Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @veli Merhaba, evet maalesef 14 ay surdu. Neyi bekledim, ne incelediler bu kadar bir fikrim yok. Sonunda Amerika’ya giris yaptim cok sukur. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim 🙏🏻

• Merhaba, güzel haber ilerliyoruz. Interview tarihimiz 17 eylül. Kategori eb-2 niw. Pd:2/2023, dq: 9/2023. DQ sonrası tam 1 yıl bekledik. Tecrübelerimiz paylaşacağım. Herkese bol şans ve sabırlar diliyorum.

• Merhaba, güzel haber ilerliyoruz. Interview tarihimiz 17 eylül. Kategori eb-2 niw. Pd:2/2023, dq: 9/2023. DQ sonrası tam 1 yıl bekledik. Tecrübelerimiz paylaşacağım. Herkese bol şans ve sabırlar diliyorum.

• Aslında 1 yıl beklememişsiniz @graffiti . PD'niz temmuz visa bulletin'de FAD current oldu. bu durumda aslında 1 ayda randevu tarihiniz gelmiş.

vize tipi EB1A olup (sürekli current olduğu için) interview yine de 12-14 ay bekleyen var mı acaba?

bir de ankara konsolosluğunda aile ve iş için interview bekleyenler aynı sırada mı bilen var mı?

• @pointcloud Evet en az 1 yıl kadar bekleniyor randevu için. Ben hala bekliyorum. Bu sırada zaten EB2'ler current oluyor. Current olduktan hemen sonra randevu gelmiş gibi oluyor. Ama ilk günden itibaren current olmuş olsalardı da sonuç benzer olurdu muhtemelen.

• @Ceycey-0 siz EB1 siniz ve 1 yıldır bekliyorsunuz diye anlıyorum. doğru mu? çok kötüymüş bu ya. Benim de EB1A kabul oldu da 1 yıl bekleyeceğime inanmak istemiyordum.

• @pointcloud
    Acı ama gerçek. 😞 ABD'ye gidebiliyorsanız AOS tavsiye ederim.

• @graffiti tebrikler. siz premium processiing mi aldınız şubat 2023 PD olunca onay kaç ayda geldi

• @begumm hayir normal processing bizimkisi. Hatali belge gonderdigim icin 8. Ayda tekrar kargo gonderdim. O yuzden surec uzadi. 9. Ay oldu

• @graffiti anladım hayırlı olsun, mülakatınızda başarılar dilerim.

• Arkadaşlar merhaba bir şey soracağım bugün Instagram da gördüm böyle bir post ne demek istendiğini tam anlayamadım size danışmak istedim,
    Dış işleri Bakanligi, ABD Vatandaslik ve
    Göçmenlik Hizmetleri ile yakin isbirligi
    içinde, 2024 mali yilinda istihdam Temelli Üçüncü Tercih (EB-3) ve Diger Calisanlar
    (EW) kategorilerindeki tüm vizelerin
    tükendigini duyurdu. Bu durum, özellikle
    ABD'nin saglik sektörü için faydali olacak ve
    diger sektörlerdeki çalisanlarin seyahatlerini
    kolaylastiracaktir. Göçmenlik ve Vatandaslik
    Yasasi (INA) uyarinca, istihdam temelli
    göçmen vizeleri için yillik bir kota belirlemektedir .
    EB-3 vizeleri için dünya capinda kota %28,6 olarak belirlenirken, EW kategorisinde maksimum 10.000 vize bulunmaktadir. 2024 mali yili için tüm
    EB-3 ve EW vizeleri verildigi için, mali yilin geri kalaninda bu kategorilerde baska vize verilmeyecektir. Yeni mali yil 1 Ekim 2024'te baslayacak ve büyükelçilikler ile konsolosluklar yeniden
    vize vermeye devam edebilecektir.

• @Duygu-Çelik her sene ayrilan belli bir kota var her kategoride. Isveren kategorisinde de (EB) bu seneki mali yilda EB-3 icin kota dolmus durumda yani mali yil baslangicina kadar olan 1 Ekim 2024 tarihine kadar bu kategoride green card onayi olmayacak. Bu sebeple her ay aciklanan vize bulteninde gerileme oluyordu. Eylul ayinda Ekim 2024 icin vize bulteni aciklandiginda (yeni mali yil kotalarinin eklenmesi sebebiyle) ilerleme olacagi ongorusu de bu sebeple yapiliyor.

on not : ne kadar ilerleme olacagini once tanri sonra uscis bilir.

• @btek14 teşekkür ederim biran nasıl bitti ilerleme olmayacak mı diye çok endişe etmiştim , tabi ki yaşayıp göreceğiz neler olacağını

• ⭐⭐⭐⭐

@btek14 Sosyal medyadaki paylaşımlar bizden epey geride 🙂 Bu haber artık güncelliğini yitirdi. Paylaşımdaki çeviri de hatalı gibi. Anladığım kadarıyla şu duyuru metni yorumlanmış: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/annual-limit-eb3-ew.html#:~:text=Specifically, INA 203(b)(,available%20in%20the%20EW%20category

"Bu durum, özellikle ABD'nin saglik sektörü için faydali olacak ve diger sektörlerdeki çalisanlarin seyahatlerini kolaylastiracaktir. "

Hiç böyle bir şey demiyor aslında metin 😃 İlk okuduğumda anlayamadım paylaşımı. Şu şekilde olması lazım:

“Bu vizelerin en üst düzeye çıkarılması, özellikle sağlık sektörümüzde olmak üzere ABD ekonomisine büyük fayda sağlayan birçok sektördeki temel çalışanlar için meşru seyahati kolaylaştırmaktadır."

Meşru seyahat vurgulanıyor. yani yasal yolla gelenlerin sağlık ve diğer sektörlere vereceği katkıdan bahsediyor.

"Vize verilmeyecektir" cümlesini de çok doğru değil "ilgili paylaşımda" . AOS tarafına ayrılmış vize numaraları olabilir, bültenin çekildiği noktaya kadar olan başvurular işleme alınacaktır. Vize verilmeyecektir demek doğru olmaz. Konsolosluk ve elçiliklerde daha fazla vize verilemeyebilir denmiş sadece orijinal metinde.

• @tufank tik alma amacli yapilan clickbait haberler. normal karsiliyorum 🙂 insanlari sevindirmek ve uzmek amaci ile haberi girip oncesi sonrasini umursamadan veriyorlar coskuyu.
    beklemeye devam 🙂

• @tufank merhaba tufan bey aslında bunu avukat Remzi bey paylaşmış belki biliyorsunuzdur onun sayfasın da gördüm ben de

• @Duygu-Çelik 🙂 yok o sekilde gitmiyor allahtan. eninde sonunda sira gelecek. sabirla beklemeye devam. bu mecrada takip edeceginiz 2-3 baslik / konu ile surec hakkinda cok fazla bilgilendirmeye sahip olacaksiniz, inanin buna.

• ⭐⭐⭐⭐

@Duygu-Çelik evet doğrudur ama biraz hatalı çeviri olmuş ya da ben öyle anladım.

Vize kotaları ile ilgili durum zaten mali yıl sonu olduğu için normal ve olumsuz bir durum değil.

• @tufank Aynı yazı 9 eylülde EB2 kategorisi için de yayınlandı. Benim randevum 16 eylül de ve doğrusu nasıl etkileneceğiz, vizemizi alabilecekmiyiz çok merak ediyorum. 2024 mali yılı için vize kotası doldu deniyor ama randevumuz hala 2024 mali yılı içinde verilmiş. Nasıl bir sürecin bizi beklediğine dair bir fikri olup paylaşan olursa sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tracy Yeni mali yıla giriyoruz zaten. Bu bahsedilen mevzu Eylül ayı sonunda bitecek 2024 mali yılı içindi. Ekim 2024'te yeni mali yıl ( FY2025) başlıyor. Sizin randevunuz verildiyse vizeniz basılacaktır, en kötü ihtimalle onayı alırsınız ama vizeniz 1 Ekim 2024 sonrasında takip eden günlerde basılır, endişe etmeyin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |