Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @minnesota teşekkür ederim o halde sorun olmaz arşiv kayıtlı adli sicil kaydında da görünmez doğru mu değerli abim

• @cemal1153 Kredi kartı vs gibi borçlarınızdan dolayı eğer icralıksanız bunlar adli sicil kaydınıza bir istisna dışında geçmez. Bu durumun istisnası ise eğer borçlu olduğunuz banka veya varlık yönetim şirketine icra sonrası ödeme taahhütü verdiyseniz ve bu ödeme taahhütünüzü yerine getirmezseniz 3 aya kadar hapis cezası alabilirsiniz. Bu durumda adli sicil kaydınıza işler.

• @EzgiLera teşekkür ederim buldum arşiv kayıtlı adli sicil kaydında. Adli sicil arşiv kaydı yoktur yazıyor. Çok çok teşekkür ederim yoksa pazartesi günü adliyeye gitmek zorunda kalacaktım.

• @minnesota arşiv kayıtlı adli sicil kaydına ulaştım. Adli sicil arşiv kaydı yoktur. Yazıyor çok teşekkür ederim

• @EzgiLera ezgi şimdi korona covid 19 bir çok ülkede kalktığı için ve bildigimiz kadarıyla aşı üretimide son buldu hatta almanyada mahkemelik dosyalar var suanda ve emin olmamak ile birlikte bazı kişilerin tazminat aldığını okuduğum bir kaç yazı var. emin olmamak ile birlikte.

diyelimki biz dosyamızı başka bir ülkeye taşıdık ve o ülke bizden korona aşısı istiyor. biz hiç korona aşısı olmayanlar veya 12 ay içerisinde bir çoğumuz olmadığı için KCC veya gerekli konsolosluğa şöyle bir mail atsak nasıl olur sizce ?

''Merhaba ülkemizde ve dünya genelinde suanda covid - 19 semptomları aktif olmadığından şaibeli olarak bir kaç ülkede korona aşıları toplatıldı ve bu aşıların artık yapılmaması gerektiği söyleniyor. diğer tüm aşılarımız tam ancak covid 19 aşılarımız dünya genelinde azaldığı için bu aşıyı uygulamamamız bizlerin greencard çekilişlerinde ve mülakatlarımızda onay alamamamıza sebep olur mu ? Sağlık açısından bu konuda şüphelerimiz var lütfen bizi aydınlatır mısınız '' gibi bir dilekçe veya mail yazsak nasıl olur ?

Cevabın ve düşüncelerin için şimdiden teşekkürler. sonuçta burası ABD olduğu için insan haklarına ve insan sağlığına değer vereceklerini düşünerek bunu denemelimiyiz diye düşünüyorum 🙂

• @yesss merhaba ben kcc’ye dosyami taşımak istiyorum diye mail attım ilkinde görüşme süresince kalacağım adresi belirtmemi istediler bende fiyatı bana uygun gerekirse 1 ay kalabileceğim bir otel seçerek adresini gönderdim . Oturum iznim yok ama schengen var.

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera ezgi şimdi korona covid 19 bir çok ülkede kalktığı için ve bildigimiz kadarıyla aşı üretimide son buldu hatta almanyada mahkemelik dosyalar var suanda ve emin olmamak ile birlikte bazı kişilerin tazminat aldığını okuduğum bir kaç yazı var. emin olmamak ile birlikte.

diyelimki biz dosyamızı başka bir ülkeye taşıdık ve o ülke bizden korona aşısı istiyor. biz hiç korona aşısı olmayanlar veya 12 ay içerisinde bir çoğumuz olmadığı için KCC veya gerekli konsolosluğa şöyle bir mail atsak nasıl olur sizce ?

''Merhaba ülkemizde ve dünya genelinde suanda covid - 19 semptomları aktif olmadığından şaibeli olarak bir kaç ülkede korona aşıları toplatıldı ve bu aşıların artık yapılmaması gerektiği söyleniyor. diğer tüm aşılarımız tam ancak covid 19 aşılarımız dünya genelinde azaldığı için bu aşıyı uygulamamamız bizlerin greencard çekilişlerinde ve mülakatlarımızda onay alamamamıza sebep olur mu ? Sağlık açısından bu konuda şüphelerimiz var lütfen bizi aydınlatır mısınız '' gibi bir dilekçe veya mail yazsak nasıl olur ?

Cevabın ve düşüncelerin için şimdiden teşekkürler. sonuçta burası ABD olduğu için insan haklarına ve insan sağlığına değer vereceklerini düşünerek bunu denemelimiyiz diye düşünüyorum 🙂

Türkiye’de aşı olmadığını belirten bir belge götürebilirsiniz ama gittiğiniz ülkede aşı varsa sağlık raporunu alabilmek için aşı olmanız gerekiyor.

Aşı olmak tabi ki zorunlu değil, kimseye zorla aşı yapmıyorlar. Ama aşı yoksa sağlık raporu alamazsınız. Sağlık raporu yoksa mülakattan vize onayı alsanız bile vizeniz basılmaz eksik evrak yüzünden. Yani her şey isteğe bağlı yapılıyor. Kimse size zorla aşı da yapmıyor zorla vize de vermiyor. Ama siz vize istiyorsunuz onlar da sağlık raporu istiyor.

CDC çıkıp da Covid-19 aşısı olunmasını talep etmiyoruz artık demediği sürece aşı olacaksınız maalesef. Bu sağlık kuruluşunun inisiyatifinde değil.

Eğer o ülkede de Covid aşısı kalmadıysa o zaman doktor size başka bir çözüm yolu önerebilir. Aşıyı gelince Amerika’da olmak gibi. Şunu unutmayın, daha önce hiç aşı olmayan ile son 12 ay içerisinde hatırlatma dozu olmayan kişiler farklı durumlarda.

Davalar falan çok önemli değil. CDC ne derse o. Siz olmak istemiyorsanız aşı olmuyor ve sağlık raporu alamıyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi gitmek istediğiniz ülke olan ABDde şu anda bahsettiğiniz şaibeli olduğu düşünülen Covid19 aşısı için bir karar yok cdcnin aldığı onun için X ülkesinin aldığı toplatılma kararını çok dikkate almayacaktır.
    Eğer mülakata başka bir ülke konsolosluğunda girecekseniz oradaki sağlık kuruluşuna yazabilirsiniz bu sayede onların ülkesinde aşı olup olmadığını öğrenebilirsiniz oraya gittiğinizde orada aşı olmanız gerekebilir bu noktada.
    Türkiyede şu anda aşı olmadığı için son 12 ay içinde aşı olmamış olabilirsiniz eğer ankarada mülakata girecekseniz unganlara bu konu hakkında şunu sorabilirsiniz anladığım kadarıyla daha öncede hiç aşı olmamışsınız yani eskide olsa bir covid aşısı geçmişiniz yok bu konu hakkında nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini size söyleyeceklerdir.
    Ama çok geçe kalmadan bu bilgileri doğru kaynaklardan alın derim ki ona göre almanız gerekecek aksiyona önceden hazırlıklı olun

• @EzgiLera aslında bireysel olarak değil toplu olarak bir soru sormaya çalıştım 🙂 CDC ye bir mail atıp bu konu hakkında onlardan bilgi alsak olmazmı acaba diye düşünmüyor değilim 🙂

• @Emre-Kurtulmuş açıkcası dosyamı BK ya taşımak istiyorum malumunuz 93xx lerdeyiz ankaraya güvenemiyoruz. daha önce ben hiç aşı olmadım eşimde 1 doz oldu sadece oda 2021 yılında . bir kaç yere mail atılıp sorulmasında bir sakınca olur mu diye merak ettim sadece

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi öncelikle dosyayı taşımayı planladığınız ülkelerin sağlık kuruluşlarını bulun ve onların iletişim bilgilerine ulaşın ve sorun. Ancak soruyu sade bir şekilde sormanızı öneririm örneğin “Türkiye vatandaşıyım mülakatıma sizin ülkenizde girmeyi düşünüyorum onun için sizden sağlık raporu almam gerekecek ancak bizim ülkemizde covid aşısı kalmadığı için aşı olamıyoruz. eşimin daha önce 1 doz xx.xx.xxx tarihinde vurulduğu aşısı mevcut ben ise daha önce covid aşısı olmadım. Sizden sağlık raporu alabilmemiz için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor kendi ülkemizde aşı kalmadığı için olamıyoruz” tarzında sorununuzu anlatan ve çözüm yolu önerisi beklediğiniz bir mail yada mesaj iletebilirsiniz. Size çözüm olmayacak olan covid kalmadı artık bazı ülkelerde toplatılıyor bile vs gibi sorunuzu karmaşıklaştıracak şeyleri yazmakla kalabalık etmeyin mesajınızda derim

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera aslında bireysel olarak değil toplu olarak bir soru sormaya çalıştım 🙂 CDC ye bir mail atıp bu konu hakkında onlardan bilgi alsak olmazmı acaba diye düşünmüyor değilim 🙂

İstediğiniz yere mail atabilirsiniz tabi ki. Ama CDC öyle hemen cevap vermeyecektir. Cevap verse de beklediğiniz gibi bir cevap olmayabilir. Çünkü dediğim gibi kimseye zorla aşı yapmıyorlar.

Ayrıca hala dosyanızı taşıtmadıysanız acele etmeniz faydanıza olabilir. Bültenin açıklanmasına az kaldı. Current olursanız istediğiniz gibi dosya taşıma yapamayacaksınız.

Emre Bey güzel yönlendirmiş atmanız gereken mail konusunda. İlgili sağlık kuruluşuna mail atıp, cevabına göre artık bir aksiyon alın derim. Yoksa aşı olup olmamak en son dert edeceğiniz şey olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi Bu konu CDC kapsamında olan bir konu değil. Onların sorumluluğu ABD içindeki hususlar üzerine. Sanırım boşu boşuna zaman harcamış ve cevap alamamış olacaksınız. Konunun sorumlusu ve muhatabı bu konudaki yetkili Unganlar. En doğru yol ve yöntemi onlardan öğrenebilirsiniz. Direkt telefonla arayarak bilgi alın. Gerekiyorsa Email adreslerini alarak resmi kayıt kapsamında Email üzerinden yanıt alın. Mutlaka bu konu ile ilgili refere yazı ellerinde mevcuttur. Ancak bunu en kısa zamanda yapın. Ona göre diğer ülke alternatifleri değerlendirin.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Sistem üzerinden Covid19 Sinovac aşısının bulunduğu birkaç il ve hastane listesi, yine de hastaneleri arayıp teyit alınız...
    İzmir Behçet Uz E.A.H.
    İstanbul Fatih E.A.H.
    Bursa İznik Dev. Hast.
    Bursa İnegöl Dev. Hast.
    Aydın Özel Medinova Hast.
    Kütahya Evliya Çelebi E.A.H.
    Zonguldak Dev. Hast.
    Adana Seyhan Dev. Hast.
    Adana Yüreğir Dev. Hast.
    Samsun Çarşamba Dev. Hast.
    Erzurum Karayazı Dev. Hast.

• ⭐⭐⭐

@mehmetturan Selamlar alt grup yada farklı iletişim kanalımız yok..Tüm iletişimi bu başlık altından sağlıyoruz...Bir sonraki talihlilere ayak izlerimizi bırakıyoruz..😉

• Arkadaşlar merhaba. case number’ım 12xx olmasına rağmen hala current olamadım. completed yazıyor hala. acaba ds260 doldururken bir hata mı yaptım? soracak varsa dosya taşıma yapmadım.

• merhaba case number’ım 12xx olmasına rağmen hala current olamadım, acaba ds260 doldururken bir hata mı yaptım. soracak varsa dosya taşımadım.

• @EzgiLera Henüz taşıtmadım ancak Current olmadan taşıtmalıyım değil mi ? Current olduktan sonra şansa mı kalıyor ?

• @Flight101 👍teşekkürler

• Merhaba tekrardan arkadaşlar. Benim sorumun arada kaynadığını düşünerek tekrardan yazıyorum. Bu seneki talihlilerden biri de benim. Ama sıralamam 127xx lerde. Aos yapma şansım yok. Bu yüzden İngiltere dil okuluna yazılacağım. Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. İzninizle size 3 soru soracağım.

Dosya taşıma yapmak için numaramın aktif olmasını beklemem gerekiyor mu?
    İngiltere 6 aylıktan uzun eğitimlere oturum izni veriyor. Bu yüzden oturum kartım olmadan dosya transferi yapabilir miyim?
    Eğer İngiltere'ye dosya transferi yapabilirsem benim sıralama mülakat tahmini hangi ayda gelir?
    Hepimize eğer olursa yeni hayatımızda mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |