Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Burak-Elmacı
    Abi gerekçeniz büyük bir ihtimalle bu ben söylim. Bence zaman kaybetmeden bu durumda napılıyoru araştırın.
    Eğer sıfırdan başvuru yapılacaksa, mevcut evrakların süresi geçmemiştir zaten, hemen yeni bir dosyalama yapmaya girişmeye başlayın, cover letterı ona göre düzenleyin (re-submission, biometrics are taken on xx xx date gibi) derim, sağlık raporu için de hemen kliniğe gidip yenisini almayı deneyin, asistana da teknik bir hatadan red yedik, tekrar yollamamız gerekiyor diye rica edin, aynı gün verirler inş.

• @Redbeard
    Dostum anlamış olman lazım, bu ülkede her şey olabilir. Ülkede çalışma standardı yok, hele de göçmenlik işlerinde, mesela bu AOS konusu, dosyayı yolluyorsun ya ALLAH bismillah diyorsun, böyle bir sistem olabilir mi? Sürecin kuralın belli olması lazım. Öyle kırpılmış ki, göçmenlik konusu çorbaya dönmüş ülkede. X bir eyalet ofis, bir konuda taviz verirken, başka bir ofisin red vermesine ben şaşırmıyorum artık. Memuruna göre, ofisine göre iş mi olur, oluyor işte.

Yani x bir ofis dosyayı 2-3 ayda sonuçlandırıyorken, y bir ofis 6-7 ay bekletmemeli, ya da başka birisi geçmiş yıllarda bu şekilde green card alabildiyse, bu yıl da alabilmeli. Lakin gerçek şu ki, bu işin mali yıl içinde bitmesi lazım, tek gerçek bu.

• @erenotti Bu sabah itibari ile işlemlere başladık notice gelene kadar her şeyi tamamlayıp hızlı bir şekilde aksiyon almak için gerekli tüm işlemleri yapmak için çalışmalara başladık.

• ⭐⭐

@Burak-Elmacı Çok geçmiş olsun, cidden çok üzüldüm. Umarım sonuç lehinize, en kısa sürede tamamlanır.

• @EasternStar Çok teşekkürler hakkımız da hayırlısı hangisi ise o olsun diyoruz artık burada yada Türkiye de 🙏🏻

• Arkadaşlar merhabalar, benim dosyamda early filing sebep gösterilerek 24 Temmuzda denied oldu. Bugün letter elime ulaştı. Cover mektubumda ilgili memoranduma atıfta bulunmuştum. Ayrıca ben interviewden de sorunsuzca geçmiştim. Supervisor tarafından denied edildi. Yeni bir başvuru hazırlıklarına giriştiğim için şimdi yazma fırsatı buldum. Benzer durumda olan arkadaşlar bilgilensin diye şimdi fırsat bulabildim.

• @Hasan-Bilgin-1 Çok üzüldüm ama en azından tekrar şansınızı deneme yoluna gideceğiniz için de mutlu oldum. Eylül sonuna kadar (Kota da erken dolmayacak gibi bir izlenim vardı hemen hemen herkesde) süreniz olacak. İnşallah hızlı bir şekilde işlemleri tekrarlarsınız ve süreci olumlu şekilde sonlandırırsınız. Hayırlısı olsun.. Şans yanınızda olsun...

• @Hasan-Bilgin-1
    Hasan Abi daha maç bitmedi, inşallah Burak Abi de sende kartlarınızı alacaksınız. Şansımıza geçen senenin erken kota dolmasından bu sene dersler çıkarılmış gibi görünüyor, süreç normal seyrinde ilerliyor. En hızlı şekilde dosyayı refile etmekte yarar var, zaten biyometrik verdiniz, tekrar biyometriğe çağırmazlar diye umuyorum.

• @Redbeard çok teşekkür ederim kardeşim hepimiz için hayırlı olan olsun inşallah.🙏

• @erenotti çok sağol kardeşim sen de en kısa zamanda iyi sonucu alırsın🙏

• Merhabalar. DV2025 talihlisi olarak daha hiçbir süreç başlamadan soru soracağım için affınıza sığınıyorum.

Şu anda Amerika'da F-1 vizesi ile lisans eğitimimi devam ettiriyorum. Önümüzdeki ay ikinci sınıfa başlayacağım ve sene içerisinde inşallah AOS yoluyla green card başvurusu yapacağım. Ancak AOS'un finanslarla alakalı kısmına daha hazırlıklı olabilmek için şu şekilde bir sorum var:

Şu anda eğitimimi %100 burslu bir şekilde sürdürüyorum. Yurdundan yemeğine, kitabından uçağına her şeyimi üniversitem karşılıyor. Buna ek olarak cep harçlığı için part-time çalışıp yıllık aşağı yukarı 5 bin dolar para kazanıyorum. İlk yılımdan W-2 formum ve tax returnlerim mevcut. Ne yazık ki ailemin ya da herhangi bir tanıdığımın beni finansal olarak destekleme imkânı yok, bu yüzden de banka hesabımda yüklü miktarda para göstermem imkansız. Çalışıp biriktirdiğim para hariç (yaklaşık 3 bin dolar) para göstermemem sorun olur mu? Üniversitemden aldığım burs miktarına dair mektubum var. Diğer gereken dokümanlarla birlikte (W-2, tax return, bank statement, part-time işten maaş bordrosu) burs mektubumu göndermem yeterli olur mu? Yoksa şimdiden finansal durumumu nasıl güçlendirebileceğime dair araştırmalar yapmaya başlayayım mı?

F-1 vize randevumda burs mektubum tek başına yeterli olmuştu. Officer ne banka çıktısına ne de başka bir dokümana bakmamıştı. Yine benzer bir süreç olması mümkün mü?

• @Redbeard Bu seneye kadar , bu aşamada karşılaşmadığım bir durum . Normal surecte Dosya Lockbox a gittikten sonra eger bir eksik yada yanlis varsa isleme almaya engel , o zaman geri gonderilir . Yani kısacası ilk 10 gun icinde , vaktiniz gelmemis bekleyin zamaninda gönderirsiniz anlaminda . Dosyayi kabul edip , parasini tahsil edip , parmak izi alip , sureci komple tamamlayip sonra bu sebepten RED vermek işleyişte pek dogru ve iyi niyetli değil . Diger taraftanda  farklı USCIS  Field Office lerin farkli tecrübeleri ve yaklaşımları olduğunu da   biliyoruz . @Burak-Elmacı beylerin Red sebebi elimize henuz ulaşmasada benimde tahminim early filling sebebi ile olabilecegi , baska bir sebep aklima da gelmiyor zira .  Bu sene yaptigim tum Dosyalara baktim ,  neredeyse yarisi Early filling olarak gönderilmiş ve %80 oranında kartlari almis durumdayiz . Early Filing USCIS in kendi sitesinde ve Visa Bulletin de açıkça yazılı olan ve hatta tesvik edici bir şekilde dile getirilmis durumda , bizler de buna dayanarak current oldugumuzu  gordugumuz anda hep Dosyalari göndermeye caba sarf ettik , Özelliklede Case Numarasi yuksek ve surecte sonlara yaklastigimiz  zamanlarda . Bu sebeple geri dönen dosyalarda gidilebilecek iki yol var temel olarak . Biri itiraz etmek , gerekli Formu ve belgeleri hazırlayarak 30 gun icinde bu karara itiraz etmek . Bu itiraza cevap gelmesi  maalesef ki uzun suruyor . Ortalama 6 ay - 1 sene gibi . Bu itiraz süresinde Ulkede beklemek içinde yasal bir statü de olmak sart . Bu sure biz DV kazananlari icin maalesef beklenilecek bir sure degil ve kararin degismemesi ihtimali de goz onunde bulundurmak şart . Tavsiye ettigim bir Yol degil heleki dedigim gibi son 4/5 ay içinde isek . Gidebileceğimiz ikinci yol ise Dosyayi tekrar oluşturarak gondermek , hemen hemen tüm belgeler zaten yakin zamanda alinmis ve hazırlanmış oldugu icin tekrar hazirlamak sorun olmuyor ve kisa suruyor . Kota sorunu olmadigi ve surec bitimine zaman az kalmis olsada tekrar isleme alinip onaylanma ihtimali daha buyuk .
    Not: Imzamdan da gorulebilecegi gibi ben kendim de Early Filling Vakasiyim.

• @Hasan-Bilgin-1 Oncelikle bunu duyduguma cok uzuldum , sizinle konustugumuzda da Tampa Office ile ilgili tecrubelerimi anlatmistim . Maalesef gecen sene de hic olmadik yerlerden puruz cikartmaya calistilar , sonra bizim hatamiz diyerek ozur dileyip konuyu toparladilar ama tabi cektigimiz stresi biz biliriz . Sormak istedigim bir detay var , sizi mulakata aldilar ve sonrasinda mi red verdiler ?

• @Figen Çok teşekkürler yanıt için. O zaman "Early Filing" durumu çok net olarak %100 katı bir kuralı olmadığını anlamış oldum. En azından gelecekte "AOS" yapacaklar okurken buna göre riski satın alırlar... Eğer çok ekstrem bir durum olmaz ise yani ülkeye geç girme ve hızlıca aos başlamak gibi bir durum olmaz ise. "Early Filing" yaşamamak için gerçekten current olunan ay işlemleri başlatmak olası kötü niyetli bir office'in yaşatacağı kötü durumları bertaraf etmek açısından düşünülmesi gereken bir zamanlama olduğunu görüyorum. Artık karar seneye AOS yapacak arkadaşarın kararı.
    Umarım @Hasan-Bilgin-1 @Burak-Elmacı ve diğer bekleyen tüm arkadaşlarımız Green Card'larına kavuşurlar... Zor süreçler - insanı yıpratan süreçler... Herkese sabır ve şans diliyorum... Syg.

• @Figen merhaba. Evet interview çok iyi geçmişti ve officer dosyanızda ben bir sorun görmüyorum onaya sunacağım demişti.

• @Hasan-Bilgin-1 yani early filing aslinda hic konu edilmedi ve sonradan onaya gidip oradan Red aldi . Buda baska bir boyut olmus resmen 😞 . Tekrar gonderdiniz mi Dosyanizi ?

• @Redbeard kati kural olmadigi gibi , dedigim gibi kendi sitelerinde su sekilde aciklama var .

Section C contains a chart showing the Diversity Immigrant category rank cut-offs for the following month, which represents the advance notification of Diversity Immigrant visa availability. As soon as a monthly Visa Bulletin is published, anyone with a lower rank number than the rank cut-off number shown in Section C is eligible to file for adjustment of status. This provides lottery winners the opportunity to file for adjustment of status up to six or seven weeks before a visa number can actually be allocated. This gives USCIS additional time to determine your eligibility for adjustment of status before the end of the fiscal year.

• @benfranklin Oncelikle Tebrikler . Eger imkaniniz varsa bir Job Offer mektubu koyabilirseniz basvuru Dosyaniza iyi olur . Bu elinizi guclendirir .

• ⭐⭐

@Hope-Breaker benim bildiğim job offer varsa hesapta para istenmiyor.

• @Figen
    Bende şöyle anlıyorum, bu kuralı son aylarda özellikle Eylül bülteninde yani geç current olacaklar için, 6-8 hafta içerisinde dosyalarının olağan akışında sonuçlanabilmesi adına, dosyasını bir an önce yollayabilsinler diye getirmişler, bir bakıma dosya numarası çok yüksek olanlar için halen green card imkanı tanımak adına iltimas geçmişler. Yeterli zamanı olup da erken file edenleri görüldüğü üzere Early Filing sebebiyle reddedebiliyorlar.

Yani adam yasayla kendini koruma altına alıyor, ya ben Eylül’de current oldum, 4 haftada dosyanın sonuçlanması imkansızdı denilmemesi ve dava açılmaması için, iyi de biz sana erken file etme imkanını ek bir düzenleme ile tanıdık Eylül’de current oluyorsun ama dosyanı bülten açıklanır açıklanmaz Temmuz’da yollasaydın diyor.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 282
  • 148
  • 79
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |