Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• kızım DV2025 talihlisi ve DS260 doldurduk bekliyoruz. ben ve eşim de B1/B2 için görüşme tarihini bekliyoruz. Görüşmede turist olarak gideceğimizi bildireceğiz, zaten çalışan insanlarız ancak kızınız neden başvurmadı veya kızınız DV2025 talihlisi onunla beraber mi gideceksiniz gibi sorular vs olur mu ? veya RED yeme durumumuz olabilir mi ? Başına gelen arkadaşların yorumlarını rica ederim.

• Selamlar,
    DS-160 da son 5 yıl içerisindeki yurtdışı seyahatleri belirtmemizi istemişler benim5 yıldan eski seyahatlerimde var mesela 7 yıl önce ingiltere seyahatimde olmuştu bunları 5 yıldan eski olduğu için girmedim, yine de girmem gerekir miydi?

• @caglar-taskesen hayir girmenize gerek yok zaten görüşmede soracaktır daha önce yurt dışına gittiniz mi diye o anda söylersiniz fakat seyahat tarihi eski olduğu için pek dikkate almayabilirler genelde yakın tarihli seyahat olursa artı puan oluyor. Bol şans

• Merhabalar, 8 yıldır Hava Kuvvetleri bünyesinde görev yapıyorum, yaşım 31, evliyim 2 çocuğum var, eşim ev hanımı. Turistlik vizeye başvurmak istiyorum, sadece ben başvuracağım. Ülkem ile bağlığım mesleğim, evlilik ve çocuklarım gereği aşikar olduğunu düşünüyorum. Olası şansım nedir? Şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐

@Yarcan yurt disi gecmisi sart gibi bir sey. yukaridaki tecrubeleri okuyun, her sey ok fakat pasaportunuz tertemiz diyip vermemisler

• @Yarcan Ne için gidiyorum diceksiniz

• @Yarcan pasaport boş ise şansınız düşük, bugün başvuru yapsanız 1 sene sonraya randevu alabilirsiniz. Bence bugün başvurunuzu yapın randevu tarihine kadar schengen ülkesine min. 2 seyahat gerçekleştirin (evet biraz masraflı ve vakit alacaktir) tüm bunlar ile geçerli profiliniz ile vize almanız kolay olacaktır. Vize görüşmesine yakın mulakat deneyimlerini okumayı unutmayın. Ayrıca mülakat tarihine yakın schengen gezisi yapıp gelmiş olursanız +puan olur kanımca

• @celica yok hocam ilk deneyimim olacak.

• @Onurfidan, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Yarcan Ne için gidiyorum diceksiniz

Kanadada ve ABD'de arkadaşlarım var. Noel zamanında davet etti gezmek için her şeyi karşılamak üzere. Tamam dedim Kanada vize vermedi. Yine ABD'de ki arkadaşım da sağolsun gel tatile falan diyor da bu daha zor. Ben de anlamadım vermeyecekleri için mi çağırıyorlar acaba 🙂

@ebaris86, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@Yarcan pasaport boş ise şansınız düşük, bugün başvuru yapsanız 1 sene sonraya randevu alabilirsiniz. Bence bugün başvurunuzu yapın randevu tarihine kadar schengen ülkesine min. 2 seyahat gerçekleştirin (evet biraz masraflı ve vakit alacaktir) tüm bunlar ile geçerli profiliniz ile vize almanız kolay olacaktır. Vize görüşmesine yakın mulakat deneyimlerini okumayı unutmayın. Ayrıca mülakat tarihine yakın schengen gezisi yapıp gelmiş olursanız +puan olur kanımca

Doğrudur hocam ama öyle örnekler görüyorum ki ilk redden sonra 2 denemede boş pasaport ile vize alanları, aklım almıyor.

• Arkadaslar merhaba, 23 Eylul'de B1/B2 randevum var ve bazi sorularim var.

1 - Randevu icin sadece Pasaport, 1 Amerikan vizesine uygun biyometrik pasaport ve DS160 confirmation sayfasini goturuyoruz dogru mu?
    2 - Ek belge olarak 2024 Agustos'da katilmak istedigim bir etkinlik vardi, fakat bu etkinlige yakin randevu tarihi bulamadigim icin gidemedim. Fakat bu etkinligin Avrupa'da olan bir versiyonuna sirket (duzenleyen) tarafindan davetiye aldim ve sirketim (calistigim) tarafindan vize mektubu duzenlendi. (Ayni etkinlik, sadece Avrupa'da yapiliyor) randevuma bu vize mektubu ve davetiyeyi goturursem bir artisi olur mu? Sorarlar ise etkinligin 2025'de Amerika'da duzenlenecek olana katilmak istedigimi belirtecegim. Yine oradan davetiye alacagim vizem oldugu takdirde (malesef vize randevusu alamadigimiz icin yetismedi bu seneyi vurgulamayi planliyorum)
    3 - Pasaportum bos degil, daha once 12 ay icerisinde 2 kere Guney Kore, 2 kere Japonya ve 1 kere Hong Kong (pul) damgalari var.

Tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirse sevinirim, cok tesekkur ederim.

• @cihantr kizinizin basvurusunu sistemden buyuk ihtimal gorucekler. Ona gore bir cevap dusunun sorabilirler. Ben arkadasimin anne babasininda greencardi var anne babanin yanina mi gidiyorsun diye direkt sordular.

• @Yarcan evli birinin tek basvurmasi bence olumsuz oluyor. Eşinizle basvurun cocuklari birakin ülkede. Pasaportun boş olmasida olumsuzdur.

• ⭐⭐

@Yarcan 1-2 schengen yapın, olmadi ingiltere vizesi alın(şiddetle önerilir).
    sonra tekrar başvurun.

• Herkese selamlar.

3 Eylül günü annemin vize görüşmesi vardı.

Deneyimini sizinle de paylaşmak istedim belki yardımcı olur diye.

Öncelikle sadece annem başvurdu vizeye babam başvurmadı.

Belge olarak olurda isterler diye davet mektubu, banka dökümü, adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokobisi, pasaport , 2 fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği, diğer gelir belgeleri, ev tapusu gibi bir sürü şey çıkartmıştık.

Vize görüşmesinde annemin aktardığına göre sorulan sorular şöyle.

-Amerikaya ne için gideceksiniz?
    *Oğlum Amerikada yaşıyor önümüzdeki yılbaşına birlikte girmek istiyoruz oğlumu çok özledim ve Amerikayı da merak ediyorum.
    -Başka çocuğunuz var mı?
    *Evet 1 tane daha var. Diğer çocuğum ve torunlarım başka bir ilde yaşıyor onları da sık sık ziyaret ediyorum.
    -Amerikada nereye gideceksiniz?
    *California.
    -Amerikadaki çocuğunuz ne iş yapıyor?
    *Bir Amerikan firmasında uçak tekniksiyeni.
    -Masraflarınızı kim karşılayacak?
    *Uçak biletimi ben karşılayacağım. Konaklama ve diğer masraflarda çocuğum yardım edecek.
    -Tebrikler vizeniz onaylandı.

Annemin ekstra söylediği şeyler. Vize görüşmesini beklerken diğer görüşmeleride duyabiliyordum içerde 20 kişi isek 15 i ret aldı. O yüzden ektra panik yaptım dedi.

Bu arada o kadar evrak çıkartmamıza rağmen istenen 3 evrak olmuş. Pasaport - Fotoğraf - Ds160 Onay sayfası.

İsteyen herkesin alması dileğiyle.

• @mefsa tebrikler. Sag salim kavusmaniz dilegiyle 🙂

• Arkadaslar merhaba
    Uc kisilik bir aileyiz. Mulakat tarihini aile olarak secebiliyor muyuz? Simdi ayri ayri secersek birimizinkini bosluk olustu one aldik diyelim. Aile uyeleri ayri ayri mi gidecek?

• ⭐⭐⭐⭐

@new_life sorunuz ile ilgili cevabı burada bulabilirsiniz. AIS kaydını yaparken dikkat edilmesi aileler için kritik. Randevu öne çekmeyi AIS kaydındaki beyanınız doğrultusunda grup olarak toplu yapabiliyorsunuz

• @ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@new_life sorunuz ile ilgili cevabı burada bulabilirsiniz. AIS kaydını yaparken dikkat edilmesi aileler için kritik. Randevu öne çekmeyi AIS kaydındaki beyanınız doğrultusunda grup olarak toplu yapabiliyorsunuz

Tsklr hocam

• Turist olarak gidecekler

B2 vizesi, ABD'de tatil yapmak, birilerini ziyaret etmek veya tibbi tedavi almak icin kullanabilir.
    B1/B2 vizesini de iki amacli kullanabilirsiniz. Eger ABD'ye bu amaclarla seyahat etmek istiyorsaniz o durumda basvuracaginiz vize turu B1/B2 olmali.

hangisine başvuruyorsunuz?

B1/B2 olarak yazılıyor kafam karışıyor. Onay alanlar hangi kısımdan başvurup onay aldı? Turist olarak gideceğim.

• ⭐⭐

@aysenalkan farketmez b1/b2 veriyorlar her turlu.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |