DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Emre-Kurtulmuş 250 sayfayi basindan beri tek tek okuyorum oncelikle,ama aldigim cevaplardan dolayi siz degerli dostlar ile paylasip forumun amacina yonelik ilerlemeye calisiyorum

bakalim en son yazdik daha basit bugun donus bekliyorum -
@RuhunGemisi youtube ve forumda okuyup izlediklerime gore . kl ye current olduktan sonra mail atip onlardanda eger fiziksel olarak burda oldugunuzu kanitlarsaniz randevu verebiliriz demisler benim bildigim 2-3 kisi bu sekilde yapmis.temmuzda mail attik diyelim temmuz 2 de cevap geldi eger burdaysan ayarlayabiliriz bindin gittin kl ye 3 unde ordasin pasaportun giris kasesinin fotosunu mail attin .2-3 gun geri donus bekledik diyelim ama bu gunler vs afaki seyler.bu ay malesef randevu yok dedi ve bos yere gitmis oldun ama 20 temmuzda yine mail geldi bosluk olustu 25 inde randevu olusturduk vs dediler .bunlari yasiyanlar var .video ve forum tek tek okuyun
-
@Nalcabasmaz sizin numaranız current olduğu için artık KCC ile değil elçilik aracılığıyla taşıma yapabilirsiniz. Elçilik ile görüşmeniz lazım artık
-
Bu ileti silindi! -
@cemal1153 kesinlikle! Biz de geç de olsa keşfettik ve anladık ki forum canmış gerisi tırıvırı
-
Arkadaşlar merhaba, 2025EU 6XXX kazananıyız. Dosya numaramız ikinci bültende aktif olacaktır büyük ihtimal. Forum da eski mesajları inceledim özellikle FAS ile ilgili. Forumda Türkiye'de yaşayan FASLI bir arkadaşın green card 2023 AF21XXX numarası ile FAS dan vize aldığını gördüm. Bizim ise tam tersi AF değil EU. Green card çekilişine EU olarak katıldık ve kazandık. Ama aynı zamanda FAS vatandaşlığım var. Ankara'nın bu yıl performansının nasıl olacağını bilmediğimiz için dosyamızı KKC ile taşımayı düşünüyoruz. Aşağıdaki 3 sorumu tecrübe etmiş veya deneyimli arkadaşlar cevap yazar ise memnun olurum.
1- EU6XXX olarak dosyamızı tasırsak KKC ile FAS- USA konsolosluğunun bizim numara 2 ci bültende aktif olduğunda konsolosun bizim numarayı atlama veya vize randevu tarihi vermeme olasılığı varmı?
2- Olduki ilerleyen süreçte Ankaranın performansı iyi olursa dosyamızı tekrar Ankaraya taşınmak ister isek Ankara transferimizi kabul edıp bülten sıralamasına göre vize randevusu verirmi ?
2- İkinci bülten açıklanmasına bir hafta kala KKC ye transfer talebimizi mail atsak gecikmiş olur muyuz?
-
@nvrgbck
Selamlar, mülakat alırsanız eğer, sağlık muayeneniz sırasında size daha önce alkollü araç kullandınız mı? Vb. sorular yöneltecekler, bu durumda hayır demeyeceğinize göre (vizenizi alsanız dahi gerçek dışı beyanlar çok daha büyük sonuçlara yol açabilir), sicilinizde olup olmamasının bir önemi kalmıyor. Bu durumda formunuzu güncelleyip, güncellememek size kalmış. Bu tarz durumlarda olan talihliler, ekstra psikolojik değerlendirmeye tabii tutulmaktadır. Herhangi bir suçtan hüküm giymiş olsanız bile vize alıp almamak konusunda insiyatif, mülakatınızı yapacak konsolosa aittir. Daha önce sizinle benzer durumda olup vizesini alan birçok talihli mevcut, forumda ilgili anahtar kelimelerle arama yaparak, deneyimlerini okuyabilirsiniz. Sürecinizde bol şanslar. -
@eciskoec acemilik döneminde ds-260 formunu doldurmak için benden kişi başı 500 dolar istediler. Burdaki değerli büyüklerim sayesinde kendim doldurdum sıfır hata ile.
-
@ahmetgul2536 dosyanızı hangi ülkeye tasiyacaginiz tamamen sızın karar vermeniz gereken bir durum. Avrupa ülkelerinde shengen sıkıntısı olması nedeniyle ki benim bu sene 2 kere shengen almış olmama rağmen vize problemi yasamiyacagim başka bir ülke seçtim. 2023 de vize mulakati veren ama 2024 de vermeyen bir ülke Umman konsolosluğu. İyi araştırıp tercihinizi ona göre yapmalısınız. Ama taşıma işleminizi bir an önce yapmanız sizin faydanıza hergecen zaman taşıma işlemleri için aleyhimize işliyor.
-
arkadaşlar merhabalar ben kcc ile dosyamı taşıttım kcc den teyit mailinide aldım yani dosyamı taşımışlar lakin taşıttığım konsolosluktan sadece vatandaşlarına vize verdiği ile alakalı mail aldım şimdi tekrar dosyamı başka bi yere taşıtmam gerekiyo kcc ye nasıl bir mail yazmamı tavisye edersiniz ? taşıttığım konsolosluğu yazayımmı yoksa taşıtacağım yeri ankara olarak mı yazmalıyım ? yardım lütfen
-
@Ugur-2 merhaba, sordugunuz surular kesin cevabi olmayan sorular ancak;
-
Fas’in yogunlugunu gecmis yillarin DV verilerinden inceleyip, yogunluguna bakarak karar verebilirsiniz. Kac EU dosyasi bakmislar, kac talihli var ve kac mulakat verilmis size yardimci olacaktir.
-
Current olduktan sonra da dosyanizi tasima talebinizi istediginiz konsolosluga iletebilirsiniz ancak konsoloslugun bu talebinize olumlu yanit vermesi gerekiyor. Gectigimiz yillarda Ankara’nin olumlu yanit vermedigi transfer talepleri de oldu, transferini yaptigi dosyalar da. Ankaranin son yillardaki performansi malumunuz.
-
Ikinci bulteni kabaca 5 Eylul itibariyle bekelemeye baslayabilirsiniz, KCC taleplere en fazla 2-3 is gunu icerisinde donuyor, ona gore planlamanizi yapabilirsiniz. Tasimaya niyetiniz varsa, son dakikaya birakip riske atmanizi tavsiye etmem.
Surecinizde bol sanslar dilerim!
-
-
@nvrgbck merhaba, bu cezayi arsiv kaydindan sildirip DS260 formunuzu duzenleseniz bile, size tavsiyem sildirdiginiz karari da ingilizceye tercume ettirip yaninizda bulundurmaniz. Mulakatta konuyu size sorarlarsa, durumu aciklayip ilgili kararin tercumesini konsolosa beyan edebilirsiniz.
Eksik bilgi vermenizi kesinlikle tavsiye etmem, daha once arsiv kaydinda suc kaydi bulunup vizesini alan talihliler oldu. Karar tamamen konsolosun degerlendirmesinde.
Saglik muayenesinde de alkol ile ilgili sorularla karsilasabilirsiniz, vereceginiz cevaba gore ek degerlendirme yapilabilir, sureclere hazirlikli olmakta fayda var. Surecinizde bol sanslar dilerim.
-
@ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@nvrgbck
Selamlar, mülakat alırsanız eğer, sağlık muayeneniz sırasında size daha önce alkollü araç kullandınız mı? Vb. sorular yöneltecekler, bu durumda hayır demeyeceğinize göre (vizenizi alsanız dahi gerçek dışı beyanlar çok daha büyük sonuçlara yol açabilir), sicilinizde olup olmamasının bir önemi kalmıyor. Bu durumda formunuzu güncelleyip, güncellememek size kalmış. Bu tarz durumlarda olan talihliler, ekstra psikolojik değerlendirmeye tabii tutulmaktadır. Herhangi bir suçtan hüküm giymiş olsanız bile vize alıp almamak konusunda insiyatif, mülakatınızı yapacak konsolosa aittir. Daha önce sizinle benzer durumda olup vizesini alan birçok talihli mevcut, forumda ilgili anahtar kelimelerle arama yaparak, deneyimlerini okuyabilirsiniz. Sürecinizde bol şanslar.Selam hocam, öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Muayenede; alkollü araç kullandın mı diye soru mu var ? Benim asıl sorum mülakat sırasında " temiz sabıka kaydı vererek mahkeme dosyası sunmamak " ve bu nedenle de DS260 formumda olan suç işlediniz mi sorusunu hayır olarak güncellemek. Güncelledikten sonra önceki DS260' ı görebiliyorlar mı ? Mahkeme dosyasını isterler mi ? Sonuçta sabıka kaydım boş olacağından mahkeme dosyasına artık gerek kalmaz ve sürecimi de uzatmam düşüncesindeyim. Bunu merak ediyorum. Teşekkürler.
-
@Uzuzi merhaba, paranizi elcilige sunacaginiz hesap dokumu aldiktan sonra istediginiz sekilde kullanabilirsiniz. Size tavsiyem, hesap dokumunuzu mulakatiniza yakin bir tarihte almaniz, bol sanslar.
-
@deebee teşekkür ederim
-
@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@RuhunGemisi youtube ve forumda okuyup izlediklerime gore . kl ye current olduktan sonra mail atip onlardanda eger fiziksel olarak burda oldugunuzu kanitlarsaniz randevu verebiliriz demisler benim bildigim 2-3 kisi bu sekilde yapmis.temmuzda mail attik diyelim temmuz 2 de cevap geldi eger burdaysan ayarlayabiliriz bindin gittin kl ye 3 unde ordasin pasaportun giris kasesinin fotosunu mail attin .2-3 gun geri donus bekledik diyelim ama bu gunler vs afaki seyler.bu ay malesef randevu yok dedi ve bos yere gitmis oldun ama 20 temmuzda yine mail geldi bosluk olustu 25 inde randevu olusturduk vs dediler .bunlari yasiyanlar var .video ve forum tek tek okuyun
Cevabınız için çok teşekkürler ancak ben HK ile ilgili soru sormuştum,KL ile kastettiğiniz Kuala Lumpur ise şuan biraz kafam karıştı,ya KL ile demek istediğinizi anlamadım ya da siz HK ile ilgili sorduğum soruyu Kuala Lumpur ile örneklemek istediniz doğru mu?
-
@veyso34 hangi konsolosluga tasidiniz? bir de sadece vatandaslarina baktigi maili size kccden mi yoksa konsolosluktan mi geldi?
Düzenleme: tamamdir dikkatli okuyunca konsoloslugun attigini yazmissiniz. Current olmadiginiz icin tasima islemini yeniden kcc ile yapacaksiniz ilk tasidiginizda kullandiginiz taslagi degistirip tasiyabilirsiniz. Bu arada daha current olmadan konsolosluktan nasil mail aldiniz siz kendiniz mi mail attiniz konsolosluga?
-
@EzgiLera şuan Dosya taşıma yapsam, mülakata yakın çocuğu eklesem olurmu peki. Çünkü çocuğa turist vizesi başvurusu yaptıktan sonra, ekliyim diyorum.
-
Arkadaşlar banka hesap dökümü sonunda borç ve alacak tarafına bakınca eksi görünüyorum. Ama borcum yok borsa hesabına giden paralar eksi olarak yansıyor. Bunu sorun ederler mi?
-
Merhaba değerli forum üyeleri,araştırmalarıma devam ederken yine bazı sorular ortaya çıktı.
Ben asıl talihliyim 21 Eylül de nikahım var.Nikahtan hemen sonra eşimin bilgilerini add applicant ile forma eklemem gerektiğini biliyorum ancak bu noktada kendi formumu açtırmayıp hala kendi ds260 dosyamda bekar görünmemim bir sakıncası var mı?
birde dosya taşıma işlemi yapacağım.add applicant işleminin dosya taşımadan önce veya sonra yapmanın bir önemi var mı?
Kısacası : nikahtan sonra "Add Applicant"-"dosya taşıma"-"kendi dosyamı açtırıp medeni durum güncelleme" işlem sırası ne olmalı?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
43
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.