Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@vitruvius elbette vize alacak her bir aile ferdinin mülakata katılması gerekiyor. Asıl talihli başka bir ülke konsolosluğundan vizesini alırsa aile bireyleri için ankaradan randevu talep edebilir ancak bu çok riskli bir işlem çünkü ankara isterse aile bireyleri için randevu vermez ve sadece siz vizenizi almış bir şekilde kalırsınız onun için yurtdışına taşıma durumunuz varsa tüm aile bireyleri olarak oraya gideceğinizi hesaba katın derim

• @bahar_aydin 1. Evet sizden fiziksel bir adres belirtmenizi bekliyor.

1. 2NL maili alan arkadaşlar var. Forumdaki Excel tablosundan mülakat tarihlerini görebilirsiniz.

2. Ds-260 formunu açmazsınız. İlk iki sayfayı geçtikten sonra dosyanızın durumu gözükecektir. Completed yazdığını teyit etmelisiniz. Eğer yazmıyorsa bir aksilik vardır. Ay sonuna kadar vaktiniz var ve gerekli düzenlemeleri yapıp yeniden onaylamanız lazım. Ama size zaten mail gelmiş yine de o sayfadan bilgilerinizi girip completed yazıp yazmadığına bakmakta fayda var.

• @muno Viyana, Hong Kong, Umman gibi ülkeleri arama motoruna da yazarak dosyasını taşıyıp o ülkede mülakata girenlerin deneyimlerini okuyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@bahar_aydin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sevdemimi teşekkür ederim yanitiniz icin. Peki KCC'nin mailde, DS260 formunu gönderdikten sonra... diye baslamasinin sebebi nedir? DS260 formunu bu linkten [https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx] görüntülemek isterken yanlislikla formu acmam degil mi?

@EzgiLera Sizce adres vermeden tasima yapmak icin tekrar KCC'ye mail göndermek adına bir gun daha bekliyim mi yoksa current olma ihtimaline karsilik maile adres yazarak risk almiyim mi?

Otel adresi yazın ve risk almayın, o otelde kalın. Süre çok az kaldı bülten için.

DS260ı görüntülemek formu açmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera benim oturumum var, tek sorun bu ekimde bitiyor. Yenilemeye başvurursam ingiltereyi terk edemem ve muhtemelen çıkacak ilk bültende current olacağım. Elimde de sadece süresi yeni dolmuş bir oturum kartı olur. Bu durumda nasıl yaklaşırlar olaya hiç bilmiyorum.

İngiltere’de oturumunu bittikten sonra yasal olarak kalamıyor iseniz bence orada mülakat istemeyin. Önümüzdeki bülten current olsanız bile en erken Kasımda mülakat alabilirsiniz.

• @Katzfiell_ adreste kalınması iyi olur ancak zorunlu şartlarda değiştirilir.adres de değiştirilir

• @mrt01 merhaba atlas kaydı yaptırmak ücretli mi her aile ferdi ekleniyor mu teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Ugur-2 Selamlar...Doğal akışında tüm aile için bir defada doldurulmuş ve kapatılmış dosyaların taşıma esnasında başına bir olay geldiğini okumadım şu ana kadar.. @SEYMENOGLU talihli arkadaşımızın durumunun farklı olduğunu okudum, onu ayrı tutalım. Kaldı ki kendisi de daha dosya transferi yapmamış..Taşıma işlemi sonrası sorgulama yapması kendi tasarrufundadır..
    KCC den size gelen mail gelir geçer sürecin nasıl olduğunu anlatan bir mail, sizin sorunuzun tam karşılığı değil anladığım kadarıyla..

• Selamlar Günaydınlar 🙂
    Heyecanlı bekleyiş devam etmekle birlikte hergün yeni sorular doğuyor. her an bildirimleri okuyarak geçen zaman heyecanı biraz daha arttırıyor 🙂 Bu süreçte bizlere destek olan eski katılımcılar deneyimlerini paylaştıkları ve bizleri yönlendirdikleri için çok teşekkür ediyorum. umarım bu forumda bilgiler edinen her arkadaşımız bir sonraki nesiller için bizlere yapılan desteği unutmayıp bir sonraki şanslı kişiler için destek olmaya devam ederler 🙂

şimdik sorum şu : Dosyamı Tayland Bangkok a taşıdım Tayland Konsolosluğuna girdiğim zaman benden Bir üyelik oluşturmam talep ediliyor :
    Link : üyelik linki
    ABD Bangkok Büyükelçiliği, Tayland - BNK

ABD'deki göçmen vizesi görüşmenizden önce lütfen aşağıdaki adımları izleyin. Bangkok, Tayland'daki büyükelçilik.

Adım 1: Çevrimiçi kayıt olun

Görüşmenizden önce, büyükelçiliğin çevrimiçi hizmetiyle pasaportunuzun iadesi için bir teslimat adresi kaydetmeniz gerekir. Kayıt ücretsizdir. Kayıt olmak için aşağıdaki "Kayıt Ol" düğmesine tıklayın.

Benim buraya üye olup bir adress beyanında bulunmam şart mı ? yoksa bu çok önemli bir konu değil mi ?
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse çok mutlu olurum ? teşekkürler.

• @Emre-Kurtulmuş kusura bakma, hala anlamadım. Turistik Amerika vizesi ile CP nasıl yapılıyor?

• @sevdemimi ücretsiz. Asıl talihli kayıt olduktan sonra kendi kaydı üzerinden diğer aile bireylerini ekliyor

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80

Sahip olduğunuz ABD turistik vize ile ABD'ye giderek "adjustment of status" (AOS - statü değişikliği) yaparak green card alabilirsiniz. İlgili konu başlığı burada AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak. AOS sadece ABD toprakları içerisinde yapılabilen bir işlemdir.

Consular Processing (CP) işlemi ise hali hazırda Ankara'da bulunan dosyanızı KCC aracılığıyla veya cut off olduktan sonra taşımak istediğiniz konsolosluğun inisiyatifi ile dünyanın dört bir tarafında istediğiniz başka bir ülkede bulunan ABD konsolosluğuna taşımak, sağlık kontrolü & mülakata o ülkede girmek ve süreci o ülkede tamamlamak anlamına geliyor. CP işlemlerinde kritik olan cut off olduktan sonra sizin dosyanızı taşımayı kabul edecek konsolosluk bulmak, her konsolosluk kendi iş yoğunluğu - yasal oturum izni vb. nedenlerden dolayı dosyanızı kabul etmeme hakkına sahip.

• ok şimdi anladım. Amerika içinde yapılabilen tek başvuru AOS . Ayrıca CP Amerika vizesi veya Amerikaya gitmek ile ilgisi olmayan bir şey. Çok teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@seda80, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

yurtdışında mülakata girecek olanlar belgelerin ingilizcesi mütercim tercümana çevirtip noterden onaylı fotokopisini mi alıyorlar? Hiç yurtdışına evrak toplayan var mı?

sorularınızın cevapları forumda defalarca verildi seda hanım.
    sorumadan önce forumun arama özelliğiniz kullanabilirsiniz, tamamen ücretsiz.

• Arkadaşlar selamlar,

Geçen gün aklıma takıldı, size de danışmak istedim.
    Eski pasaportların hepsini illa götürmek zorunda mıyız, bu adamların direkt bizim pasaport sistemine erişimi yok, ben şimdi 16 senedir yurtdışında geziyor, 3-4 defa pasaport eskittim ama son 2'si dışında diğerleri elimde yok. Bunu olurda sorarlar mı yoksa kimsenin umurunda olmaz mı?

Bir arkadaş eski pasaport fotokopilerini götürmüşte aklıma düştü, size de bi danışayım dedim.
    Çok teşekkürler. Sayenizde biz de aydınlanıyoruz...

• @Emre-Kurtulmuş selam imzamda yazıyor olan bilgiler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@seda80 amerikan turist vizesiyle cp yapamazsınız

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 eski pasaportunuzda amerikan vizesi yoksa yada başvuru yaparken eski pasaportunuzla başvurup mülakat gününe kadar pasaportunuzu değiştirmediyseniz eski pasaportlarınızı götürmenize gerek yok

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 DS260'da kayıp / çalıntı paspaort bilgilerini belirtmelisiniz.
    eğer bunlara sahip değilseniz mulakat sırasında açıklamasını yaparsınız sorun olmaz.

• Herkese merhaba geçmiş yıllardaki amerikan konsolosluklarının performanslarını içeren excel tablosunu paylaşabilir misiniz ve excel tablosuna nasıl kendimi ekleyebilirim yardımcı olabilir misiniz ?

Benzer Başlıklar

• 153
  • 57
  • 83
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |