Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2026 Sohbet Odası
-
@mesut1905 müsait olduğunuzda sizinle bu konu hakkında konuşmak isterim süreci sizin kadar vakıf değilim sadece dediğim gibi izlenimlerimi yazdım ama yapılacaklar listemde eb3 de var zaten vakite ihtiyacım var tr bir yatırım yaptım yaptığım yatırımı satıp gitmek yerine biraz daha birikim yapma taraftarındayım
-
@T-C-Kubilay-Dikici tabi elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ama öncesinde bu konu başlığını incelemenizi tavsiye ederim. Süreci detaylıca anlatıldığı Tufan beyin büyük emek verdiği bir konu başlığı. https://yesilkartforum.com/forum/topic/6765/eb-3c-ew-other-workers-vizesi-aşamaları?page=1
-
@T-C-Kubilay-Dikici karar sizin ama (başvurmanız için yazmıyorum o size kalmış tabii) zaten gitmeye kararlıysanız boşuna para harcayıp vakit kaybediyorsunuz gibi geliyor bana. postlarınızı görüyorum genelde dv olmadı şunu yaptım şunu aldım kıvamında. yatırım da yapmışsınız... eb3 e şimdi başvursanız konsolosluk üzerinden gittiğinizi varsayarsak tahmini 4 sene gibi bir süre var gibi görünüyor
4 senede yatırımdan olumlu olumsuz bir dönüş alırsınız zaten... kapatıp gitmenize de gerek yok işinizi (uygunsa tabii) ABD ye de taşıyabilirsiniz... yani bilmiyorum bana gereksiz oyalanıyor gibi geliyosunuz yanlış düşünüyorum belki de... zaman akıp gidiyor... -
@siraysessiz merhaba
İngiltere seçeneği var demiştiniz neden değerlendirmediniz özel değilse... çocuk yetiştirmek için İngiltere bana daha cazip geliyor... belki de değildir bilemiyor insan... -
@serel dv26 sonucuna göre hareket edeceğim eb3 başlatmaya karar versem bile gördüğüm kadarıyla 10bin usd hemen ödemem gerekiyor dv26 şansıma göre hareket edeceğim
-
@serel Merhaba hala mevcut o seçeneğinimiz dayım orada yaşıyor hatta bir iki kişiyle görüştürdü ne yapılabilinir bazında olumluda geçti ama gönlüm benim hep amerikada şu turist vizesi sonuçlansın ona göre bir yol haritası belirleyeceğim bakalım hayırlısı olsun bu arada siz bdv solutionsla başlatmışsınız hayırlı olsun unskilled olarak mı başlattınız süreci ?
-
@siraysessiz hayırlısı olsun sizin için... evet bdv ile unskilled olarak başlattık ...zaten sadece bu kategori için sponsor buluyorlar
-
@serel hepimiz için en iyisi en hayırlısı olsun
ben de araştırıyorum bakalım hayat bize ne göstericek -
Merhabalar
yaş +30 oldu artık , hayat akışı yatay olarak devam ediyor. Ruhum macera istese de kafamdan planlar yapsam da işi pratiğe döküp harekete geçme durumunu pek yapamıyorum. Pandemi dönemi ve sonrasında alıştığım rahatlıktan bir türlü çıkamadım. Mevsiminde İş ev ayda bir hafta sonu deniz kampı şeklinde bir döngüdeyim şuan ancak zamanın akıp gittiğini ömrümü tükettiğimi düşünüyorum . Pek çok şey artık keyifte vermiyor ,böyle düşünen hissedenler var mı?
-
@AstamRua maalesef bu şekilde olmak zorundayız çünkü yaş ilerledikçe sorumluluklarında artıyor şahsen 20 li yaşlarımda sorumluluklarım yoktu gezer dolaşır yarına ne yapacağım demezdim motoruma biniyor yeni insanlarla tanışmak için kamplara festivallere gidiyordum sürekli yolda otostop çekenlerle muhabbet edip o günü o yolculuğu konuşuyordum sohbet güzelse motoruma çakmalık yaptırmıştım ufak bir su ısıtımcım vardı sohbet güzelse kahve yapar asfaltın sıcaklığı ekipmanların verdiği sıcaklıkta biraz dinleniyordum şimdi ise sorumluluklarım arttı bakmam gereken bir evim var şuan için bir çocuğum yok ama ileride allah nasip ederse onların eğtimini düşünmem gerekiyor en önemlisi gençken benim yaptıklarımı çocuklarımında yapmasını isterdim özgürce gezmelerini isterdim onlar için yatırımlar planlar yapıyorum gc başvurma sebebimde bu işte ben hayallerime ulaşırken trdeki ekonomi bunlara engel değildi şuan bir çook şeyden ödün vermek zorunda kaldım çocuklarım da kalmasın diye şuanki yıllarca emek verdiğim geldiğim konumu bırakıp orada sıfırdan başlayacağım
-
@T-C-Kubilay-Dikici her birimiz için aslında hayat orada sıfırdan başlayacak. Buradaki statü eğitim burada kalıyor.
Bazı şeylerden çok emin değilim aslında çok sosyal bir hayat yaşamıyorum burada ama ayriyeten doğa ile iç içe olmak balık tutmak bitki yetiştirmek gibi hobilerimde var. Sizin gibi evli değilim acaba kendimi öyle bir konumda bulduğumda bu hayat enerjim geriye gelir mi diye düşünüyorum.
Sizde bilirsiniz gezmek kamplar yapmak ufak giderlere sığdırılabiliyor o yönden bir sıkıntım olmuyor , benim sıkıntım bahsettiğim süreçler neticesinde çok fazla harekete geçememek -
@AstamRua herkesin sevdiği şeyler farklıdır size şunu yapın diyemem benim yaptığım şeyleri sizin ilginizi çekmeye bilir bekar olmanız sizin daha az sorumluluk sahibi olduğunuz anlamına gelmez bence sizin önünüzde evlilik gibi bir masraf kalemi var bu kişiden kişiye değişir ekonomik stres biraz daha zor bence.
Sadece size şunu söyleyeceğim bekarsanız alacağınız riskler daha çok olur bu riskleri almaktan korkmayın 20li yaşlarım bekarken amerikaya gidecektim aileme bunu söylediğim kararlarının arkasındayız dedi kafam hep ticarete çalışmıştır hangi işe atıldımsa çok şükür başarılı olmuşumdur ailemin yıllarca çalışıp 40 küsür yaşında sahip oldukları evi satılığa çıkardılar bana sermaye olması için evi satacakları zaman korktum ya yapmazsam ya edemezsem diye batırırsam diye ben gitmekten vaz geçtim buna çok pişmanım bu yüzden kararlarınızdan korkmayın bence riskleri almanızda fayda var
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@Harpy-Eagle Biz bile geç kaldık aslında 20 olmadan gitmek lazımdı
geç olsunda güç olmasın ...

-
@serel, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@siraysessiz hayırlısı olsun sizin için... evet bdv ile unskilled olarak başlattık ...zaten sadece bu kategori için sponsor buluyorlar
Abla umarim biran önce hallolur sizin iş
Bende başvurmayi düşünüyorum ama bekledigim para gelirse 
-
@rnc
yok canım maalesef öyle bir durum değil bu... şuan bülten nerdeyse 3 sene geride (tam hatırlamıyrm tarihi yanlış olmasın şimdi) eylülde ki bülten inşallah güzel ilerler de delirmeyiz beklerken :)) para gelir gider bence bekleme bekledikçe zaman kaybediyorsun. kararlıysan başvur bir şirket üzerinden sonra o parayı çıkarmaya çalış hem de motivasyon olur -
Günaydın hayırlı sabahlar.
-
@ssedoshee Bana ilk basvurumda cikti. Fakat yinede gidemiyorsun ve sureclere takiliyorsun. Tekrar basvurdugumda cikar mi artik bilemem, bu sans bir daha gelmeyecek diye dusunuyorum.
-
@T-C-Kubilay-Dikici Günaydınlar, başvurular yaklaştıkca eski kadro toplanıyor

-
Günaydın Günaydınnn. Ben geldimmm.
Bu ayın sonunda pasaport çıkarıcam 10 yıllık.İster istesinler pasaport şartı ister istemesinler 10 yıllık pasaportu biraz doldurmak istiyorum turist vizesi ile @lawyergirl ile belki gezeriz

-
@newbie97 hahhahah aynen tatilimi yaptım yazımı güzel değerlendirdim 2025 için hedeflerimi belirledim onlar için planımı çizdim ayrıca b1b2 de başvurumu yaptım tarihide öne almak kaldı
önümüzü bakım gc başvuru açılmasını beklemek beklerken de dv25 sürecindeki arkadaşların deneyimlerini okumak heyecanlarını paylaşmak kaldı
Benzer Başlıklar
149
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k