Isverenimin PO Box'ina teslim edilmis. Adres uzerinden otomatik olarak PO Boxa iletiliyor anladigim kadariyla.
-
Ben gelmeden önce TR’de US Mobile almistim, geldikten sonra da eşim ve oğluma da aldım, 1 yıllık peşin ödeme yapıyorum, aylık 22,5 dolara denk geliyor kisi basi. Sonrasında ikinci yıl için de ödemeyi yaptım. Oldukca uygun oluyor bu şekilde.
-
-
@Tarık-B ileti eski ama ben de benzer bir durumdayım. 3D artistim ve ona göre burda güzel bir sistemim var bir masaüstü. kasayı götürmek istiyordum ama emin olamadım. siz ne yaptınız güç kaynağı ile çözebildiniz mi?
Benzer deneyimleri olan varsa yazabilir mi? ilk gidişte benzer bir sistemi kurmam biraz başta zor olabilir ama elimdekinden de olmak istemiyorum orada elektrik yüzünden bozup.
-
-
@vartorian, içinde söyledi: ABD'de Canlı Spor Yayını izlemek için TV Kanalı Abonelikleri
Bence IP TV en iyisi, hepsini içeriyor 🙂
Sadece “bir maçı izleyeyim, sonra kapatırım” diyorsan, Inat TV iş görebilir — ama riskleri bilerek kullan.
Ama “ben rahat rahat, donmadan, HD izleyeyim” diyorsan, yasal platformları kullanmak çok daha iyi, sadece biraz daha maliyetli. -
Başlığı görünce ilk etapta aklıma gelen, güvenlikle ilgili kullandığım iki uygulamayı paylaşmak istedim.
“Citizen” isimli uygulama, iki yönlü çalışıyor. Hem güncel olayları, trafik kazaları, yangınlar, hırsızlıklar gibi size yakın gerçekleşen polislik olayları gösteriyor. Hem de etrafınızda kayıtlı olan seks suçlularının yerlerini gösteriyor. Ayrıca ülke çapında büyük olayları, geri çağırılan ürünleri vs. bildiriyor.
Citizen: Keeping you safe & informed
Citizen: Keeping you safe & informed
Citizen helps you stay safe & informed, by providing instant notifications and live broadcasts of reported crimes and incidents near you.
“Code Red Alert” ise konumunuza yakın yerlerde meteorolojik olarak meydana gelebilecek acil olayları, hem uygulamadan takip ettiriyor hem de sms veya arama ile size bildiriyor.
Özellikle tahrip edici sel, rüzgar, tornado vb. doğa olayları için kullanışlı bir uygulama.
International Crisis & Risk Management Leaders | Crisis24
International Crisis & Risk Management Leaders | Crisis24
Crisis24, a global leader in crisis and risk management, provides tailored solutions to support businesses, their leaders, and employees.
-
@Rhonster simdi baktim turkiye disindan olmuyormus VPN yede izin vermiyor.
-
@umarimarmy, içinde söyledi: Türkiye-Amerika arası iletişim yolları (Telefon, internet vs.)
Türk bankalarında hangi bankalar abd numarasıın kabul edip sms atıyor bi listesi var mı acaba?
Özellike merak ettiklerim: Akbank, İş Bankası ,Ykb ve VakfıbankBen QNB ile calisiyorum, ABD tel nosu ile haberlesiyoruz.
-
-
Arkadaşlar,
Telefon vergileri ile ilgili bir şey danışmak isterim.
2 ay önce annem Amerikaya gelmişti, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye döndü.
Son telefon vergi zamlarından sonra yeni yılda yaklaşık 30000 tl vergi ödeyeceğimiz için zamlar gelmeden önce burdan telefon alsak ve annemin adına telefonun vergisi ödesek olur mu??
Nasıl oluyor bu işler? -
Ben Mint mobile kullniyorum.TR ye giderken 50 $ International yukleme yaptim.Bir ay seyahatim suresince (cok yogun gorusme yapmadan) kullandim.
-
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce ABD'de hat üzerinden telefon alınınca avantajlı olduğu ile ilgili yazılar okumuştum.Daha önce bunu yapan oldu mu? Tecrübelerini aktarırsa sevinirim/z.
Aylık bir ücret mukabilinde hem hattı kullanıp hem de telefon sahibi olmakla ilgili bir sistem. Türkiye'de de bir zamanlar popüler olan bu durum orada da var mı?
-
Merhaba Abd de iken At&t den telefon alıp hat taahhüt aldım fakat beklediğimizden önce Türkiyeye dönmemiz gerekti Telefonu iade edip , hattıda iptal ettim telefon için ödediğim tutarı Kredi kartıma geri yatırdılar 1 aylık bir fatura geldi onu da Abd deki arkadaşım vasıtası ile ödedim fakat ardından aşağıda ki fatura 3 gün sonra geldi konu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?
Suspension notice
Past due amount: $166.74
Total amount due: $166.74
Account number ending in: 2468
Date: 08/21/2023
Hello,We hope you're staying safe and well, and we understand things happen. That's why we're reaching out to let you know your account shows a total amount due of $166.74 with a past due balance of $166.74. Please take care of your bill payment today for all past due charges, including any new charges that may have become past due, to avoid suspension of service.
Ways to pay today:
Use the myAT&T app
Go online at att.com/pay
Dial *PAY (*729) on your AT&T wireless phone
To make a payment arrangement, please visit att.com/pay, use the myAT&T app, or dial 611 from your wireless phone. If you require additional assistance, please call 800.947.5096.If you've already paid or made a payment arrangement, then you're all set.
If we do not receive payment and services are suspended, you'll be charged up to a $35 fee to get your service back. Suspension may impact your ability to upgrade with our best pricing and to qualify for promotional offers and credits. If your past due balance is not paid after suspension, your service may be canceled and your device's wireless network connectivity capabilities may be disabled.
Thank you for choosing us,
AT&T
-
-
@AcerVulus Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler.
-
-
T-mobile bilgilendirme icin soyle bir sayfa yapmis:
https://www.t-mobile.com/brand/data-breach-2021
40 milyon musterinin farkli bilgilerinin calindigini onayliyorlar. Musterilere hesaplarindaki sifreleri ve hesaplarinin PIN numaralarini degistirmeyi tavsiye ediyorlar, ayrica tum musterilere 2 yil boyunca ucretsiz kimlik koruma hizmeti sunuyorlar (McAfee® ID Theft Protection).
Kayit icin yukaridaki linke tiklayip, su kutucugu bulup tiklayin ve bilgilerinizi girin; daha sonra email adresinize gerekli bilgiler yollanacak.
Screen Shot 2021-08-19 at 11.48.53 AM.png
-
Isverenimin PO Box'ina teslim edilmis. Adres uzerinden otomatik olarak PO Boxa iletiliyor anladigim kadariyla.
ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
@mahves Visible bende de tek ya da çift çizgi çektiği oluyor ama görüşmelerde herhangi bir soruna sebep olmuyor. T-Mobile özellikle dediğiniz gibi marketlerde ve kapalı alanlarda hiç çekmiyor. Visible internete bağlanırken yavaş oluyor bazen ama mutlaka bağlanıyor. Siz direkt bağlantı sorunu da mı yaşıyorsunuz? Belki bölgenizde AT&T çekiyordur? Etrafınızdaki kişilere hangi operatörü kullandıklarını bir sorun bence. Benim bölgemde visibledan iyi çeken yok.
Ev arkadaşım T-Mobile alt yapısını kullanan yeni bir operatör keşfetti, onu denemek istedi. Hatta 2 aydır da ücretsiz kullanıyor. Ona rağmen visiblea geri dönecek çünkü iş yerinde t-mobile hiç çekmiyormuş.
-
evet aynen tek cizgi de takilip duruyor. tam internetin lazim olduğu yerlerde süründürüyor bağlantı kalitesiz oldugu icin... sayfa yuklenmiyor translate calismiyor vs.... elinizde iPhone bilmem kac var ama şebeke yerlerde... bu aslında cihaz icinde iyi degil cunku surekli bagli kalmaya calisiyor. formlarda bahsedilmiş bu yan kuruluşların baz istasyonlarını tam kapasite kullanmalarına izin verilmiyormuş. öncelik ana firma müşterilerinde. yapacak bisey yok maalesef. birazda isin kolayına kaçıyorlar. etrafında wifi yok mu wifi aramasını ac onu kullan diyorlar. minte geri donecegim sanirim.
-
Mint icin arkadas refer etmek disinda aylik $45 olan faturayi daha uyguna almanin indirim kodu vs gibi bir formulu varmidir?
-
@AE123, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
Mint icin arkadas refer etmek disinda aylik $45 olan faturayi daha uyguna almanin indirim kodu vs gibi bir formulu varmidir?
Mint arada yeni müşteriler için kampanya yapıyor 3 aylık $45 şeklinde. Ki zaten aylık paket satışı da yok. Başka operatör ile karıştırıyor olabilir misiniz?
Şimdi kontrol ettim. Yine var 3 aylık $45 kampanyası.
-
@EzgiLera , yeni musteri olarak 3 aylik $45 kampanyadan yararlandim ama sonrasinda 3 aylik $120 tarifeye dondum , $15 gibi bir beklentim yok ama aylik $25 civarinda olsaydi cok iyi olurdu

Oncesinde bu arada esimle birlikte visible kullandik aylik $25'lik tarifeden ama bulundugumuz bolgede malesef visible cok kotu cektiginden mint'e gectik herhangi bir cekim sorunumuzda yok ama aylik bazda arada visible ile $15 bir fark oluyor malesef.
-
@EzgiLera , yeni musteri olarak 3 aylik $45 kampanyadan yararlandim ama sonrasinda 3 aylik $120 tarifeye dondum , $15 gibi bir beklentim yok ama aylik $25 civarinda olsaydi cok iyi olurdu

Oncesinde bu arada esimle birlikte visible kullandik aylik $25'lik tarifeden ama bulundugumuz bolgede malesef visible cok kotu cektiginden mint'e gectik herhangi bir cekim sorunumuzda yok ama aylik bazda arada visible ile $15 bir fark oluyor malesef.
Yıllık ödeme yapınca aylık $30 oluyor mint. Ama yıllık peşin ödemek bence biraz saçma ve $30 yine de çok düşük değil.
T-Mobile alt yapısını kullanan Helium Mobile var. Referans koduyla ilk ay $10 sanırım. Siz hareket halinde oldukça token veriyormuş. O birikenlerle de faturanızı ödeyebiliyorsunuz. Ev arkadaşım kullanıyor 3 aydır. Yalnızca ilk ay faturasını ödedi şimdiye kadar. Gerisi tokenlerle birikmiş. Tam bilmiyorum açıkçası sistemi. Token biriktirmeseniz bile aylık $20 işinizi görecektir muhtemelen. Ama bizim burada T-Mobile iyi olmadığı için değiştirmeyi düşünüyor. Denemek isterseniz referans kodunu paylaşıyorum:
JRUTS1O
-
@EzgiLera , tesekkurler arastiracagim.
-
Ben minte dun itibariyle iki hattimida taşıdım. diger operatörlerden eger iki hat tasirsan 3 aylik planlarda bir tane hatti bedava kullandırıyorlar, sinirsiz 2 plan sectim ve telefonlar kendine geldi. 5G ve sinyal gucu full. Dahada kımıldamam baska operatöre. abd de sinyal gucleri genis bant kullandıkları icin cok zayif. kapali mekanlarda hemen sinyal kiriliyor. anlaşılan benim bölgemde t-mobil (mint) sinyal seviyesi gayet guzel. mintle yola devam kısacası.
-
Ben ABD'ye ilk geldiğimiz aylarda AT&T hat üzerine 36 ay taksitle telefon veriyor diye Iphone 14 Pro Max almıştım hem kendime hem de eşime. Telefonlara 33 ve 35 dolar hatlara da ile yıl 60 dolar + KDV öderken bu yıl 65 dolar+KDV ödemeye başladık. 65+65 130 dolar hatlara 33+35 dolar da telefonlara para verince bir anda vergilerle 213 dolara geldi telefon faturası. 100 dolar daha versek araba alacak duruma gelmiştik. Bende hemen hat değiştirmeye karar verdim. İnceleme sonucunda Verizon'ın şirketi olan Visible a karar verdim. Çünkü 5G UltraWide internet hızı sunuyordu bu da 300-720 Mbps hızında internet anlamına geliyordu. Hemen 2 telefonu da unlocked yaptım ve bunun için 1300$ ödedim. Sonra Visible'ın yıllık ücreti 395$ olan hattına taşıma yaptım. Böylece telefonlar ücretsiz gibi oldu. Hatlardan gayet memnunum. En azından 1 yıl boyunca fatura ödeme gibi bir derdimiz olmayacak. 29.90$ vergisiz, 32.3$ vergili olmuş oldu aylık ödememiz. AT&T ile arasında %50 fark var ve hiçbir farkı yok hatta daha iyi bile diyebilirim. T-mobile, AT&T, Xfinity bunların isimleri var saçma sapan fiyatlar ödüyor insanlar anlamak mümkün değil gerçekten.
-
@denizci10 Ben de zamanında böyle bir hesap yapmıştım. Hatta sözde o “bedava” verdikleri telefon bile daha pahalıya geliyor hat ücretini ekleyince.
Visible’a aylık $25 ödüyorum. Affirm ile Visibledan 36 ay taksitle telefon aldım. 2 ay sonra unlocked oldu, şu an istediğim operatöre geçebilirim ve telefonun tüm borcunu ödemem gerekmiyor, taksitlerim devam eder çünkü ödemeyi visible’a değil, affirme yapıyorum. Dolayısıyla Visible’a bir borcum yok.
iPhone 15 Pro Max aldım. 36 ay taksit %0 apr ile $35 ödüyorum aylık Affirme telefon için.
25+35= $60a sınırsız hat+telefon kullanıyorum. Hatta o ay referans linkimle biri kayıt olursa hat için $20 indirim kazanıyorum ve aylık toplam $40a gelmiş oluyor. Büyük operatörlerde aile değilseniz bu paraya sadece hat bile bulamıyorsunuz. Bence hizmette fark olmamasına rağmen çok yüksek fiyatlar istiyor büyük operatörler.
Aynı telefonu Apple’dan alınca büyük operatörlerde hattınız yoksa taksit yapmıyorlar. Yapsalar bile 24 aya kadar yapıyorlardı.
-
@EzgiLera
Bu çok mantıklı Ezgi Hanım
-
@denizci10 bedava peynir fare kapaninda olur
keske tr den cift hatli bir tane samsung alip daha sonra us mobile kullanip duntanin tamamiyla sinirsiz internet vesaire 40 45 dolara aboneliksiz taahutsuz kullanirdiniz ama sizin tarifede fena degil sadece abd icin ise ama uluslar arasi olunca roaming falan is farkli yere gidiyor turkcell falan cok pahali tr ye geldiginizde amerikadan hatti upgrade edin daha ucuza gelir -
@Henry-bloor kesinlikle öyle doğru söylüyorsunuz. Türk telefonlarımızı buraya geleceğimiz için hiç değiştirmemiştik bayağı kötü durumda şarjı falan ondan yapmadık. Genelde evde bırakıyoruz zaten. Acil bir şey olduğu zaman Wi-Fi calling ile ulaşmak için kullanıyoruz bir de mesaj gelsin diye. O yüzden onu yapmak istememiştik. Ama telefon ve hat olayı tamamen farklı şirketleri çok iyi analiz etmek gerekiyor.
-
@denizci10 , mahsuru yoksa Turk hatlarinizda hangi paketi kullaniyorsunuz ve memnun musunuz? Bizim esimle vodafone hattimiz vardi , gecen sene tarifelerimiz buraya tasinmadan once uygundu ama malum Turkiyedeki zamlar sonrasi 100 lira odenen hat bir an 350 lira oldu, buranin kuruyla $10 oldu ama evde sadece olur da acil bir durumda sms gelsin diye acik tuttugumuz hatta $10 vermek cokta mantikli degil acikcasi. Vodafone ile Amerikadan konturlu hatta gecmek icin 1 2 kere cebellesmeye kalktim ama tarifeli hattan konturluye gecirmemek icin ant icmisler, lanet ettim ugrasamadim telefonda. Turkiyeye gidince vaktim olunca ugrasicam bakalim.
-
@AE123 ben Turkcell eşim Türk Telekom kullanıyor. Biz ABD'ye gelmeden önce faturalıdan faturasıza geçtik ve paket seçmedik. Wi-Fi calling özelliklerini aktive ettik. Böylece telefon uçak modundan Wi-Fi ye bağlı olduğu zaman normal Türkiye'de gibi telefon çalışıyor ve mesaj falan da geliyor. 6 ayda bir en düşük paket olan 200 TL yüklüyoruz onu da zaten mutlaka bir işimiz oluyor Türkiye'de aradığımız zaman kullanmış oluyoruz. Böylece fatura derdi olmuyor. Sadece 6 ayı para yüklemeyi unutma derdimiz var sağolsun operatörler bunu son aya girince hatırlatıyor ziyadesiyle

-
@denizci10 , bilgi icin cok tesekkur ederim Turkiyeye gittigimizde 2 firmaya da bakalim, sms gelmesi icin telefonunuzda herhangi bir ayar vs. yaptiniz mi bazen sms'lerin iletilmemesi gibi durumlar oluyor okudugum kadariyla diger kisilerden.
Wifi calling bizde 1 2 kere vodafone ile kullandik ama onu da zannedersem vodafone limitlemis, vodafone musteri hizmetlerini wifi calling ile aradigimizda yurtdisi koruma paketi kapsaminda hattiniza ucretsiz tanimladigimiz 5 dakikanin yuzde 80'ini kullandiniz , koruma paketi bittiginde avantajli fiyatlar icin yurtdisi paketi satin alin gibi bir sms geldi. Sonraki ay hemen 1 gunluk yurtdisi konusma bedelini fatura ettiler , wifi calling ile aradigima da 100% eminim cunku direk ucak modunda wifi calling acik sekilde aradim ama neden bu sekilde oldu cok anliyamadim.
-
@AE123 hayır yapmadık. Wi-Fi calling ayarınız açıksa ve bu özellik operatör tarafından da kullanımınıza sunuluyorsa mesajlar geliyor. Biz Vodafone hiç kullanmadık ondan bilmiyorum ne yazık ki.
-
@AE123 Bende Turkcell kullanıyorum. Gelmeden önce hazır karta geçtim. Diğer arkadaşlar gibi zaman zaman kontör yüklüyorum. Mobil veri kapalı! bu çok önemli.. Evde duruyor her zaman Wifi bağlı şekilde ve Uçak modunda duruyor. Zaman zaman mesaj gelmediğinde Uçak modundan çıkıyorum 2-3 dk duruyorum. (Mobil veri kapalı olduğundan internet gitmiyor.) sonra tekrar uçak moduna alıyorum.. Bu arada sms gelmemesi çok nadir oluyor.. Sanırım hep uçak modunda bıraktığımdan zaman zaman o problem oluyor. (Emin değilim.) Bu arada Amerika'ya geldiğim ilk dönem Turkcell'in 1 aylık Amerika'yı içeren özel bir paketini alıp gelmiştim. Daha sonrasında o paketi yenilememiştim. Turkcell bir gece benden 1.500 TL'ye yakın para çekti. BTK şikayet - turkcell ile defalarca yazışmalar sonrasında , ilgilenmediler. BTK'ya tekrar şikayet ettim. Kullanım detaylarını gösteren screenshot'lar ile bir şekilde kanıtladım hatalarını. İlginç bir şekilde 10 dk içerisinde 20 GB internet kullanışım vs vs.. (Kullanmadım ama) Bu arada Turkcell bununla ilgili sosyal medyada çok şikayet ediliyor. Benim de başıma geldiği için Turkcell'in insanların internetini sömürdüğünü düşünüyorum. Çok mağdur var bu konu özelinde. Ben bir şekilde paranın %90'lık kısmını kurtardım.. Neyse konudan konuya atlamış oldum ama yaşadığım bir sıkıntı dile getirmiş oldum. Bu arada Aylık telsiz ücreti için en azından hesabınızda 150-200 TL arasında bir bakiyeyi tutmanızı öneririm. Aylık otomatik bakiyeden düşüyorlar...
-
@denizci10 , mahsuru yoksa Turk hatlarinizda hangi paketi kullaniyorsunuz ve memnun musunuz? Bizim esimle vodafone hattimiz vardi , gecen sene tarifelerimiz buraya tasinmadan once uygundu ama malum Turkiyedeki zamlar sonrasi 100 lira odenen hat bir an 350 lira oldu, buranin kuruyla $10 oldu ama evde sadece olur da acil bir durumda sms gelsin diye acik tuttugumuz hatta $10 vermek cokta mantikli degil acikcasi. Vodafone ile Amerikadan konturlu hatta gecmek icin 1 2 kere cebellesmeye kalktim ama tarifeli hattan konturluye gecirmemek icin ant icmisler, lanet ettim ugrasamadim telefonda. Turkiyeye gidince vaktim olunca ugrasicam bakalim.
Biz geldigimizden beri 3 Vodafone hattimizi da canli tutuyoruz ve hic sorun yasamadik. Malum Turkiye'deki bir cok banka, ozel kurulus ve devlet hesaplarina girmek icin Turk hattindan SMS alimi veya mobil onaya ihtiyac duyuyoruz.
Ilk geldigimizde hatlarimizi aylik 35 TL sabit fiyatla 1 yillik bir tarifeye gecirmistik (faturali). Bu yilin basinda bu tarfie 140 TL'ye yukselmis olarak yenilendi. Bu Vodafone'daki en ucuz faturali hat tarifesi. Aylik 5 dolardan az.

SMS alma, mobil onay, Wi-Fi call vs hepsi sorunsuz calisiyor. Wi-Fi call aramalarinizda Turk numarasi aradiginiz surece mevcut tarife haricinde ek bir odeme cikmiyor. Wi-Fi call yaptiginiz zaman arama origini Turkiye sayildigindan butun cagri baslangicini Turkiye icinden yaptiginizi varsayarak faturalandiriyor. Tarifenizde ne kadar dakika varsa, veya konusma hakkiniz ne kadarsa oradan kullaniyor.
Hatlarimizin hepsini Mobil Data erisimine kapali tutyoruz. -
@denizci10 , @Redbeard @smartcells mesajlariniz icin cok tesekkur ederim.
@smartcells , bende sizinkine benzer bir tarife kullaniyorum 1000 dakika 2 gb'lik bir paket ve esimde red musterisiydi Amerikaya geldigimizde tahutu devam ettigi icin iptal edemedik ve bu sene onun 109 tl'lik tarifesi bir anda 355 TL oldu, tahutsuz su an devam ettigimizden Turkiyeye gittigimizde ya Vodafone ile gorusup uygun bir pakete gecirecegiz ya da artik baska bir operatore gececegiz esim icin.
Wifi calling'de bende sizin dediginiz gibi kullaniyorum telefon ucak modunda - mobil veri kapali ve hat kullanilmadigindan 1000 dakika civari dakikam olmasina ragmen 542 vodafone musteri hizmetlerini arayip esimin paketi icin gorustugumde direk telefona yurtdisi koruma paketi kapsaminda hattiniza ucretsiz tanimladigimiz 5 dakikanin yuzde 80'ini kullandiniz , koruma paketi bittiginde avantajli fiyatlar icin yurtdisi paketi satin alin gibi bir sms geldi. Yurtdisi paketini telefonlarda aktif etmedigimizde sms'ler gelmemisti o neden sadece aktif ettik ama hic kullanmadik acaba yurtdisi paketi aktif olunca wifi calling ile Tr'de bir numara arandiginda sistem bunu yurtdisindan bir numara normal sekilde mi ariyor gibi aligiliyor ve belirli bir muddet sonra yurtdisi paketini aktif edip faturanlandirma yapiyor acaba. Turkiye'yi cok aramaya ihtiyac duymadik su zamana kadar burdan genelde whatsapp vs halletik bir sekilde ama bazen vodaone , banka vs aramamiz gerektiginde zor oluyor durum.
Benzer Başlıklar
163
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k