DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@onuru benim ve eşimin okuduğu liseler kapandı🥲Umarım lise transkriptleri istenmez.Bu okulların kapandığına dair bir yazı yine de temin edip yanımızda götürelim bence.Her sene herşey değişiyor.Temkinli olmak lazım,çok uzak noktalara gidiyoruz.Ayrıca herhangi bir eksik evrağı temin konusunda,eşimin avukat olan kardeşine vekalet vermeyi bile düşünüyoruz
-
Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz aylarda daha bu FAM yasası durumu duyurusu yapılmadan hemen önce viyanaya bir mail atmıştım. DV25 kazanı olduğumu ve viyanada girmek istediğimi belirttim ek olarak ingilizce yeterliliğimin olmadığını ve türkçe olarak girip giremeyeceğimi ilettim şimdi cevap geldi bana viyana konsolosluğundan.
Dear Evren,
we will accept your DV case transfer request.
Please send us your DV number and full name.
Our staff speaks Turkish, no need for a translator.Sizce ne yapmam lazım ben shengen alamayacağımı düşünerek fam yoluyla Hong Kong dosyamı taşıtmıştım.
Edit: 11 Temmuzda mail attım ve bugüne kadar bana dönmediler hiç bir şekilde bugün dönüş oldu.
-
@DenizMaths merhabalar, yanlis hatirlamiyorsam il ve ilce egitim mudurlugunde de temin edilebiliyordu. Isterseniz bir arayip sorabilirsiniz. Umarim sorunsuz bir sekilde temin edebilirsiniz.
-
@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz aylarda daha bu FAM yasası durumu duyurusu yapılmadan hemen önce viyanaya bir mail atmıştım. DV25 kazanı olduğumu ve viyanada girmek istediğimi belirttim ek olarak ingilizce yeterliliğimin olmadığını ve türkçe olarak girip giremeyeceğimi ilettim şimdi cevap geldi bana viyana konsolosluğundan.
Dear Evren,
Our staff speaks Turkish, no need for a translator.Sizce ne yapmam lazım ben shengen alamayacağımı düşünerek fam yoluyla Hong Kong dosyamı taşıtmıştım.
Edit: 11 Temmuzda mail attım ve bugüne kadar bana dönmediler hiç bir şekilde bugün dönüş oldu.
Merhaba,
Eğer Hong Kong’da mülakata girmek istemeniz kesin ise ki siz de Shengen sorunundan bahsetmişsiniz; çok kısa bir mesaj ile teşekkür edip, dosyanızı başka ülkeye taşıdığınızı belirtiniz ki başka transfer taleplerine yer açılsın. CN’nizi yazmadan yollarsanız cevabınızı yanlışlıkla transfer yapma ihtimalleri de ortadan kalkar.
Sürecinizde bol şanslar.
-
Dear Evren,
Ben de sizin gibi Haziran ayı başlarında KCC yle dosyamı taşımadan önce Viyana ya mail atmıştım
Bugün bana da aynı şekilde dosya transferimi kabul ettiklerine dair mail attılar bende Kcc ile transfer ettiğimi ve current olmayı bekledigimi onlarında dosyamı kabul etmelerinin beni çok mutlu ettiğini ve teşekkürlerimi ileten bir cevap yazdım -
Herkese öncelikle selamlar, bilgisi olan birisi yanıtlayabilir mi 2NL lerin gecikmesi normal mi ve tahmini ne zaman bize ulaşır?
-
@evrentnrkl Türkçe mülakatın olması çok güzel olacak.
-
@evrentnrkl
Selamlar, mümkünse, uygun randevu bulabilirseniz, Schengen için şansınızı denedikten sonra cevap verebilirsiniz. Eğer olumlu sonuç alırsanız, sürecinizi HNK’a kıyasla daha az masraflı bir şekilde tamamlamış olursunuz. -
Ufak bir güncelleme daha yapacağım. Aynı gün 2. Tekrar maili atmıştım onada cevap verdiler şimdi mail içeriğini sizlere yazıyorum en azından bilgilendirme olmuş olur diğer arkadaşlarım için.
Dear Evren,
Thank you for your email.
We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.
Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.
We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment.
You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.
KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.
The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/ -
@evrentnrkl Gerekli yerleri sildikten sonra nasıl bir email attıgınızı bizimle paylaşabilir misiniz ?
-
@onuru yazini suan okuyorum.ilk paragrafin sonlarina dogru bi uzuldum ama mail cevabini gorunce cok mutlu oldum senin adina .umarim hersey istedigin gibi ilerler.bakalim , hk nin ilk mulakati sende zannedersem… zorluk olmadan atlatir , bizede guzel haberler vermeye devam edersin.hersey gonlunce olsun buyuk bir aile olduk burada 🙏🙏🙏
-
Viyana dan biraz önce bana da tekrar mail geldi dosyanız bize gelir gelmez sizinle iletişim kurup detayları bildireceğiz diye
-
@Cansu-mer merhabalar, guzel dilekleriniz icin cok tesekkurler. umarim herkes vizesine kazasiz belasiz ulasir.
-
@Baran-Soylu normal değil ancak ne zaman ulaşır bilinmez
-
@Uzuzi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Viyana dan biraz önce bana da tekrar mail geldi dosyanız bize gelir gelmez sizinle iletişim kurup detayları bildireceğiz diye
Ufak bir güncelleme daha yapacağım. Aynı gün 2. Tekrar maili atmıştım onada cevap verdiler şimdi mail içeriğini sizlere yazıyorum en azından bilgilendirme olmuş olur diğer arkadaşlarım için.
Dear Evren,
Thank you for your email.
We will accept your DV case to be processed at the U.S. Consulate in Vienna and KCC will transfer your case to our office.
Once your case is ready for the interview, we will contact you again with further information.
Please note that you are responsible for obtaining a Schengen visa for Austria. Our office is not able to assist you with this process.
We cannot expedite any DV cases to be processed faster and we cannot schedule an earlier appointment.
You must be prepared to remain in Austria throughout the processing of your visa application.
KCC is responsible for appointment scheduling. Any inquiries must be done with KCC regarding your appointment.
The COVID vaccination must be within the last 12 months. You may get a COVID vaccination at our doctor's office when taking the medical exam, cost is 15 Euro.
For further information regarding vaccinations, please contact our Panel Physician’s office at: https://visa.medau.at/en/mail iceriginizi paylasir misiniz rica etsem
-
@rezanclz selam mail içeriğimde aslında bir şey yok. Balayı planı için viyana düşündüğümü mümkünse dosyamın taşınmasını rica ettim. Birde ek olarak isim soyisim doğum tarihi o kadar.
-
Bu ileti silindi! -
@evrentnrkl dosya numaranizi yeni gördüm siz current olmadan dosyanizi konsoloslukla nasil tasidiniz? cnniz 1700 mü yoksa 17000 mü?
-
@rezanclz durumu kısaca şu şekilde özetliyim fam yasa olayını bilmeden önce ben Hong Kong ve Viyana Konsolosluğu’nu mail gönderdim dv 2025 kazanayım balayı planlıyorum 2025 Nisan ile haziran arasında o ülkede olacağım dosyamı siz alır mısınız. Bana ilk olarak gelen mailler şu anda yapamayacaklarını tamamen dolu olduklarından yanaydı şimdiyse bu mailler geldi. Dosya numaram 17.000 üstü
-
@rezanclz Oooo işler karıştı...Benim anladığım...Kronolojik olarak
1.Viyana'ya mail atılmış
2.FAM ile dosya Hong Kong'a taşınmış
3.Viyana maile yeni cevap yazmış..Mailde de kısaca zamanı gelince görüşürüz demiş..😉
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum