Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Kcc ye 2 tane dosya taşıma maili gönderdim ve ikisindede şu yazıyla cevap verdiler. Sebebi nedir ve ne yapmam gerekiyor ?

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

Attiginiz maillerde tasimak istediginiz ulkede kalacginiz adresi belirttiniz mi? Cunku mulakat surecinde o ulkede kalacaginiz adresi de yazmanizi istiyorlar tasimak icin.

"Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview."

• @smartcells bende dosyami tasimak icin 12 agustos tarihinde KCC ye mail attim. 13 agustosta Ilk gelen mailde benden de ayni sekilde adres talebinden bulundular. Ayni gun konsolosluga yakin bir otelin adresini yazdim ve konsolosluga yakin oldugundan bu oteli sectik diye ekleme yaptim. Bugun yani 14 agustosta dosyamin tasindigini belirten bir mail aldim.

• bende hong kong a taşıtmış bulunmaktayım her kese bol şans ve kolaylık diliyorum

• @Trio
    Merhabalar, çocuklarınız yaş durumuna ve bazı şartlara göre vergi beyanınızı yaparken ödemeniz gereken vergiden indirim ya da vergi iadesi alabilirsiniz. Bunun için genel bir bilgiye bu siteden ulaşabilirsiniz. Yanı sıra gelir durumunuza göre, çocuklarınız okul cağındaysa eğer okulun sağladığı kurslar, yemekhane vb. gibi bazı imkanlardan ücretsiz yararlanabilirsiniz. Sormak istediğiniz, çocuk parası gibi bir yardım ise bildiğim kadarıyla bu şekilde bir devlet desteği bulunmamaktadır.
    Ankara özelinde göçmen vizenizi değerlendirecek konsolosun baktığı kriterlerden biri ise Amerika’ya geldiğinizde sizlerin devlete yük olup olmayacağınız, bu sebeple sizden maddi birikim göstermenizi istemektedir, eğer konsolos ikna olmazsa, sizden sponsor bulmanızı talep edebilir.

• Arkadasla dosya taşıma mailinde adresi nasıl buluyorsunuz ? Ben airbnb den baktığım otelin adresini göremiyorum. Rezervasyon yaptığım takdirde adres gözükür diyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Özlem-Toraman, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera tekrar merhaba ilişkimizin geçmişini kanıtlarım ama evlilikten sonrası ne gibi kanıtlara ihtiyac olur ikimizde burada hayat dusunmedıgımızden ayrı bir eve çıkmayacağız en fazla o bana tasınır o yuzden ortak bir kira sözleşmesi ve faturası olmucak

WhatsApp yazışmalarınız, eski fotoğraflarınız, beraber katıldığınız konser biletleri, beraber çıktığınız tatil rezervasyonları, nişan/nikah/düğün fotoğraflarınız vb. İlişkinizin gerçek ve eskiye dayanan bir ilişki olduğuna dair her türlü bilgi/belge işinize yarayacaktır.

• @EzgiLera çok teşekkür ediyorum 🙏🏽

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21 ankaradan aldığınız sağlık raporunu başka konsolosluk kabul etmez

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz pandemi öncesine kolay kolay dönmeyecek gibi çünkü pandemi öncesi dosya taşıma nedir o bile bilinmeyen bir işlemdi nerdeyse herkes ankaradan mülakatını alıyordu. Zaman göstericek konsoloslukların bu fam kuralını ne kadar devam ettireceğini umarım hongkongun başladığı gibi hepsi başlatır ve böyle devam eder

• @smartcells fiziksel bir adres nasıl bulacağım airbnb de adres yazmıyor

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61 airbnb güvenlik gereği rezervasyon yapılana kadar açık adres vermez. Booking sitesinden kontrol edebilirsiniz

• @Emre-Kurtulmuş rastgele uygun fiyatlı bir otel adresi verdim sorun olmaz umarım. Olursada mecbur kalırım artık

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells fiziksel bir adres nasıl bulacağım airbnb de adres yazmıyor

1-20 Aralik arasi icin herhangi bir AirBnb evi icin 15-20 gunluk rezervasyon yaptirin. Free Cancel (yani ucretsiz iptal ozelligi olan bir yer) secin. Bu adresi kullanarak KCC'ye dosya tasima talebinde bulunun. Uzun uzun yazmaniza gerek yok, bir kac cumle ile mulakat suresince asagida belirttigim adreste bulunacagimi garanti ediyorum, lutfen dosyami tasir misiniz gibisinden.

Dosya tasindiktan sonra mulakat almayi bekleyin. Numaraniza gore Aralik-Ocak gibi mulakat alabilirsiniz. Mulakatinizi aldiktan sonra mevcut rezervasyonu iptal edip mulakat ve saglik muayenesi suresince buluncagiz tarihler icin yeni bir rezervasyon yapin ve sonra konsolosluga mail atarak DS260'inizi actirarak bu yeni adresi formda guncelleyin.

Eger mulakatiniz gecikirse ve rezervasyonunuz yaklasirsa free cancel tarihinden once rezervasyonu iptal edin. Zaten dosyaniz tasinmis oldugundan bu iptal bir problem yaratmayacaktir. Mulkatinizi aldiginiz anda yeni rezervasyonunuzu yaparsiniz.

1-20 Aralik arasi ve 30 Kasim'a kadar iptal opsiyonlu bir ornegi asagiya birakiyorum.
    ab633b66-f331-40ba-ac06-64d441ccb9bd-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@Eagle2015, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, piyasada vize danışmanlık firmaları var, vize randevusunu öne çekebiliyorlarmış, 1800 dolar para istiyorlar. Sizce mantıklı mı bu firmalara para ödemek? Bir de Kasım da Amerika’da olacak seçim bizim süreçlerimizi etkiler mi?

Öne çekmenizin tek yolu, bültende sıranız geldiğinde size mülakat vermeyen Ankara yerine, bültendeki numaralara mülakat veren başka bir ülkeye taşımak. Ki bu taşıma işlemi ücretsiz. Bunun için $1800 talep eden biri açgözlüdür.

Ama bültende sıranız bile gelmeden öne çekerim randevu alırım diyorsa bu kişi/firma dolandırıcıdır, çünkü böyle bir şey imkansız.

Her halükarda sakın bilgilerinizi vermeyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@vixo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ben Hong Kong dosya kabul ediyor mu diye kendilerine ulaştım, DV2025 kazananı olduğumu ve sürecimi orada ilerletmek istediğimi ve bunun için KCC ye mail atarak dosyamı transfer etmek istediğimi söyledim. Bana yapılan geri dönüş aşağıdaki gibidir;

We regret to inform you that we have received hundreds of transfer requests; due to the limited number of appointments, we cannot accept your case transfer at this time.

Bunu tam olarak nasıl algılamalıyım bilmiyorum, bu mailden sonra da KCC ye mail atıp oraya taşıtmanın mantığı kaldımı bilmiyorum.. sizce ne yapmalıyım ? Alternatif yerler aramaya devam edeceğim şimdilik.

Her zaman alternatif yerler arayabilirsiniz.

Bu mail DV2024 kazananlarına artık dosya transferi yapmayacaklarını bildirdikleri mail. Size de direkt onu atmış olabilirler.

Almanız gereken riske sizin karar vermeniz gerekiyor. Şu aşamada zaten konsolosluk taşıma yapmıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@onuru, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaslar selamlar, kcc ye dosyam nerede diye sordugumda bana mulakat tarihimi soylediler. 2 ekim hk de mulakatim varmis 🎉 🎉 🎉

Tebrik ederim. 6bin olan bültende 5800 ile mülakat almanız çok iyi bir haber. Hem de Ekimin ilk mülakatı, 2 Ekim! Şu anda HK bülteni takip ediyor görünüyor. Umarım süreç böyle devam eder.

Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfadan girip kontrol ettiniz mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz
    Hayır değil, gönderiyi yazan kişi verilen hizmetin içeriğini ya doğru anlamamış ya da kendisi tam olarak anlatamamış. Forumda da randevu tarihini öne alma hizmeti veren bir danışmanlık şirketi mevcut, @Rushvisasnow ancak bu hizmet göçmen olmayan vize türlerini kapsamaktadır.

Ama onlar da $1800 talep etmiyorlar ki.. Yeni nesil bir dolandırıcılık olmalı 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar aklıma bir soru geldi. Örneğin ben dosyamı taşıdım varsayalım ki bana shengen vizesi çıkmadı dosyamın benim tahminimce current olması şubatı bulacak. Dolasıyla şubattan önce tekrar KCC mail atarak dosyayı Hong Kong a taşıyabilir miyiz ?

Dosyanız Şubatta current olursa Şubattan önce değil, Şubatta current olduğu açıklanan ay olan Aralıktan önce taşıma yapabilirsiniz KCC ile. Açıklandıktan sonra current oldunuz sayılıyor. Henüz şubatın gelip gelmemiş olmasından bağımsız.

• @smartcells ben rastgele konsolosluga yakın uygun fiyatlı bir otel seçtim ve adresini verdim. Bir sorun olur mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Trio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba bu senenin green card talihlisiyim. 2 oğlum var. Acaba ABD'ye giriş yaptıktan sonra devlet tarafında maddi bir destek sağlanıyor mu? Yoksa her şeyi kendimiz mi karşılıyoruz? Teşekkürler.

Sırf çocuğunuz var diye bir maddi destek almıyorsunuz, hatta maddi desteğe ihtiyacınız olmayacağını kanıtlayacak kadar da bir maddi birikiminiz olması isteniyor vize mülakatında.

Ama her Amerikalı çocuğa tanınan avantajlar size de tanınıyor. Ücretsiz okul, okul servisi, vergi indirimi gibi. Ekstra bir avantajınız olmuyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |