Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @metinbeci hk ya bende 1-2 ay once tasidim.sebeplerim 1. si vize ve oturum vs istememesi gecmis yillardan transfer yapanlarin tecrubelerinden gordugum .
    2.en azindan fiziksel olarak orda oldugumuzun kanitini istiyor buda bir ucus uzaklikta halledilebilir yani .ama avrupada oturum calisma izni veya dil okulu vs gibi seyler talep edildiginden ben hk ya transfer ettim.şoyle birsey var bu arada kcc suan evet oturum vs istemiyor daha bizim donemimiz baslamadigi icin ama donemimiz baslayinca konsolosluklar dedigim gibi vize oturum vs talep ediyor ve o zaman kcc karismiyor .suan rahatlikla istedigimiz yere transfer edebiliyoruz ama current lar baslayinca konsolosluk uzerinden sartlari karsiliyorsak transfer gerceklesiyor

• @EzgiLera birde bu sekilde deniyeyim 🙂 bakalim bu sefer ne cevap alicaz

• Dosyayı taşıdığımız konsolosluğun "isterse mülakat vermemesi" nasıl olabiliyor? İşleyiş şöyle değil mi: konsolosluk o ay kaç mülakat vereceğiniz KCC'ye iletiyor, KCC de CN'lere göre sırayla mülakat dağıtıyor?

Örneğin Bükreş o ay 118 dosyaya bakacağını KCC'ye söylüyor KCC'de oturumu Bükreş'te olup da sırada bekleyenlere en küçük CN'den başlayarak sıradaki 118 kişiye randevuyu atıyor?

O halde, dosya taşıdığımız ülkede "konsolosluğun mülakat vermemesi" nasıl olabiliyor? Mülakatı konsolosluk mu vermiyor yoksa KCC mi? Konsolosluk vermiyor ise, KCC'ye "biz bu ay 118 kişiye bakacağız ama XXX CN'li kişiye randevu vermek istemiyoruz" diye mi talep gönderiyor? Veya Ankara'da Türk kotasının azaltılıp İranlılara dağıtılması işini Ankara mı yapıyor yoksa KCC mi o şekilde randevuları planlıyor?

Öyleyse bu noktada konsolosluğun yapabileceği en kötü senaryo AP'ye bırakması mı? Yani dosya taşıdığımızda ve numaramız current olduktan sonra konsoloslukta görevli o memurun karşısına "öyle veya böyle, bir şekilde" çağrılıyor muyuz?

• @metinbeci Ankara’dan daha da kötü performannsı olan bir ülkeye gitmenin mantığı yok

• @EzgiLera merhabalar. ben dosyami tasimak istiyorum fakat nereye tasiyacagim konusunda pek bilgim yok. AB ulkelerine vizeden dolayi cok zor. muscat, gurcistan veya bangkok aradinda kaldim. bu konuda bana fikir verebilir misiniz?

• @DenizMaths yani ?

• Merhaba değerli forum üyeleri ds-260 formunu doldururken pasaport bilgisini girmedik. Formu actirmaya gerek var mı?

• @Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@metinbeci hk ya bende 1-2 ay once tasidim.sebeplerim 1. si vize ve oturum vs istememesi gecmis yillardan transfer yapanlarin tecrubelerinden gordugum .
    2.en azindan fiziksel olarak orda oldugumuzun kanitini istiyor buda bir ucus uzaklikta halledilebilir yani .ama avrupada oturum calisma izni veya dil okulu vs gibi seyler talep edildiginden ben hk ya transfer ettim.şoyle birsey var bu arada kcc suan evet oturum vs istemiyor daha bizim donemimiz baslamadigi icin ama donemimiz baslayinca konsolosluklar dedigim gibi vize oturum vs talep ediyor ve o zaman kcc karismiyor .suan rahatlikla istedigimiz yere transfer edebiliyoruz ama current lar baslayinca konsolosluk uzerinden sartlari karsiliyorsak transfer gerceklesiyor

Cansu hanım merhaba bende dosyamı HK'ya taşımayı düşünüyorum.Yaptığınız araştırmayı burda paylaştığınız için teşekkürler.sorum şu olacak "en azindan fiziksel olarak orda oldugumuzun kanitini istiyor" demişsiniz, bunu hangi aşamada istiyorlar?bana mülakat tarihi verecekleri zaman orda olmamı mı istiyorlar yoksa daha basiti olan mülakat tarihi verdiklerinde o tarihte orada olmamı mı istiyorlar? O kısmı tam anlamadım.

• @Ege-0 oturum ile derken oturum mu aldiniz nasıl ilerledi surec

• ⭐⭐⭐

@cemal1153 Mülakat alana kadar DS ye dokunmak caiz değildir 😉

• @Flight101 peki sorun olur mu

• Pasaport u kayıt ettirmesem

• ⭐⭐⭐

@cemal1153 Biz de DS yi kızın pasaportu yokken doldurduk, sonra çıkardık..Hatta 4-5 adet minör hatamız bile var DS260 formumuzda..Bu başlık altında ilk üye olduğumda tüm eksik ve yanlışlarımı sordum ve tecrübeli forum üyelerimiz dert edilecek hatalar olmadığını, mülakat alındığında form açtırılarak düzeltilebileceğini yada mülakatta ibraz edilebileceğini belirttiler..

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyayı taşıdığımız konsolosluğun "isterse mülakat vermemesi" nasıl olabiliyor? İşleyiş şöyle değil mi: konsolosluk o ay kaç mülakat vereceğiniz KCC'ye iletiyor, KCC de CN'lere göre sırayla mülakat dağıtıyor?

Örneğin Bükreş o ay 118 dosyaya bakacağını KCC'ye söylüyor KCC'de oturumu Bükreş'te olup da sırada bekleyenlere en küçük CN'den başlayarak sıradaki 118 kişiye randevuyu atıyor?

O halde, dosya taşıdığımız ülkede "konsolosluğun mülakat vermemesi" nasıl olabiliyor? Mülakatı konsolosluk mu vermiyor yoksa KCC mi? Konsolosluk vermiyor ise, KCC'ye "biz bu ay 118 kişiye bakacağız ama XXX CN'li kişiye randevu vermek istemiyoruz" diye mi talep gönderiyor? Veya Ankara'da Türk kotasının azaltılıp İranlılara dağıtılması işini Ankara mı yapıyor yoksa KCC mi o şekilde randevuları planlıyor?

Öyleyse bu noktada konsolosluğun yapabileceği en kötü senaryo AP'ye bırakması mı? Yani dosya taşıdığımızda ve numaramız current olduktan sonra konsoloslukta görevli o memurun karşısına "öyle veya böyle, bir şekilde" çağrılıyor muyuz?

Mesela Ankara isterse mülakat vermiyor değil mi? Sıradan da gitmiyor üstelik. En son dağıtımda Eylül için 69xx olan biri mülakat maili alırken 61xx olan biri alamadı. Neye göre bu atlamayı yaptı bilemiyorum. Belki ds260 doldurma tarihi belki mesleği belki de randomly selected…

Bunun dışında, yine Ankara üstünden gidelim. Ankara’nın geçmiş mülakat dağıttığı aylara bakın. Mesela 50 EU dosyasına mülakat vermiş ama hiç AS vermemiş. Bu nasıl oluyor? Sizce bana sıradan 50 dosya gönder diyor ama o arada hiç AS yok mu? Hayır. Kasıtlı olarak o ay AS dosyası bakmıyor.

Sitesinde vatandaşlar ve oturumu olanlar önceliklidir yazan konsolosluk siteleri olduğunu söylemiştim. Sizce konsolosluk bunu yazıyorsa, sizi buna göre ayrıştırabildiği için yazmıyor mudur? DS260ta bu bilgileri veriyorsunuz.

Ayrıştırmayı sadece bölge olarak yapan konsolosluklar da olabilir. Forumda bir konsolosluğun bu sene hiç EU dosyasına bakmadığı konuşulmuştu.

Bu konuyu anlayabilmek için aslında bence en iyi örnekler Polonya veya Almanya konsoloslukları olabilir. Ukrayna ve Rusya kazanlarına da bakıyorlar. Onlar da EU bölgesi. Acaba mülakatlarda kendi vatandaşları ile öbürleri arasında ayrışmalar oluyor mu?

Kişisel düşüncem, bülteni takip eden ve aynı bölgeden olan konsoloslukların bu mülakat verme noktasında pek de sıkıntı çıkartmayacakları yönünde. Ama bu, mülakat verdiklerinde size oturum sormayacakları anlamına gelmiyor.

Şunu unutmayın, her senenin dinamikleri farklı. Her sene değişen bir kural oluyor ya da yeni bir zorluk oluyor. Bu sene değişen FAM ile KCC nin oturum sormadan taşıdığı dosyalar karşısında konsoloslukların ne tepki vereceklerini bilmiyoruz. Belki hiçbiri sorun çıkartmayacak belki taşımaların önüne geçmek için hepsi oturum sormaya başlayacak. Bilinmez sulardayız ve DV2025 bu konuda öncü olacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@RuhunGemisi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@metinbeci hk ya bende 1-2 ay once tasidim.sebeplerim 1. si vize ve oturum vs istememesi gecmis yillardan transfer yapanlarin tecrubelerinden gordugum .

Cansu hanım merhaba bende dosyamı HK'ya taşımayı düşünüyorum.Yaptığınız araştırmayı burda paylaştığınız için teşekkürler.sorum şu olacak "en azindan fiziksel olarak orda oldugumuzun kanitini istiyor" demişsiniz, bunu hangi aşamada istiyorlar?bana mülakat tarihi verecekleri zaman orda olmamı mı istiyorlar yoksa daha basiti olan mülakat tarihi verdiklerinde o tarihte orada olmamı mı istiyorlar? O kısmı tam anlamadım.

Önceki senelerde KL, konsolosluk aracılığı ile dosyasını taşımak isteyen kişilere, fiziksel olarak ülkedeyseniz dosyanızı taşırım ancak diye dönüş yaptı. Forumda çokça örneği var. Özellikle DV2024 başlığının altına bakabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@metinbeci Bu yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için önceki mesajı alıntılayarak cevap veriyorum genelde. O kişi oturum olmadan KCC ile dosya taşınmadığı bilgisinde kalmıştı en son. Ben de buna gerek olmadığını söyledim. Yani sadece “dosya taşıma” noktasında verdiğim bir cevaptı. Forumu okuyup sürece hakim olanlar ne dediğimi anlıyorlar genelde.

Size öncesinde yazdığım mesajın uzunluğuna bakın, her gün yazdığım mesajlara bakın, tekrar tekrar aynı şeyleri yazdığımı gördüğünüzde neden herkese özel cevap verdiğimi anlarsınız. Herkes ne soruyorsa ona cevap veriyorum çünkü aynı şeyleri daha öncesinde çok kez yazdığım için, bu kişilerin forumu okuduklarını ama spesifik bir noktayı kaçırdıklarını ve onu sorduklarını düşünüyorum. Çünkü ben daha belki 1 üstteki mesajda tam olarak o konudan bahsetmiş oluyorum. Ama siz forumu okumadan, mesajların akışını takip etmeden, hatta alıntıya bile dikkat etmeden, en sondaki mesajımı görürseniz evet yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir spesifik cevaplarım. Ama bu durumda herkese süreci baştan özetleyerek cevap vermem gerekiyor ki bu başlığın ilk mesajları zaten süreci komple anlatıyor olmasına rağmen.

• @EzgiLera hocam çok güzel açıklamışsınız. Bunun için teşekür ederim. Ama eğer konsolusluk oturum sorarsa nasıl bir cevap vermemiz daha doğru olur. Sadece nasıl bir cevap verebiliriz. Ürkütmeden alınganlık yaptırmadan 😊

• @EzgiLera konu anlaşıldı. kalp kirdiysak affola emeğinize bilginize saygı duyuyorum özel ilginiz için teşekkür ederim

• @Ege-0 çok şanslısınız çok kalbinizden geçenler hakkınızda hayirlisi olsun

• @metinbeci
    Siz bahsi geçen cümleyi yanlış anlıyorsunuz, bu konudaki anlam karmaşası sizi konudan uzaklaştırıyor, KCC ile yapılan dosya transfer işlemleri, DV2025 öncesi ilgili ülkelere oturum ve vatandaşlık kanıtlarıyla gerçekleştirdi, şu an ise bu gereklilik olmadan taşıma yapılabiliyor, yani şu an gerekmiyor. Bu durum sadece taşıma işlemi için bahsedilen bir durum sonrasını, mülakat alma ve vize aşamalarını içerisinde barındırmıyor.
    Mülakat ve sonrası süreçlerin nasıl olacağı ise sizlerin deneyimleri ile gün yüzüne çıkacak, soru işaretlerinin olma sebebi daha önce benzeri olmayan bir sureç olması. Bu yol ile taşıma işlemleri yapan talihlilerin süreçlerinin nasıl ilerleyeceği bilinmiyor ama eli kulağında öğreneceğiz. Güncel durumda süreç hakkında deneyime sahip kimse size net bir şey söylemiyor zaten.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |