Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Rica ederim sayın @özgür ne demek hepsi öyle bir güzel geçecek ki bu muymuş diyeceksiniz ☺

    Sorulara gelecek olursak
    1-Csc ücretini size gönderilen e-mail de bulunan linki takip ederek dosya numaranız ile giriş yaparak kredi kartınız ile ödeyebilir ve randevunuzu alabilirsiniz.

    2-Doktor randevusunu Csc ücretini yatırdıktan ve konsolosluk randevunuzu aldıktan sonra aşağı da vermiş olduğum link üzerinden alabilirsiniz.Sistem konsolosluk randevu tarihinize göre sizin doktor randevusu alabiliceğiniz uygun tarihleri gösteriyor.

    3-Ptt makbuzu Csc ücretini yatırdığınız da verilen makbuz ile aynı makbuz zaten ödeme yaparken pasaportunuzun teslimi için ptt şubesi seçiminizi istiyor.

    4-Tabi pasaport dışın da bir sürü belge götürmeniz gerekecek.Size gelen e-mail de ki linki takip ettiğiniz de istenilen belgeler belirtilmiş olması gerek ama randevuyu aldıktan sonra Ankara konsolosluğu size zaten e-mail atıp istenilen belgeleri belirtiyor. Maillerime bakayım eğer bulabilirsem buradan paylaşırım.

    5-Kılık kıyafet konusuna gelirsek resmi bir yönerge yok ama tabi klasik giyinirseniz daha iyi olacağını düşünüyorum.Bizim @graombze gibi gelinlikle gitcem ben görüşmeye diyip damatlık giymeyin tabi 😀

    Hatırladıklarım bu kadar eksik veya hatalı herhangi bir bilgi aktardıysam arkadaşlarımızın düzeltmesini rica ederim.

    Hayırlısı olsun şimdiden ☺


  • @rookie hayir bir kere Ben oyle demedim:)))) dedim ki gelinligimin fotoğrafını gotureyim mi dedim :)))) çarpıtmayalım :))))))))


  • Ya bırak elinde olsa çeyizini götüreceksin konsolosluğa @graombze 😀😀😀


  • @rookie valla götürürüm beni bilirsin bütün kozlarimi oynarım :))))) bir sürü var kalacak evde zaten çok canım sıkkın :))) ayrıca delil niteliği taşıyan herşeyi kullanırım:))) tabaklarimi bile gerekirse götürürüm ben böyle bir insanim:))))


  • Sayın @Rookie Sayın @graombze :))))))))) Evlendikten sonra bak biz evlendik bunlar resimler dur birde video açıyım deyip 2 yıl boyunca eve gelen herkese video izletmişti hanım o geldi aklıma Greencard çıkarsa ufak bir televizyonla görüşmeye gidip onlaradamı izletsek acaba bak bu amcam küçük takmıştı bak buda halam o burma takti bu kim bilemedim :))))))))))))))) :))))))))) Muhabbet çok güzeldi dayanamadım bende daldım aradan kusura bakmayın :))))))))


  • Selamlar herkese, noa2 26 Ocakta geldi. Bununla ilgili biraz başınızı ağrıtacağım yine 🙂 İlk olarak merak ettiğim bizim başvurumuzu avukat doldurmuştu yani en altta onun ismi e-mail adresi vb var ama tabi ne oldu dersiniz ? Biz noa2 çıktı şimdi ne yapalım diye sormak üzere mail attığımızda e-mail in teslim edilememesi ile avukatımızın haber vermeden işten ayrıldığını öğrenmiş olduk :). Şimdi bizim belgemiz Ankara'ya gönderildiğinde gidecek olan e-mail avukata mı bize mi geliyor olacak ? İkinci soru bu aşamada yapmamız gereken birşey var mı yatırılması gereken bir para, aranması gereken biryer vb ? Yoksa sadece oturup Ankaraya dosyanın ulaşmasını mı bekliyor olacağız ? Şimdiden çok teşekkürleer !


  • @hagal avukatinizla işiniz bitti.Bundan sonra ankara dan gelecek maili bekleyip randevu almak ve gerekli belgeleri bir araya toplamak olacak bu burda sizin işiniz olacak. ds160 formunu doldurdunuzda vize ücretini ödeyeceksiniz 🙂 bir de hastane ücreti var dosyanız şuan nvc de size ankaraya geldiğin de bilgilendirme maili gelir.


  • @Hagal I-129F gönderirken kimin iletişim adresi yazıldıysa o kişiye e-mail gönderiliyor. Eğer avukat ile işlemlerinize başlattıysanız büyük ihtimal avukatınızın iletişim adresi yazılmıştır. Eğer avukatınızla çalışmıyorsanız ya da kimin iletişim adresi verildiğinden emin değilseniz. Nvc den e-mail güncellemesi yapabilirsiniz. Size yaklaşık 5 gün içinde e-mail olarak geri dönüş yapacaklar. E-mail güncellemenizi bu linkten yapabilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html Noa2 aldığınızda Uscis ofisi dosyanızı nvc gönderecek. Nvc size yeni bir case numarası atayacak. Bu süre yaklaşık 20 gün sürüyor. Bu süre değişkenlik gösteriyor. Noa2 mektubunuzda yazıldığı gibi 4-6 haftayı bulabiliyor. Eğer 30 gün içinde bir dava numarası atanmazsa nvc ile iletişime geçin. Yukarıda verdiğim linkler e-mail güncellemesi yapılabildiği gibi bilgi almak amaçlı olarak da kullanabilirsiniz. Telefonları çok meşgul olduğu için aramanızı tavsiye etmem. Nvc size yeni dava numarası atadığında https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx bu link ile kontrol edebilirsiniz. Dosya konsolosluğa ulaştığında size 1-2 gün içerisinde case numarası ve randevu ve ödeme yönergelerinin olduğu bir link ile beraber size e-mail gönderilecektir.


  • Çok teşekkürler o sırada büro ile irtibata geçti nişanlım, onlar değiştirdiklerini söylüyorlar e-maili 🙂 umarım doğrudur. Bu arada @graombze gelinlik konusunu okudum hala gülüyorum gözümün önüne geldikçe 😃 aslında direk gelinlikle gitmek de fena fikir değil 😃 direk şu geldi gözümün önüne
    alt text


  • Aşkolsun @graombze gelinlik fikrini bana neden söylemedin, benim hiç aklıma gelmemişti bu 😄 gerçi benim gelinliğim de yok, ben gelin başı yaptırıp gideyim mülakata, kafamla vereyim sübliminal mesajımı 🤪 bu arada merhaba arkadaşlar 👋🏻 Birşey sorasım var sizlere. Bizim avukat DS-160 formunu benim adıma doldurdu. Önce benden tüm bilgileri aldı ve sisteme girdi formu. Ben bir şekilde o formu kontrol edebilir miyim herşey doğru mu diye? Ayrıca confirmation sayfası size gelecek demiş avukat emailde. Bana gelen giden yok. Form doldurulunca e-mail olarak confirmation sayfası geliyor mu? Nasıl geliyor bu? Avukatı arayamıyorum şuan saat farkından dolayı o nedenle size sormak istedim. Bilginiz varsa yeşillendirirseniz sevinirim 🙏🏻


  • @misi-misiyos sorsaydin kesin bunu seninle paylaşırdım :))))) güzel fikir ama dimi ::)))) mesajım net :))) olmadı sen gelin başını yaptır ben de gelinlik tamamlayalım mesajı aynı gün gidelim:))))


  • Arkadaslar NVC'nin sisteminde bir sorun varmis. DS-160 formunu doldurdugunuzda size e-mail olarak gelmiyor confirmation sayfasi bilginiz olsun. Bu arada ben vize mulakat tarihi aldim 14 Mart'a. En erken tarih buydu, subat komple dolmus. Suan en erken tarih olarak 22 Mart veriliyor. Eger islemleriniz tamam ise bir an evvel randevu alin derim cunku saniyorum ki her gun 1 tane K visa isleme aliyorlar ve bu nedenle gunler hemen doluveriyor. 11 Mart icin de doktor randevusu alacagim ancak sistem en son 9 Mart olacak sekilde randevu veriyor. Sanirim 2 gun sonra 11 Mart icin randevu alabilecegim. Bilginize,


  • Ayrica vize harci icin istediginiz kisinin kredi kartini kullanabilirsiniz. Illa sizin adiniza olan karttan odeme yapmaniza gerek yok. Para gelsin de nasil gelirse gelsin yani 🙂 bu arada debit (banka) karti kullanamadim ben, illa kredi karti olmaliymis.


  • @misi-misiyos DS160 formunun nvc ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla Ds160 doldurup onayladiğinizda doğrudan konsolosluğun sistemine düşüyor. Uscis ve nvc ile ilgili işlemler bitti. Bu arada evet bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz. https://ceac.state.gov gidip confirmation numaranızla kontrol edebilirsiniz. Mülakat tarihinize 24 saat kalana kadar DS160 da değişiklik yapabilirsiniz. Eğer confirmation sayfanızı e-mail olarak talep ettiyseniz. 2 gün içinde e-mail olarak gelecektir. Ben 4 gün önce doldurdum. Dün e-mail olarak confirmation sayfam geldi. Evet. Göçmen vizeleri için günde 1-2 mülakat yapıyorlar. Oh. Çok hızlı tükenmiş randevular. 4 gün önce en yakın mülakat tarihi 5 marttı. Doktor randevum 26 şubat. interview 5 mart.


  • @kewanee Duzeltmeniz icin tesekkur ederim. Avukatin vermis oldugu bilgiyi yazdim ben, yoksa hangi sistem nereye bagli bir fikrim yok 🙂 Interview sonrasinda tecrubelerinizi okumak isterim. Simdiden bol sans 🙂


  • @misi-misiyos rica ederim. Herşey bittiğinde elimden geldiğince herşeyi detaylı şekilde yazma çalışıcağım. Size de bol şanslar.


  • @rookie tekrar selam başvuru esnasında nüfus kayıt ve diğer bütün belgeler İngilizce olarak çevirilmişti . Altı ayı geçti tekrar İngilizce olarak gerekiyor mu? Ankara görülmesine giderken ?


  • @özgür merhaba burdaki arşivli adlı sicil kaydını zaten konsolosluk için aldigin zaman ingilizce veriyorlar. Ya da e devletten ingilizce çıkarabiliyorsun. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini de çeviri bura için yapmana gerek yok diye Biliyorum çünkü konsolosluk sitesin de ingilizce veya türkçe olmayan belgelerin çevirisi isteniyor. Aos süreci için soruyorsanız bilemem tabii. Ayrıca 6 ay önce alınan belge kabul edilmez diye düşünüyorum güncel olması gerekir diye Biliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    amerikada ki youtuber isimli başlıkta ben paylaşmıştım. Ancak direk bu konu hakkında kendisi amerikaya geldiği için buradan da paylaşmak istiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @özgür K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi) içinde söyledi:

    @rookie tekrar selam başvuru esnasında nüfus kayıt ve diğer bütün belgeler İngilizce olarak çevirilmişti . Altı ayı geçti tekrar İngilizce olarak gerekiyor mu? Ankara görülmesine giderken ?

    Eger guncel belge almak isterseniz dili turkce veya ingilizce olabilir. Konsolosluk icin farketmiyor; ama en basta gonderdiginiz butun belgelerin de orijinalleri yaninizda bulunsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum