Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Harun-Yusuf-Şahin

YesilkartForum'da bilgiye daha hizli ulasabilmek ve sorulariniza daha dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin. Imzanizi buradaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

• @EzgiLera Cevaplarınız için teşekkür ederim. Öyleyse ben dünyadaki vizesiz girebileceğim bütün ülkelerdeki Amerikan büyükelçiliklerine mail atarak kendime daha çok hareket alanı sağlayacağım. Eğer olumlu dönüş alamazsam vize ile gidebileceğim yerlere de mail atacağım. Anladığım kadarıyla dosyamı erken taşımamın bir zararı yok hatta sıram gelmeden taşırsam şansım da o kadar artar doğru mu anladım ?

• Ankara konsolosluğu tüm çalışan kadrosunda yeniliğe gitti hergün yeni iş ilanları yayınlayıp yeni personel alıyor bu sene bu durum hızlandırır umarım ve dosya taşımak zorunda kalmayız

• @EzgiLera Bu arada Excel listesine nasıl gireceğim ? Tekrardan cevaplarınız için teşekkür ederim.

• @Ümit-Hero merhaba green card sürecinde başarılar diliyorum current olmadan önce kcc aracılığıyla dünyadaki tüm ABD büyükelçiliklerine taşıma yapabilirsiniz fakat current olduktan sonra sadece büyükelçilik tarafından taşınma yapılmaktadır. Ve inisiyatifindedir. Siz kendinize en uygun ülkeyi bulup oranın ABD büyükelçiliğine taşıma yapabilirsiniz cürrent olmadan önce.

• Dün akşam Viyana konsolosluğuna mail attık. KCC mülakat tarihimizi belirtti ama 2NL maili gelmedi henüz diye. gelen cevap aşağıdaki gibi. KCC'den dosyanızı alamadık o yüzden bilgimiz yok diye maile başlamış ama bir sonraki parağrafta da mülakat tarihi ve saatini belirtmiş aşağısında da gerekli evrakları sıralamış. Biraz karışıklık var gibi. İki gün önce KCC'ye ikinci defa mülakat yerimiz nerede diye sorduk ikisinde de Viyanada 8 Ekimde cevabı geldi. Sizce ne gibi sorun var @gucarslan
    image.png

• @mrt01 yanit olarak ds-260 formunu doldurdugumuz yerdeki dosyanin viyanada oldugu kismi ss atar misiniz? bakalim ne diyecekler bu arada bir sey dikkatimi cekti herhangi bir oturum belgesi talep edilmemis ve e devletten alinan belgeler icin ceviri gerekmiyor yazilmis (dolayisiyla avusturya vatandasi olmadiginizi anlamislar) sanirim viyana bu sene de oturumsuz mülakat verecek ancak dosya bizde degil kismi bir tik süphe uyandirdi acaba kcc tasidik diyip tasimamazlik yapmis olabilir mi? Ya da random bir cevap mi attilar. simdi dikkatli baktim da mülakat tarihi ve saatini de belirtmisler dosya onlarda degilse nasil planlama yaptilar kafam karisti 😃

• @EzgiLera Hanım merhaba, KCC'ye belli olmaz diye her ihtimale karşı mülakat yer bilgisini sordum taşıdıklarına emin olmak için, fakat dosyanın unlocked olup olmadığını nasıl kontrol edebilir / görebiliriz? "Eğer dosyanız unlocked olur ve o şekilde kalırsa, size mülakat verilmez çünkü süreçten vazgeçtiğiniz düşünülür." ya da submission date overwrite ihtimaline karşı

• @rezanclz Benimde o yüzden kafam karıştı hem dosya bizde değil diyorlar hemde mülakat saatini ve evrakları paylaşmışlar garip bir durum

• @cansiimsek
    Merhabalar, size geçen aylarda deneyimli forum kullanıcıları mülakata çağırılmazsınız demedi, bu durumun mülakat almanızda herhangi bir etkisi yok. Siz yanlış region kontenjanından başvuru yaparak, Green Card çekiliş kuralı ihlali ettiğiniz için, red edileceğiniz söylendi. Yine de kararı duymak için mülakata sağlık kontrolü olmadan katılabilirsiniz, bu şekilde masraflarınızı minimize etmiş olursunuz, ancak bu kararı duymak için de 330 usd vize ücreti de ödemeniz gerekecek, bilginize.

• @mrt01
    Selamlar, emailde bir karışıklık yok, dosyanız 2NL emailini aldığınızda konsolosluğa nihai olarak aktarılmış oluyor. Onların bahsettiği durum da bu, ancak sizler gibi sistemden kontrol edip tarih görebildikleri için, süreç hakkında bilgilendirme yapmışlar. Birkaç iş günü içerisinde mülakat planlandığına dair emaili alacağınızı düşünüyorum, biraz daha beklemelisiniz. Almazsanız da sorun değil, siz zaten https://dvprogram.state.gov/ESC/ üzerinden görebiliyorsunuz, gerekli hazırlıklarınızı yapabilirsiniz, bol şanslar.

• ⭐⭐⭐⭐

@muratch

ABD Ankara Büyükelçiliği 29 Ağustos 2022'de Çukurambar'daki yeni binasına taşınacağı zamanda sizin düşündüğünüze benzer sürecin hızlanacağı düşünülüyormuş forumda ancak vize biriminin hem DV2023 hem de DV2024 performansı ortada. Bu performansı başka sebepler ile ilişkilendirmek daha doğru olacaktır ama sizde düşündüğünüzü söylemekte serbestsiniz tabii ki...

• ⭐⭐⭐⭐

@oguzhansxd

Buradaki bağlantıdan "2025 DV Talihlileri Takibi" dosyasına erişebilirsiniz. En alttaki sıraya kendi dosyanıza ait bilgileri eklerseniz sıralanacaktır bilgileriniz sahip olduğunuz CN'ye göre

• ⭐⭐⭐⭐

@mrt01

Bu süreçte sabır etmek ve dosyanızı Viyana'nın taşımayı kabul ettiğine şükretmek sizin için en iyisi olacak bence. İlerleyen günlerde "Required Entry Status Check for DV Submission" başlıklı e-maili alacaksınızdır...

• @oguzhansxd dosyanız current olmadı daha. Siz şuanda konsolosluklarla yazışmayacaksınız. Direk kcc ye email atıp dosyamın şuraya taşınmasını istiyorum diye yazmanız yeterli.

• @rezanclz ne kadar anlayışlı konsolosluk çeviri bile istemiyor barkodlu belge yeter diyor.kasımda gideceğiz kısmetse

• @samikayhannn, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Hanım merhaba, KCC'ye belli olmaz diye her ihtimale karşı mülakat yer bilgisini sordum taşıdıklarına emin olmak için, fakat dosyanın unlocked olup olmadığını nasıl kontrol edebilir / görebiliriz? "Eğer dosyanız unlocked olur ve o şekilde kalırsa, size mülakat verilmez çünkü süreçten vazgeçtiğiniz düşünülür." ya da submission date overwrite ihtimaline karşı

DS260’i doldurduğunuz yerden kontrol edebilirsiniz, her aile bireyinin yanında “Completed” yazıyorsa sorun yoktur. Incomplete, reopened, start now, N/A gibi ifadeler varsa formu hızlıca tamamlayıp, completed olmasını sağlamalısınız.

• @ugursway teşekkürler bilgilendirici oldu açıklamanız

• @sevdemimi hocam sizin isminiz excelden silinmiş mi ben mi göremedim acaba

• @Uzuzi bende açılmıyor dosya

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |