Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)


  • ABD vatandaşı mısınız yoksa green cardlı mısınız, oğlunuz 21 yaşından küçük mü vb. detaylara bağlı ...


  • @Yamtar büyük oğlum 2005 küçük oğlum 2007 doğumlu Kasım 2023 te konsolosluğa gönderildi verilen ank numarasıyla sayfa açıp belgeleri yüklememiz istendi ve yükledik haziran 2024 te belgeleriniz onaylandı ve bizden randevu için haber bekleyin yazısı var sayfada hala bu süreci hızlandırma şansımız varmı acaba küçük oğlumun kağıdı hem eşim hem benim üzerimden onaylandı büyük oğkumunki sadece benim üzerimden onaylandı


  • /Merhaba, F3 aile birleşimi kategorisinde 24/07/2024 tarihinde DQ emaili geldi ve NVC'nin Ankara konsolosluğuna dosyamızı gönderip randevu ayarlayacağı emaili geldi. Acaba bu kategori iiçin Ankara'daki bekleme süresini bilen var mı? kaç ayda randevu ayarlanır?


  • @sucveceza2 maalesef çok uzun bir süreç. biz Mart 2010 yılında başvurmuştuk ve onay Mayıs 2024'te geldi. şuanda da vize mülakatı için tarih vermelerini bekliyoruz. o da sanırım en erken 6 ay sürer. kızım başvurduğumuzda 10 aylıktı şuanda 15 yaşında :)


  • Merhaba,

    21 yaş üstü evli olmayan kategorisinden başvuruda bulunduğum Green Card işlemimde sponsor yükleme aşamasına gelmiştim ve sponsor bilgilerini sisteme yükledim. Daha sonra evlendim ve eşimin sabıka kaydını da sisteme yüklemem istendi; bu bilgiyi de yükledim.

    Bu aşamanın ardından dosya numaramın değiştiğini ve işlemlerimin kategorisinin değiştiğini bildirdiler. Bu durumun ardından sürecimle ilgili ne tür adımlar atmam gerektiği konusunda bilgisi olan var mı?

    Vermem gereken evraklar var mı? Yoksa dosya numarasından devam mı edecek sadece beklemem mi gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.


  • @buseodabas evlendiyseniz category değişimi yapılmıştır ve şuanda categoriniz F3 olması gerekir. Maalesef F3 categorisi de çok uzun sürüyor. Gelen maillerde category tanımına bakın ve sonra visa bullettin'in o category için ne zaman current olacağını takip edin.


  • @Manushaqe
    Yanıtınız için teşekkür ederim, peki vermemiz gereken evraklar var mıdır? Yoksa sadece konsolosluktan haber mi bekleyeceğiz?


  • Bu ileti silindi!

  • @Manushaqe bize şubatta mail geldi. Haziran da randevu tarihimiz 22 ağustos olarak geldi.


  • @Manushaqe biz de 2010 şubat başvuruluyuz. Şubatta 2024 randevu verilecek diye mail geldi. Mayıs ta tekrar randevu verilecek diye mail geldi. Haziran 2024 de 22 Ağustos 2024 e randevu verildi. 1 ay kala Dr randevusu alma hakkı açılıyor. Hemen Dr randevusu alın. Bütün aşı kartlarını yanınızda götürün. Covid aşısı Türkiye de yok artık. Onun için Covid aşısı olmanıza gerek yok. Konsoloslukta göçmen vizesi için 5 sıra bekledik. Tamamı İran lıydı. Hiç Türk yokdu. 1 evrak istediler. Onu tamamlıcaz.


  • @Haworn-1903 çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. DQ mailinden sonra randevu tarihi demek ki ortalama 3 ay sonra geliyor.


  • @buseodabas Biz doğrudan F3 olarak başvurduğumuzda I-130 formunu doldurup göndermiştik ve 3 ay sonra başvuru kabul edildi diye mail gelmişti. Sonrasında da bekleme süresi başladı. Visa bulletin'deki tarihimizin current olmasını bekledik 14 yıl. Tarih geldiğinde (Mayıs 2024) de NVC den email geldi. Bütün evraklarımızı o zaman temin edip gönderdikleri link'e yüklememizi istediler. sonrasında bütün evrak kabulü yapılıp şimdi de Vize Randevu tarihimizi beklememizi belirten bir email gönderdiler. Şuanda da randevu emailini bekliyoruz.


  • Ben de asagidaki kategoriden anneme basvurdum, nerede ise 13 ay oldu daha bir haber gelmedi.

    The parent of a U.S. citizen (if the U.S. citizen is 21 years of age or older).

  • ⭐⭐

    @mrme12, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Ben de asagidaki kategoriden anneme basvurdum, nerede ise 13 ay oldu daha bir haber gelmedi.

    The parent of a U.S. citizen (if the U.S. citizen is 21 years of age or older).

    Uscis’i arayip sorabilirsiniz. Bana direk net tarihlenne zaman gelecegini soylediler


  • @goodluck selamlar öncelikle bu durum için bağlı bulunduğunuz ofisisin procesing times line kontrol etmeniz gerekli.Benım seyehat iznim sistem de 12 ay gözüküyordu ofisin.Tam 11 ayda elime ulaşmış oldu.

  • ⭐⭐

    @çotonak28, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @goodluck selamlar öncelikle bu durum için bağlı bulunduğunuz ofisisin procesing times line kontrol etmeniz gerekli.Benım seyehat iznim sistem de 12 ay gözüküyordu ofisin.Tam 11 ayda elime ulaşmış oldu.

    Sistemde gozukmedigi icin aradim. Normalde green card 4 ay gozukuyor. Gozuken tarihler normal seyrinde ilerlemiyor. 3 ay boyunca 5 ay kaldi diye gozukuyordu. Seyahat izninde is hic tarih yok. Beklenenden uzun surdu yaziyor. Bende Uscis’i aradim. Yetkili green card ve seyahat izninin ayni anda 9 Ocakta gelecegini soyledi.


  • @goodluck Nebraska Center i aradim. Ama otomatuk cevap verme sistemi cikiyor hep. Agent a baglanmadi bir turlu

  • ⭐⭐

    Hemen bir gerideki sayfaya bakin (sayfa 64) nasil hemen baglanabileceginizi yazmistim


  • @Haworn-1903 Hangi ek evrakı istediler sinden?


  • @Manushaqe neresi için soruyorsunuz? Ankara ya de randevusuna gittik. Gitmeden bu aşı kağıtlarını, defterlerini götürün. Covid aşısı TR de yok zaten bilgileri var aşı olmanıza gerek yok. Ankara bizde yüklediğimiz bütün evrakların asıllarını istedi. 16 yaşından büyük oğluma adli sicil kaydı yoktur yazısı götürdüm. Götürmeden önce upload edin. Sonrasında 1.sponsorun Vergi transcript ini istediler. Sonrasında sponsorları kabul etmeyince 3. Sponsor buldum. Kabul ettiler. Süreç süresince hep Red yazdılar. Pasaport lar postaya verildikten sonra issued yazdı. Vizeler 1 günde hazırlandı. Artık sarı zarf göndermiyorlarmış.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum