Herkese selamlar.
3 Eylül günü annemin vize görüşmesi vardı.
Deneyimini sizinle de paylaşmak istedim belki yardımcı olur diye.
Öncelikle sadece annem başvurdu vizeye babam başvurmadı.
Belge olarak olurda isterler diye davet mektubu, banka dökümü, adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokobisi, pasaport , 2 fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, diğer gelir belgeleri, ev tapusu gibi bir sürü şey çıkartmıştık.
Vize görüşmesinde annemin aktardığına göre sorulan sorular şöyle.
-Amerikaya ne için gideceksiniz?
*Oğlum Amerikada yaşıyor önümüzdeki yılbaşına birlikte girmek istiyoruz oğlumu çok özledim ve Amerikayı da merak ediyorum.
-Başka çocuğunuz var mı?
*Evet 1 tane daha var. Diğer çocuğum ve torunlarım başka bir ilde yaşıyor onları da sık sık ziyaret ediyorum.
-Amerikada nereye gideceksiniz?
*California.
-Amerikadaki çocuğunuz ne iş yapıyor?
*Bir Amerikan firmasında uçak tekniksiyeni.
-Masraflarınızı kim karşılayacak?
*Uçak biletimi ben karşılayacağım. Konaklama ve diğer masraflarda çocuğum yardım edecek.
-Tebrikler vizeniz onaylandı.
Annemin ekstra söylediği şeyler. Vize görüşmesini beklerken diğer görüşmeleride duyabiliyordum içerde 20 kişi isek 15 i ret aldı. O yüzden ektra panik yaptım dedi.
Bu arada o kadar evrak çıkartmamıza rağmen istenen 3 evrak olmuş. Pasaport - Fotoğraf - Ds160 Onay sayfası.
İsteyen herkesin alması dileğiyle.