DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
- Post kendi takvimine göre vermiş olabilir.
- Talihli schengen i yetiştiremiştir, ileri tarih talebi kabul görmüştür. (Viyana için örnekleri oldu)
Aklıma gelen senaryolar bunlardan ibaret...
Edit: 3.Dosya taşıma işlemine küçük olan CN daha geç aksiyon almış olabilir...
-
@emirhankd 1.sorunuzu viyanadaki doktor özelinden cevaplıyorum dr molnar test ya da çocukluktan kalan aşı kartını kabul ediyor diğer ülkelerdeki doktorların sitesinden gerekli bilgileri bulabilirsiniz örneğin ankaradaki doktor hiçbir türlü kabul etmeden aşıları kendisi yapıyor 2.sorunuz için de yine doktorun sitesinden bu bilgiyi almanız lazım ama yanlış bilmiyorsam aşıları kabul etmedikleri takdirde parasıyla aşıyı sağlık raporunu alırken yapıyorlar 3.sorunuz için de şöyle örnek verebilirim (oturum almak için dil okulu planı yaptığınızı varsayıyorum) kanadaya dosya taşıyan pekçok kişi daha fam yasası olmadan oturumsuz dosyasını taşıyıp mülakat aldı ve vizelerine kavuştu bu sene fam yasası da girince kanadada oturum sorgulanma ihtimalini çok az olarak yorumlayabiliriz.
-
@dogukan-altn Selamlar..Schengen işini çok konuştuk bu başlık altında. Özellikle ben çok şey yazdım bu konuyla ilgili...Çünkü ben de bu sürece schengensiz bordo pasaportum ile başladım..Ancak şimdi schengen im var...Önce hedefinize bir konsolosluğu koyun onun gerekliliklerini yerine getirmeye çalışın, bir diğer konsolosluğu da yedek plana dahil edin...
-
Merhaba arkadaşlar aradım ama bulamadım, paramı bankaya nezaman yaptırmalıyım acaba. Mülakat tarihi tahminimce Aralık Ocak gibi sanırım.
-
@Mehmet-ynd mülakattan 1 gün önce bile yatırıp sonra hesap dökümü alabilirsiniz bunun için bir kıstas yok, daha önce herhangi birinin mülakatında bir anda yüklü miktarda para girişinin sorgulandığını görmedim (çok astronomik miktar olmadığı sürece) sorgulansa bile fiziki mal varlıklarını bozdurup hepsini tek hesaba topladığınızı söylerseniz sorun yaşamazsınız, hesap dökümanının istenme sebebi amerikada iş bulup düzeninizi oturtana kadar sizi idame ettirecek bir birikiminiz olması.
-
@rezanclz çok teşekkür ederim
-
@Nalcabasmaz Merhaba. Sürecinizi hiçbir şekilde etkilemez.
-
@Nalcabasmaz 2024 talihlilerinden 2025 te de kazanan hemde çok daha küçük cn ile 2 kişi gördüm forumda birisi vizesini Mayıs'ta aldığı için ds260 doldurmamisti bu yıl diğer kişi Filipinler den daha yeni balgam testinden dolayı alamadı vizesini ama 2025 cn çok daha iyi inşaallah bu yıl Ankara dan alır gibi
yani tekrar başvurmak sürecinizi etkilemez tabiki -
@EzgiLera Ezgi hanım merhaba emin olmak için soruyorum bekarım ailemle yaşıyorum ds 260 formunu annem babam ya da kardeşlerim için ayrı ayrı doldurmadım çünkü sadece ben alacağım green cardı bir sorun olmaz herhalde değil mi ?
-
@dogukan-altn asıl talihli sizseniz anneniz babanız ve kardeşleriniz şu an için sizden faydalanamaz zaten onun için sadece kendi formunuzu doldurmanız gerekir
-
@Emre-Kurtulmuş sonrasinda faydalanma şansları var mi?
-
@dogukan-altn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Ezgi hanım merhaba emin olmak için soruyorum bekarım ailemle yaşıyorum ds 260 formunu annem babam ya da kardeşlerim için ayrı ayrı doldurmadım çünkü sadece ben alacağım green cardı bir sorun olmaz herhalde değil mi ?
Asıl talihlinin kim olduğuna bağlı. Asıl talihlinin eşi ve 21 yaş altı bekar çocukları GC alabilir. Asıl talihli GC almaz ise kimse alamaz. Asıl talihli ebeveynlerinizden biri değilse, sizseniz, zaten isteler de GC alamazlar. Ama asıl talihli ebeveynlerinizden biri ise, o GC almadan siz alamazsınız.
-
@cagrii siz vatandaş olduktan sonra onlar için başvuru yapabilirsiniz. Kardeşleriniz için süreç 13-15 yıla yakın bir şey sürüyor, anne baba içinse bir kaç sene
-
Green card için konsolosluklar listesine baktığımda Kanada için sadece vancouverı görüntülüyorum.
Toronto konsolosluğu görüşmelere bakmıyor mu ? -
Tecrübeli arkadaşlarıma nispeten değişik bir sorum olacak, search ettim ancak net bilgiye erişemedim, benim (asıl talihlinin eşi olarak) sağ serçe parmağım küçüklükte geçirdiğim bir kaza sebebiyle yok, toplamda 9 parmaklıyım yani :) Pasaport için parmak izi verdiğimde sistemde bunu zaten görmüşlerdi ve diğer parmaklardan iz alarak devam ettiler. Mülakata gitmeden bu konula ilgili bir şey yapmalı mıyım ?
-
@okiti merhaba yeniden parmak bulamayacağınıza göre mevcut parmaklarla devam.
-
Merhaba, dosyamı Viyana'ya tasimis bulunmaktayım. KCC'den gelen maile gore "Your interview location is Vienna and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post." yazmakta
-
Ilk sorum, Entrant Status Check (ESC)'e nereden goruntuleyebilirim? Bu konu hakkında daha once yazıldıysa affola, yakin zamanda bu konu uzerine yazilmis bir konu okumamistim veya benim gözümden kamis olabilir.
-
Ikinci sorum ise KCC'den gelen mail sonrası KCC'ye geridonus yaparak mülakat yerimi verify etmem mi gerekiyor?
Şimdiden teşekkürler :fairy_medium-light_skin_tone:
-
-
1.soru: Entrant Status Check (ESC) DV2025 kazananı öğrendiğiniz sayfa anlamına geliyor, bu link'ten erişim mevcut. Dosyanız Viyana'ya taşınmış olsa bile DS260 doldurduğunuz sayfanın en üstünde "YOUR CASE IS CURRENTLY AT" kısmında KCC gözükür ancak sizin sıra numaranıza mülakat dağıtılırsa sizin mülakat yeriniz - tarihi ve saati Entrant Status Check (ESC) girerek kazandığınızı öğrendiğiniz mülakat mektubu güncellenerek altında çıkacak.
2.soru: KCC'den gelen mail sonrası KCC'ye geri donus yaparak mülakat yerinizi verify etmeniz gerekmiyor.
Bol şans 🍀
-
@ATS16 Cok tesekkur ederim, ESC'den baktigima gore mülakat yerim hala Ankara olarak gorunuyor :( Bunun sebebini biliyor musunuz? Sistem, birkaç gun sonra mi güncelleniyor?
-
Öncelikle herkese iyi forumlar, 2NL maillerinin bu kadar gecikmesi normal mi? KCC'ye attığım mail sonucu 9 Ekim'de mülakatımın olduğunu biliyorum ve mülakat tarihinden yaklaşık 1-2 hafta öncesinden sağlık raporu alma planım var. Şimdiden sağlık raporu için randevu, uçak bileti, kalacak yer ve kişisel durumum gibi şeyleri ayarlamam gerekiyor. 2NL maili gelmeden alamıyorum randevu çünkü Unganların sitesinde randevu alırken mülakat saatimizi de soruyor, bende haliyle bilmediğim için bu bilgiyi giremiyorum. Sizce ne yapmak lazım, beklemekten başka çare yok gibi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum