Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @okiti insan beklerken kuruyor kafasında en zor kısmı o belkide @Felix-0 yorum atıp belirtmiş o benimde içeme su serpti bekleyelim 10 gün bisey değil eli kulağında demek lazım 😃 Ankara'da 9 ekimde insallah görüşmek üzere

• @Felix-0 öncelikle tebrikler bende mail atıp ne oldu bizim tarih dicektim çok gerek kalmadı sizin yorumdan sonra çok teşekkürler:D

• @rezanclz beni unutmuşsun 🙂 hayırlı olsun

• @salih-atilla umarım hepimiz çocuklarımız/kendimiz için hayalini kurduğumuz hayatı yaşarız.

• arkadaslar an itibariyle benim maile de cevap geldi mulakatim 10 ekim tarihinde ankarada olacak.

herkese sorunsuz bi surec dilerim

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmetturan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera
    Ben bir yeri atlıyorum sanırım imzaya taşıma yapmıştım fakat nereyi atladığımı anlamadım.

İmzanızda Mtb yazıyor sadece.

• ⭐⭐⭐⭐

@konstanz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@artsbyfm, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Bir arkadaşım konuşurken bana, daha önce yurtdışında çalışanların, adli sicil kaydı gibi bir şeyi Greencard vize mülakatında ibraz etmem gerekeceğini söyledi. Bu durum benim için geçerli mi diye sormak istiyorum.

Çalışma şeklim aslında Staj oldu. Erasmus+ Programı kapsamında Polonyada geçen yıl 2 ay kadar staj yapmıştım. Bu bahsi geçen kapsama girer mi ve ya bana bi sorun oluşturur mu?

6 ay üzerinde yurt dışında yaşadıysanız evet police record gerekiyor. Ama sizin sadece 2 ay ise sorun olmaz. Bir turist kadar kalmışsınız, geçici.

Merhaba, 6 ay üzeri demişsiniz ama bu durum Polonya özelinde mi böyle? Ben Almanyada 12 ay altında bir süre yaşadım ve şu an Türkiyedeyim. Bu belgeyi almam gerekmiyor diye biliyorum. Siz böyle yazınca bir kez daha teyit etmek istedim.

Police records.jpeg

Konsolosluk 6 ayı geçince sorabilir. Normalde eğer hala orada yaşamıyorsanız bu süre 1 yıl ama konsolosluk ister ve beyan edemezseniz APye kalma ihtimaliniz var. O yüzden alabiliyorsanız alın.

• @rezanclz aşı kartınınızı evde mi buldunuz? Sağlık kuruluşundan mı temin ettiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Burakhan-Bircan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Case number ım 000019XX. Sanırım bu case number ile Current oldum. Ama herhangi bir mail almadım. Mülakat durumumu nasıl kontrol edebilirim.

Ankara’yı bekliyorsanız muhtemelen mülakat almadınız.
    DS260 doldurduğunuz sayfada sağ üst köşede konsolosluğun adı yazıyorsa mülakatınız planlanmıştır. KCC ye mail atarak sorabilirsiniz ayrıca.

Ankara Ekim için 300lere kadar ancak mülakat verdiler gibi görünüyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@brkkrmz27, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar arkadaşlar CN aktif durumda fakat mail hususunda bugün paylaşılanlardan sonra dosya taşımayı düşünüyorum. Daha hiç yurt dışına çıkmadım. Shengen ve yeşil pasaport da yok. Bu durum en mantıklı nasıl hareket edebilirim? Ne kadar bi giderim olur. Bu benim tek şansım kaçırmak istemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz

Gideriniz, gideceğiniz yere göre, orada ne kadar kalacağınıza, nerede kalacağınıza, kaç kişi olacağınıza göre değişir.

DV2024 mülakat deneyimlerini okuyarak yurt dışında mülakat yapan kişilerin, dosya taşımak ve mülakat süreci için ne kadar harcama yaptıklarını görebilirsiniz.

Numaranız 3binlerde olduğu için current oldunuz ve dosya taşımayı konsolosluklara yazarak yapabilirsiniz.

• @goktug1122 konsolosluklara mail atarak taşımayı deneyebilirsiniz bundan sonra bunda bir süre yok numaranız aktif olduğu için artık KCC ile taşıma yapamazsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@Oğulcan-Çağın, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Bir konuda fikrinize danışmak isterim. CN22xxx'lerde olduğu için alternatif yollar aramaya başladım. 6 Yıllık daha Kanada turist vizem mevcut. KCC turist vizesiyle dosya taşıma yapabilir mi? Bu konuyla ilgili bir yazı bulamadım. Desteğinizi rica ederim.

KCC ye yazarak current olmadan önce dosyanızı taşıtabilirsiniz. Turist vizesini onlara göndermenize gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@2000ruhu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Umman EU dosyalarına bakıyor mu acaba? Önce ki seneler oldukça popülermiş ama şuan hiç konuşulmuyor.

Geçen sene mülakat vermediği için sanırım. Dosyasını Ummana taşıtan var bu sene de. Henüz mülakat alamadı.

İstatistiklere bakarak siz de görebilirsiniz hangi konsolosluğun kimlere ne kadar mülakat verdiğini.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

bu arada bir şey daha eklemek istiyorum. Dün mail attığımda auto reply gelmemişti (yani mailimin kccye ulaştığını belirten otomatik mesaj) bundan dolayı mailimin bir tür firewall (bir tür güvenlik otomasyon ürünü) a takıldığını, ulaşmadığını düşünüp tekrardan mail atmıştım. Ve sonuç olarak 2 kere cevap geldi 😃 böylece benim başıma gelen bir şey sizin de başınıza gelirse boşuna panik yapmayın bu auto reply size gelmese bile mail kccye ulaşmış demektir. @EzgiLera siz de yeniden göndermemi söylemiştiniz fakat gerek yokmuş öğrenmiş oldum birisi daha bu konudan dolayı soru sorarsa net bir cevap verebiliriz 🙂
    52de4abb-0f08-4ca3-9c0b-330279e63986.jpg

KCC öyle. Bazen otomatik cevap geliyor ama maile cevap da vermeyebiliyorlar. Kafalarına göre 🙂

Neyse, fazla olsun eksik olmasın 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@okiti, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Benim attığımda mailde ne yazık ki tarih paylaşmadılar. Aşağıdaki dönüşü yaptılar. Yanlış mı istedim acaba farketmeden.

-Can I know the date of my GreenCard DV2025 interview in Ankara?
    CN:xx
    FN:xx
    DOB:xx

"
    Thank you for your inquiry.

Your case has been forwarded to the United States Consulate/Embassy in Ankara. Because your case has been scheduled, KCC can no longer unlock your application. Any further inquiries regarding this case must be directed to them.

"

Detay vermeden, uzun cümle kurmadan, direkt “When is my interview?” yazın. Zaten case numberınızdan DV2025 kazananı olduğunuzu biliyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir tane soru geldi aklıma...Daha önceki konuşmalarımızda bir konsolosluğun dosyanın taşındığını hatta kaç defa taşındığını, içeriğindeki bilgilerin değiştirilip değiştirilmediğini gördüğü söylenmişti..Peki şu an taşıma yapılan konsolosluklar -şu an Viyana- mülakat verdikleri dosyaların tüm bu log larını bilerek ve görerek mi mülakat veriyorlar yoksa farklı bir durum mu söz konusu...

Mülakatı sıradan veriyorlar muhtemelen. Dosyanın içeriğine, vize alıp almayacaklarına mülakatta karar veriyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@goktug1122, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

herkese iyi forumlar tam anlayamadığım bir şey var ver ben ds260 formumu zamanında gönderdim şimdi tek yapmam gereken mülakat için mail mi beklemek oluyor. Bu konuda forumu okudum ama tam olarak bir şey anlayamadım

Eğer dosyanızı taşımadıysanız, dosya taşıma planınız yoksa, AoS yapmayı düşünmüyorsanız evet, tek yapmanız gereken beklemek ve forumu takipte kalmak.

• ⭐⭐⭐⭐

@okiti, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Sinan-D yanıtta tarih bilgisini alamamak canımı sıkmadı değil ama 🙂 @EzgiLera konu hakkında ne düşünür merak ediyorum. Tekrar başka bir metinde mail atmalı mıyım yoksa mülakat mailini mi beklemeliyim.

Başka mail atabilir veya bekleyebilirsiniz. Gün içerisinde yanıt gelme ihtimali var.
    Muhtemelen önümüzdeki hafta da 2nl gelir zaten.

• ⭐⭐⭐⭐

@goktug1122, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Uzuzi teşekkür ederim. evet ankarayı bekleyeceğim gibi duruyor. Yeni yıldan çnce yurtdışına gitmem zor gözüküyorç eğer oyle bir şansım olursa 2025in ilk aylarında dosyamı taşıyabiliyor muyum yoksa belli bir süresi mi var

Dosyanızı kabul edecek konsolosluk bulduğunuz sürece istediğiniz zaman taşıma yapabilirsiniz.

• @cttl Visa navigator sadece emailde olması gereken içeriği anlatan bir form değil mi oraya yüklemem gereken bir şey yok diye düşünüyorum? Dün email atmıştım ama bugün herhangi bir geri dönüş olmadı, sanki Viyana geri dönüşler konusunda da hızlı bir konsolosluktu 🙂

Benzer Başlıklar

• 2688
  • 15694
  • 153
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |