Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cemal1153 Mülakat günü pasaportunuz yanınızda olacak zaten o zaman dosyanıza işlersiniz.

• @umitbircan teşekkür ederim

• @Flight101 teşekkür ederim

• @ugursway Selamlar gayet net anladım. Teşekkürler

• @EzgiLera
    Şunu unutmayın, her senenin dinamikleri farklı. Her sene değişen bir kural oluyor ya da yeni bir zorluk oluyor. Bu sene değişen FAM ile KCC nin oturum sormadan taşıdığı dosyalar karşısında konsoloslukların ne tepki vereceklerini bilmiyoruz. Belki hiçbiri sorun çıkartmayacak belki taşımaların önüne geçmek için hepsi oturum sormaya başlayacak. Bilinmez sulardayız ve DV2025 bu konuda öncü olacak.

bu yazınızla alakalı bir şey eklemek istiyorum FAM ne zaman yayınlandı bilmiyorum ama ben 25 haziranda taşımaya karar verdiğimde kcc ye çok basit tek cümle mail atarak dosyamı taşıdım ve benden önce forumda taşıyan bazı talihliler de çok basit bir mail içeriğiyle taşıdığından bahsetmişti. Son 1 haftadır kcc ile taşımaya çalışanların hemen hemen hepsine random yanıtlar atılmaya başlandı, bir arkadaşımın da dosyasını taşımaya çalışıyorduk 5 kere random cevap verdiler 6.mailde taşıdılar, forumda aynı şekilde 6.mailiyle taşıyanları gördüm. Bu bahsettiğiniz değişen kurallardan biri de kcc ile tek mail ile taşıma olayıydı galiba çünkü son günlerde kcc ile direkt taşıyan rastlamadım. İşini bilmeyen çalışana denk gelme olayı da yoktu çünkü forumda birinin dosyasını tek seferde taşıyan çalışanın adı "philip" idi ve bu random cevap maillerinden birinde aynı isime sahip biri vardı.

• @rezanclz taşınan yerin kotası varsa ve dolduysa taşıma işlemi yapmazlar sanırım

• @rezanclz KCC otomatik yanıtları sanırım filtrelere takılıyor ben öyle düşünüyorum.
    mayıs sonunda 4. mailimizde taşıdılar dosyamızı,
    bu ağustos ay başında mülakat ülkem ile ilgili konfirmasyon maili sordum, 3 kere otomatik yanıt aldım, 4. de otomatik yanıttan sıyrılıp Warsaw olarak yanıt verdiler.

• ⭐⭐⭐⭐

@siraç, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera hocam çok güzel açıklamışsınız. Bunun için teşekür ederim. Ama eğer konsolusluk oturum sorarsa nasıl bir cevap vermemiz daha doğru olur. Sadece nasıl bir cevap verebiliriz. Ürkütmeden alınganlık yaptırmadan 😊

İmkanınız varsa bir dil okuluna kayıt olup, dil okulu yüzünden orada bulunduğunuzu ve bu yüzden o konsoloslukta mülakat talep ettiğinizi beyan edebilirsiniz mesela. Bir de sadece dil okulu olarak düşünmeyin. Herhangi bir kurs veya sertifika programı da olur. Amerika’ya geldiğinizde yapmayı düşündüğünüz bir iş için Amerika’da da geçerli olacak bir sertifika programına yazılabilirsiniz. Kısaca size hem o ülkeye bağlayacak ve orada bulunma sebebinizi açıklayacak hem de size faydası olacak bir sebep bulun kendinize.

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetgul2536, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera merhabalar. ben dosyami tasimak istiyorum fakat nereye tasiyacagim konusunda pek bilgim yok. AB ulkelerine vizeden dolayi cok zor. muscat, gurcistan veya bangkok aradinda kaldim. bu konuda bana fikir verebilir misiniz?

Taşımayı düşündüğünüz ülkelerin adlarıyla arama yaparak o ülkelerde daha önce mülakata girmiş kişilerin mülakat tecrübelerini bulup okuyabilirsiniz. Karar vermenizi kolaylaştıracaktır.

• ⭐⭐⭐

@EzgiLera Peki ben burada sıcağı sıcağına birşey sormak istiyorum...Biz 3 kişilik bir aileyiz..Dil okuluna asıl talihlinin kayıt yaptırması yeterli olacak mı? Aksi halde bizim ailenin 3. üyesi daha 3 yaşında..😉😂

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera
    Şunu unutmayın, her senenin dinamikleri farklı. Her sene değişen bir kural oluyor ya da yeni bir zorluk oluyor. Bu sene değişen FAM ile KCC nin oturum sormadan taşıdığı dosyalar karşısında konsoloslukların ne tepki vereceklerini bilmiyoruz. Belki hiçbiri sorun çıkartmayacak belki taşımaların önüne geçmek için hepsi oturum sormaya başlayacak. Bilinmez sulardayız ve DV2025 bu konuda öncü olacak.

bu yazınızla alakalı bir şey eklemek istiyorum FAM ne zaman yayınlandı bilmiyorum ama ben 25 haziranda taşımaya karar verdiğimde kcc ye çok basit tek cümle mail atarak dosyamı taşıdım ve benden önce forumda taşıyan bazı talihliler de çok basit bir mail içeriğiyle taşıdığından bahsetmişti. Son 1 haftadır kcc ile taşımaya çalışanların hemen hemen hepsine random yanıtlar atılmaya başlandı, bir arkadaşımın da dosyasını taşımaya çalışıyorduk 5 kere random cevap verdiler 6.mailde taşıdılar, forumda aynı şekilde 6.mailiyle taşıyanları gördüm. Bu bahsettiğiniz değişen kurallardan biri de kcc ile tek mail ile taşıma olayıydı galiba çünkü son günlerde kcc ile direkt taşıyan rastlamadım. İşini bilmeyen çalışana denk gelme olayı da yoktu çünkü forumda birinin dosyasını tek seferde taşıyan çalışanın adı "philip" idi ve bu random cevap maillerinden birinde aynı isime sahip biri vardı.

Bu durum tamamen KCCnin savsaklığından. Uzun mail yazmayın diye o yüzden uyarıyoruz, çünkü okumuyorlar. Bazı kalıp cevaplar var ve yoğunluk olduğunda neredeyse hiçbir maili okumadan aynısını gönderiyorlar. Hatta maillerde XXX kısmını bile değiştirmedikleri oluyor 🙂

FAM, DV2025 sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra Mayıs ayında değişti. Ama o gün KCCye giden mail sayısı ile en yoğun dönem olan son 3 ayda giden mail sayısı aynı değildir. Bu sebeple daha önce mailleri okuyan aynı kişi, iş yükü arttığında mail okumadan otomatiğe bağlamış olabilir tabi ki. 6 sayısının bir önemi olması pek olası değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@sevdemimi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz taşınan yerin kotası varsa ve dolduysa taşıma işlemi yapmazlar sanırım

KCC konsolosluğun kotasıyla ilgilenmez. Yoksa bize Ankara’yı da seçtirtmez. Şu an CN 50k olan biri Ankara’ya dosyasını taşıyabilir ve KCC yok Ankara size mülakat vermeyecek demez. KCC taşıdıktan sonra gerisi konsolosluğun bileceği iş.

• ⭐⭐⭐⭐

@Flight101, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Peki ben burada sıcağı sıcağına birşey sormak istiyorum...Biz 3 kişilik bir aileyiz..Dil okuluna asıl talihlinin kayıt yaptırması yeterli olacak mı? Aksi halde bizim ailenin 3. üyesi daha 3 yaşında..😉😂

Bence yeterli olur. Diğer aile üyeleri kursa gitmedi diye ailenizi bölmek, ayrı yaşamak zorunda değilsiniz ya 🙂

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer aslında forumu pek takip etmediğinizi ima ediyor. Daha önce kaç defa yazdık hatırlamıyorum bile özellikle KCC ile iletişime geçerken basit olun dallanıp budaklandırmayın mail içeriğinizi diye. Yazmanız gereken şey “mülakat yerim neresi?” Bu kadar ne daha uzun ne daha kısa

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz bunun nedenini bilmek zor ama gördüğüm çoğu kişinin yanlış taslak alma nedeni soruyu dolandıra dolandıra sormaya çalışması

• @EzgiLera yarın Schengen için girişimlere başlayacağım öncelik schengen zorlayacagim duruma göre b c d planları ile devam edeceğim a planımız schengen olarak karar verip risk alıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@metinbeci, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera yarın Schengen için girişimlere başlayacağım öncelik schengen zorlayacagim duruma göre b c d planları ile devam edeceğim a planımız schengen olarak karar verip risk alıyorum.

KCC ile taşımayı current olana kadar yapabilirsiniz, unutmayın. Current olduğunuzu gösteren bülten açıklandığı gün KCC sizin taşıma işinize bakmaz. Şu an bülten 6binde. Önümüzdeki ay da current olabilirsiniz, daha sonra da, onu bilemem.

Current olduktan sonra ancak konsolosluk aracılığı ile dosya taşıyabileceksiniz.

• @EzgiLera Evet aynen öyle current olmadan taşıyacağız

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz bunun nedenini bilmek zor ama gördüğüm çoğu kişinin yanlış taslak alma nedeni soruyu dolandıra dolandıra sormaya çalışması

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera

Bu durum tamamen KCCnin savsaklığından. Uzun mail yazmayın diye o yüzden uyarıyoruz, çünkü okumuyorlar. Bazı kalıp cevaplar var ve yoğunluk olduğunda neredeyse hiçbir maili okumadan aynısını gönderiyorlar. Hatta maillerde XXX kısmını bile değiştirmedikleri oluyor 🙂

FAM, DV2025 sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra Mayıs ayında değişti. Ama o gün KCCye giden mail sayısı ile en yoğun dönem olan son 3 ayda giden mail sayısı aynı değildir. Bu sebeple daha önce mailleri okuyan aynı kişi, iş yükü arttığında mail okumadan otomatiğe bağlamış olabilir tabi ki. 6 sayısının bir önemi olması pek olası değil.

yok hayir basta ben de öyle düsünmüstüm hatta birisine direkt kendi taslagimi bile atmistim sadece gelecek sene viyanada olmayi planliyorum yazmisti ve yine ayni sey olmustu olay mail uzunlugu degil artik ilk zamanlar gibi tek mailde tasimiyorlar.

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 180
  • 642
  • 1917
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |