Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@samedt resimdeki mesaj ilk attığınız taşıma mailini anlamayıp size dosyanızın ne hangi aşamada olduğunu belirten taslak mesaj atmışlar

• @Emre-Kurtulmuş değerli bilgi için teşekkür ederim. En kolay nereye taşıyabilirim? Shengen alma şansım yok. Birde taşıyacağım yer illa oturum kartı ister mi? Mesela Hong Kong?

• Mevcut statüyü nereden kontrol edebiliyorduk?

• ⭐⭐⭐⭐

@Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Bir şeyden emin olmak için soruyorum. Amerikan büyükelçiliği mi mülakatta oturum kartını istiyor?

İngiltere’deki mülakata gireceğiniz Amerikan Büyükelçiliği, daha önce orada mülakata girenlere İngiltere oturum kartlarını sordu, evet. Önceki yılların tecrübelerini okuyarak bulabilirsiniz siz de bu bilgiyi.

• @yalcin61 Google haritalardan konsolosluk yakınlarından hostel bul adresi üzerine basınca sitede açılıyor hotel olarak belirtmesende olur

• @Burak3445 al bilader sıkıntı yok ama Belgrad mülakata kadar en az 6 aylık ikametgah istiyor.Kalman önemli değil 6 aydır karadağda ikametgah olması yeterli

• Şimdi denk geldi dosyamı Viyana'ya taşıdım yeni birşey var sanırım tüm Avrupa ülkelerine taşıyabilirmiyiz dosyamızı benim her daim vizem oluyor işim gereği vizesi olan herkes taşıyabilirmi herhangi bir Avrupa ülkesine

• @Flight101 çok değerli yardım sever abim ben adres vermeden dosya tasitttim ve kabul edildi adres istendiğini bilmiyordum bu current olunca benim için sorun olabilir mi?

• ⭐⭐⭐

@cemal1153 Dostum benim taşıma işlemi de ilk taşıyanlar grubunda olarak adressiz gerçekleşti...Ayrıca KCC nin öyle bir talebi olmadı ki benden adres vereyim...Ya tek cümle talep yazdım başından sonuna 10 kelime .. 😉..Ekimin ilk haftalarında @mrt01, @rezanclz , belki bir sonraki bülten ile @Uzuzi , @siraç dostlarımızın yaşayacakları deneyimler çok önem arzediyor...Heyecanla onları bekliyorum yalan yok...😉

• @Flight101 süper araştırmacı ve olaya hakimsin takdir ettim. Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@gizemcatiroglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Merhaba, Hong Kong'da covid 19 aşısı ile ilgili ben de bi araştırma yaptım.

Özel Klinikler
    1-Hong Kong International Professional Health Check Association
    2-Humanity & Health Medical Centre
    3-Marina Medical
    4-Virtus Care
    5-Gleneagles Hospital Hong Kong

Hastane Otoritesi İle Ayakta Tedavi yapan Klinikler
    1-Sai Ying Pun Jockey Club General Out-patient Clinic
    2-Violet Peel General Out-patient Clinic

Hastane Otoritesi İle Ayakta Tedavi yapan Klinikler ve Yaşlı Bakım Evleri (yaşlı bakım evlerinden de 65 yaş altı kişilerin de randevu alabileceği belirtilmiş)
    1-Pamela Youde Nethersole Eastern Hospital
    2-Ruttonjee Hospital
    3-Queen Mary Hospital
    4-Wan Chai Elderly Health Centre

Çocuklar ve öğrenciler için de ayrıca belirtilmiş.
    Kaynak : https://www.chp.gov.hk/files/pdf/xbb_venues_dec2023_eng.pdf

Tüm hastanelere tek tek mail atmayı planlıyorum çünkü listede bu hastanelerin ücretsiz aşı yaptıkları belirtilmiş. Ancak bu ücretsizlik durumu sadece Hong Kong vatandaşları için mi ya da hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyor mu bilemiyorum. Denemekten zarar gelmez. Olumlu bir dönüş alınırsa da Dr. Nicolson'a sorulabilir düşüncesindeyim.

Edindiğiniz bilgileri forumda da paylaşırsanız herkes faydalanır. Bence çok yararlı bir bilgilendirme olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@Burak3445 isteyip istemeyeceğini bilmiyoruz çünkü ilk defa bu sene KCC oturumsuz halde taşıma yaptı, konsolosluklar bu işleme karşı nasıl bir tavır sergileyeceğiz kestirmek zor. Ancak ilk aylardaki mülakat deneyimlerinden bunları öğreneceğiz

• ⭐⭐⭐⭐

@Burak3445, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar, dosyamızı Hong Kongar taşırsak mülakatta oturum kartı soruyor mu? Bir de KCC'ye taşıma mailinin örneği var mı?

Önceki senelerde Hongkong kendisi oturumu olmayanları kabul ettiği için mülakatta oturum kartı sormadı. İleride bu durum değişir mi yeni tecrübeler gösterecek.

Mail örneklerini önceki sayfalarda bulabilirsiniz. Mail içeriğine kısa ve öz şekilde taşımak istediğinizi belirterek, CN, FN, DoB ekleyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@kafkaf süreci daha önce takip etmediniz sanırım bu sene kcc oturum şartı aramadan dosya taşımaları yapıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@SEYMENOGLU, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyami Hong Konga tasimak icin kcc ye mail attim ve kcc nin mailime verdigi cevap,

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

Tekrar e mail atarak sansimi denemeli miyim? yoksa, anladigim bir resmi adres mi isteniyor benden ?

Adressiz denemeye devam edebilirsiniz. Eğer 7 kez bu cevabı alırsanız orada kalacağınız otel adresini verebilirsiniz ama bu adres olayının nasıl sonuçları olacağını henüz bilmiyoruz. O yüzden gittiğinizde, adresini verdiğiniz yerde kalın.

Ayrıca dosyanız taşındıktan sonra da DS260ı doldurduğunuz sayfaya girerek yanında completed yazıp yazmadığını mutlaka kontrol edin.

• ⭐⭐⭐⭐

@bahar_aydin, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, FAM’a göre dosyamızı current olmadan önce istediğimiz konsolosluğa rahatça taşıyabiliyorduk. Ancak forumda bazı yorumlarda, özellikle Viyana konsolosluğu için, mülakat sırasında oturum durumu sorulur mu diye bir endişe var. FAM'a göre bu sorun olmaması lazım ama yine de bir belirsizlik var. Daha önce Viyana konsolosluğuna, 'Mülakatta oturum sorulacak mı? Buna göre Viyana'ya taşımak istiyoruz,' diye soran oldu mu? Eğer daha once bu soru sorulmadıysa, sizce bu soruyu Viyana'daki Amerikan konsolosluğuna sormak uygun olur mu?

Daha önce soran oldu ve bu soruya cevap alamadılar. Ama konsoloslukların sitelerine girerek kimlere mülakat verdiklerine bakabilirsiniz. Ek olarak gerekli belgelerde oturum kartı istenip istenmediğini kontrol edebilirsiniz. Viyana daha önceden sormadı ama bundan sonra ne olacağını hep beraber göreceğiz.

FAM, konsolosluklara oturum soramazsınız demiyor, KCC oturum olmadan taşıma yapabilir deniyor. Şöyle düşünün, bir yerde oturum süreci başlattınız ve oturum kartınızı elde etmek 5 ay sürecek ama dosyanızı şimdiden taşıtmak istiyorsunuz çünkü 5 ay içerisinde mükakat alabilirsiniz ve hali hazırda orada yaşıyorsunuz zaten. Yeni yönetmelik dosya taşımak için 5 ayı beklemenize gerek olmadığı yönünde değişti. Ama konsolosluk hala size mülakatta oturum kartınızı sorabilir ve bu durumda oturumunuzu aldığınızda bu belgeyi onlara sunarsınız. Belgeniz gelene kadar durumunuz AP olarak kalır eksik evraktan dolayı.

Kısacası dosya taşımak için oturum sahibi olmak zorunlu değil ama mülakatta oturum kartınızı beyan etmenizi istemek konsolosluğun inisiyatifinde.

• Dosyamı Hong Kong'a taşıttıktan sonra dün teyit amaçlı ''dosyam nerede?'' tarzında bir mail attım kccye fakat yine kanser etmeye devam ediyorlar. Alakasız cevaplarından bıktım bu kccnin. Forumda okuduğum kadarıyla benim mailimde bir sıkıntı yok, kısa ve öz şekilde dosyamın nerede olduğunu öğrenmek istiyorum yazmıştım, tekrar aynı maille denemeli miyim yoksa mail içeriğini değiştireyim mi arkadaşlar?

• @lesnarhomie daha önce dosyanızın transfer edildiğine dair mail aldınız mı?

• @cemal1153 Evet. Dosyamın Hong Kong'a taşındığına dair mail aldım.

• ⭐⭐

@lesnarhomie Merhabalar, mail içeriğinizi bilmediğim için bir şey demem doğru olmaz lakin geçmişte kendi mülakat yerimi teyit edebilmek için kullandığım içeriği ekliyorum.

Buyrunuz ; DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları-Post:12203

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |