Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.7k 953

• Bu ileti silindi!

• Viyana konsolosluguna 2nl mailinin gelmedigi hakkinda mail atip kcc ile olan mail trafigimi de pdf olarak yükleyip durumu izah ettim. Tipki @mrt01 e gelen yanitin aynisi geldi😃 birazdan molnara da saglik randevu icin mail atacagim umarim konsoloslugun kapisindan dosyaniz bizde degil diyip geri cevirilmem.

• unganlar'a randevu bulamadığımız için mülakata sağlık raporu olmadan girdiğimiz senaryoda neler oluyordu ilgili iletileri okumuştum ama hangi başlık altındaydı bulamıyorum yönlendirebilir misiniz lütfen

• Herkese merhaba.

Benim de aşılarla ilgili bir sorum olacaktı. Netten araştırdığımda aşı karnesi almak için eğitim araştırma hastanelerinin enfeksiyon bölümlerine gitmem gerektiği yazıyor. Gittiğimde ise doktor aşı karnesi diye bir şey yok, e-devlete işliyoruz diyor. Sağlık ocağına sorduğumda da aynı cevabı aldım. Özel hastanede sordum ve orada da bir aşı kartı vereceğiz dendi. O kartında çok bir önemi olacağını sanmıyorum. Sağlık bakanlığını aradım ve beni yurtdışı ile ilgilenen bir birime aktardılar ama nafile, onlarda aşı karnesini bilmiyorlar. Herkesin dediği aşılar e-devlete işleniyor.
    1- Aşı karnesi tam olarak nasıl alınır. Alan biri varsa anlatabilir mi?

Hikayenin devamında aşı karnesi alamayacağımı anladıktan sonra antikor testinde görünen ve bende antikoru olmayan aşıları yaptırmaya başladım. Tetanoz gibi aşılar antikor testinde görünmediği için yaptırmadım. Forumda okuduğum deneyimlerde ya karma aşı yapılmıştı yada sağa 1 sola 2 aşı gibi ifadeler vardı. Sanırım ne aşısı yapıldığına emin olamıyoruz.
    2- Tetanoz gibi antiikor testinde görünmeyen aşıları yaptırarak aşı karnesi alan ve doctorun'da bunlardan muhaf tutulduğunu bilen bir var mı?

• @rezanclz öyle bir duruma düşmeyiz diye düşünüyorum. İllaki bir çözümü olur gibi. Ben proactive olarak önden yazayım dedim ama 2nl maili ne demek diye cevap geldi

• @mrt01 2nl şeklinde kısa yazıldığında anlamamış olabilirler. Açılımını yazsak anlarlar bence

• @mrt01 ve yüreklere su serpen cevap geldi.
    “ as on 01 October starts the new fiscal year, the new DV case for October will be transferred to our office later than usual.
    Please don't worry, everything is in order and your interview is confirmed.
    Below is the information on which documents to bring to your interview.”

• Gelen maile yanit olarak bunu gönderdim. Gelen dönüsü yeniden paylasacagim, viyanaya tasiyan arkadaslarin dikkatine.

@VIRTUE @mrt01 @siraç @ness @Ertan-Turgun @sevdemimi @zeynepebe @leylaa @Flight101 @Uzuzi yeniden unuttugum olursa kusuruma bakmayin disaridayim apar topar maili görünce burada paylasayim dedim :)

• ⭐⭐⭐

1. kez Viyana kapılarına dayanmış gibisiniz dostlar...,,😂😂

• @Flight101 adamlar artık bıkıp yaptık bi iyilik burnumuzdan getirdiniz diyecekler 😂😂

• aldigim mailde bir sey dikkatimi cekti; Documents which are not in English or German must be translated.

daha önce viyananin attigi maillerde e devletten alinan belgelerin ceviriye gerek olmadigi belirtilmisken bana böyle yazmislar. Ayrica ”Police certificate for Austria and all other countries of residence for more than one year after the age of 16“ burada for austria kismi dikkatimi cekti. Galiba calisan beni avusturyali falan sandi. Bir de önceki mülakat deneyimlerinde askerlik belgesi de istenildigini görmüstüm ama mailde bu da yok😃

• ⭐⭐⭐

@mrt01 Hahahah....Süreci rutindeki gibi yürütseler biz dünden hazırız...yormadan üzmeden hallederiz..😉

• Merhaba arkadaşlar 15 Eylül’de kcc ye dosya taşımak istediğimi
    Belirten bir mail attım bilgilerimle birlikte 10 dakika önce bana gelen bir cevap var bunu sizinle paylaşmak istiyorum ben mailide taşımak istediğim ülkedeki adresimi belirterek göndermiştim Gelen mail şöyle

• @mrt01 hadi hayırlı olsun çok güzel haber

• @rezanclz çok teşekkürler

• Sorunuz için teşekkür ederiz.

DS-260 Formunuzu doldururken fiziksel adresinizi güncelleme ve mülakata alınmak istediğiniz konsolosluk bölümünü seçme fırsatınız olacak. Genel olarak, mülakata alındığınızda ikamet ettiğiniz ülkede yaşayacağınız yere en yakın konsolosluk bölümü olmalıdır. (Lütfen başka bir kişinin bakımında olan Posta Kutuları ve posta adreslerinin mülakat yerinin değiştirilmesini haklı çıkarmadığını unutmayın.)
    Başvuran için DS-260 gönderildikten sonra, görüşme yeri yalnızca Kentucky Konsolosluk Merkezi (KCC) tarafından güncellenebilir. Lütfen talebinizi, görüşme sırasında hazır bulunacağınız fiziksel adresle birlikte [email protected] adresine gönderin. Başvuranlar ABD'de değilse ve statülerini ayarlamıyorsa, davadaki tüm başvuranlar Başvuran ile görüşme için planlanacaktır. Gerekirse ayrı görüşmeler ayarlamak için doğrudan ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçmelisiniz.
    Burada ne anlam taşıyıt tekrar Mail atıp adresimi belirtmem gerekiyor

• image.png

molnara sağlık randevusu için de mail attım gelen cevabı da paylaşacağım. umarım boş slotları mevcuttur.

• ⭐⭐⭐⭐

@danjaj, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese, benim birkaç sorum olacak Dosya numaram 16binlerde, Türkiye’de sıra gelmeyeceği için dosyamı taşımaya karar verdim.

1- Hangi ülke olacağına karar veremedim, özellikle vizeli ülkelerde vize çıkmamasından endişe duyuyorum. Bu yüzden vizesiz bir ülke mi tercih etmeliyim? Sırbistan, Kosova düşünüyorum bu durumda

2- Bu süreçte bir danışmandan yardım almam fayda sağlar mı? 500 ile 2000 dolar arasında ücret istiyorlar

1- Vizesiz ülkeleri tercih edebilirsiniz. Önceki senelerin mülakat deneyimlerine bakarak karar verin. KCC dosyanızı taşıdı diye hiçbir ülke size mülakat vermek zorunda değil, mülakatta vize vermek zorunda değil. O yüzden ülke seçimi önemli. Birçok kişi bu yüzden genelde belli başlı birkaç ülkeye taşıyor.

2- Ekstra nasıl bir fayda bekliyorsunuz?

• @Flight101 Aşı konusu çok gıcık bir durum, yani aşı kartı olmayanlar ve kan tutan insanlar için :) Bugün hastaneye gittim antikor testi olmadan bütün aşıları hiç olmamışcasına vurulsam sıkıntı yaratır mı dedim doktor herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi. Çarşamba günü için hastaneden randevu oluşturdum vurulabildiklerimi vurulacağım. Hem de antikor testiyle bütün hepsinin sonucu çıkmıyormuş zaten.

• ⭐⭐⭐⭐

@Olurya35, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ugursway

Selamlar verdiğiniz yanıt için çok teşekkürler.
    2NL maili almadan ds-260 formumu düzelttiğimde mülakat tarihimi ilerdeki aylara atabilir diye bir şey duymuştum, O yüzden 2NL maili gelmeden doldurma ve değiştirme talebinde bulunamıyorum. Ancak 2NL maili de bir türlü gelmiyor ve süre geçiyor. Ankarada mülakat zamanında ekletme yapmak riskli olabilir diye düşünüyorum, ayrıca eşim de unganlarda muaneye olmadan nasıl olacak anlamış değilim. Muane olabilmesi için mülakat detaylarına yer vermesi gerekiyor. Yazdığınız anahatar kelime ile ilgili forumda arama yapacağım. Tekrardan sağolun

Ankara’ya mail atmalısınız tüm değişiklikler ve güncellemeler için.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k