işi yapmak istiyor abim. Sizlerinden mutlaka dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi almak istiyorum yinede. Teşekkürler. Eğer başka sorularımda olursa “abimin bana ilettiği” şimdiden affınıza sığınıyorum. Her an yaşadığımı durumlar değil çünkü.
  • Kanada - ABD Sınırından Enteresan Kareler

Kanada
    14
    7
    6 Oy
    14 İleti
    2k Bakış
    ATS16A
    [image: 1766931041036-0105b0e5-af3e-46df-a1b5-3303c46a5752-image-resized.jpeg] Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada [image: 1766931308245-746825e7-9356-4267-b2f3-77107c894f45-image-resized.jpeg] Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz. 📸 7/14/2025 I Niagara, NY
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k