Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada mı ? Amerika mı ?

Taşındı Kanada
131 44 11.8k 44

• @MySea amerika ve kanada gibi yerlerde esasında gerekli olan tek şey parasal gücünüz. Amerikadan ev alıp turist vizesi ile yaşayan çok kişi var. 10 yıllık b1/b2 turist vizesi veriliyor ve her amerika seyatinizde 6 ay kalış hakkınız var.

• @pharmacygreen calisamaz yakalanirsa deport

• @pharmacygreen Bunu bende duydum ve hatta bazi youtube videolari izledim. Ozellikle Florida ve Georgia da bu sekilde Turkiye'dekilere ev satis islemleri ve property management isi ile ugrasan Turk emlakcilar var. Ama izlediklerime gore, genelde Turkiye'dekiler buradan ev alip kiraya veriyorlar ve duzenli kira geliri elde ediyorlar. Bir cesit yatirim yapiyorlar. Hatta bazilarinin ABD vizesi bile yok. Bence iyi cesaret!!!

• @Henry-bloor çalışmaya ihtiyaçları yok. Amerikadan ev alıp oturuyorlar zaten parasal güçleri var. 10 yıllık turist vizesi ile yaşıyorlar. Yani iş bulma çalışma gibi dertleri yok. Hazırda paraları var

• @MySea evet 10 yıllık turist vizesi ile amerikaya gelip ev alan ve çalışmadan yaşayanlar var. parasal yönden güçlüler ve bütçeleri var. çalışma iş arama gibi dertleri yok. her gelişlerinde 6 ay kalış hakkı oluyor.
    hiç amerikaya gelmeden ev alanlarda var duzenli kira geliri alıyorlar bunun organizasyonunu yapanlar var ama detayı nedir bilmiyorum

• @pharmacygreen bence amerikada us person olmadan ev almak tam bir gerizekalılık 1. Evler ahşap sürekli bakım gerekir 2.sigortalar her sene artıyor hele floridada ise ve single family home ise artık aylık 1500 dolar verirler 3. En ufak birleşeyle ev sahibi uğraşacak buzdolabı bozuldu lamba patladı hep ev sahibinin sorumluluğu 4. Vergiden düşmez mortgage i ve kafadan yüzde 30 bürütten vergi öder yabancı olduğundan dolayı.5. Property manager yüzde 10 alır kafadan kiradan.6. Amerikada evler kanada gibi Avustralya gibi sürekli artmaz çok cyclical mesela 2022 de 3 milyonluk evi 1 milyona alırsınız ama bu diğer ülkelerde bu tarz olmaz 7. Lisanslı tesisatçı elektrikçi vesaire çalıştırmanız lazım oda selam vermeye 200 dolardan azını açar eb az 1000 dolar alır bir işleme.8. Emlak vergisi pahalıdır 300k evin emlak vergisi ortalama 5000 dolar yıllık.EN ONEMLI YERİ turist vizesi ile çalışamazsınız ve sizi border dan almaya bilirler.Kısacası tavsiye etmem

• @Henry-bloor çalışmaya ihtiyaçı olmayanları kapsıyor denilen. keyfine amerikadan ev alıp turist vizesi ile yaşıyorlar. Parasal güçleri var. Turist vize 10 yıllık her amerikaya gittiginde 6 ay kalış hakkı oluyor. yani adamın çalışma iznine ihtiyacı yok cunku paraya ihtiyacı yok

• @pharmacygreen yılda ortalama en az 10k direk çöp verecek adama da dediğin gibi çalışmasına ihtiyaç yok :)

• @Henry-bloor çalışmak zorunda değilsen, iş bulma zorunluluğun yoksa ve hazır paran varsa amerika ve kanada'da yaşam hemen hemen türkiyeye göre neredeyse daha ucuza geliyor gibi. Özel okullar zaten aşırı pahalı. turist vizesiyle bile amerikada cocugunu bedava okula gönderiyor birde üzerine super ingilizce egitim.
    Sadece bunun icin giden bile var. Yıllık 15-20k dolar özel okula verecegine amerikaya gidip bedava okutuyorlar turist vizesiyle.

• kanada ve amerika için eğer mücadele verip yaşamak istenirse en güzeli ufak şehirlerden başlanmalı buyuk yerler insanı yorar ve beklentini bulamazsın. Ama kötü olan artık heryerde kiraların aşırı yüksek ve pahalı olması ucuz kira kalmadı

• @pharmacygreen onu bunu bilmemde asla deniz kum güneş ve relax life style modunu asla kanada gibi yerde bulamaz ve yaşayamazsın. Bir ege akdeniz gibi değil asla. marmaris fethiye ölüdeniz kemer bodrum alanya ve daha birçok yerde alacağın pozitif deniz kum güneş enerjisi yok. Güneşlemenin bile bir zevki ve mutlu hissi oluyor ege ve akdenizde. yaşayan bilir insana bir pozitif saglıklı enerji veriyor o güneşin denizin enerjisi. Bunu kanadada asla bulamazsın

• ⭐⭐⭐⭐

Her iki ulkede de yasal gocmen (permanent resident) olarak yerlesip yasamis biri olarak >> ABD
    Bu Kanada kotudur anlaminda degil tabi. Ikisinden birini secme durumundaysan hangisini secerdin sorusuna cevap. Amerika'yi secerdim ki oyle yaptim :)

• @pharmacygreen nj de böyle bir tanıdığım var.3 tane ev almıs njden. İstanbulda turizm şirketi var..6 ay geliyor kalıyor njde. Özellikle çocukların yaz okulu için ve amerikan sistemine alışşınlar diye. Niye yerleşmiyorsun deyince istanbulda çok iyi kazanıyorum diyor. Gerek yok böyle iyi diyor

• @burakshop kafasini kullanan adam icin tr den daha iyi istanbuldan daha mukemmel bir yer yok bakma biz burada cogumuz zavallı bir umudun peşindeyiz millet parayı cukka cukka götürüyor karlarini revize icinde yurtdisindan ev aliyor .yilda 1.5 milyar dolar turkler ev aliyor yurtdisindan...Arkadasin akilli adammis.Amerikada kafan/kulturun/paran/donanimin yoksa surunursun ki tr sururunmek amerikadan iyi AMA Kanadada dan surunmek te trden iyi.Iste kanada mi amerikami ozeti budur.

• ⭐⭐

Birbirine benzer ülkeler. Kanada insanı daha medeni ve saygılıdır. Amerika malum cahil cühela yobaz takım çok. İş olanakları ve ekonomi kıyaslaması yapmak doğru değil. Kanada iklim şartları ağırdır, ABD bölgeye göre değişiyor. Kanada insanı daha samimi ve doğaldır, Abd insanları malum , yapmacık basit sahtedir. Abd toplumunda sapkın ve sapıklık , suç oranı kadınlara tecavüz vb. çok fazladır , Kanada ise bu daha düşüktür. Kanada insanı moderndir , Abd insanları ise köylü zihniyette hatta yobazlık ötesindedir.Kanada insanı dindar değildir dine bakışı saygılıdır. Abd toplumu ise çoğunluk olarak dindar ve yobazdır. Kıyaslama uzar gider....

• Boston da bir arkadaşımın aylık geliri 5500 USD. Hemde kaçak çalisarak bu geliri elde ediyor. Para varsa çoğu sorun yok demektir. Kanada da çoğu kişi işsizlikten bahsediyor. Bence ABD, NY ta felan bu kazançlar daha yüksektir diye dusunuyorum

• ⭐⭐

amerika kanada konusu ile ilgili fikrinizi beyan ederseniz teşekkür ederim ben 2024 green kartlıyım vizeyi aldım 1 eylülde abd ye gidiyorum oğlum 24 yaşında olduğu için türkiyede kaldı almanya ile sözleşmesi var türkiyeden çalışıyor fırsat kartla almanyaya gitme imkanı var almanyadaki şirket ona sponsor oluyor ben ona kanadaya bak dedim puanları tutuyor c1 ingilizcesi var abd sınırı yakınına yerleşir iş bakarsa bizde aynı sınır noktasına yerleşiriz vize muafiyeti var hafta sonları yanına gideriz sizler ne düşünürsünüz almanyamı kanadamı ben ona sponsor olacağım abd için aile birleşimi yapacağım en az 5 yıllık süreç böylece ona yakın oluruz diye aklım kanadaya kaydı teşekkürler bu arada oğlum siber güvenlikçi ve network ağ sistemi ile ilgili online almanyaya ders veriyor

• @salih-atilla bu olayin tavsiyesi yok oglunuz en az bir 3 4 ay kalicak is ev arayacak hatta buradan biriyle iliski yasiyacak ondan sonra karar verecek armut tus agzima dus yok.Bu sekilde giderseniz oglunuza kotuluk yaparsiniz.Ama sunu soyliyeyim abd de kanadada almanyadan en az 2 kat pahalidir almanyada 10 eura dunya sey yer alirken burada 10 dolara zor

• ⭐⭐

@Henry-bloor galiba yanlış anladınız yada ben net yazamadım ortada armut piş ağzıma düş durumu yok ben amerikada her eyalette her kasabada köyde çalışmadanda yaşayabilirim aile birleşimi en az 5 yıl sürüyor çocuk işini kanadanda yapabilir onu sınıra yakın bir yere alabilirsem her hafta sonu görebilirim yada uçağa atlayıp almanyaya gitmek zorunda kalacağım doğru kararı vermek istiyorum sonuçta her iki seçenektede çocuk green kartlı olarak abd ye gelecek mesele para iş meselesi değil

• @salih-atilla kanada ve amerikada büyük bir coğrafya ve yogun bir nufusa sahip. Her eyaletin şehrin yaşam tarzı, dinamikleri, kazançları, vergileri farklı yani tek bir eyalet ve şehri baz alarak değerlendirmek tamamen yanlış olur. Örnek: Kanada vancouver şehrindeki dinamikler yaşam tarzı ile halifax şehrindeki tamamen farklı. Aynı mantıkla new york şehrindeki yaşam tarzı dinamikler ile texas houston şehrindekiler farklı. Yani kanada amerika değerlendirmesi yaparken geneli değil eyalet ve şehir bazında yapılmalı.
    Günümüz şartlarında artık tüm dengeler değişti. Yurtdışı konusu eski 10-15 yıl önceki gibi değil. Tüm her yerde kira artışları konaklamalarda pahalılık ve ürünlerde fiyat artışları var. Amerikada ve kanada vatandaşlığı olanlar bile artık kanada ve amerikada yaşamak istemiyorlar ve terk ediyorlar günden güne. Çok örnekleri var. Eskiden asgari ücret kazanan konforlu yaşarken tek başına ev kiralarken artık bu imkansız. Beklentilerinizi çok yüksek tutmayın. Parasal yönden güçlü olanlar çalışmak zorunda olmayanlar şu an yurtdışının zevkini çıkarıyor. Gerisi resmen hayal kırıklığı ve eziyet içinde.

Benzer Başlıklar

• Çocuklar için Kanada vizesi başvurusu

Kanada kanada
    3
    0 Oy
    3 İleti
    430 Bakış
    simurg9492S
    Ben sifirdan basvurdum... Esim bahsettigim sure icinde gitme firsati olmadi... Sizin konuyu da bilemiyorum. Yine internetten basvuruyorsunuz ancak kesin veriip vermedikleri konusunda emin degilim
  • Kanada Turist Vizesi İçin İyi Niyet Mektubu

Kanada
    1
    0 Oy
    1 İleti
    316 Bakış
    A
    Merhabalar bu yıl bilgisayar programcılığı 1.sınıfa başladım.Kanada turist vizesi almak istiyorum ve abimin kanadada çalışma izni var. Ve bir iyi niyet mektubu hazırlamam gerekiyor fakat abimin çalışma iznini kullanmak istiyorum. Ve başvururken şuna dikkat et dediğiniz bir yer var mı bire iyi niyet mektubunu belge yükleme yerinde nereye yüklemeliyim ek belgeler kısmına mı eklemeliyim rica etsem birisi bana yardımcı olsun.
  • Kanada'da geçim çok mu zor?

Kanada
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    praguebudapestP
    @ibrahimasar çok doğru tespitler ve özellikle son zamanlarda masraflarda çok fena artışlar var. İş bulma sıkıntısı ve giderleri karşılamada çok zorlanılıyor.
  • Kanada Göçmenliği

Taşındı Kanada
    88
    1
    6 Oy
    88 İleti
    24k Bakış
    P
    Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada.html Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst) https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/works.html Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/compare.html Otomatik olarak puanını hesaplama araçı https://ircc.canada.ca/english/immigrate/skilled/crs-tool.asp Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği : https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/eligibility/find-national-occupation-code.html Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri. https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/corporate/mandate/policies-operational-instructions-agreements/ministerial-instructions/express-entry-rounds.html
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k