DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@2000ruhu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Hong Kong'a direkt KCC ile dosya taşımayı düşünüyoruz. Acaba Ankara'nın iyi gittiği senaryoda geri Ankara'ya dosyayı taşıyabilir miyiz? Hong Kong maddi olarak aşırı yoracak bütçemizi
Evet geri taşıyabilirsiniz.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ugurbocegi Bence varlıkları önce enpara da topla git dokümanları al, sonra hepsini başka hesabına yolla örnek yapikredi, ordanda ziraate yolla parça parça, sonrada git ziraatten doküman al. Enpara için Finansbanktan gidip doküman alabilirsiniz.
Neden?
-
@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Merhabalar, harika bir yanıt teşekkür ederim. Evet, Enpara ve Ziraat ikilisi, küçük bir şehirde yaşadığım için bu konulara hakim olmayabileceklerini düşündüm. Bir de, varlıklarımın yarısı Ziraat'te diğer yarısı da Enpara'da, sizce hepsini Ziraat'te toplamalı mıyım? Diğer türlü iki bankadan da belge almam gerekecek, konsolosluktaki memur bir bankaya bakıp diğerini atlar mı diye korkuyorum. Ama şimdi Enpara'daki varlığımı Ziraat'e taşısam ve case transfer yaptığım konsolosluk Şubat-Mart ayına randevu verse bu kez son 6 ay kuralı problem yaratabilir diye korkuyorum. Özetle iki sorum daha var:
-
Varlıklarımı nakit olarak değil altın cinsinden tutuyorum, bir problem olur mu, nakite çevirmeli miyim?
-
Varlıklarımı şu dakika tek bankada (Ziraat'te) birleştirmeli mıyım?
@Emre-Kurtulmuş söylediklerine katılıyorum.
Önemli olan paranın sizin olduğuna inanmaları ve kaynağının yasal olması. Kendi bankalarınız arasında transfer yapmak veya paranın bir kısmının 6 aydan kısa süreli hesabınızda olması sıkıntı çıkartacak bir durum değil. Tabi yine de dökümü 6 aylık almanız lazım.
Ayrıca ben de ziraat yerine Enpara tavsiye ederim çünkü madem altın hesabınız da var, muhtemelen de Ankara dışında bir yerde mülakata gireceksiniz, konsolosluk için hem TL, hem altın, hem döviz olması birimleri, miktarları tam anlamamalarına sebep olabilir. Finanstan varlıklarınızın güncel dolar karşılığı yazan bir belge de alabiliyorsunuz. Konsolosluktaki memura kolaylık sağlamış ve karmaşıklığın önüne geçmiş olursunuz.
-
-
@Mehmet-Fatih-Aslan Yok hocam istemedi ama destekleyici olarak değerlendirip ekleyebilirsiniz. Biz eklemedik.
-
@EzgiLera Bakiye daha çok görünsün diye. Sıkıntı mı olur.
-
@Hope-1 ilk olarak kimse size burada suçlu / suçsuz yargılaması yapmaz, yapmayacak da.
bu yüzden kendinizi anlatırken "suçsuzum" demenize hiç ama hiç gerek yok.tavsiyem ankara dışında da şansınızı denemeniz yönünde.
sicil kaydınızda bir durum olması, sizin vize alamayacağınız anlamına gelmez.
gerekli açıklamalar ve belgelemeler yapılırsa neden vize almayasanız ki..bu yüzden, ankara'nın da durumu ortadayken ve vize sorununuz yokken bir an önce alternatifleri araştırın.
mülakat gününün geldiğinde, mülakat tarihi aldığınızda da bana ulaşın özelden, gereken neyse yaparız.bu cn ile ankara'dan mülakat beklemeyin..
-
Merhaba 2025 yılı için Vize bülteni Ağustos ayı içerisinde mi yayınlanıyor.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Bakiye daha çok görünsün diye. Sıkıntı mı olur.
Doğru olmayan işlere girmeyi tavsiye etmem. Neyse onu göstermekte fayda var. Öyle çok görünsün diye dolambaçlı şüpheli işlem yapmaya gerek yok.
-
@gucarslan Geri dönüşünüz için teşekkür ederim, DV2024 evet bir şeyler anlatıyor ama hangi riski almak daha mantıklı karar vermek zor yeterince deneyimim olmadığı için sürece dair. Olabildiğince forumda her yazılanı okumaya gayret ediyorum, daha önceki tecrübelerini aktaranlara tekrar teşekkürler
-
Evet tekrar selamlar dostlar.yaklasik 1-2 ay once Hong Kong a tasimistik dosyamizi.o sureden beri sessizce okumaya devam, gelen sorulara destek olmaya calisiyorum kendimce.suan aklima bir soru geldi okumalari yaparken.HK daki olasi vize gorusmesinin,vize bultenindeki gibimi olucak yani// July bulteninde euro 27.500 e kadar current olmus mesela .seneyede bu sekilde olursa ornegin temmuz gibi mulakat tarihi beklemeliyim ,temmuz ayinda current oldugumu varsayarsak
-
Sizin dosya numaranız Current olmadan zaten size mülakat maili gelmez, Current olduktan sonrada hemen gelmeyebilir yani temmuzda current oldu diye temmuzda gelecek diye birsey yok hongkong ilgili sıra numaralarına nezaman mulakat dagıtırsa sızede ozaman gelir. Ayrıca beklemekten baska careniz yok gibi yani ankaranın gidişatına göre dosyanızı geri çekmeyi düşünüyorsanız zaten süreci beklemelisiniz ama hongkong gecen dv24de 22xx lere nezaman mulakat dagıtmıs bakmalısınız aşağıda dv24 hongkong ile ilgili csv dosyasından alıntı yaptım sizin numaraya yakın olanlar haziran temmuz gibi mail almış gibi görünüyor.

-
Merhaba, iş sebebiyle Suudi Arabistan'a gitmeyi planlıyorum 1 haftalığına. Pasaportumda Suudi Arabistan vizesi/damgası bulunması Green Card başvuruma olumsuz etki eder mi?
-
@metinbeci Bu tabloyu siz mi hazırladınız ? geçmiş mesajlarınıza baktım ama Linki bulamadım. son 3 yılda CN lerin current olma ayları hep farklılık göstermiş. umarım 2025 yılında 20 binler nisan mayıs gibi current olur 2023 deki gibi. tablonun linki varsa paylaşır mısınız Viyana nın durumuna bakacağım.
-
@Cansu-mer merhaba bende dosyamı taşımak istiyorum. Sizi HK ya taşımayı ne ikna etti yani neden HK ? Açıklar mısınız
-
@fahriakc https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY23.html# bu linkten girin ekranın altında mevcut

exceli actıgınızda tek hucrede bırlesık gelir sütünlara ayırın filtre yapın VIYANA ıcın gorebilirsiniz.
-
@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Evet tekrar selamlar dostlar.yaklasik 1-2 ay once Hong Kong a tasimistik dosyamizi.o sureden beri sessizce okumaya devam, gelen sorulara destek olmaya calisiyorum kendimce.suan aklima bir soru geldi okumalari yaparken.HK daki olasi vize gorusmesinin,vize bultenindeki gibimi olucak yani// July bulteninde euro 27.500 e kadar current olmus mesela .seneyede bu sekilde olursa ornegin temmuz gibi mulakat tarihi beklemeliyim ,temmuz ayinda current oldugumu varsayarsak
Numaranız aktif olduğunuz andan itibaren mülakat maili bekleyebilirisiniz.
Örneğin CN'ı 22XXX olanlar;
2022 yılında Nisan ayında,
2023 yılında Mart ayında,
2024 yılında Temmuz ayında aktif olmuşlar.2025 yılında hangi ayda aktif olursanız o tarihten sonra mail alırsınız. Hong Kong'a taşıdığınız için tebrikler. Ankara'da kalsanız gitmenizin imkanı yoktu.
-
@ugurbocegi olumsuz etki etmez
-
@metinbeci Bu ekranı biliyorum . konsolosluk durumlarını takip ediyorum ama tam olarak liste haline getiremedim. tek bir sıraya tıklayıp excel olarak açınca senin koyduğun görsel çıkmadı ben beceremedim sanırım.
-
Merhaba case number 10.000’lerde.Sizce dosya taşımalı mıyım? Teşekkür ederim. Exel’e verilerimi girdim. Umuyorum doğru girmişimdir.
-
@mbt4272 vizeniz varsa evet maddi imkan varsa evet gitmek istiyorsanız evet
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum