@Nezzst yanınızda taşıyacaksınız. Sadece vizenizin süresi dolmasın yeter ki
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
Kanada mı ? Amerika mı ?
-
@Emrahav kimse yogurdum eksi demez ve kimsede kolay kolay konfor alanindan cikip riski almaz.Biz turkler dunya goc tarihine kavimler gocu ve anadoluya geldikten sonra taa 2021 de basladilar ama atialan aldi.onceki gidenlere kendi memleketinde birsey olmayan avrupaya gurbete gider anlayisi daha yeni degisti ama ati alan aldi filipinlisi cinlisi hintlisi yunani ermenisi italyani hep siyasetci is adami doktor kader verici mercii oldu bizimkiler ya tirci ya stuccocu yada doordash/uberci oldu.Zavalli geldik zavalli gidiyoruz ....evler 1 milyon olmus adam gibi semptte oturmalik hem us de hem kanadada hangi turk sifirdan gelip bu evlere sahip olacak ki enflasyondan 1 milyonluk ev 5 sene sonra 1.5 2 milyon olacak.Ha buyuk yerlere gelen akilli turkler var midir dolu...ama tas catlasa 100 kisi ki onlarda amerikan kanadali olmus tamamen biraysel basari.Size sunu soyliyeyim depremde cikarilan calisma izninden sonra bizimkilerin ilk yaptigi sey dolandiricilik yada calisma izninden sonra baktilar oturum alamayacaklar hemen iltica olaylarina girdiler ki bu gun kimseye vize vermiyorlar yeni basvuru yapan turkler icin.Irep cakir turkish voice of canada dan herseye bakabilirsiniz.Kisacasi hayatindan vazgecip zurriyetini kurtarmak isteyen mucadeleci olan gelsin gidebildigi yere kadar gitisin ama yalniz kendi cabasiyla bunu yapma kosuluyla
-
@MySea kanada'ya gidip memnun olan beklentisini bulan var mı ? Gidenlerin çoğu hayal kırıklığı. Kiralar abartı yüksek rakamlar, iş bulma sorun ve iş bulsan bile alacağın maaş ile geçinmek çok zor. Tek oda kiralama ile ay sonunu zar zor getirirsin.
Ortalama kiralar 2500 dolardan başlıyor. İş bulsan alacağın maaş ise bunun bir tık üzeri filan hadi bu rakamalar ile geçimini sağla bakalım. Uzaktan davulun sesi çok hoş geliyor ama kanadaya gelince gerçekler fena acıtıyor.
Ne kadar bildigin tanıdıgım varsa hepsi tek tek bir süre sonra geri döndü. Netice hüsran hayal kırıklığı ve maddi zarar.
Eskiden kanada evet refah seviyesi vardı asgari ücretli bile tek başına ev tutup geçiniyordu şu an bu imkansız. Kanada güzellemesi yapanlara çok aldanmayın çoğu ego tatmini yapıyor. Gerçekte içten kaleler yıkık ve hüsran. Ama soran toz pembe hayat yaşıyoruz derler. Zaten çoğuda instagramda ego tatmini yapmak için sürekli kanada paylaşımlarında. Kanadaya gidenlere instagram kullanmayacaksın şartı getirilse emin ol hiçbiri kanadaya gitmez çünkü egosunu tatmin edecek başka yer yok. Uzaktaki çevrelerine tanıdıklarına ego tatmini yapacakları tek yer instagram çünkü. Kanada'da 7-8 kişi (hintli pakistanlı bangladeşli ) göçmenler ile tek evde oda ile kiralama ile yaşayan ama kendini sanki villada yaşıyormuş toz pembe bir hayatı varmış gibi gösteren kişileri gördü bu gözler..Daha neler neler. Kanadada yaşayan ve burayı bilen herkes geçim derdinin zor oludugunu ve toz pembe bir yer olmadıgını bilir ama çoğuda söylemez. -
@Henry-bloor kanada'ya gidenler zaten bir süre sonra geri dönüyor beklentilerini bulamıyorlar.
Bahsedilen refah yaşam çok eskiler zamanındaydı. Şimdi bu refah yaşam asla yok. Insanlar geri dönecek uçak bilet parasını zar zor buluyorlar artık.
Şu an kanada türkiye'nin tam 10 yıl önceki durumu 2014-2015 yıllarındaki satın alım gücünde
2014-2015 yıllarında
Ortalama ev kiraları 2000-2500 TL'di
Ortalama maaşlar 3000-3500 TL'di
Ortalama ikinci el araba fiyatları 25.000- 35.000 TL'diBu rakamların değerini kanada doları yaparsan şu an kanada'da bu fiyatlar ile bunlara sahip olursun.
-
@maviyelken yillardir derim kanada 2023 2015 tukiyenin fiyatlari diye ama kanadanin en dibi su an hele bir trudo gitsin conservativeler gelsin vergileri azaltsin o zaman daha iyi olacaktir.
-
@maviyelken Yasam masraflarinin yukselmesi ve yeni gidenleri zorlu bir mucadele bekledigi konularina katiliyorum. Nisan 2023'de Kanada'daydik. Toronto'ya kadar araba ile seyahatimiz oldu.
Biz US $ harcadigimiz icin bize yiyecek/icecek ucuz gelmisti. Fakat orada yasayip, calisanlara gore nasildi bilemiyorum.
Bu arada, denedigimiz restaurantlari, yemek kalitesi ve lezzeti bakimindan hic begenmedik. Malllerdeki food courtlardaki yemekler daha iyiydi diyebilirim.

Toronto'da downtownda yururken genc bir Turkle karsilastik. Bir tur firmasi icin biletler satiyordu. Biraz konustugumuzda, Toronto'nun cok pahali oldugunu, ucretlerin cok yeterli olmadigini ve ozellikle kis aylarinin cok zor gectigini soylemisti.
Izlenimlerim:
1- Kanada gezmek icin cok guzel bir ulke.
2- Toronto'nun Avrupadaki sehirlere benzeyen bir havasi var. Insanlar hep sokaklarda. Parklar, cafeler tum dolu. (Nisan ayi icin)
3- Cok fazla Hintli ve Guney Asyali var. Genelde restaurant ve cafelerde calisiyorlar.
4- Yemekler cok kotu, kendine has bir mutfagi yok gibi.
5- Sehir icinde veya disinda bircok yerde arabayi park etmek icin para odemeniz gerekiyor. Sehir icini anladim da sehir disindaki gol kenarindaki parkda bile arac park parasi odemek zoruma gitti
-
@MySea evet dedikleriniz torontoyu tanımlıyor ama kanada buyuk bir cografya ve her eyaletinin, şehrinin ve kasabasının yaşam dinamikleri farklı. O nedenle yaşam tarzı olarak sadece torontoyu baz alarak kanada genellemesi sağlıklı olmaz. Vancouver farklı, montreal farklı, halifax filan daha farklı.
Tek ortak yan ise son zamanlarda geçim sorunu ve iş bulma sorunu. Kiraların çok pahalı olması. Kısaca şu an kanadanın neresine giderseniz gidin bu yaşam zorlugunu deneyimliyorsunuz. Ayrıca kalıcı oturum almak çok zorlaştırıldı. Özet olarak kanadanın eski refah seviyesi ve yaşam tarzı asla yok ve kayboldu ne zaman geri gelir hiç belli değil. Kanada güzellemesi günümüzde artık geçerliliğini kaybetti ve asla bir toz pembe hayat yok. Bunu son zamanlarda kanadaya giden orada bir süre yaşayan herkes yerinde gerçekte görüyor. Bir süre sonrada geri dönüyor. Çoğunluk bu durumda artık. -
@maviyelken sorun kira artışları insanlar bu yüksek kiraları ödemekte zorlandıkları için terk ediyorlar kanadayı. çalışarak elde edilen gelir maalesef yeterli olmuyor kira ödemeleri için.
-
@MySea amerika ve kanada gibi yerlerde esasında gerekli olan tek şey parasal gücünüz. Amerikadan ev alıp turist vizesi ile yaşayan çok kişi var. 10 yıllık b1/b2 turist vizesi veriliyor ve her amerika seyatinizde 6 ay kalış hakkınız var.
-
@pharmacygreen calisamaz yakalanirsa deport
-
@pharmacygreen Bunu bende duydum ve hatta bazi youtube videolari izledim. Ozellikle Florida ve Georgia da bu sekilde Turkiye'dekilere ev satis islemleri ve property management isi ile ugrasan Turk emlakcilar var. Ama izlediklerime gore, genelde Turkiye'dekiler buradan ev alip kiraya veriyorlar ve duzenli kira geliri elde ediyorlar. Bir cesit yatirim yapiyorlar. Hatta bazilarinin ABD vizesi bile yok. Bence iyi cesaret!!!
-
@Henry-bloor çalışmaya ihtiyaçları yok. Amerikadan ev alıp oturuyorlar zaten parasal güçleri var. 10 yıllık turist vizesi ile yaşıyorlar. Yani iş bulma çalışma gibi dertleri yok. Hazırda paraları var
-
@MySea evet 10 yıllık turist vizesi ile amerikaya gelip ev alan ve çalışmadan yaşayanlar var. parasal yönden güçlüler ve bütçeleri var. çalışma iş arama gibi dertleri yok. her gelişlerinde 6 ay kalış hakkı oluyor.
hiç amerikaya gelmeden ev alanlarda var duzenli kira geliri alıyorlar bunun organizasyonunu yapanlar var ama detayı nedir bilmiyorum -
@pharmacygreen bence amerikada us person olmadan ev almak tam bir gerizekalılık 1. Evler ahşap sürekli bakım gerekir 2.sigortalar her sene artıyor hele floridada ise ve single family home ise artık aylık 1500 dolar verirler 3. En ufak birleşeyle ev sahibi uğraşacak buzdolabı bozuldu lamba patladı hep ev sahibinin sorumluluğu 4. Vergiden düşmez mortgage i ve kafadan yüzde 30 bürütten vergi öder yabancı olduğundan dolayı.5. Property manager yüzde 10 alır kafadan kiradan.6. Amerikada evler kanada gibi Avustralya gibi sürekli artmaz çok cyclical mesela 2022 de 3 milyonluk evi 1 milyona alırsınız ama bu diğer ülkelerde bu tarz olmaz 7. Lisanslı tesisatçı elektrikçi vesaire çalıştırmanız lazım oda selam vermeye 200 dolardan azını açar eb az 1000 dolar alır bir işleme.8. Emlak vergisi pahalıdır 300k evin emlak vergisi ortalama 5000 dolar yıllık.EN ONEMLI YERİ turist vizesi ile çalışamazsınız ve sizi border dan almaya bilirler.Kısacası tavsiye etmem
-
@Henry-bloor çalışmaya ihtiyaçı olmayanları kapsıyor denilen. keyfine amerikadan ev alıp turist vizesi ile yaşıyorlar. Parasal güçleri var. Turist vize 10 yıllık her amerikaya gittiginde 6 ay kalış hakkı oluyor. yani adamın çalışma iznine ihtiyacı yok cunku paraya ihtiyacı yok
-
@pharmacygreen yılda ortalama en az 10k direk çöp verecek adama da dediğin gibi çalışmasına ihtiyaç yok

-
@Henry-bloor çalışmak zorunda değilsen, iş bulma zorunluluğun yoksa ve hazır paran varsa amerika ve kanada'da yaşam hemen hemen türkiyeye göre neredeyse daha ucuza geliyor gibi. Özel okullar zaten aşırı pahalı. turist vizesiyle bile amerikada cocugunu bedava okula gönderiyor birde üzerine super ingilizce egitim.
Sadece bunun icin giden bile var. Yıllık 15-20k dolar özel okula verecegine amerikaya gidip bedava okutuyorlar turist vizesiyle. -
kanada ve amerika için eğer mücadele verip yaşamak istenirse en güzeli ufak şehirlerden başlanmalı buyuk yerler insanı yorar ve beklentini bulamazsın. Ama kötü olan artık heryerde kiraların aşırı yüksek ve pahalı olması ucuz kira kalmadı
-
@pharmacygreen onu bunu bilmemde asla deniz kum güneş ve relax life style modunu asla kanada gibi yerde bulamaz ve yaşayamazsın. Bir ege akdeniz gibi değil asla. marmaris fethiye ölüdeniz kemer bodrum alanya ve daha birçok yerde alacağın pozitif deniz kum güneş enerjisi yok. Güneşlemenin bile bir zevki ve mutlu hissi oluyor ege ve akdenizde. yaşayan bilir insana bir pozitif saglıklı enerji veriyor o güneşin denizin enerjisi. Bunu kanadada asla bulamazsın
-
Her iki ulkede de yasal gocmen (permanent resident) olarak yerlesip yasamis biri olarak >> ABD
Bu Kanada kotudur anlaminda degil tabi. Ikisinden birini secme durumundaysan hangisini secerdin sorusuna cevap. Amerika'yi secerdim ki oyle yaptim
-
@pharmacygreen nj de böyle bir tanıdığım var.3 tane ev almıs njden. İstanbulda turizm şirketi var..6 ay geliyor kalıyor njde. Özellikle çocukların yaz okulu için ve amerikan sistemine alışşınlar diye. Niye yerleşmiyorsun deyince istanbulda çok iyi kazanıyorum diyor. Gerek yok böyle iyi diyor
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k