Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• @Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 üstad ben ds 260 doldurdugumda iki kişilik aileydik, Haziran'da bebeğimiz oldu. Şimdi formu açıp eklemem mi lazım yoksa mülakat mi bekliyim bende. Yada eklemek için son süre nedir

Eklemek için son süre diye bir şey yok. Mülakattan önce vize talep ettiğiniz herkes için DS260 formu olması gerekiyor.

Çocuğunuz için şu an Add Applicant seçeneğinden bir DS260 formu oluşturabilir ve doldurabilirsiniz. Mülakat aldıktan sonra da kendi formlarınızda değişiklik yaparak çocuğunuzun bilgilerini girmelisiniz.

• @EzgiLera teşekkürler

• COVİD 19 CORONA
    Sevgili arkadaşlar bildiginiz üzere birçok ülkede suanda korona aşısı kaldırılmış durumda ve 2023 ve 2024 yılları arasında yaklaşık 12 ülke gezdim bunlar balkan ülkeleri ve asya ülkeleri tayland Endonezya Malezya ve Singapur gibi. hiçbir havaalanında veya ülkede covid ile ilgili ne bir soru soruldu ne aşı kartı soruldu. demem o ki konsolosluğun sayfasındada en son güncelleme 2022 yılında yapılmış ve şuanda türkiyede de birçok hastahanede de covid aşısı bulundurmuyorlar. yaşanan mahkeme olaylarınıda kamuoyu biliyor ve bu duruma nazaran ben hiç aşı yaptırmamış ama çekilişte hak sahibi biri olarak yazıyorum. açıkcası aşı olmak istemiyorum hele bu kadar okuduğumuz ve gördüğümüz haberlerden sonra hiç istemiyorum. bu konu hakkında KCLL e mail attım henüz yeni atıyorum aşı konusunda umarım değişikliğe giderler. veya 2024 kazananı olup aşı yaptırmayan kimse varmı acaba diye merak ediyorum. bu konu hakkında ne yapabilirim önerisi olanlar var mıdır ?

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl kullanıcının dosyasını taşıdığı konsolosluk ile ilgili bende kendisine bu başlıkta sordum, excel'de güncellemesini istedim ancak bilgi vermekten imtina ediyor @Ben-Batur ama forumdaki deneyimleri ve bilgileri sonuna kadar kullanmaktan çekinmiyor...

@gucarslan bahsi geçen bu durum forumun işleyişi ve ruhuna uygun mu? Teşekkürler

Bu nasıl bi tavır? 2 mesaj yukarıda @cttl sormuş 2 saat önce onun üzerine böyle bi ithamda bulunuyosunuz. Bu konuşma şekliyle zaten saygımı hak etmediğinizi düşünüyorum. Forumun geri kalanında saygı sevgi çerçevesinden dışarı çıkan nadir insanlardansınız tebrikler.

Daha önce bir mesajımda bi avukatla çalıştığımı ve süreci onun yönettiğini belirtmiştim bu yüzden adminler avukat ile yönettiğim süreç hakkında forumda bir şey yazmamamı tembihlemişti.

Her mesajınızı istisnasız yakalamış olmamı beklemeniz ayrı bi olay zaten. Keşke siz de benden beklediğiniz üzere her mesajımı istisnasız yakalamış olsaydınız böyle bi konuşmaya girmiş olmazdınız. İyi günler.

• @cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur
    merhaba, dosyanızı nereye taşıdınız acaba? excel'de ankara gözüküyor, ancak mülakat bekliyorsanız taşımış olmalısınız diye düşünüyorum.

Merhaba, daha önce benzer bi durumda dosyamı bi avukatın yürüttüğünü söylemiştim o yüzden adminler bu konu hakkında (sanırım avukat reklamı olmasın ya da güvensizlik oluşturacak durumlar yaşanmasın diye) konuşmamamı rica etmişti. Dosya taşıma sürecindesiniz anladığım kadarıyla elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki.

• @EzgiLera Diğer yıllara göre bu sene 6000 sayısıyla hızlı başlandı. Bir sonraki bültende EU bölgesi için yine 6000 sayısı değişmemiş olarak açıklanabilir mi? Yani böylesi şeyler önceden yaşandı mı?

• @Ben-Batur danışman veya avukat reklamı yapmakla dosyanızı taşıdığınız ülkenin adını söylemek farklı şeyler. Asya ülkesine taşıdım yerine X ülkesine taşıdım diyebilirsiniz mesela bunu demenizde bir sorun yok. Forumda avukat ve danışmanlara karşı hoş yaklaşılmamasının nedeni buradan topladıkları bedava bilgiyi sizlere ücretle sunmaları

• @Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@cttl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur
    merhaba, dosyanızı nereye taşıdınız acaba? excel'de ankara gözüküyor, ancak mülakat bekliyorsanız taşımış olmalısınız diye düşünüyorum.

Merhaba, daha önce benzer bi durumda dosyamı bi avukatın yürüttüğünü söylemiştim o yüzden adminler bu konu hakkında (sanırım avukat reklamı olmasın ya da güvensizlik oluşturacak durumlar yaşanmasın diye) konuşmamamı rica etmişti. Dosya taşıma sürecindesiniz anladığım kadarıyla elimden geldiğince yardımcı olurum tabii ki.

Nereye taşıdığınızı söylemenizde ve sonrasında mülakat tecrübenizi paylaşmanızda bir sakınca yok.
    Size söylenen ne tam olarak bilmiyorum ama “Eğer danışmanla/avukatla çalışıyorsanız bırakın süreci onlar yürütsün, siz düşünmeyin, siz takip ediyorsanız neden dışarıdan hizmet alıyorsunuz?” minvalinde bir şeydir diye tahmin ediyorum. Zaten mülakat tecrübelerini paylaşan ve dışarıdan danışmanlık alan kişilerin genelde boşa para verdikleri için pişman olduklarını, tüm süreci kendilerinin takip ettiğini yazarlar. Size de bu minvalde bir şey söylenmiştir.

Sanıyorum ki siz Hongkonga taşıttınız?

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur

Nereye taşıdığınızı söylemenizde ve sonrasında mülakat tecrübenizi paylaşmanızda bir sakınca yok.
    Size söylenen ne tam olarak bilmiyorum ama “Eğer danışmanla/avukatla çalışıyorsanız bırakın süreci onlar yürütsün, siz düşünmeyin, siz takip ediyorsanız neden dışarıdan hizmet alıyorsunuz?” minvalinde bir şeydir diye tahmin ediyorum. Zaten mülakat tecrübelerini paylaşan ve dışarıdan danışmanlık alan kişilerin genelde boşa para verdikleri için pişman olduklarını, tüm süreci kendilerinin takip ettiğini yazarlar. Size de bu minvalde bir şey söylenmiştir.

Az önce @cttl ile de konuştuk bu konuyu, dosyayı Umman'a taşıdım ama DV23'te 61 EU dosyasına mülakat veren Muskat 24'te hiç EU dosyası bakmamış. Buradan yine başka bi yere taşımayı düşünmeye başladım bile haklısınız :)

• @Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur

Az önce @cttl ile de konuştuk bu konuyu, dosyayı Umman'a taşıdım ama DV23'te 61 EU dosyasına mülakat veren Muskat 24'te hiç EU dosyası bakmamış. Buradan yine başka bi yere taşımayı düşünmeye başladım bile haklısınız :)

Current olduğunuz için taşımayı KCC ile yapamazsınız artık, konsolosluklarla halletmeniz gerekiyor.

• @EzgiLera evet mulakat maili, hayır suan için bir tarih belirmedik mulakat maili geldiğinde mulakat zamanına göre düşünüyoruz eylül ayında mail gelicektir diye düşünüyorum

• @Ben-Batur

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/4970?_=1723459913086

yukarıdaki iletide 48 saat önce sormuştum nereye taşıdığınızı ve excel'i güncellemenizi rica etmiştim ancak dikkate almamanız nedeniyle tekrar dikkatinizi çekmem gerekti bu mesaj ile, mesaj yerini bulmuş. Sizin saygınızı kazanmaya ihtiyacım yok, diğer forum kullanıcıları ve profilimdeki istatistikler geçtiğimiz 15 aylık süreçte foruma olan katkılarımı ortaya koyuyor zaten. Avukat ile çalışmanız kendi tercihiniz, tercihlerinizin sonunda mutlu olmanız dileğiyle. Bol şans...

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @EzgiLera @gucarslan
    Aklıma takılan konu şu mülakatta hesapta gösterilmesi gereken (tavsiye edilen) miktarın hesap dökumlerini aldıktan sonra hesaptaki bu miktarın bir kısmını çekmemiz sorun olur mu acaba saglik muayenesi ve vize işlemleri için gereken miktar kadar.Vizemizi alabilirsek aracımızı da satıp hesapta kalan miktarla birlikte yeterince kalıyor bize zaten.

• @ATS16, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları/4970?_=1723459913086

yukarıdaki iletide 48 saat önce sormuştum nereye taşıdığınızı ve excel'i güncellemenizi rica etmiştim ancak dikkate almamanız nedeniyle tekrar dikkatinizi çekmem gerekti bu mesaj ile, mesaj yerini bulmuş. Sizin saygınızı kazanmaya ihtiyacım yok, diğer forum kullanıcıları ve profilimdeki istatistikler geçtiğimiz 15 aylık süreçte foruma olan katkılarımı ortaya koyuyor zaten. Avukat ile çalışmanız kendi tercihiniz, tercihlerinizin sonunda mutlu olmanız dileğiyle. Bol şans...

Ben sizin her mesajınızı takip edemem, kibarca ''daha önce sormuştum ama görmediniz sanırım'' gibi bişey demenizin önünde bi engel yoktu sanırım.

Bravo başarılarınızın devamını dilerim.

• Ben BaturB Ben Batur bu başlıktan bahsetti

• @Uzuzi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera @gucarslan
    Aklıma takılan konu şu mülakatta hesapta gösterilmesi gereken (tavsiye edilen) miktarın hesap dökumlerini aldıktan sonra hesaptaki bu miktarın bir kısmını çekmemiz sorun olur mu acaba saglik muayenesi ve vize işlemleri için gereken miktar kadar.Vizemizi alabilirsek aracımızı da satıp hesapta kalan miktarla birlikte yeterince kalıyor bize zaten.

Online olarak hesaplarınızı kontrol etmiyorlarmış, daha önce bahsettiğiniz şekilde hesap dökümünü aldıktan sonra hesaptan para harcayan kişilerin deneyimleri vardı hocam, ben de aynı şekilde yapmayı planlıyorum. Hayırlı olsun şimdiden :)

• Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Durum şöyle; 2014 yılında alkollü araç kullanmaktan mahkemeye çıkıyorum ve 30 gün hapis cezası alıyorum ve bu da erteleniyor. Arşiv kaydımda göründüğünden Ds260 forma bu suçtan bahsettim. Daha sonra araştırdım ki bu arşiv kaydı bu sene sonunda sildirebiliyormuşum. Ve benim mülakat zamanında arşiv kaydım olmayacak. Soru şu; ben mülakattan önce formu açtırıp bu bahsettiğim suçu silsem ki zaten Amerika'da adres için de açtıracaktım. Sonra mülakata girdiğimde ilk doldurduğum DS260'ı görebiliyorlar mı ? O zaman niye sildin derler mi ? Yine de mahkeme evraklarına gerek olur mu ?
    DS260'dan özellikle sildirmek istiyorum çünkü araştırdığıma göre alkol vs gibi durumdan AP ye bırakarak bağımlılık vs bakımından tekrar incelemeye kalabilirmişim. Sonuçta olumsuz birşey olmaz deseler de ben süreci uzatmadan, bir an önce nihayetlendirmek. Bu nedenle DS260'dan bu kaydı sildirmek istiyorum da, sildirdiğim kaydı mülakatta görüp sorarlar mı onu bilmiyorum ?
    Teşekkürler.

• @Ben-Batur burdaki bilgiyi hiç bir danışman veya avukat ücretsiz vermez burda aile birliği gördüm

• @cemal1153, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur burdaki bilgiyi hiç bir danışman veya avukat ücretsiz vermez burda aile birliği gördüm

Vallahi öyleymiş :)

• @Emre-Kurtulmuş 250 sayfayi basindan beri tek tek okuyorum oncelikle,ama aldigim cevaplardan dolayi siz degerli dostlar ile paylasip forumun amacina yonelik ilerlemeye calisiyorum :)
    bakalim en son yazdik daha basit bugun donus bekliyorum

• @RuhunGemisi youtube ve forumda okuyup izlediklerime gore . kl ye current olduktan sonra mail atip onlardanda eger fiziksel olarak burda oldugunuzu kanitlarsaniz randevu verebiliriz demisler benim bildigim 2-3 kisi bu sekilde yapmis.temmuzda mail attik diyelim temmuz 2 de cevap geldi eger burdaysan ayarlayabiliriz bindin gittin kl ye 3 unde ordasin pasaportun giris kasesinin fotosunu mail attin .2-3 gun geri donus bekledik diyelim ama bu gunler vs afaki seyler.bu ay malesef randevu yok dedi ve bos yere gitmis oldun ama 20 temmuzda yine mail geldi bosluk olustu 25 inde randevu olusturduk vs dediler .bunlari yasiyanlar var .video ve forum tek tek okuyun

Benzer Başlıklar

• 40 Oy
    12k İleti
    676k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k