Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Ases yeni hayatınızda mutluluklar herşey gönlünüzce olsun

• ⭐⭐

@Ases hocam ssnsiz sadece bank of america hesap açıyor.
    kredi kartı aldıgınız anda kredi skorunuz oluşmaya başlar. SSN geldikten sonra bank of americaya gidip sistemi update etmeniz gerek(online olmaz). Ben yaptıgımda işveren bilgisi de istemişlerdi.
    SSN olmayinca international contractor olarak hesap açılıyor.

SSN olmazsa kredi skorunuzu göremezsiniz ama kredi skoru oluşur dosyada.

• Merhaba Arkadaşlar,
    Temmuz sonu gibi ilk girişimizi yapıp 2 hafta kaldık ve geri geldik, geldiğimiz tarihten beri de cardlar için verdiğimiz adresteki arkadaşları (şimdilik istanbuldalar ama evde bir tek baldızı kalmış orada) kartlar konusunda tetikte olmalarını rica edip durduk. Amma velakin eşimin kartı ve 2 kızımın biyometrik randevusu haftalar önce geldiği halde daha yeni haberimiz oldu.
    Gelelim asıl konuya;
    Kızlarım için oluşturulan biyometrik randevunun tabiki zamanı geçmiş, bir telefon numarası var arayın diye, pazartesi ilk işim aramak olacak. Aramadan önce bu şekilde bir deneyimi olan arkadaşımız oldu mu acaba süreci nasıl ilerlettiler merak ettim.
    Şimdiden çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

• @ATS16 iyi dilekleriniz için ve ben oradayken tecrübelerinizi paylaşarak her zamanki gibi yardımseverliğiniz için teşekkürler.
    @charon iyi haber için teşekkürler 🙂

• @Ases hocam 15 ekimde giriş yapıcam 10.45 gibi inecek uçağım muhtemelen kalabalık olacak other kısmı, kesin perminantta mı beklemeliyim? Umarım öyledir..

• Yasaklı

@tuğba-tunç abd lilerle ayni siraya gireceksin deseler other a gir dese bile sen Green cardlisin senin yerin orasi

• @tuğba-tunç öncelikle hayırlı olsun. USA citizen ve permanent resident tabelası var. Onu takip edin sonrasında zarfları olanları ayırıp başka gişeye alıyorlar. En azından bizde öyle oldu. 😂

• @MMT 🧿darısı başımıza.Herşey gönlünüzce olsun

• @DenizMaths teşekkür ederim. Sürecinizde kolaylıklar dilerim.

• Herkese merhaba arkadaşlar.

Konunun çoğu iletisini okudum ancak yine de güncel olarak bilgi alabilmem açısından emin olamadığım bir konuyu sormak istedim. Umarım sakıncası olmaz.

Ekim ayı sonunda ilk girişimi yapmayı planlıyorum. Koşullarım sebebiyle 1 hafta kalıp geri dönmem gerekiyor. Tekrar giriş yaparken greencard ve ssn almadığım için sorun yaşar mıyım? Normalde ilk girişte vurulan damga 1 sene geçerli biliyorum ama birkaç tane olumsuz deneyime denk geldim. Greencardı elinde değil diye ülkeye almaktan imtina etmişler bazı arkadaşları, sorun çıkmış. Böyle bir şey mümkün mü?

Diğer sorum da şu, niyetim belirttiğim adrese Greencard ve ssn geldikten sonra tarafıma düzgün bir firmayla kargoya verilmesi. Böylelikle ikinci girişimde rahat olurum dedim ama kargoda kaybolması riski olabilir. Bu şekilde yapan oldu mu, olduysa hangi firmayla gönderim yaptınız?

Şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@nazlihande tekrar giriş yaparken greencard ve ssn olmaması sorun değil, ilk girişte pasaportunuzda vizenizin yanına basılacak olan I-551 damgasi permanent resident kartınız (green card) olmasa da sizin ve/veya aile üyelerinizin ABD'ye ilk girişinize müteakip ilk 1 yıl süre ile giriş yapmasına izin veriyor.

İkinci sorunuz ile ilgili aynı sizin belirttiğiniz şekilde yaptık biz, ABD'de permanent resident card ve SSN'leri teslim alan arkadaşımız Türkiye'de ki adresimize kargo ile (kargo içeriğine personal letters yazılmıştı) gönderdi. Bize arkadaşım gönderirken UPS'i tercih etmişti, DHL veya Fedex de tercih edilebilir, biraz ücreti yüksek olsa da (biz UPS Worldwide Express tercih etmiştik, Chicago - Türkiye arası ücret USD 192,34 ödemişti arkadaşımız) kargonuzun nerede olduğunu anlık görüntüleyebilirsiniz. USPS (standart posta) tavsiye etmem fiyatı daha düşük çıksa bile.

Hayırlı olsun, iyi yolculuklar

• ⭐⭐⭐⭐

@nazlihande vizedeki damgaya sorun çıkaran kontrol görevlisini daha önce hiç duymadım ilk defa duyuyorum şu an, sorun çıkartma konusu başka bir durumla alakalı olabilir mi? 1 yılı geçmiş süresi vs gibi

Kargo yaptırabilirsiniz ancak mümkün oldukça ups,fedex gibi güvenilir firmaları ve takip özelliği olan kargo paketlerini seçmeye çalışın bazı firmalar daha uyguna fiyat veriyor ancak takip etme seçeneğiniz olmayabiliyor

• @ATS16 Çok teşekkür ederim. Oldukça yol gösterici oldu benim için. Ben de ilk giriş damgasının 1 sene geçerli olduğunu biliyorum. Ancak bana ulaşıp sorun yaşadığını söyleyen biri olunca tedirgin olmuştum. Belki de başka bir sebepten sorun yaşayıp kendince bağladı. Bilgiler için teşekkür ediyorum.

• @Emre-Kurtulmuş Çok teşekkürler. Belki de o arkadaş başka bir sorunu bununla ilgili sandı hiç bilemiyorum. Bu cevaplar beni rahatlattı sağolun.

• Merhaba. Bugün mülakatımız vardı. Dosyamızda sorun yok denildi ama Bu mali yılda kota dolduğu için vizemizi basmadılar yeni mali yılın başlangıcı olan 1 Ekim den sonra vizeniz basılacak dediler. Asıl problem yurtdışında okuyup vize görüşmesine gelen oğlumla ilgili. Bekleme durumunda okulundan çok uzak kalacaktı. Durumu izah edince pasaportlarımızı geri verdiler ve 2-3 haft sonra tekrar yollayın vizenizi basalım dediler. Sorularım şu şekilde;

1. Oğlum tekrar Türkiye'ye gelmek zorunda mı?
    2. Türkiye ye gelmeden sadece pasaportunı posta ile yollasa olur mu?
      1. Durumda pasaportuna vize basılıp kendisine ulaştırdığımızda nasıl bir legal promlem olabilir?
    3. Bu durumda green kartı gönderilir mi?
  • ⭐⭐

@Tracy cocugunuz f1 ile gitmisse trye gelmesi gerek. O vize iptal edilip immigrant vize basilacak.
    Yada siz green card alip abdye gelip,USCIS den oglunuza green card talebinde bulunursaniz 10 sene beklersiniz.

Okul halledilir, green card en onemli sey.

• İyi günler,
    DV vizesi basılmış pasaportlarımızı aldık. DS-260 formunu doldururken 17 yaşındaki oğlum için SSN talebinde bulunmadım. Bunu değiştirmek istiyorum. DS-260 formunu değişiklik maksadıyla açtırayım mı yoksa green card basıldıktan sonra mı başvurayım?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Alice-0 bulunmasanız dahi ssn gelecektir, DS260'da belirtmenize gerek yok.
    *zaten DS260 formunu artık açtıramazsınız.

ssn ulaşmazsa evinize, bulunduğunuz bölgedeki en yakın ssn ofisine gidebilrisiniz.

abd'de bol şans.

• @Ases
    Merhaba arkadaşlar, bu msjda belirttiğim gibi ilk girişi turistik olarak yapıp, mobil hat, banka ve kredi kartı işlerini hallederek Türkiye ye dönüş yapmıştık. Oğlumun parmak izini viyanadaki mülakat esnasında almamışlardı(küçük olduğu için). Amerika'ya giriş esnasında da alınmadı.
    şimdi biometrik randevu postası geldi(24 eylül için).
    ilk etapta 15 gün kadar randevuyu öteledim. ama yanılmıyorsam sadece 2 defa öteleme yapabiliyoruz.
    Bizim gibi mülakatta parmak izi alınmayanları bilgilendirmek isterim.
    Konu hakkında nasıl bir yol izlenmeli bilgisi olan var mı?
    şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ases daha öncede bunu yaşayanlar oldu, erteleme noktası ya 1 defa yada 2 defa oluyordu dediğiniz gibi bir daha erteleme şansı vermiyorlar diye paylaşmıştı daha önce başına gelen talihliler. Maalesef o biyometrik randevuyu başka ülke konsolosluğuna vs taşıyamıyorsunuz yani katılmanız gerekiyor

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |