Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.8k 953
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Daha önce cevaplanmıştı sanırım ama arattığım zaman bulamadım, emin olmak adına soruyorum. Mülakat Maili (2NL), (sahip olduğum CN ve yakın olan arkadaşlar için) ağustos ayında mı geliyordu? Kısacası ilk mailler bu ay mı gelmeye başlayacak. Teşekkür ederim 🙂

    Evet 2025 için ilk bülten Ağustos ayında yani bu ay önümüzdeki günlerde açıklanacak. Siz bu CN ile inşallah bu ay Ekim ayı için mülakat alacaksınız. Hayırlı olsun şimdiden.


  • @Serapp İnşallah tüm arkadaşlar süreci sıkıntısız şekilde tamamlar. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Gerçekten söylendiği gibi en zor kısım beklemekmiş.

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar...Aylık konsolosluk verileri web sitesinde yayınlanmış..Daha önce paylaştığım excel tablosunun Haziran verileri eklenmiş halini paylaşıyorum...
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1f7l3ef-VD67fH9916buRkAzmQNFRoV18GUTbeKx8x6s/edit?usp=drive_link


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @gloria düzenleme yapıldı şimdi gözüküyor..


  • Mülakat mailleri ağustosun kaçında gelmeye başlar?


  • @Flight101 öncelikle emeğinize sağlık. Dosyayı doğru mu okuyorum teyit etmek istedim; aylık bazda konsoloslukların verdiği gc vize sayısı değil mi? Öyle ise Ankara'nın performansı Vienna'dan, Hong Kong'dan, Muskat'tan vs iyi performans gösterdiği aylar olduğunu söyleyebilir miyiz?

  • ⭐⭐⭐

    @eciskoec Selamlar...Tablonun ilk sekmesi konsoloslukların aylık olarak bastığı GC vizesidir. Burada dosya taşıma işinde yardımcı olan postları renklendirdim. Bu ilk sekme bize postların aylık GC vize performansları hakkında bilgi veriyor..Diğer sekmeler ise aylık bazda konsoloslukların bastığı tüm vize sayılarını gösteriyor..Bu sekmeler de bize konsolosluk yoğunulukları hakkında veri sağlamış oluyor.
    İlk sekmedeki sayılara bakınca Ankara Viyana'ya göre daha iyi algısı yaratıyor...Ancak işin gerçeği öyle değil...Geçenlerde kaba bir matematik yapıp durumun vehametini çok daha net şekilde görmüştük..


  • @eciskoec Haziran ayında 67 GC vizesi verilmiş ama bunun kaç tanesi asıl talihli kaç tanesi ailesi vs bilgisi yok. Onu demek istemiş arkadaşımız. yani ben öyle anladım. Kabaca şöyle düşünürsek. 20 asıl GC var 1 eş ve 1 çocuk eklersek ortalama 60 kişi oluyor. yani bu demektir ki 20 asıl talihli vize alabilmiş.

  • ⭐⭐⭐

    O 67 sayısı kişi sayısıdır, dosya sayısı değil...@gloria Dediğiniz gibi asıl talihli ve varsa aile bireyleri toplamıdır.


  • Merhabalar, case Number 14XXX olduğu için dosya taşımanın mantıklı olacağını düşünüyorum forumdan okuduklarım ve forumda ilham aldığım bazı hikayelerden dolayı. DV2025 te benzer durumda olan ve dosya taşıyan birisi var mı acaba? Hangi ülkelere mail atmalıyım? Forumda yeniyim direkt alakalı bir rehber göremedim henüz. Şimdiden teşekkürler. Herkese başarılar ve şans diliyorum.


  • Merhabalar, öncelikle herkese bol şanslar dilerim. Eşimle birlikte bu senenin greencard talihlilerinden biriyiz. Kesin olarak kimse bir şey söyleyemez tabiki ama geçtiğimiz senelere bakarak Aralık ayında mülakata gireceğimizi umuyoruz. Mülakat ile alakalı kafamıza takılan 2 konu var:

    1. Birikimlerimizi ben kendi hesabımda topluyorum ama asıl talihli eşim. Birikimlerimiz de tek bir banka hesabında değil bu yüzden illaki mülakat öncesi tek bir hesaba toplu para yükleyeceğiz, bu ani para girişini mülakatta sebebini açıklama imkanı veriyorlar mı? Ayrıca banka hesabımın eşimin üzerine olması gibi bir zorunluluk var mı?

    2. Ben işim gereği (ihracat) yurtdışında sürekli fuarlara gidiyorum ve geçtiğimiz yıl Rusya'da bir fuara katılmıştım. Bu seyahat direkt olarak AP'ye kalmamıza sebep oluyor mu mülakat tecrübelerinde benzer bir olay okumadım.


  • Sayi olarak bakildigin Ankara elbette daha fazla dosya islemis. Viyana ornegindeyse yerlilere dagitilan DV vize sayisi gerek nufus gerekse ABD'de diversity kosullarini saglayan yeterince Avusturyali olmasindan dolayi dusuk. Yani yilda 10-20 DV vize basiyorlar normalde(2022 oncesi). Ankara ise yillardir 1000+ .

    Bu yine de bahane olmamali tabii ki
    image.png


  • Merhabalar, herkese sürecinde başarılar. Asıl talihli benim, dosyamızı Viyana’ya taşıdık. Biraz anlaşmakta zorluk yaşadık ama basit bir maille iş çözüldü. Eşimin US vizesi var ama işe yaramıyor maalesef.

    Mayıs 2025 tarihine kadar schengen vizemiz var fakat yetişmeyecek gibi Nisan gibi tekrardan başvuracağız. Ek olarak Kanada vizesine de başvurduk.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gloria, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Bluey Malta da kendi topraklarında görüşmeyi kabul etmiyormuş. Siz ne yaptınız olumlu bir dönüş alabildiniz mi?

    Malta’da oturumu olanlar İtalya’da mülakata giriyor.


  • @SEYMENOGLU, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Talihli benim ve dosya numaram Ocak gibi current olacak gecmis yillardan edindigim izlenimle, dosya numaram current olmadan kiz arkadasimla evlenmeyi dusunuyoruz. Mali yil Eylul den once evlenmemiz gerekir mi ? Yoksa dosya current olana kadar evlilik hazirliklarini surdurebilir miyiz ? Ayrica dosyayi transfer ettikten sonra evlilik yapsam add yaparak esimi eklemem de o ulke konsoloslugu icin transferi tehlikeye sokar mi ? Tesekkurler.

    Dosyanızı current olmadan önce taşıyabilirsiniz kcc ile.

    Mülakat tarihinizden önce evlenip eşinizi add applicant yaparak eklemeniz ve onun için de form doldurmanız lazım. Mülakat aldıktan sonra kendi formunuzu da açtırarak güncellemeniz gerekiyor.

    Current olmadan dosyanızı taşır ve mülakatınızı aldıktan sonra kendi formunuzu güncellerseniz, taşıma süreciniz de mülakatınız da tehlikeye girmez.


  • @Baran-Soylu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp İnşallah tüm arkadaşlar süreci sıkıntısız şekilde tamamlar. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Gerçekten söylendiği gibi en zor kısım beklemekmiş.

    Size bu numarayla bile beklemek zor geliyorsa o biraz daha tatlı heyecandandır :)
    CN yüksek olanların beklemeleri biraz daha endişeli bir süreç oluyor maalesef.

    Ağustosta olmasa bile Eylül'de mülakat maili alırsınız siz. Ama endişe etmeyin, alırsınız elbet o maili.


  • @kayaomerrrr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Mülakat mailleri ağustosun kaçında gelmeye başlar?

    Bülten açıklandıktan sonraki 1 haftalık süreçte muhtemelen. Ama geç de olabilir. Ankara’nın daha önce Ekime mülakat vermediği aylar oldu çünkü.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @eciskoec, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Flight101 öncelikle emeğinize sağlık. Dosyayı doğru mu okuyorum teyit etmek istedim; aylık bazda konsoloslukların verdiği gc vize sayısı değil mi? Öyle ise Ankara'nın performansı Vienna'dan, Hong Kong'dan, Muskat'tan vs iyi performans gösterdiği aylar olduğunu söyleyebilir miyiz?

    Tam olarak doğru değil. Ankara’nın dağıttığı vizeler sadece Türkler için değil, İranlılar da var. Ayrıca performans dediğimiz olayı sadece mülakat dağıttığı sayıya bağlamıyoruz.

    Bir konsoloslukta 15 mülakat verilmiş ama Ankara’da 30 mülakat verilmişken Ankara iyi gibi görünse de, öbür konsoloslukta vize talebi 15 iken Ankara’da 150 olabiliyor. Diğer konsoloslukların aksine Ankara, isteyen herkese mülakat vermediği için performansının kötü olduğunu söylüyoruz.

    Bu arada vize sayısı ve Case sayısı aynı şey değil. 1 case 2 vize gibi düşünebiliriz kabaca bir hesapla.


  • @kinghaze35, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, case Number 14XXX olduğu için dosya taşımanın mantıklı olacağını düşünüyorum forumdan okuduklarım ve forumda ilham aldığım bazı hikayelerden dolayı. DV2025 te benzer durumda olan ve dosya taşıyan birisi var mı acaba? Hangi ülkelere mail atmalıyım? Forumda yeniyim direkt alakalı bir rehber göremedim henüz. Şimdiden teşekkürler. Herkese başarılar ve şans diliyorum.

    Son sayfaları geriye doğru okursanız dosyasını taşıyanları ve rehberleri bulabilirsiniz. İyi okumalar!


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    11k İleti
    784k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum