Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@kemalayldz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba,

Dosya numaram 14k'larda ve el mahkum ben de taşımayı düşünmeye başladım. Sizlerden de bazı konularda fikir almak isterim.

Halihazırda ABD vizem bulunuyor ancak biraz araştırma yaptığımda AOS(ismi böyleydi sanırım) yoluyla taşımak için ABD'de bulunuyor olmam gerektiğini biliyorum. Şu an mevcut durumda bir işim olduğu ve istifa etmek istemediğim için bu yöntemin benim açımdan zor olacağını düşünüyorum. Diğer yandan kafamda buradaki arkadaşları da okudukça Viyana üzerinden süreci devam ettirme fikri oluştu. Eylül 10'da İtalya'dan schengen başvurusu yapacaktım. Daha önceki vizelerime göre en az 3 ay alabileceğimi ümit ediyorum.

Benim durumumda ABD ile ilerlemek mantıklı mıdır?
    Schengen alıp 3 ay vize de gelirse dosyayı Viyana'ya taşıyıp Ocak ayına kadar geçerli vizemle mülakat beklemek daha mantıklı mıdır?

Dönüş yaparsanız çok sevinirim.

Schengen alabileceğinizi düşünüyorsanız dosyanızı taşıyabilirsiniz. Ama olur da alamazsanız AoSu kesinlikle değerlendirin derim.

Dosyanızı taşımak için Schengen sonuçlanmasını beklemenize de gerek yok, şimdiden taşıma yapabilirsiniz.

• @EzgiLera az önce mail icerigini biraz degistirip yeni mail gönderdim, bu sefer geldi. Umarim ben de tarih alirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera az önce mail icerigini biraz degistirip yeni mail gönderdim, bu sefer geldi. Umarim ben de tarih alirim.

Tarih almasanız da mülakat aldığınız belli. Kısa bir zaman içerisinde tarihi öğreneceksiniz zaten. Merak etmeyin 🙂
    Sağlık raporunu bile en erken 1 ay öncesinde alabiliyorsunuz. Tarihi öğrenemeyerek kaybettiğiniz bir şey yok, sıkıntı yapmayın 🙂

• Merhaba,

Bir arkadaşım konuşurken bana, daha önce yurtdışında çalışanların, adli sicil kaydı gibi bir şeyi Greencard vize mülakatında ibraz etmem gerekeceğini söyledi. Bu durum benim için geçerli mi diye sormak istiyorum.

Çalışma şeklim aslında Staj oldu. Erasmus+ Programı kapsamında Polonyada geçen yıl 2 ay kadar staj yapmıştım. Bu bahsi geçen kapsama girer mi ve ya bana bi sorun oluşturur mu?

• Arkadaşlar merhaba öncelikle herkes için en hayırlısı ne ise o olsun. Ben Fransa , Yunanistan ve Gürcistan hakkında sormak istiyorum . Yeşil pasaportum var ve görev icabı şu an Van’da kalıyorum . Bu ülkelere dosya transveri konusunda fikriniz nedir. Birde bazılarınıza saçma gelebilir ama dosya transferi için bir dilekçe şablonu var mı KCC’ye gönderdiğimiz ve KCC’nin mail adresini paylaşabilirmisiniz.

• @EzgiLera Öyle zaten ama diyelim ki otel dolu vs. Orada konaklayamazsam ne yapmalıyım bunun cevabını arıyorum. Konsolosluk çalışanları bu kadar katı mı ?

• @Baran-Soylu Hayırlı olsun sonu, mutlulukla bitmesi dileğiyle..

• @Flight101 Bende bunu düşünüyorum. Yol gösteren arkadaşlarımız olmasaydı halimiz nice olurdu😅

• @rezanclz sıradakiler olarak merakla bekliyoruz tarihi

• Ben de KCC ye mail atıp durumu sordum, yanıt geldiğinde sabırsızlıkla buradan paylaşacağım.

Bu vesileyle bu bilgileri öğrenme fırsatını bize veren, forumun kurulmasında ve sabır ve özveri ile makine gibi işleyen bir bilgi sistemi oluşmasında pay sahibi olan herkesin eline koluna sağlık, haklarınız ödenmez..

• merhaba

benim numaram CN49XX , dosya taşımama gerek olurmu, maddi durumum bunu karşılamaya şuan için müsait değil, bu numara için ankaradan mülakat alma şansım nedir acaba? sizleri okuyorum ama o kadar farklı konu varki hepsine dalıp gidiyorum:) birce case numarası oluşmadan taşıyın deniyor genelde, ben ankaranın gidişatına bakıp sonra taşımak istesem taşıma işlemi için çok mu geç kalmış olurum, teşekkürler

• @EzgiLera merhabalar şu an yurtdışına taşıma ihtimalim yok gibi ama bu fırsatı da kaybetmek istemiyorum zaman yonunden de bir sıkıntım yok Ankara gelir mi sizce

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Öyle zaten ama diyelim ki otel dolu vs. Orada konaklayamazsam ne yapmalıyım bunun cevabını arıyorum. Konsolosluk çalışanları bu kadar katı mı ?

Otelde genelde doluluk problemi olacağını sanmıyorum. O yüzden airbnb yerine otel tercih etmek daha mantıklı bence. Ama doluluk olursa en azından neden orada kalmadığınızı mantıklı ve gerçekçi bir şekilde açıklayabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@artsbyfm, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,

Bir arkadaşım konuşurken bana, daha önce yurtdışında çalışanların, adli sicil kaydı gibi bir şeyi Greencard vize mülakatında ibraz etmem gerekeceğini söyledi. Bu durum benim için geçerli mi diye sormak istiyorum.

Çalışma şeklim aslında Staj oldu. Erasmus+ Programı kapsamında Polonyada geçen yıl 2 ay kadar staj yapmıştım. Bu bahsi geçen kapsama girer mi ve ya bana bi sorun oluşturur mu?

6 ay üzerinde yurt dışında yaşadıysanız evet police record gerekiyor. Ama sizin sadece 2 ay ise sorun olmaz. Bir turist kadar kalmışsınız, geçici.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmetturan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba öncelikle herkes için en hayırlısı ne ise o olsun. Ben Fransa , Yunanistan ve Gürcistan hakkında sormak istiyorum . Yeşil pasaportum var ve görev icabı şu an Van’da kalıyorum . Bu ülkelere dosya transveri konusunda fikriniz nedir. Birde bazılarınıza saçma gelebilir ama dosya transferi için bir dilekçe şablonu var mı KCC’ye gönderdiğimiz ve KCC’nin mail adresini paylaşabilirmisiniz.

Sorularınıza cevap alabilmek için lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

• ⭐⭐⭐⭐

@burcin-onaran, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba

benim numaram 49XX , dosya taşımama gerek olurmu, maddi durumum bunu karşılamaya şuan için müsait değil, bu numara için ankaradan mülakat alma şansım nedir acaba? sizleri okuyorum ama o kadar farklı konu varki hepsine dalıp gidiyorum:) birce case numarası oluşmadan taşıyın deniyor genelde, ben ankaranın gidişatına bakıp sonra taşımak istesem taşıma işlemi için çok mu geç kalmış olurum, teşekkürler

Merhaba! Case numberınızı açık açık yazmayın lütfen. İletinizi düzenleyerek son 2 haneyi XX şeklinde maskeleyin.

Sorularınıza cevap almak için sürecinizi imzanıza taşıyın. Kendinizi excel listesine eklemeyi de unutmayın.

• ⭐⭐⭐⭐

@goktug1122, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera merhabalar şu an yurtdışına taşıma ihtimalim yok gibi ama bu fırsatı da kaybetmek istemiyorum zaman yonunden de bir sıkıntım yok Ankara gelir mi sizce

Gelebilir de gelmeyebilir de. Bunu süreç gösterecek. Şimdiden bir şey söylemek zor maalesef. Geçen sene sizin numaranız Ağustos ayına mülakat almıştı. Bu sene ne olacağını hep beraber göreceğiz.

• benim de mülakatım planlanmış yarın gün içerisinde mailime yanıt gelir ve tarihi buradan paylaşırım diye umuyorum

dddd.png

• @yasin34 Tebrikler. Başarılar dilerim.

• @yasin34 hayırlı olsun kankam, birlikte ankara yolcusuyuz demek ahaha

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |