Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Vizesini alan arkadaslari tebrik ediyorum ✌🏽 yeni hayatinizda sans ve mutluluk sizinle olsun 🙏🏼

• @rarewonder Vizeniz hayırlı olsun 🙂

• @ogo merhabalar deneyime gelen sorulara toplu cevap olsun
    • öncelikle hiçbir aşı olmadık sadece kovid döneminde olduğumuz aşıların kanıtını sunduk e nabızdan. Mehmet bey kendi uygun gördüğü aşıları yaptı klinikte.
    • mali olarak 2 kişi için ;

1. iş bankasından Türk lirasındaki paranın usd karşılığını gösteren bir belge aldık 10k usd +
    2. Vakıf banktan 6 aylık hesap dökümümde (aktif kullandığım bir hesaptı )yüklü miktar son hareketlerde olmak üzere 90k + 110 k = 200k Türk lirası gösterdik (nerdeyse 5k usd ediyor bu da sanırım ) +
    3. Vakıf banktaki altın hesabını gösterdik bu iş belli olunca azar azar atmaya başlamıştım orda da yine 80 gr altın vardı o da yine 200k Türk lirası yani 5k usd kadar ediyor +
    4. Bir de 1k usd dolar hesabında vardı (yine Vakıfbank)
      ***Yani totalde 20-22k gibi bir sonuç çıkıyor nakit parada. Onun dışında 2 arabamızdan daha değerli olanı seçip onun satış sözleşmesini + kasko bedelini (internette bi siteden çıkardık) gösterdik ortalama 875klık bir araba bizdeki
      Kripto veya bes olayına hiç girmedik. Gideceğimiz yer nyc olduğu için çok çekindim ama şükür ki hiç sormadı.

• @Didem-G vizeniz hayırlı olsun tebrikler

• Herkese merhaba,
    İlk kez başvurduğumuz greencard çekilişinin çıkması büyük sürpriz oldu. Sonraki süreçlerde yeşil kart forum sitesi ile tanıştık ve şimdiki sürecimize kadar çok büyük faydası oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
    24.06.2024 tarihinde Unganlar kliniğinde sağlık muayenemizi olduk. Eşim ve benden covid aşı kartımızı istediler, muayene sırasında 2 adet aşı vurdular (Küçükken olduğumuz aşıların hatırlatma dozu olduğunu söylediler.). Düzen laboratuvarında da eşim ve benden kan aldılar ve akciğer filmi çektiler. Çocuğumuzun (2.5 yaşında) tüm aşılarını yaptırdığımız için sadece boy, kilo baktılar, herhangi bir aşı vs. yapmadılar.
    03.07.2024 tarihinde ise Ankara'da mülakata girdik. Mülakat 2 dk kadar sürdü. Görevli sadece ne iş yaptığımızı ve orada ne alanda çalışacağımızı sordu (Asıl talihli olan eşim Yazılım mühendisi, ben de kimyagerim). Banka hesap dökümüne ve diğer belgelere hiç bakmadan vizeniz onaylandı dedi. Böylelikle bu serüvenimiz de tamamlanmış oldu 🙂

Dosya Numarasi: 2024EUX50XX
    DS-260 Gonderimi: 10/05/2023
    Saglik Muayenesi: 24/06/2024
    Vize Mulakati: 03/07/2024
    Vize Onayi: 03/07/2024
    Pasaport Teslimi: 10/07/2024
    ABD Ilk Giris: 03/11/2024 Boston

• Bir şey soracaktım konsolosluğun istediği dosyaları çıktı olarak yanımızda mı götüreceğiz yoksa konsolosluğa postalayacak mıyız?

• Merhabalar tekrardan herkese mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
    Öncelikle 17 Temmuz'da gerçekleşen Unganlar deneyimimle ilgili birkaç ayrıntıyı belirtmek isterim. Psikiyatrik ilaçlar kullandığım için epikrizimi ve tedavi planımı kapalı bir zarfta tedavi gördüğüm özel sağlık kuruluşundan aldım. Muayane sırasında 40'tan fazla dövmem, piercinglerimin olması doktor hanımın dikkatini çekti ve görünmeyen bölgelerimde olup olmadığını dahi sordu. Piercinglerimi tek tek saydı, maskemi tekrar açtırıp yüzümdekilere de baktı. Forumda da belirtilen soruları aynı şekilde yöneltti fakat uyuşturucu kullanıp kullanmadığım hakkındaki soruyu 5. defa sorması üzerine ''Hiç mi kullanmadın, eski zamanlarında da mı kullanmadın''diye bir soru yöneltince ben de artık dayanamayıp evet eskiden yurtdışında kullanmıştım fakat artık kullanmıyorum yanıtını verdim. Bunun üzerine bütün testlerimizin yapılmasına rağmen eşimden de benden de idrar testi istendi.
    Açıkçası benim için su süreçte en zor olan Unganlar muayene randevumdu. Dövmelerime, piercinglerime hatta babamla görüşmüyor oluşuma fazlasıyla ilgi gösterilmişti. Ne zamandır ilaç kullandığımı da açıkça belirttiğim halde benden tekrar net bir tarih istenildi. Ve iki gün sonra Ankara'da yaşadığımız için, evim de beş dakika uzaklıkta bulunduğu için gidip sağlık raporlarını elden aldım. Bu aşama bizim için bitmişti.

Biz eşimle -bana- Green Card çıktıktan 6 ay sonra tanışıp birbirimize aşık olup evlendik, bu yüzden her zaman bir telaşımız mevcuttu. Şubat ayında evlenip dosyamı hiç açtırmadan Haziran'ın 12'sinde eşimi add applicant yaparak dosyama ekledim. Kendi bilgilerimi güncelleyemiyordum. 13 Haziran günü ise mülakat maili aldıktan sonra
    *evlilik cüzdanımız
    *pasaportlarımız
    *kimliklerimizi taratıp elçiliğe dosyamı açtırıp eşimi de ekletmek istediğimi, soyadımı güncellemek istediğimi belirttim. Bu mailler hem Türkçe hem de İngilizce'ydi ve herhangi bir örnek taslağım yoktu. Kendi ağzımdan yazmıştım. İlk hafta resmi tatil nedeniyle mail gelmeyince elçiliğe tekrar mail attım ve birkaç gün içerisinde geri dönüş sağladılar. Gelen mailde benim ds260 formumu açtıkları ve bilgilerimi güncelleyebileceğim yazıyordu. Dikkatimi çeken şey şu olmuştu. İlk etapta Ds260 formumu doldururken yurtdışı tatilimi eklemeyi unutmuştum ve bu bölüm için uyarı aldım. Hemen Ukrayna tatilimi de ekledim:) Sonra eşim ve benim adıma Ais üzerinden adres seçtik. Ve beklemeye başladık. Mülakatıma 15 gün kala bana elçilik tarafından gerekli belgelerin istenildiği bir mail geldi. Genelde son bir hafta kala gelen bu mailin erken gelmesindeki sebep benden üstadlarımızın da sürekli belirttiği gibi '' EŞİMLE BENİM İLİŞKİ KANITIM, İLİŞKİMİZİN DEVAM ETTİĞİNE DAİR FOTOĞRAFLAR, İNTERNET SOHBET KAYITLARI, E- POSTA MESAJLARI, SEYAHAT BİLETLERİ VE DAHA FAZLASINI İÇEREN'' belgeler istenmesiydi.
    Hemen bir tercümanla anlaşıp Evlilik Cüzdanı'mızın aslının 2 adet tercümesini, yazdığım İLİŞKİ SİNOPSİSİNİN (Türkçesi de mevcuttu) tercümesini, eşimin sağlık sebeplerinden dolayı muafiyet belgesinin İngilizce tercümesini yazdırdık. İlişki sinopsisim hakkında belirtmek istediğim bir ayrıntı var.
    İlk tanıştığımız günden, iki ay sonra evlendiğimiz güne kadar bütün detaylar tamamen kendi ağzımdandı ve dürüstçeydi. Ve tamamı 2 sayfadan oluşuyordu.
    Bu aşama bittikten sonra telefon galerimizden fotoğraflarımızı bütün detaylar içerisinde olsun diye ekran görüntüsü aldık. Sadece nikah gerçekleştirdiğimiz ve fotoğrafçı tutmadığımız için nikah fotoğraflarımız da telefon galerisindeydi. Hepsi totalde 185 adet civarındaydı. Whatsapp konuşmalarımızı da son "sohbeti medyasız dışa aktar" şeklinde hazırlayarak 485 sayfa civarında bir kitaba dönüştürdük. Bunun dışında toplamda 26.800 dolarlık paramız benim hesabımdaydı. Ama bu miktar mülakatta sorulmadı bile. Sadece incelendi.

Mülakat günü herkesten istenilen ve bu başlığın ilk sayfasında da belirtilen ve evliliğim sebebiyle ekstra istenilen dosyalarla birlikte 07:45'te olan randevumuz için gerekli ödemeyi yaptıktan sonra evrak verme kısmına geçtik.
    Bizden bu bankoda veznenin alt kısmında bulunan kasaya sığmadığı için fotoğraf albümümüzü ve Whatsapp konuşmalarını içeren belgelerimizi görevli memur almadı ve mülakat esnasında vermemiz gerektiğini söyledi. Ayrıca adres değişikliğinde de bulunduk. Sadece İLİŞKİ SİNOPSİSİMİZİ sunabildik. Ve özellikle Türkçe tercümanla mülakat istediğimi belirttim.
    Bankoda sayımız belirdiğinde mülakat aşamasına geçtik.
    İlk olarak yeminler edildi ve parmak izleri verildi. Diplomat beyefendinin aşırı güleryüzlü olması direkt beni rahatlattı ve gülümsemeye başladım.

1: Amerika'da nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?

• Chicago
      2: Orada tanıdıklarınız var mı?
    • Evet arkadaşlarımız var
      3: Ne zamandır evlisiniz?
    • 5 ay
      4: İkinizin de ilk evliliği mi?
    • Evet
      5: Ne zamandır tanışıyorsunuz?
    • 7 aydır tanışıyoruz (Biraz şaşırdı ve güldü ve ben de gülünce şakalaştı ama anlamadım, bu sırada ilişki sinopsisini okuyordu)
      6: Amerika'da nasıl eğlenmeyi düşünüyorsunuz?
      -Ben soruyu algılayamadım ve ikinci defa sordurmak zorunda bıraktım, içimden evliyiz zaten derken soruyu idrak ettikten sonra
      birlikte doğaya, kamplara gitmeyi düşünüyoruz ve hayvanları çok sevdiğimizden dolayı hayvanlarla vakit geçirmek istiyoruz dedim. Gülümsedi, kafasını salladı.
      7: İkinizde lise mezunu musunuz?
    • Hayır sadece ben lise mezunuyum (üniversite terkim)
      8: Eşiniz ne mezunu?
    • Lisans, Uluslararası İlişkiler
      9: Ne işle meşgulsünüz?
    • Akvaryum balıkları üretip satan bir şirketim var. ( Bu sırada tercüman sadece petshop, fish dedi geçti )
      10: Amerika'da ne iş yapmayı planlıyorsunuz?
    • İkimizde önce hizmet sektöründe çalışıp sonrasında kendi işlerimizi yapmayı planlıyoruz.
      11: Tebrikler vizenizi onaylıyorum bir hafta sonra pasaportlarınızı alabilirsiniz, ENJOY! :))
    • Teşekkür ederiz, Size de ENJOY! dedim ve yine fazlasıyla gülüşüp ayrıldık.
      Elçilikte kapıdaki güvenlik memurundan, bankodaki görevlilere ve diplomat beyefendiye kadar bütün çalışanlar çok çok güleryüzlüydü. Hiçbir anksiyete yaşamama sebep olmadılar ve ben de çok rahattım. Çıkışta polislerle vesaire sohbet ettik ve kahkaha ata ata çıktık açıkçası yani içinizi ferah tutun ve dürüst olduğunuz sürece asla paniğe kapılmayın.

Forumdaki sevgili yöneticilere, deneyim sahiplerine ve bütün arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Bu forum olmasaydı inanın ki her şeyi birbirine karıştırır ve panikle hareket ederdim. Bütün aradığım bilgileri gerek üstadlarımızdan gerek ise arama butonundan kolaylıkla edindim. Hiçbir sorum yanıtsız kalmadı ve bu foruma her zaman güvendim, güveneceğim. Youtube'a girdiğimizde de bu forumu herkesle paylaşacağım. Yeni hayatımda da başucu forumum olacağından emin olabilirsiniz.

Sevgilerimi, saygılarımı ve hayata karşı olan bütün iyi enerji dileklerimi sizlere iletiyorum. ✨🥂

• Bangkok havalimanından herkese selamlar. Öncelikle forumdan bize yardımcı olan,merak ettiklerimize sıkılmadan cevap veren tüm herkese teşekkür ediyoruz.

Hikayemiz biraz uzun, maceralı ve süprizlerle dolu. Bu süreçte çok çabalayan ve gerçekten isteyen sonuç alabiliyor bunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Eşimle ben current olduğumuzdan beri dosya taşıma işlemlerine başlamıştık ama maalesef kimse bize olumlu dönüş yapmıyordu. Avusturyayı çok kez denedik hatta vizede alıp kendilerine ilettik nedendir bilinmez hiç bir şekilde dönmediler. En umut verici cevabı veren ülke Hong kongtu ve şansımızı denemek istedik. İşimizden dolayı biraz geç kalmıştık farkındaydık ama bir yerlerden başlayıp konfor alanımızdan çıkmak istiyorduk. Hong kong çok güzel bir ülke gerçekten eşimle çok güzel vakit geçirdik ama maalesef bize olumlu dönüş yapmadılar. Geri dönüşümüz için Hong kongtan direk uçuş bulamadık ve Bangkok aktarmalı ülkeye dönmek zorunda kaldık. Bu arada daha öncede taylanda mail atmıştık fakat bir cevap alamamıştık. Bu sefer elimizde fiziki bir kanıt olduğu için şansımızı tekrar denedik ve 1 temmuzda bangkoka ülkeye giriş damgalarınıda içeren bir mail attık. Bu senenin dinamaği gerçekten çok farklı konsolosluklar fiziki bir şekilde ülkede bulunduğumuzu kanıtladığımızda müsaitliklerine göre değerlendirmeye alıyolardı. Forumu sürekli takip ettiğimiz için Malezyanın bazılarına olumlu dönüş yaptığını gördük ve bu sefer vakit kaybetmek istemedik. Gün içerisinde Malezyaya gidip geldim ve gerçekten çok yorucuydu. Malezya dönüşü eve giderken metro çıkışı 09.07.2024 sabah saatlerinde süpriz bir şekilde Bangkoktan kabul maili aldığımızı gördük. Bu bizim için gerçekten çok güzel bir gelişmeydi. Eşimle beraber acaba hangisinde karar kılsak diye düşünürken bangkokun mail dili bize daha net geldiği için malezyaya dosyamı başka ülkeye taşıdığımı söyleyip teşekkür eden bir mail attık. Bundan sonrası bangkoku beklemekle geçti bize 9 ağustos için mülakat tarihi verdiler ve gerçekten çok heyecanlandık ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı bilmiyorduk. Aradığımız bütün cevapları forumdan bulduk eski mülakat deneyimleri diğer konu başlıkları vs sürekli eşimle araştırıyorduk. Sağlık randevusu evraklardı vs derken bangkoka vardık.

06.08.2024 sağlık muayene tarihimizdi muayene basit ve kısa sürdü ertesi gün sonuçları direk alabildik. türkiye de hiçbir şekilde corona aşısı bulamadık bizim gibi bangkok da mülakatı olan bazı arkadaşlarımız şanslıydı önceden corona aşısı influenza su çiçeği gibi aşıları türkiyede yaptırdıkları için muayene ücretini bizden daha az ödediler

Sıra geldi en zorlu güne mülakat günü 🙂
    heyecandan verimli uyuyamadığımız bir sabaha kalktık hazırlanıp gittik normal saati 09:30 du ancak biz 8 de içeri girdik sırayla isimleri çağıracaklarını söylediler.

Sıra sıra bankadaki vezneye benzer 3 adet banko vardı 1 numara mülakat yapıyor 2 ve 3 numaralı banko evrak kontrolleri yapıyor mülakat günümüzde 2 türk arkadaş daha vardı bizimle, eşim ve ben ve diğer türk arkadaş beraber çağırıldık evrak teslimi için, biz noter ve apostil yapmamıştık sadece ingilizce çeviri yapmıştık tüm evrakları da e devletten aldık hemen o esnada yanımızdaki arkadaş da devlet dairesinden aldığı için evrakları üzerine de noter apostil yaptığı için evraklar ful kaşe imzalı idi bizim evraklarımızda olmayışını hemen sorgulamaya başladı bizde kendisine evrakları toplamanın 2 yolu olduğunu isteyenin gidip devlet dairelerinden alabildiğini ya da hükümetin resmi sitesinden kimlik bilgileri ile alınabildiğini üzerindeki e barkodların qr kodların olduğunu anlattık sağolsunlar anladılar sorun çıkarmadılar ama siz yapmayın yinede garanti olsun arkadaşlar noter de apostil de yaptırın hatta alabiliyorsanız devlet dairelerinden gidip alın sorun yaşamamak için.

Evrak teslimi yaptık bizi çağıracaklarını söylediler, şaka gibi ama öyle özel odaya alıp sorgu odası gibi soruların sorulduğu bir durum söz konusu değil herkesin duyabilceği alanda evrak teslimi yapılan yerin hemen 2 adım yanındaki 1 numaralı bankoda mülakata girdik önce bana ne okuduğumu kaç yıllık eğitim olduğunu sordu sonra ne iş yaptığımı sordu ardından biz greencard sonrası evlenmiştik bana eşimle ne zaman tanıştığımızı ve ne zaman evlenmeye karar verdiğimizi sordu sonra eşime dönüp askerliğini yaptın mı diye sordu birde eşime daha önce evlendin mi diye sordu sonra bilgisayardan işlemler yapıp düzeltmeler yapıyorum diye bilgi verdi biz o şaşkınlıkla beklerken vizenizi onaylıyorum diyip güldü bizde cok sevindik hiç banka hesap dökümü ya da ilişkimizi kanıtlamak için hazırladığımız belgeyi sormadı görmek de istemedi, 10 gün içinde pasaportumuzu alabileceğimizi söyledi ve hemen çıktık.

Araya resmi tatil ve haftasonu girdiği için bizim pasaportlarımızı teslim alma süremiz biraz uzadı ama resmi tatil ve haftasonu harici 3 iş günü içerisinde teslim aldık. Bizim için gerçekten zorlayıcı ama bir o kadarda güzel bir deneyim oldu. Dosya taşımayı düşünenlere tavsiyemiz kesinlikle mücadeleden ve umut etmekten vazgeçmemeleri. Çünkü nerden ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor biz pes etmek üzereyken bir anda gelişme oldu. Biraz zorlu yıpratıcı ve masraflı bir süreç oldu ama bizim açımızdan mutlu sonlandı en önemlisi de buydu. Yazım yanlışları için özür dileriz anın heyecanı ile bir an önce iletmek istedik. Unutupta atladığımız şeyler olabilir soru sormak isteyen bilgi almak isteyen çekinmeden yazabilir yardımcı olmayı çok isteriz. Umarız herkes istediği sonuca sorunsuz bir şekilde ulaşır 🙏🏻 tekrardan forum yöneticilerine ve yardımcı olan cevap veren herkese çok teşekkür ederiz 🙏🏻

• Herkese merhaba bizde bangkok ta aldık vizemizi. Dosya taşıma sürecinden başlayark anlatmam gerekirse mart ayından beri yazmadığım abd elçiliği kalmadı ama hepsi reddetti. Viyana 3 kere reddetti. Haziran ayına geldiğimizde artık başka ülkelere giderek oradan almayı düşündük. İlk başta Karadağ oturum izni aklımıza geldi haziranın ortasında Karadağ a gidip oturum iznini aldık. Haziranın sonunda Belgrad elçiliğine yazdığımızda ilk kez cevap geldi buda ret oldu. Bir kaç kere daha yazdım neden reddetiklerini sordum ama onlar yine aynı cevabı yazdı ve sonunada bu son kararımız diye ekleme yaptılar. Umudumuz yavaştan tükenmişti. Temmuzun 6 sında malezyaya gitmeyi düşündük. Ona göre planlama yapıyorduk. Sonra aklımıza hindistanda geldi çünkü maillerinde güçlü sebep varsa taşıyabiliriz diyordu. Bizde hindistanıda yolculuğumuza ekledik. 1 gün içinde hindistan vizemizi aldık. 9 Temmuzda hindistanla yolculuğa başladık. Mumbai havalimanına indik. Vizenin mührün ve biletin fotoğrafını attık fakat Mumbai konsolosluğu cevap vermedi. Bizde kalan yolcumuza 5 saat sonraki Malezya uçuşuyla devam ettik. Aslında ilk Bangkoka gidicektik ama bilet tükenmişti. Bu yüzden ilk Kuala Lumpur havalimanına indik. Mührün fotoğrafını ve pasaportun fotoğrafını attık. Yorgunluktan 6 saat havalimanı otelinde konakladık. Gece Bankokta İstanbula dönüş biletlerini kontrol ettiğimde aklıma Singapura gitmek oradan istanbula gitmek geldi ve biletede bakınca thy ile direk istanbula uçuş neredeyse aynı fiyata geliyordu. Şansa da Singapura uçuşu 1300 tl ye bulmuştum. Bu yüzden Singapur biletlerinide aldım. Bu biletleri aldıktan sonra kuala lumpurdan bangkoka uçtuk. İndikten ve mührü aldıktan sonra mühür pasaport ve bileti bangkok abd elçiliğine attım. 2 saat sonra Singapur uçuşumuz vardı. Havalimanına inmemiz ile geri gitmemiz neredeyse aynı anda oldu. Singapura girdik. Oraya gelmişken oranında elçiliğine mesaj yazdık. Artık beklemek kalmıştı. Singapura biz gece 9 da geldik ama istanbula uçuş sabah 11 deydi. Zaten otellerde pahalı olduğundan bir gece singapur havalimanında kaldık. Sabah uçuşundan bir saat önce yorgunluktan ayakta zor dururken aylardır bekledğimiz mesaj bangkok abd elçiliğinden geldi. Dosyamızı taşıdıklarını söylüyorlardı. Bu arada biz dememin sebebi ana talihli annem ama green card işlemini baştan beri ben yaptığım için (forumda yazılanların yardımıyla) biz diyorum. 2nl mailini 24 temmuzda aldık. Bazı günler kontrol ediyorudum in transit olcakmı diye o günde denk geldi. Girdiğimde in transit yazıyordu. Bir saat sonra da 2nl maili geldi. Mülakat tarihi beklediğimizden erken geldi. Biz eylüle bekliyorduk. Bir hazırlığımız yoktu ama mülakat tarihi 6 ağustosa alınmıştı. Hemen sağlık muaynesi için bangkok abd elçiliğinin onayladığı iki hastaneye yazdım. İlk önce BNH cevap verdi. Diğer hastanede cevap vermedeğinden 1 Ağustosa ana talihli anneme randevuyu aldım. Sonrasında diğer aile üyelerin (4 kişiyiz biz toplamda) bilgilerini istediler. Onları gönderdim. Sonrasında o güne değilde daha erkene randevu vermelerinin gerektiğini çünkü abimin 18 yaş üstünde olduğundan (19 yaşında) ekstra tahlillerinin bir haftada çıktığını söylediler. Bizde zorunlu olarak randevuyu 30 Temmuza aldık. Bu durum iki ayağımızı bir pabuca soksada kalan belgeleride pazartesi sabahı halledip. Pazartesi saat 4 te uçağa binip bangkoka direkt uçuşla gitttik. Normalde aktarmayla gitmeyi düşünüyorduk ama o gün 30k olan direkk uçuş bileti 13 k ya düştü. Bizde direkt uçuşla gittik. İndikten hemen sonra BNH ye geçtik. Randevu saat 9 daydı. Tam o saatte orada olduk. Gelir gelmez bazı bilgileri verdiğimiz form doldurttular. 30 dk sonra
    Pasaportlarımızın fotokopisini
    Abd deki adresi
    Bangkoktaki otelin adresini
    Türkiyedeki adresi
    4 tane fotoğraf
    Aşı kartların fotokopisini
    Ve antikor testlerini verdik.

Sonrasında sırayla göz testi yaptılar. Tansiyona ve boy-kiloya baktılar. Bunlar bittikten sonra annem ve abimden tahlil için kan aldılar. Abimden de 19 yaşında olduğunda idrar örneği aldılar. Sonra röntgen çektirdik ve beklemeye başladık. Doktor annemle babamı çağırdı. Ben onların ingilizcelerinin yeterli olmadığını benide içeriye alabilirmi diye sordum. Problem olmadığını söyledi ve annemle beni çağırdı. İçerde daha önce su çiçeği geçirip geçirmedeğimizi sordu. İlaç kullanıyormuz diye sordu. Sonrasında antikor testlerine baktı. Bazı aşıların güçlendirilmesi gerektiğini söyledi ve gerekli aşıları yazdı. Benim bebeklik aşı kartıma baktı. Yazının neden bu kadar kötü olduğunu sordu. Bende türk doktorlanın ve hemşirelerin yazısı böyle dedim. Sonrasında akciğer filmlerimize baktı ve bir sorun olmadığını söyledi. Kendiside kısa bir muayene yaptı kalbimizi dinledi. Sonrasında abimle babamı çağırdı. Ben odadan çıkarken sen tercümansın senin kalman lazım dedi. Onlara aynı soruları sordu. Akciğer filmine baktı ve sorun olmadığını aşılar için yemek yememizi ve bir saat beklememizi söyledi. Aşılarıda olduktan sonra hastanede geçen 6 saat sonunda otele geçtik. Mülakat gününden önce hastaneden zarfları aldık ama abimin zarfını mülakat günü sabahı vereceklerini söylediler. Hatta ilk geldiğimizde mülakatı ertelememizi söylediler. Sabah alabileceğimizi söyleyince tamam demişlerdi. Mülakat günü öncesi kimse heyecandan yatamadı. Sabah ilk önce hastaneye gidip 15 dk içinde raporu aldık. 9.30 da olan mülakatımız için 8.50 de elçiliğinde orada olduk. 9.15 de pasaportumuza yazı yapıştırdılar sonrasında telefonları verip içeri girdik ve beklemeye başladık. 10 dk sonra 9.30 randevuları olanlara çağırıp 1 tane biyometrik fotoğraf istediler. 10 dk sonra dosyaları vermemiz için çağırdılar. Sırayla ana tahliliden başalayarak belgeleri istemeye başladılar. Belgeler şöyle

Ana Talihli (Annem)

Pasaport ve Ds260 Tamamlandı çıktısı
    2 Fotoğraf
    Hastaneden Zarf
    Formül A (Apostilli)
    Formül A Kopyası
    Formül B (Apostilli)
    Formül B Kopyası
    Arşivli Adli Sicil Kaydı
    Arşivli Adli Sicil Kaydı Kopyası
    Lise Diploma Orjinal
    Lise Diploma İngilizce

Babam için

2 Fotoğraf
    Hastaneden Zarf
    Formül A (Apostilli)
    Formül A Kopyası
    Formül B (Apostilli)
    Formül B Kopyası
    Arşivli Adli Sicil Kaydı
    Askerlik Belgesi
    Askerlik Belgesi İngilizce
    Almanya Adli Sicili
    Babam 90 lı yıllarda Almanyada 6 yıl yaşadığı için Almanyaya mektup yollayarak adli sicil kaydını Almanyadan istedik. Bangkoka gitmeden 2 hafta önce gönderdiler toplam 2 ay sürdü belgenin gelmesi.

Abim için

2 Fotoğraf
    Hastaneden Zarf
    Formül A (Apostilli)
    Formül A Kopyası
    Arşivli Adli Sicil Kaydı

Hastane zarfını verdikten sonra hastaneye kaç gün önce gittiğimizi ve sonucu ne zaman aldığımızı sordu 1 hafta dedim sıkıntı yok dedi.

Benim için

2 Fotoğraf
    Hastaneden Zarf
    Formül A (Apostilli)
    Formül A Kopyası
    Arşivli Adli Sicil Kaydı

Bu belgeleri alırken bir yandan sordu. ‘’Abd de bulundunuz mu ? ve Başka ülkede 1 yıldan uzun süre yaşadınızmı ?’’

Belge tesliminden bittikten 5 dk sonra beni tekrar çağırdı ve benim, babamın ve abimin askerlik yapıp yapmadığımızı sordu. Bende babamın yaptığını söyleyip belgenin orjinalini ve ingilizcesini verdim. Benim 17 yaşında olduğumu bu yüzden askerlik yapmadığımı söyledim. Abim içinse askerliğin türkiyede 20 yaş olduğunu ama abim tam 20 olmadığından çağırmadılar dedim. Bana kontrol edip gelicem dedi. 5 dk sonra geldi ve tamam dedi. Bekleme başladı.
    İçerdeki herkes mülakata girdi ve dolu olan içerisi bomboş oldu. En son biz kaldık 10 dk belgeleremize baktılar ve mülakat için çağırdılar. Çağıran kadın güleryüzlüydü. İlk önce hepimizin sağ elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi sonra şu soruları sordu

—Ana talihli hangi okul seviyesinden mezun ?
    —Lise
    —Ana talihli hangi işi yapıyor?
—İşten bahsettim.
    —Hangi şehre gidiyorsunuz?
    —Philadelphia
    —Neden Philadelphia?
    —Dayım orada yaşıyor.
    —Kaç yıldır yaşıyor?
    —20 yıldır yaşıyor.
    Son olarak abime de askerlik yapıp yapmadığını sordu oda yapmadığını söyledi. Vizelerimizi onayladığını ve 10 gün içinde alabileceğimizi söyledi. Mülakat beklediğimizden kolay geçti. Yanımızda banka hesap dökümü ve sponsorluk belgeside vardı ne olur ne olmaz diye ama istemediler. Bende vermedim. Tercümana da gerek olmadı basit sorular sordu yukarıda gördüğünüz gibi. Otele döndükten sonra ilk önce refused oldu. İki gün sonra ready-AP-Issued oldu. Cumartesi günü pasaportları postaneden alıp. Pazar günü Türkiyeye geri döndük. Marttan beri uğraşttığım bu dosya taşıma sürecinde hatta ilk başvuru zamanından beri formun bana çok katkısı oldu. Forumda bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Bu da bizim green card maceramızdı. Zorlu ve masraflı oldu ama sonucunda green cardı almak ve zafer hissiyatı insanı memnun ediyor. Bu yolda çabalayan herkes umarım istediği sonuca ulaşır. Herkesin yolu açık olsun.

• @rarewonder tebrikler yolunuz açık olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@vonmanc tebrikler emeğinize sağlık. 17 yaşında yaşıtlarınız ile kıyaslanlandığında aileniz adına çok güzel bir sorumluluk almışsınız.

Annenizin şansı ağabeyiniz ve size muhteşem bir fırsat yaratmış. ABD’de güzel bir gelecek dilerim, yolunuz açık olsun. Anne ve babanızı ayrıca tebrik ederim 🍀🙏🏻

• @ATS16 Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

• @vonmanc Ben de bravo demek istiyorum. Girişimci ve lider vasıflarınızla güzel işler başaracağınıza inanıyor; Amerika'da da şansınızın bol, bahtınızın açık olmasını diliyorum. Size ve ailenize hayırlı olsun.

• @Ertan-Turgun Teşekkür ederim

• @Zeynep-İlkbal-Yazıcı vizeniz hayırlı olsun, hikayenizden sizi hatırladım. Amerika'da nasıl eğlenmeyi düşünüyorsunuz? diye sorduğunu duymuştuk ve şaşırmıştık biz de 🙂 Bundan sonraki sürecinizde de bol şanslar dilerim.

• ⭐⭐

@Didem-G yeni hayatta mutlu günler

• ⭐⭐

@rarewonder hoş geldin abd ye

• @anyela Tebrik ederim. Vizeniz hayırlı olsun 🙂

• @vonmanc Vizeniz hayırlı olsun 🙂

• @salih-atilla Hoşbulduk amca😄😄😄

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |