Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)


  • @Gurman-A Kesinlikle Annesi basvuru yapmali cunku cocugun veyaleti kendisinde 'babasi step father olarak basvurursa surec cok ama cok uzayacaktir ve sorunlar cikabilir. I-130 petition for alien relative (minor child) ile basvurmasi gerekiyor. Bu arada kendisine ektra bir tip olarakta sunu onermem gerekirse eger yakin local bir Congrasswomen yada man veyahut , yada yasadigi mevkideki bir Senator"e mektup ,mail' telefon vb. kisisel bir gorusme yollari ile ulasip yardim isterse bu isini cok daha hizlandirabilir cocuk 15 yasinda ve annesinden ayri ayrica velayette annede ustelik yani yasal olarak tek (koruyucu-guardian) annesi cunku eminim vize vb durumunda en azindan islemin daha hizli olmasi acisindan yardim alabilir onlara ulasirsa.Bu arada illa avukat tutmasina gerek yok bu gibi dosyalari takip eden noterlerde var burada yada yine bu gibi dosyalarla ilgilenen musavirler var onlar inan bana avukatlardan hem daha ucuz hemde daha cabuk hallediyor herseyi.En kisa surede basvuru yapmali ozellikle cocuk 18-21 olmadan once..


  • Merhabalar babam turkiyede ve abd vatandasi oglu araciligi ile aile birlesimi den green card basvurusu yapildi ilk asama I 130 formu onaylandi ve evraklari nvc gonderildi nvc gerekli odemelerden sonra Ds 260 formu istedi ancak su asamada mali sponsor eklememiz gerekiyor ve bu formda oyle bir bolum goremedim bunu nasil yapmaliyiz ve mali sponsor icin gerekli belgeleri nelerdi bu konuda yardimci olabilirseniz cok seviniriz simdiden tesekkur ederim


  • @Pakize-Ayvalı-Ilhan Merhaba Oglunun yillik geliri dusuk gorundugu icin yeterli degil bu nedenle evet ek sponsor istiyorlar demek ki.Yada hic doldurmadi sponsor formunu?mali sponsor eklememiz gerekiyor derken ,Sizin ek sponsora mi ihtiyaciniz var yoksa oglunun sponsorlugu mu yeterli degil burayi anlayamadim ama .(i-130 O forumda oyle ozel bir bolum olmaz cunku sponsor forumu baska bir forum.Sponsor icin Form I-864 doldurulmasi gerektigini saniyorum.Mali sponsor icin gerekli belge olarak sponsor olacak kisi yine ABD vatandasi olursa daha iyi (green cardli da olabilir ama kazanci yeterli olmali ABD de ikahmet etmeli ) ve yeterli yillik geliri olmali, son 2 yildir odenmis vergileri yani tax return belgeleri ,w2 belgeleri sponsorun burada ikahmet ettigi kisisel tum bilgilerinin oldugu evraklar gonderilmeli ve hatta Bu arada l-130 onaylandiktan sonra size actirdiklari online hesapta zaten hangi formu istediklerini belirtmis olmalari gerekiyor diye biliyorum.


  • Merhabalar bir arkadaşım bana sordu kendisinin dayısı amerikada yaşıyor ve green card'ı var arkadaşım 17 yaşında. Acaba bu arkadaşım direkt dayısı üzerinden green card alabilir mi yoksa ilk önce annesinin alması sonra arkadaşımın mı alması gerekir şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.


  • @HelloArda dayısı vatandaş olduktan sonra annesi için başvurabiliyor Annenin es ve çocukları da onunla birlikte vize alıyor Bu süreç başvuru yapıldıktan sonra 16 -17 yıl kadar sürüyor şu donemde


  • Amerikan vatandasi olan oglumuzun muracaati ile Green Card sahibi olmaya 9 ocak 2024 tarihinde hak kazandik. Green Card ucretini 15 subat 2024 tarihinde esim ve kendi adima odedik. Daha sonra ben 20 mart 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptim. Aradan gecen zamana karsilik hala ben Green Card'imi alamadim. Esim kucuk kizimizin okulu nedeniyle 16 haziranda Amerika'ya geldi. Aradan yaklasik 45 gun gectikten sonra bugun esim kendine ait olan karti eline gecti. Ben ulkeye girdikten sonra 90 gun icinde kartimi alamadigim icin 45 gun once itirazda bulundum. Itirazimdan sonra alindigina dair bir referans numarasi verildi ve 45 gune kadar cevap verilecegi soylendi. Ancak hala sonuc yok. Ne yapacagimi sasirdim.135 gundur kartin yollanmasini bekliyorum ve hala bir cevap yok.

  • ⭐⭐

    Aos ile Abd’de Family based green card basvurduk. Ayni zamanda i-131 travel formu da doldurduk. Seyehat izninin gelmesini bekliyoruz. Su an itibariyle 7 ay oldu. Seyahat belgesinden ses yok. Uscis hesabimizi kontrol ettigimde Herhangi bir estimate time da belirtmemisler. Son zamanlarda i-131 basvuranlar varsa ne kadar zamandir bekliyorlar? Ya da sonuclananlar varsa ne kadar surede travel izni geldi?

  • ⭐⭐

    @goodluck, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Aos ile Abd’de Family based green card basvurduk. Ayni zamanda i-131 travel formu da doldurduk. Seyehat izninin gelmesini bekliyoruz. Su an itibariyle 7 ay oldu. Seyahat belgesinden ses yok. Uscis hesabimizi kontrol ettigimde Herhangi bir estimate time da belirtmemisler. Son zamanlarda i-131 basvuranlar varsa ne kadar zamandir bekliyorlar? Ya da sonuclananlar varsa ne kadar surede travel izni geldi?

    Kendi sorumun cevabini uscis’i arayarak aldim. Oncelikle Uscis’de live agent ile konusmanin kolay yolunu soyleyim.

    8003755283 numarasindan uscisi ariyoruz.

    Otomatik agent’in sordugu sorulara sirayla su cevaplari veriyoruz

    1- i want to know about my case
    2- i have never received a receipt number
    3- at a service center
    4- yes
    5- yes

    Hababam sinifindaki mefettisin soru ve cevaplarina benzedi ama idare edin 😀 ben bu cevaplari verdikten sonra direk live agent’a baglandim. 3 dakika beklettiler sadece.

    Travel document’in ne zaman gelecegini merak ediyordum. Online hesabimda gozukmuyordu. Agent direk 9 Ocakta green card, travel document ile beraber gelecek diye soyledi. 5 ocakta aos islemini baslatmistim. 1 yilda tamamlanmis olacak


  • Merhabalar ben amerikadayım oğlumun green cartla gelebilmesi için başvuru yapıldı dışişleri Bakanlığı na gönderildi ve istedikleri belgeleri gönderdik onaylandı kağıdı geldi randevu bekleme süresi ne kadar sürer veya arayıp aciliyet belirtmek durumu değiştirir mi ?

  • goodluckG goodluck bu başlıktan bahsetti

  • ABD vatandaşı mısınız yoksa green cardlı mısınız, oğlunuz 21 yaşından küçük mü vb. detaylara bağlı ...


  • @Yamtar büyük oğlum 2005 küçük oğlum 2007 doğumlu Kasım 2023 te konsolosluğa gönderildi verilen ank numarasıyla sayfa açıp belgeleri yüklememiz istendi ve yükledik haziran 2024 te belgeleriniz onaylandı ve bizden randevu için haber bekleyin yazısı var sayfada hala bu süreci hızlandırma şansımız varmı acaba küçük oğlumun kağıdı hem eşim hem benim üzerimden onaylandı büyük oğkumunki sadece benim üzerimden onaylandı


  • /Merhaba, F3 aile birleşimi kategorisinde 24/07/2024 tarihinde DQ emaili geldi ve NVC'nin Ankara konsolosluğuna dosyamızı gönderip randevu ayarlayacağı emaili geldi. Acaba bu kategori iiçin Ankara'daki bekleme süresini bilen var mı? kaç ayda randevu ayarlanır?


  • @sucveceza2 maalesef çok uzun bir süreç. biz Mart 2010 yılında başvurmuştuk ve onay Mayıs 2024'te geldi. şuanda da vize mülakatı için tarih vermelerini bekliyoruz. o da sanırım en erken 6 ay sürer. kızım başvurduğumuzda 10 aylıktı şuanda 15 yaşında :)


  • Merhaba,

    21 yaş üstü evli olmayan kategorisinden başvuruda bulunduğum Green Card işlemimde sponsor yükleme aşamasına gelmiştim ve sponsor bilgilerini sisteme yükledim. Daha sonra evlendim ve eşimin sabıka kaydını da sisteme yüklemem istendi; bu bilgiyi de yükledim.

    Bu aşamanın ardından dosya numaramın değiştiğini ve işlemlerimin kategorisinin değiştiğini bildirdiler. Bu durumun ardından sürecimle ilgili ne tür adımlar atmam gerektiği konusunda bilgisi olan var mı?

    Vermem gereken evraklar var mı? Yoksa dosya numarasından devam mı edecek sadece beklemem mi gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.


  • @buseodabas evlendiyseniz category değişimi yapılmıştır ve şuanda categoriniz F3 olması gerekir. Maalesef F3 categorisi de çok uzun sürüyor. Gelen maillerde category tanımına bakın ve sonra visa bullettin'in o category için ne zaman current olacağını takip edin.


  • @Manushaqe
    Yanıtınız için teşekkür ederim, peki vermemiz gereken evraklar var mıdır? Yoksa sadece konsolosluktan haber mi bekleyeceğiz?


  • Bu ileti silindi!

  • @Manushaqe bize şubatta mail geldi. Haziran da randevu tarihimiz 22 ağustos olarak geldi.


  • @Manushaqe biz de 2010 şubat başvuruluyuz. Şubatta 2024 randevu verilecek diye mail geldi. Mayıs ta tekrar randevu verilecek diye mail geldi. Haziran 2024 de 22 Ağustos 2024 e randevu verildi. 1 ay kala Dr randevusu alma hakkı açılıyor. Hemen Dr randevusu alın. Bütün aşı kartlarını yanınızda götürün. Covid aşısı Türkiye de yok artık. Onun için Covid aşısı olmanıza gerek yok. Konsoloslukta göçmen vizesi için 5 sıra bekledik. Tamamı İran lıydı. Hiç Türk yokdu. 1 evrak istediler. Onu tamamlıcaz.


  • @Haworn-1903 çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. DQ mailinden sonra randevu tarihi demek ki ortalama 3 ay sonra geliyor.


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 0 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • 0 Oy
    2 İleti
    762 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • 2 Oy
    17k İleti
    2m Bakış
    Ekto OktanE
    @bamboo USCIS sistemi düzeltti an itibariyle şuanda girip bakarsanız eski haline geri döndü caseler benimkide şuanda aynı approved yazısı kalktı kısa süreli mutlulukta gitti ::O
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum