EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@tufank imzaya taşınamıyorum çünkü tarihleri net bilmiyorum paylaşmıyorsam bir sebebi vardır diye düşünüyorum kaç kere söylediğinizi görüyorum avukatlarım ilgileniyor bundan dolayı tarihleri net bilmiyorum
-
@Duygu-Çelik farklı iletiler ve başlıklar altında aynı soruyu sormaya devam ediyorsunuz . sürece yönelik tahmin yapılabilir fakat dediğim gibi kimse size bültenle ilgili tarih veremez. USCIS bile verdiği tarihi değiştiriyor hesaplarına uymadığı ve kotalar dolduğu için. o yüzden bir tahmin duymak size ne konuda yardımcı olacak bilmiyorum.
-
@Duygu-Çelik dosyanızın detaylarını bilmiyorsanız sürecinizi de kendi başınıza takip etmeniz mümkün değil. belkide bu konuda en iyi desteği avukatınız verebilir. burada size yardımcı olabilmemiz için sürecinize ait detayları imzanıza taşımanız gerekiyor.
-
@tufank DQ ve priorty date biliyorum vize bülteninden takip edebileceğim tarihlere sahibim
-
@Duygu-Çelik, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@tufank ilginiz için teşekkür ederim ama farklı kişilerden tahmin olarak düşünce öğrenmek istiyorum zaten kesin bir şey söyleyin gibi bir niyetim yok belki farklı kişilerin farklı düşünceleri vardır bir umut diye fikir alıyorum ediniyorum farklı şeyler öğreniyorum farklı biri yorum yapınca belki bir tahmini olarak danışmak en doğal hakkım ya da hakkımız teşekkürler
Burası WP ya da Telegram grubu değil ki her post atandan iddia tahmini yapar gibi kupon yorumu alasınız. Spesifik bir vize kategorisine ait insanların kendi süreçlerini de paylaşarak karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundukları, bilgi sahibi olmayanların ise okuyup bilgi ve fikir sahibi olduğu ya da süreçlerle ilgili tıkananların ilgili sorularının cevap bulduğu bir başlık. Tufan beyin de diğer arkadaşların da katkısı tartışılmaz ama kimse evliya değil, peygamber değil ki rüyasında bültenin gidişatı kendisine tebliğ edilsin. Bu konu başlığına mantıklı bir soru-cevapla katkıda bulunmayacaksanız ya da kendi sürecinizi paylaşamayacak kadar bile konuya uzaksanız tahminlerinizi de avukatınızdan alın lütfen. Aynı soruyu sonsuz döngüye girmiş komut istemi gibi sürekli post atmanın ne size ne kimseye bir faydası olmaz, boşuna mesaj kirliliği olur sadece.
-
Bu ileti silindi! -
bana da mesaj atıp sanırım engellemiş duygu hanım görünce cevap da yazdım halbuki.. "old user" gözüküyor bende veya hesabını kapamış , umarım herkes emeğinin sonucunu alır. herkese ve kendime bol sabır ve şans diliyorum...
-
2-3 gun giremedim ufak capta bir gerginlik olmus sanirim :) herkes heyecanli, beklemek de cok zor gercekten ama sizlerin de dedigi gibi USCIS ve diger faktorler ne olacak kimse bilemez anca tahmin yurutebiliriz. keske giden arkadas sakin kalip derdini tam olarak anlatsaydi da bilseydik ne oluyor diye :) cani sagolsun.
hepimiz icin hayirli sekilde sorunsuz hizlica tamamlansin tum islemler... -
@Can-3 eb3work.com dan da bakabilirsin daha uzun yıllardır çalışıyorlar daha az ücret istiyorlar ama Foreign Labor Recruiter Listi inceleyebilirsin kendin de bulabilirsin.
-
M mesut1905 bu başlıktan bahsetti
-
Bu ikilinin videolarını fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum. EB3 ile alakalı faydalı bilgiler çıkabiliyor. Ayrıca eğlenceli tipler :)) Tavsiye olunur.
-
Bu ileti silindi! -
Bugün itibariyle eşim üzerinden biz de EB-3C süreci başlattık. Önümüzde uzunca bir bekleme süresi var. Bekleyen herkese sabırlar dilerim :)
-
@caliskanpr hakkinizda hayirlisi olsun. bol sabirlar ve sikintisiz bir surec sizinle olsun.
-
S serel bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar, herkes bol sabır ve süreçleriniz hızlı olmasıyla.
Seneye eb3 vizesine başvurmayı planlıyorum fakat konsolosluk ve adjustmunt süreçleri hakkında bilgi eksiğim var
AOS seçeneği ile ilerlemeyi düşündüm fakat Konsolosluk arasında farklılıklar var anladığım kadarıyla
AOS ile ilerlediğimizde Labor Sertifikası onaylandığından itibaren amerika topraklarında mı olmam gerekiyor? yoksa Labor Sertifikası File edildiği itibaren mi olmam gerekiyor? -
Pasaportumda herhangi bir Amerika vizesi yok. sürece başlamadan önce Amerika Turist başvurusu yapıp. sonrasında eb3 sürecimi başlatırsam ilerde sıkıntı çıkar mı?
bunun tam tersinde sıkıntılar yaşayanları okudum sayfada. çünkü biri non biri immigrant -
Merhabalar. Forumdaki ilk mesajım. Wisconsin Stoughton Trailers LLC sponsoru ile sisteme giriş yaptık. Hakkımızda hayırlısı olsun. İstanbul' da olan arkadaşlar varsa bi buluşma günü yapılabilir mi ?
-
@salihcak0 turist vizesi sıkıntı çıkarmaz, lakin boş pasaport varsa red yeme ihtimaliniz var.
eb3 sürecine başlayinca otomatikmen sistemde bu adam göçecek diye birşey çıkmıyor. adımları var ve yıllar sürüyor. -
@salihcak0 bol şanslar diliyorum şimdiden ben de eb3 other works konsolosluk üzerinden yaptın çünkü geçici öğrenci vizem bittiği için gelip Türkiye de bekleyip konsolosluk üzerinden devam etmek zorunda kaldım AOS eğer geçici bir vizen var ise Amerika için de olup o şekilde ilerleniyor bence önce bir vize alıp öyle AOS ile başlatmak daha mantıklı konsolosluk çok uzun bir süreç ben 2021 de başladım işlemlere şuan yeni 6 aydır konsolosluk randevusu priorty date güncel olmasını bekliyorum benim babam Amerika için de çalıştığı ve uzun süreli E2 vizesi olduğu için AOS yaptı ve konsolosluk sürecine dahil olmadı ama yine de en iyi bilgileri verecek arkadaşlar çıkar umarım
-
@salihcak0 çalıştığınız aracı firmaya göre değişir. BDV için AOS seçeneğindeki fiyat avantajından yararlanabilmek için kontrat anında geçerli bir ABD vizeniz olması gerekiyor. ( hoş şu sıralar Consular Processing ilk taksitte indirim var bu farkı epey azalttı). AOS seçtiğiniz halde şartlar uygun değilse CP ile devam edebiliyorsunuz, ek bir ücret ödemeden.
AOS veya CP ile ilerleyin farketmez, geçerli bir ABD vizeniz varsa, kalış süreleri ve çalışma izni açısından probleminiz de yoksa, ABD'ye giriş yapıp bülten durumuna göre AOS filing yapabilirsiniz. LC onayı olması giriş çıkış açısından sorun yaratmaz. I-140 da bir sorun yaratmıyor genel deneyimler bu yönde. I-140 formunda ABD'deki statünüze ve bulunma durumunuza göre AOS seçeneği, eğer TR'de bulunuyorsanız da konsolosluk bilgilerini giriyorsunuz. Burada belirttiğiniz bilgiye göre dosyanız ilerleyen aşamalarda NVC ( national visa center) a transfer oluyor veya USCIS'de kalıyor. Eğer CP seçeneği belirtildiyse DS-260 aşamasına gelmeden önce giriş yapmakta fayda var. Yani daha doğrusu bültende current olmadan giriş, AOS yapmak isteyenler için USCIS mülakatındaki riskleri azaltacaktır. Tam tersi senaryoda ABD içerisinde olup I-140 formunda AOS olarak ilerleyeceğimizi belirttiysek fakat daha sonra gelişen şartlara göre TR'ye dönmemiz gerekirse dosyamızın NVC'ye transferi için mutlaka bir transfer formu doldurmamız gerekecektir. Bu duruma göre size vakit kaybettirebilir. Yani özetle CP veya AOS arasında yöntem değişikliği her zaman mevcut, fakat risklere ve işlemlerin yaratacağı zaman kaybına, maliyetlere dikkat etmek gerekiyor. Ve tabi aracı firmanızın bu konuda yaklaşımı / desteği de önemli.
-
@salihcak0 EB3 sürecini başlattıktan sonra I-140 aşamasına kadar B1/B2 vizesine başvurmanızda sorun yok. Bu da bugünkü takvime göre 13-18 ay arası zamanınız olduğu anlamına geliyor. İleride bu süreler kısalabilir veya uzayabilir, ABD Çalışma bakanlığının performansına bağlı. I-140 aşamasından sonra B1/B2 vizesine başvurursanız DS-160 formunda bu durumu belirtmeniz bekleniyor. Bu da olumsuz bir durum yaratabilir mülakat aşamasında. Göçmen vizeye başvuranların göçmen olmayan vizeyi alırken sorunlar yaşaması olası.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum