Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@dtkan bu soruya evet demelisiniz zira siz veya yasal bir vekiliniz DV2020 sürecinde göçmen vize için DS260 formu doldurmuştunuz ancak mülakat alamamıştınız.

Evet dedikten sonra da açıklamasına DV2020 sürecinin 10014 no’lu başkanlık kararnamesi nedeniyle tamamlanamadığını açıklama olarak yazarsanız yeteri kadar açıklayıcı olacaktır. Bir önceki cevabımda forma cevaben yazmanız gerekeni İngilizce olarak yazmıştım kolaylık olması için.

• ⭐⭐

@ceys82 yok yok kaybetmiyorsunuz.

• Arkadaşlar merhaba, benim bir arkadaşım iltica başvurusunda bulundu ve henüz sonuçlanmadı. Bu arkadaşın annesi amerikaya gelmek istiyor, vize randevusu aldı. Daha önce iltica eden birinin ailesinin vize aldığını duydunuz mu? Annesinin yeşil pasaportu var ve daha önce yurt dışına da çıktı. Mülakat esnasında bununla ilgili soru sorabilir mi? Annesinin başka çocuğu yok ve bekar. Teşekkürler

• ⭐⭐

@Hope-Breaker %90 soru gelir.

• ⭐⭐

Vize öne çekmek için şu saatler denemelisin diyeceğiz birşey varmı

• @charon ne gibi bir soru gelir tahmininiz var mı

• ⭐⭐

@Hope-Breaker yakininiz nasil abdye Gitti?
    Yasal statusu ne?
    Vs gibi.
    Birinci derece yakini iltica edince ailenin turist vizesi almasi baya zorlasiyor onu soyleyeyim.

• @charon %100 katılıyorum. @Hope-Breaker arkadaşınızın annesi de potansiyel göçmen olarak bakılacaktır. Bu yıl kardeşim ve eşi mülakata girdi. Ben ve Babam yüzünden (Biz Amerika'da yaşıyoruz. Daha doğrusu babam Green Card'lı legal şekilde yaşıyordu, ben yaşamaya gelmiştim.) vize alamadılar. Pasaportlarında 2 tane Schengen vize (Avrupa da bir kaç ülke görmüşlerdi.) + Vizesiz yerlere giriş çıkışları çok olmasına rağmen alamadılar. Bu arada gerçekten de tatil için geleceklerdi, vize memuru 1. derece yakınların çok üstünden durmuş. Hatta sanırım benim yüzümden alamadılar. Ben legal olarak gelip AOS başvurusu yapınca sanırım uzun süredir içeride olduğumu gördüler diye tahmin ediyorum. Yani %100 ben mi neden oldum bilmiyorum ama benim yüzümden turist vizesinden oldular 😞 😞 Neyse umarım arkadaşınızın annesi alır. Bu arada alırsa ve unutmazsanız mutlaka sonucu buraya yazın olur mu? Tşk.

• ⭐⭐

Ankara en yakın ocak 2026 ayına veriyor randevu yeni başvuru yapacaklar için

image.png

İstanbul en yakın haziran 2026 ayına veriyor randevu yeni başvuru yapacaklar için

image.png

• ⭐⭐

@Redbeard hocam onların red alma sebebi sizin green cardlı olmanız değil.
    iltica sıkıntı baya çünkü iltica demek ülkeyi tamamen terketmek demek. Lotoyla green card alıp giden kişinin ailesine zararı olmaz.
    tr ile baglar önemli. İş olur, daha önce gidilen ülke, meslek, gelir vs. genel bir profil var burada

• @T-C-Kubilay-Dikici ben annemler icin mayis 2026 dan kasim 2024 de cektim. Gun icinde cok kez kontrol ettim ama Turkiye saatiyle 13:30-14:00 arasi ve 22:30-23:00 daha cok acilmalara denk geldigimi soyliyebilirim. Kasim 2024 randevusu icin 16:30 civari (persembe) denk getirdim. 4 hafta ugrastim erkene alabilmek icin umarim sizde erkene cekebilirsiniz.

• @Redbeard hocam benim annem 2 hafta önce oğlumu ziyaret edicem diyip 30 saniyede vize aldı. Ama kardeşim mayıs ayında wat vizesinden ret aldı. Ben yaşa bakıyorlar diye bir şey düşünmüştüm. Sonuçta arkadaşımın annesi de artık 50lerine gelecek

• ⭐⭐

@emre71 masa başı çalıştığım için 10 dk bir 20 dk bir bakıyorum inşallah denk gelirim

• merhaba vize randevusu alırken turistik planım olduğu için b1/b2 yerine sadece b2 seçtim vize basılırken b2 olarak mı basılacak ve bunun olumsuz yanı olur mu benim için

• Merhaba herkese, ben Amerikan vatandasiyim ve Amerika'da ikamet ediyorum. Kiz kardesim Turkiye'den beni ziyarete gelmek istiyor bir iki haftaligina. Turist vizesine basvuracak.

Kendisi ingilizce ogretmeni ve ozel'de calisiyor, memur degil. Ayrica onceden 2019'da Work and Travel ile ABD'ye gelip geri donmustu. Ayni yil Polonya'dan da Schengen alip gidip gelmisti.

Sizce turist vizesini alabilme ihtimali nedir? Eger ki vize gorusmesini aylar sonrasina veriyorlarsa; Turkiye'deki konsolosluktan rica etsek, gorusmeyi Umman gibi bir ulkeye tasiyabiliyor mu? Evet ise, bu durum vizeyi alma ihtimalini arttirir mi?

• ⭐⭐

@candreva turist vizesi almasi sikintili eger kiz arkadas ise
    Sizden bahsederse tabi.

Normal turistik basvuru olursa profiline bagli olarak alabilir. Tr disi ulkelerden yasal olarak basvurabilir lakin ilk soru neden trden basvurmadiniz olacaktir. Buna uygun cevap vermezler red.

• ⭐⭐

@candreva Aile üyelerinizin sizi ziyaret etmesi kadar normal bir durum yok; ancak sizin kardeşiniz için GC süreci başlatma ihtimalinizden ötürü konsolosun kafasında soru işareti olacaktır. Turist vizesi başvurusu kardeşinizin profili, iş, aile ve arkadaşlık bağlarına göre değerlendirilir. Bu kapsamda; çalıştığı iş yerinde geçirdiği süre, daha önce yurtdışına gidip gelmesi gibi etkenler göz önüne alınacaktır. Yazdıklarınıza göre bu kısımda ciddi bir sorun görünmüyor.

Turist vizesi alıp alamayacağı hakkında yorum yapamayız, neticede her konsolos kendi karar veriyor, biz yalnızca başvurunun onaylanması için tavsiyelerimizi iletebiliriz.

Turist vizesi görüşmesini başka bir ülkeden yapmak için Ankara ya da İstanbul'dan ricacı olamazsınız; ancak kendi inisiyatifinizle başka bir ülkeden vize randevusu alabilirsiniz. Normalde oturum izninizin olmadığı bir ülkeden vize başvurusunda bulunmanız tavsiye edilmemektedir; ancak başka ülkeden randevu alıp vizesini alan (aynı zamanda ret de alan) arkadaşlarımız mevcut. Bu tamamen sizin kararınızdır.

• @ATS16 çok teşekkür ederim cevabınız için.

• @EasternStar teşekkürler yanıtınız için. Peki diyelim ki Umman gibi bir ülkedeki ABD konsolosluğundan ABD vizesini almak istiyoruz. Umman bizden turist vizesi istemiyor diye biliyoruz. Ancak, Umman’da oturumu olmadan ABD konsolosluğuna vize başvusunda bulunabiliyor mu? Turist vizesiyle oradan ABD vizesine başvurabiliyor mu?

• ⭐⭐

@candreva AIS sistemi üzerinden vize randevunuzu alırken sizden belge/bilgi talep edilmediği için haliyle sistem sizin oturumunuzun olup olmadığını bilmiyor ve size randevu veriyor. Bunların kontrolü mülakat günü yapılıyor.

Mülakat günü DS160 ve pasaport kontrolü yapan görevli tarafından içeri alınmamanız, içeri alınsanız bile konsolos tarafından oturumunuz olmadığı gerekçesiyle ret almanız veya sorunsuzca vize almanız ihtimal dahilinde. Bunları denemek bedava demek isterdim; ama ne yazık ki değil. Yine de şansınızı denemek isterseniz Umman Büyükelçiliğine bir e-posta göndererek, anılacak bir tarihte Umman'ı seyahat edeceğinizi, bu turistik gezi esnasında vize başvurusu yapıp yapamayacağınızı sorun. Ben açıkçası böyle soru işaretleriyle dolu ve masraflı bir seyahat yerine ücret karşılığı vize randevularını öne çeken kurumlara ödeme yapıp İstanbul ya da Ankara'da mülakata girerdim, daha az riskli olduğu kesin, muhtemelen daha da düşük ücretli olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |