@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
-
- Absence of More than 6 Months (but Less than 1 Year)
An absence of more than 6 months (more than 180 days) but less than 1 year (less than 365 days) during the period for which continuous residence is required (also called “the statutory period”) is presumed to break the continuity of such residence.[12] This includes any absence that takes place during the statutory period before the applicant files the naturalization application and any absence between the filing of the application and the applicant’s admission to citizenship.[13]
- Absence of More than 6 Months (but Less than 1 Year)
-
bunların hepsi USCİS in kendi websitesinde yazıyor arkadsşlar, kısa bir arama ile bulabilirsiniz
-
Re entry permit onaylandı fakat 2 ay geçti adresimize gelmedi bilgisi olan var mıdır
-
@sash Eğer 6 aydan fazla 1 seneden az ABD dışında geçirmiş isen sıfırlayarak hesabını yapman lazım. Giriş çıkış tarihlerine göre excelde yada web de süreleri tam olarak hesaplayarak durumuna bak. Hatırladığım kadarıyla Türkiye’de uzun kaldığın dönemler oldu. Eskiden ABD de Kaldığın sürelerin bir kısmı senin sıfırlanacak sanırım. Toplam ABD kalış süreni bul . 30 ayı tamamlaman lazım. Bu açıdan biraz ABD kalıcı olarak konaklaman gerekiyor.
-
Merhaba,
I-131 reentry formun da, Part 3'de permitin teslim adresini Ankara büyükelçiği diye seçtim. Aynı part'da 10.a-10j seçeneklerdeki adres kısmınıda doldurmam gerekiyormu yoksa büyükelçiliği seçtiğim için doldurmasam olurmu. Bilen arkadaşlar acil yardımcı olabilir mi teşekkürler. -
Merhaba. 2007 yılındaki ilk başvurumun ardından 17 yıllık bir bekleyiş sonrası F4 kardeş vizem dün onaylandı. Abim Austin'de yaşıyor. ABD'ye yerleşmeyi çok istiyorum ancak bu sene babamın aniden vefat etmesiyle annem Türkiye'de yalnız kaldı, 78 yaşında ve benden başka destek verebilecek kimsesi yok. Bu nedenle hemen yerleşme imkanım bulunmuyor. Vize hakkımı kaybetmemek için ilk gririşte hemen re-entry permit başvurusunda bulunabilir miyim? Greencard fotokopisi yazıyordu, bu hemen elimde olmayacak. Ama uscis sayfasından anladığım kadarıyla pasaport ve immigrant visa sayfası fotokopisi de geçerli gibi. I131 için ilk girişte 'file online' yapma şansım sanırım bulunmuyor. Halen kargo durumu gerekli gibi, değil mi? Formu doldurup Türkiye'ye dönebilirsem bir ay içinde gerekirse parmak izi için tekrar giriş de yapabilirim. Ya da bunun dışında 6 aylık periyotla giriş çıkış durumu mu daha mantıklı? Ya da başvuruyu yapıp 6 aylık periyotları yine yapmalı mıyım? Processing time 16 ay görünüyor şu an. Bu süreçte giriş çıkışlara devam etmek gerekli sanırım. Ya da başka mantıklı bir çözüm var mı önerebileceğiniz? Annemle ilgili durum reentry permit için geçerli bir sebep olur mu? ABD'ye ilk girişte çok uzun bir dönem kalabilecek gibi de değilim. Muhtemelen 2 haftalık bir ilk giriş şansım olacak. Vizemi kaybetmemek için hiç bir şansım bulunmuyor mu? Çok uzun yazdım, kusura bakmayın. İnsanın 17 yıl beklediği bir durumun bu kadar ters bi zamanda gerçekleşmesi gerçekten çok şaşırtıcı.
-
@eeken, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
Merhaba. 2007 yılındaki ilk başvurumun ardından 17 yıllık bir bekleyiş sonrası F4 kardeş vizem dün onaylandı. Abim Austin'de yaşıyor. ABD'ye yerleşmeyi çok istiyorum ancak bu sene babamın aniden vefat etmesiyle annem Türkiye'de yalnız kaldı, 78 yaşında ve benden başka destek verebilecek kimsesi yok. Bu nedenle hemen yerleşme imkanım bulunmuyor. Vize hakkımı kaybetmemek için ilk gririşte hemen re-entry permit başvurusunda bulunabilir miyim? Greencard fotokopisi yazıyordu, bu hemen elimde olmayacak. Ama uscis sayfasından anladığım kadarıyla pasaport ve immigrant visa sayfası fotokopisi de geçerli gibi. I131 için ilk girişte 'file online' yapma şansım sanırım bulunmuyor. Halen kargo durumu gerekli gibi, değil mi? Formu doldurup Türkiye'ye dönebilirsem bir ay içinde gerekirse parmak izi için tekrar giriş de yapabilirim. Ya da bunun dışında 6 aylık periyotla giriş çıkış durumu mu daha mantıklı? Ya da başvuruyu yapıp 6 aylık periyotları yine yapmalı mıyım? Processing time 16 ay görünüyor şu an. Bu süreçte giriş çıkışlara devam etmek gerekli sanırım. Ya da başka mantıklı bir çözüm var mı önerebileceğiniz? Annemle ilgili durum reentry permit için geçerli bir sebep olur mu? ABD'ye ilk girişte çok uzun bir dönem kalabilecek gibi de değilim. Muhtemelen 2 haftalık bir ilk giriş şansım olacak. Vizemi kaybetmemek için hiç bir şansım bulunmuyor mu? Çok uzun yazdım, kusura bakmayın. İnsanın 17 yıl beklediği bir durumun bu kadar ters bi zamanda gerçekleşmesi gerçekten çok şaşırtıcı.
@eeken ilk girişte ABD de iken re-entry permit yapabilirsiniz. Form ve belgelerin fotokopisi ve harç çeki yada kredi kartı çekim formunu kargo ile ilgili yere gönderin. Alındı onayı gelmeden ABD den ayrılmayın. Parmak izi için yada çıkıştan itibaren 6 aydan önce mutlaka ABD ye giriş yapın. Green kart yerine ABD vizesi ve pasaport kopyasını göndereceğimiz evrakların arasına koyun. My Uscis online account açın evraklar için online form kullanabilirsiniz Ancak evraklar posta ile gidecek. Annenizin sebebi için bir şansınızı deneyin. Ancak konu Uscis insiyatifinde . İşlem süresi uzun olabiliyor . Giriş çıkışı 6 ayda bir yapmanız şart
-
@redsat2000 çok teşekkürler cevabınız için. Alındı onayı mail ya da text ile gelen case accepted gibi bir şey midir? Abimin evine mektup gelmesini beklemeye gerek yok, değil mi? İlk gidişimi 3 hafta planlıyorum, bu sürede onay alırım diye umuyorum. Sonrasında parmak izi için tekrar geleceğim.
-
@eeken Cep telefonu yada email olarak Uscis ten
Onay gelmesi yeterli . Usps certified ve first class mail ile postayi gonderin . Postanin teslimi alindi onayi anlami tasimiyor. Uscis alindi onayi gecerli olan. -
21 Haziran 2023'te baş vurduğum 28 Temmuz 2023'te biometrik bilgilerimi verdiğim re-entry permit 'ten sonunda accepted aldım bu gün itibariyle. Approval Notice için beklerken bir sorum olacaktı. Ben halihazırda Amerika'dayım, lakin travel document için son adresi Bakü konsolosluğuna, babamın kabul edeceğini yazmıştım. Bu adresi nasıl Amerikadakı kayıtlı adresime deyişe bilirim, ve ya değişmek mümkün müdür? Teşekkürler
-
arkadaşlar önümüzdeki 1-2 gün içinde abd'ye giriş yapıp 35 gün kalmayı düşünüyorum. türkiyede öğrenci olduğum için re-entry permit yapıp durumumu sağlama almak istiyorum. ohio eyaleti dayton şehrine gideceğim, bu şehirde ortalama kaç gün içinde biometrik randevu gelir bunu öğrenebileceğim bir site ya da sistem var mıdır?
-
@Murad-Namazov, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
21 Haziran 2023'te baş vurduğum 28 Temmuz 2023'te biometrik bilgilerimi verdiğim re-entry permit 'ten sonunda accepted aldım bu gün itibariyle. Approval Notice için beklerken bir sorum olacaktı. Ben halihazırda Amerika'dayım, lakin travel document için son adresi Bakü konsolosluğuna, babamın kabul edeceğini yazmıştım. Bu adresi nasıl Amerikadakı kayıtlı adresime deyişe bilirim, ve ya değişmek mümkün müdür? Teşekkürler
Artik degistirmek zor gozukuyor. Uscis call centre uzerinden bir sansini dene. Onemli husus travel document babanin ismi ve adresini bildirmene ragmen Kosolosluktan sadece sen teslim alabilirsin. Babana teslim etmiyorlar.
-
@redsat2000 “Reentry permit produced” bildirimini aldigim gunun sabahi Uscis’le live chat uzerinden konusma yaptim, bilgilerimi, adreslerimi ve receipt numberi soyledikden sonra, diger bilgiler de check edildikden sonra, belgemi benim Amerika adresine gonderilecegini ilave ettiler. Daha tracking number unavailable olarak gorunmesine ragmen, onun da sonradan case statusa ilave edilecegini soylediler. Infopass ile uscise arama yapmadim daha amma, sizce gerek var mi? Bakü’ye gonderilseydi simdiden bana haber verilirdi bence chat uzerinden
-
merhaba, re entry permit hakkında birkaç sorum var. ben 2025 talihlisiyim ve 15 ekimde mülakatım var. yeni mezunum dolayısıyla çok bir iş tecrübem yok, şu an hali hazırda bir şirkette çalışıyorum fakat memnun değilim ve az önce ciddi anlamda çok istediğim bir şirketten bir nevi olumlu sayılacak bir dönüş aldım (ön elemeyi geçen adaylar için gönderilen study case) eğer bu bahsettiğim işe girersem vizemi aldıktan sonra re entry permit yapıp 2-3 sene kadar bu şirkette yükselip deneyim kazanıp öyle abdye gitmeyi planlıyorum, giremezsem zaten hiç böyle bir girişimde bulunmayacağım. bu bahsettiğim şey mümkün mü? yani re entry permit için elle tutulur ciddi bir sebebe ihtiyacım var mı? Bir de abdye girdikten ne kadar süre sonra re entry permit yaptırabiliyorum? (amacım en kısa sürede bu işlemi yapıp geri trye dönmek) bu sorularımın cevaplarının verildiğini tahmin edebiliyorum fakat şu sıralar aşırı yoğunum foruma pek vakit ayıramıyorum o yüzden affınıza sığınarak soruyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler.
-
@Murad-Namazov, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
@redsat2000 “Reentry permit produced” bildirimini aldigim gunun sabahi Uscis’le live chat uzerinden konusma yaptim, bilgilerimi, adreslerimi ve receipt numberi soyledikden sonra, diger bilgiler de check edildikden sonra, belgemi benim Amerika adresine gonderilecegini ilave ettiler. Daha tracking number unavailable olarak gorunmesine ragmen, onun da sonradan case statusa ilave edilecegini soylediler. Infopass ile uscise arama yapmadim daha amma, sizce gerek var mi? Bakü’ye gonderilseydi simdiden bana haber verilirdi bence chat uzerinden
İşlem tamam hayırlı olsun. Uscis case status den düzeltme en fazla bir hafta içinde düzelir. Bir değişiklik olmazsa tekrar arayın. Gerek kalacağını zannetmiyorum.
-
@rezanclz, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)
merhaba, re entry permit hakkında birkaç sorum var. ben 2025 talihlisiyim ve 15 ekimde mülakatım var. yeni mezunum dolayısıyla çok bir iş tecrübem yok, şu an hali hazırda bir şirkette çalışıyorum fakat memnun değilim ve az önce ciddi anlamda çok istediğim bir şirketten bir nevi olumlu sayılacak bir dönüş aldım (ön elemeyi geçen adaylar için gönderilen study case) eğer bu bahsettiğim işe girersem vizemi aldıktan sonra re entry permit yapıp 2-3 sene kadar bu şirkette yükselip deneyim kazanıp öyle abdye gitmeyi planlıyorum, giremezsem zaten hiç böyle bir girişimde bulunmayacağım. bu bahsettiğim şey mümkün mü? yani re entry permit için elle tutulur ciddi bir sebebe ihtiyacım var mı? Bir de abdye girdikten ne kadar süre sonra re entry permit yaptırabiliyorum? (amacım en kısa sürede bu işlemi yapıp geri trye dönmek) bu sorularımın cevaplarının verildiğini tahmin edebiliyorum fakat şu sıralar aşırı yoğunum foruma pek vakit ayıramıyorum o yüzden affınıza sığınarak soruyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Başvuruyu Abd de iken yapmalısınız . Başvuru zamanı en az 1 -1,5 ay kalmanız gerekebilir. En iyi süreç Gc aldığınızda yapmanız. Biyometrik için mutlaka ikinci defa Abd ye gelmeniz gerekecek. Süreç uzun o dönemde her 6 ayda bir gelmeniz gerekiyor. 1 ve üzeri bir sürede işlem bitiyor. Bu başlıktan süreç halkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Başvurunuzun makul ve kabul görme durumu Uscis’in insiyatifinde
-
@redsat2000 oncelikle cevabiniz icin tesekkur ediyorum, fiziksel olarak kafadan 1.5 ay abdde kalmam gerektigini anladim sonrasinda biyometrik icin 6 ayda 1 kac kere gelmem gerekecek? Remote calisabilme imkanim olursa direkt sürec boyunca abdde kalabilirim ancak henüz sirketin calisma prensiblerini bilmedigim icin a b c d planlari olusturup hareket edecegim, sanirim daha fazla detay icin basligi bastan sona okumam gerekecek. aklima takilan bir soru daha var ben direkt gc yi fiziksel olarak elime alir almaz bu sürece basladigimda islemler ortalama ne kadar sürede tamamlanir? Yani kac ay sonra trye islemlerim bitmis sekilde dönebilirim?
-
@rezanclz Pandemi dönemi 1,5 sene kadar sürede travel döküman teslim almıştım. Sonra bu süre kısalmaya başladı. Net bir şey Şuan söylemek yanlış olur Ancak 1 sene gibi olabilir gibi kaba hesap şimdiden yapın
-
bence reentry permit başvurusu yapıp receipt ve biometrics olayından sonra illaha 6 ayda bir gidip gelmek gerekmiyor.
reentry permiti zaten sürekli ülkeye gelemiycem dediğiniz için o mazeretle alıyorsunuz. biz hiç giriş çıkış yapmadık 1 sene sonra da reentry permit geldi
permit başvurusu reddedilirse ne olur onu bilemem ama permit eninde sonunda gelecekse gelene kadar illaha 6 ayda bir giriş çıkış yapıyım diye bir kuralı ben bilmiyorum en azından. 1 senede 6 ay dan az kaldıgınız da vatandaşlık süreside resetliyor dolayısı ile onada bir faydası yok -
@sunny cahilce bir yorum olmus statu korumak ayri birsey reentry aldiktan sonra bununla beraber gelen ayrıcalıklar ayri birsey,siz ne yapmak isterseniz onu yaparsiniz ama insanlari yanlis yonlendirmeyin bu isin bencesi yok acin kanunu yonetmeligi okuyun hersey cok açık
Benzer Başlıklar
144
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k