DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@leylaa CN ınıza baktığımda foruma geç katılmanız yada yazılanları gözden kaçırmanız son 2 sene verilerine baktığımızda sürecinizi biraz ötelemiş gibi görünüyor.. Oysa ki Viyana sizin numaranıza yakın iki talihliye mülakat planlamış görünüyor...😞
-
@EzgiLera Merhaba, dediğiniz gibi dünyada DV basan 100+ konsolosluk var ama hangisine başvuru yapılması konusundaki kriterlerimiz ne olmalı? Örneğin okuduğum kadarıyla İngilitre ve Almanya oturum istiyor, diğer konsoluklarda bunu talep eden var mı nasıl teyit etmemiz gerekiyor? Konsolusluğa mail attığımızda kendisi oturumumuzu talep ediyor mu? Viyana ve Varşova dışında Schengen ülke deneyimi neredeyse bulamadım. Mesela Hollanda, ya da Fransa konsoloslukları hakkında ne düşünüyorsunuz oralara da başvurmalı mıyız? Ben current olduğum direk konsolosluklara yazmak durumundayım :/
-
@cttl eğer aynı edinilmiş tecrübeden bahsediyorsak bahsi geçen mülakat deneyiminde Filipinlerdeki sağlık muayenesine balgam testi sonucu götürülmüyor. Sadece vize başvurusu öncesinde Türkiye den Filipinlere gitmeden Türkiye de bir hastanede akciğer grafisi çektirilip ilgili doktorun şifaen görüşü alınıyor.
-
@cemciftcioglu üstad KCC üzerinden sorgulamayı nasıl yapıyorsunuz ?
teşekkürler -
@iremmakayy Ben de Ezgi Hanım'la aynısını düşünüyorum sizin numaranız bugün yarın current olmak üzere daha fazla vakit kaybetmeden dosyanızı KCC aracılığıyla mutlaka taşıyınız. Diğer yılların istatistiklerine bakıldığında her yıl mülakat alanların sayıları azalıyor, hiçbir zaman artış olmadığı gözlemleniyor. Schengen vizesiniz varsa herhangi bir schengen ülkesine yoksa vize talep etmeyen ülkelere taşınmasına talep ediniz, iyi şanslar.
-
@Flight101 Foruma geç katılmadım aslında, bütün deneyimleri vs okudum okumayada devam ediyorum satrancı yanlış kurguladım sanırım. İlk başta 4.000 ler current olur diye düşünüyordum ve ilk mülakat deneyimlerine istinaden taşımayı düşündüm, ya oturum sorarlarsa vs diye cesaret edemedim. Umarım sorunsuz bir şekilde halledebilirim
-
@leylaa Ben de CN ıma istinaden FAM yayınlanmasından sonra mali yılın ilk 2 ayını bekleyip gözlemlerim diye kurgulamıştım. Ancak bir sabah ani bir kararla KCC ye mail atarak süreci başlatmış oldum..Umarım sizin de süreciniz en kısa zamanda az stresli hale döner..😉
-
2 Eylül Birleşik Devletlerde Labor Day olarak tatil. Muhtemelen 3 yada 4 Eylül de Ekim için visa bülteni yayınlanır. EU da 6000 üzerine çıkacak mı merakla bekliyorum.
-
2 Eylül itibariyle 2025 EXCEL dosyasındaki talihlilerin konsolosluk tercihleri analizi.
ANKARA 382 - DİĞER YERLER 117
- ANKARA: 382 kez
- VİYANA: 46 kez (farklı yazım biçimleriyle birlikte toplamda: VIYANA, VİYANA, ViYANA)
- HONG KONG: 23 kez
- USA: 7 kez
- MONTREAL: 7 kez
- VARSOVA: 4 kez
- TİRAN: 1 kez
- SYDNEY: 3 kez
- PARIS: 1 kez
- TIFLIS: 3 kez
- ASHGABAT: 3 kez
- LONDON: 1 kez
- BANGKOK: 2 kez
- BÜKREŞ: 3 kez
- UMMAN: 2 kez
- FRANKFURT: 4 kez
- SARAYBOSNA: 1 kez
- BRUSSELS: 1 kez
- ÖZBEKİSTAN: 1 kez
- SOFYA: 1 kez
- BELGRADE: 1 kez
- BERN: 1 kez
- MUSCAT: 1 kez
-
DV 2024 için Viyana nın kimseyi reddetmemesi ek bir cazibe oluşturuyor.

-
@minnesota reddedilmelerin sebebi yalan bilgi beyani ya da terör ile iliski durumunda vs oluyor yani insiyatif dahilinde olan bir durum degil reddedilme orani cok istisna durumlar dahilinde oldugu icin oldukca düsük, viyana zaten az dosyaya bakiyor.
-
@Flight101 En iyisini yapmışsınız keşke ben de ani karar verebilseydim :) O kadar uzun zaman sonra kazanınca insan bazen doğru kararlar veremiyor ya da cesaret edemiyor sanırım
-
@cttl Buarada hala Canada vize başvurum sonuçlanmadı :/ En azından Canada vizem çıksaydı oraya taşımam daha kolay diye düşünüyorum. Siz Canada'ya taşıdınız mı?
-
@MehmetY bize gelen maildeki linki takip ettiğimizde aşağıdaki instruction's veriyor. Siz yinede @ATS16 'nin dediği gibi mülakata gireceğiniz sağlık kuruluşu ile iletişime geçip netleştirebilirsiniz.
https://www.cdc.gov/immigrant-refugee-health/hcp/civil-surgeons/vaccination.html#cdc_generic_section_10-table-1-vaccine-requirements-according-to-applicant-age-for-civil-surgeons -
Merhaba,
hayırlı olsun öncelikle,
benim case no da 20 binlerde, mülakatın gelebileceğini düşünmüştüm, ama gördüğüm kadarıyla benimkinden baya düşük numaralar dosya taşımaya başlamış. :)
Sanırım benim de bu şekilde yapmam iyi olacak. Viyana en mantıklısı gibi görünüyor, konsolosluğa mı yazmamız gerekiyor acaba?
teşekkürler, -
@fahriakc Merhaba,
benim de CN 20 binlerde, dosyanızı Viyana'ya nasıl taşınıdız?
Sedece konsolosluğa mail mi göndermek gerekiyor? -
@leylaa
Ben taşımadım Montreal'e, dosyam Bükreş'te.
Bükreş, Viyana gibi yerlerin mülakatlardaki tutumuna göre B planı olarak cepte tutuyorum Montreal'i.. Sizin vize süreciniz de umarım hızlıca tamamlanır. Kanada vizelerde yapay zeka kullanıyordu owp döneminde, bununla ilgili bir problem olabilir, isim benzerliği vs. gibi. -
@iremmakayy, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera
Herhangi bir özel durumum yok. Çevirmenlik öğrenciyim ve eğitimim tahmini 1,5 senede bitecek. Eğer 1,5 senede bitmezse re-entry permit yapmayı düşünüyordum.Açıkçası bu forumu bulmadan önce danışman şirketlerle konuştum numaramın iyi olduğunu söylediler. Buna istinaden bu şekilde yazdım.
Geçmiş tablolara baktığımda Tayland’da benim numarama sahip biri alabilirmiş. Dosyamı oraya taşımak mantıklı bir hareket olur mu?
Tayland’da daha önce mülakata girenlerin deneyimlerini okuyarak mülakatta oturum sorup sormadıklarını, mülakatların nasıl geçtiğini öğrenebilirsiniz.
Her nereye taşırsanız taşıyın sizi ben yönlendiremem, bu sizin almanız gereken bir risk. O yüzden araştırmanızı yapıp riski iyi değerlendirin.
-
@cttl Umarım :// Bükreş'te yerleşik değilsiniz değil mi yanlış hatırlamıyorum? Daha önce oraya dair deneyim okumadım, oranın hızı tutumu vs nasıl?
-
@MehmetY, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera "Ama mülakata Ankara’da girmeyeceğinizi varsayarak cevap verirsem, çocuğunuz için ülkemizde 12 yaş altında çocuklara covid aşısı uygulanmadığını belirten bir belge götürün."
Bu bahsettiğiniz belge nerden alınıyor ? Hastanelerden mi yoksa e nabızdan mı?
Bilmiyorum, alan kişiler var. Önceki senelerin tecrübelerine bakarak nereden aldıklarını öğrenebilir veya kendilerine sorabilirsiniz.
Hastanelerden de alınır hatta resmi gazetede falan yayınlandıysa oralardan da alınabilir bence. Belgeyi nereden alabiliyorsanız almaya çalışın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum