Merhabalar,
ben DV2024 talihlisiyim case num: 16XXX cogu ulkeye mail atmama ragmen olumlu bir geri donus almadim su ana kadar.
Sizlerin onerebilecegi, vize gorusmesine cagirma ihtimali yuksek ulkeler var mi acaba ?
Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
-
Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
-
Hepinize Selamlar.
ABD NYC’ye girişim yaptım ve sizle işe yarayacak detayları ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.
Öncelikle vizemi Mart 12 2026’da teslim aldım.
Nisan 1’de JFK’den giriş yaptım.
Son zamanlarda haberlerde çıkan sıra çok var operasyonlar aksıyor durumları doğruymuş. Pasaportumu damgalatmak için 1 saat kadar sırada bekledim. 30 dakika neredeyse sıra hiç ilerlemedi.
Pasaporta damga basıldı ve beni CBP’ye yönlendirdiler. Orada da 1 saat kadar bekledim ve sonra CBP adresin doğru mu diye teyit aldı ve green card bu adrese gelecek deyip "you’re good to go" dediler pasaportumu verdiler ve havalimanı işlemleri tamamlandı.6 gün içinde SSN posta ile geldi. SSN gelene kadar ehliyet sınav sorularına bir göz atmıştım sınava girmeye hazırdım. 8 Nisan için DMV’den randevu aldım ve giderken yanımda SSN kartımı, pasaportumu, ve ikamet kanıtı olarak USCIS stamp basılmış zarfını (USCIS'in NOA1 receipt'inin zarfını) aldım. (Bu arada adres kanıtı için istenen belge bir mektup bile olur dediler ama mektubun üzerinde bir damga (stamp)olmalı. Stamp’li mektup olmazsa kabul etmiyorlar. SSN'imi gönderdikleri official social security zarfı bile üzerinde damga olmadığı için adres kanıtı olarak kesınlıkle kabul olmadı... Aklınızda bulunsun. Kendi kendinize USPS’ten damga bastırılmış şekilde bir mektup gönderirseniz 3 gün içinde kendi mektubunuz evinize gelir ve bu da bir adres kanıtı olarak DMV’de kabul ediliyor (DMV memuru bunu söyledi bana).
Sınav 20 soruydu, Türkçe seçeneği vardı, ben İngilizce çalıştığım için İngilizce girdim (çeviri Google Translate çevirisiyse terimleri garip çevirebilir korkusu ile). Sırada çok beklemedim pat diye resmimi çektiler ve sınava oradaki PC’lerden birinde girdim. Süre kısıtlaması yoktu. 20 soru. 14 doğru yapmanız yetiyor.
Neyse.
Sınav bitince sonucu direkt gördüyorsunuz ekranda. sınavı geçince tekrar karşıdakı kioska yönlendırıyo guvenlık ve o kıoskta Toplamda 44 dolar gibi bir ücret ödüyosunuz. KK ile ödeyebiliyorsunuz o an. Bu ücretin içinde yazılı sınav ücreti, yazılı sınavı geçtikten hemen sonra evinize gönderilecek learner permit kartı ücreti, daha sonra gireceğiniz sürüş sınavı ücreti(bır sınavdan kalırsanız 2. bir sınava giriş hakkı da bu ucretın ıcınde) ve sürüş sınavını geçerseniz basılacak ehliyetinizin ücreti dahil.. neyse ödemeleride yaptıktan sonra dmv den cıktım eve dondum, 1 hafta sonra learner permit kartım eve geldi(tamamen orjınal ehlıyet ile aynı kart,sadece uzerınde Lerner permit yazıyor Driver License yerine).. ve hemen ınternetten improve isimli dmv den onaylı bir kurum aracılıgı ile 5 saatlik online pre-licensing course’u satın aldım bitirdim.. suruş sınavı bunu tamamlamadan yapılmıyor çünkü(buna da 40 dolar ödüyorsunuz, tamamen evden online yapıyorsunuz, süre sınırı yok sıkıldıkça ara verıp ertesı gun falan devam edebılırsınız ama lanet bişey lanet gelsin yaaaa fecci sıkıcıydı). Bu kursu tamamladıktan sonra online olarak tamamladığınıza dair sertifika DMV’ye otomatik olarak gönderiliyor. DMV sisteminde en geç 48 saat içinde gözüküyor ve ondan sonra artık sürüş sınavı için DMV resmı sıtesınden randevu alabilirsiniz.Ben de biraz NYC de cekılmış sürüş sınavı videolar izleyip sürüş sınavında ne gibi tuhaf istekleri olduğunu anlamaya çalıştıktan sonra NY’da manhattan'a nazaran trafıgın daha az ve yolların daha geniş olduğu söylenen Staten Island’daki Fox Hills sınav yerınde sınava girmek için randevu almaya karar verdim (bu da online alınıyor).
Ama randevuyu almadan hemen önce sürüş test alanıma(fox hill) yakın puanı yüksek bir sürücü okulunu buldum ve telefonla aradım, 24’ünde test için sınav aracı kiralamak istediğimi söyledim. "24nisan saat 2:15pm’de boş aracınız var mı eğer varsa randevu alıcam o saatte boşluk var şu an" dedim, fiyat 140 dolardı. "45 dakikalık bir test alanı sürüş kursu paketimiz var" dediler, "testten önce test alanında araçla 45 dakika eğitim veriyoruz" dediler 45 dk egıtım + sınav ıcın araç kiralama+sıgorta vs hersey dahil 190 dolardı. Dedim "Lütfen cok ıyı olur". sınava giriş için araba sorunu da cozuldu... bu arada 45 dakika sınav öncesi eğitim olayı baya iyiydi, çünkü TR’deki park edişlerinizi falan tamamen unutun. Ben ki iğne deliği kadar yere tek seferde rahatça park edebilen biriyim buna rağmen benim park ediş şeklim tamamen sınavdan kalma sebebiymiş... Neyse 24’ünde teste girdim ve sorun yaşamadan geçtim.. Ehliyeti de 1 hafta içinde eve gönderiler...
Green card’a gelinceeeee... green card sürecim hızlı oldu 1 Nisan’da giriş yaptım 23 Nisan’da kartımı posta ile gönderdiler. Elime sanırım 1 Mayıs’ta geçti green card. Ehliyet de ondan 1 gün sonra geldi...Banka hesabımı zaten SSN gelmeden önce açmıştım BofA dan.. Kredi kartı başvurusunu da Apple Card’tan yaptım ve bir kredi kartı verdiler hemen kredi skoru yükseltmek için olmazsa olmaz diyebilirim. Kısacası tam 1 ay içinde E sınıfı ehliyeti de halletmiş oldum. GC de geldi, SSN de geldi, banka hesabı da açtım, KK’yı da tanımladılar, cep tel hattım zaten vardı T-Mobile’dan ve adres kanıtı da yaptım.BofA Banka hesabı için SSN şart değil,göçmen vizenizi gösterirsenız kabul edıyorlar ssn geldıgınde şubeye ugrayın guncelleyelım dıyorlar(chase cok daha katı bu konuda), ben SSN gelmeden önce açtım ama adres kanıtı kesinlikle istiyorlar. Bunun en hızlı yolu ise eve gelen bir faturaya adınızı ekletmek. Hatta bunu siz daha Türkiye'deyken bile yapabilirsiniz; ABD'de kalacagınız evdeki yakınınızdan rica edin, elektrik şirketini arayıp direkt adınızı faturaya ekletsinler. Faturanın eve gelmesi zaten 1 hafta ya da 1 ay sürebiliyor, böyle yaparsanız siz ABD'ye geldiğinizde adres kanıtınız evde hazır sizi beklıyor olur. abd ye geldiğinizde de kendinize yukarıda yazdığım gibi resmi damgalı bir mektup yollarsınız elinizde daha gelır gelmez 2 adet adres kanıtınız hazır olur... Bu arada Real ID diye bir kimlik seçeneği var (bunu sadece geçerli oturma izni olan ve ikametini 2 ayrı belge ile kanıtlayabilen yasal göçmenler alabiliyor). Standart ehliyet (kimlik) tek adres kanıtıyla alınırken Real ID ehliyet için 2 tane adres kanıtı istiyorlar. Eğer ehliyet almaya hazırlanıyorsanız, 2 adet adres kanıtı hazır edin başvuru yaparken ki gitmişken ehliyetinizi Real ID olarak alın böylece eyaletler arası uçuş yaparken yanınızda pasaport taşımak zorunda kalmazsınız...... Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım... -
Merhaba arkadaslar Ds160 formu doldurdum
Us vize hesabimda dpgum tarıhımı yanliş yazdim nasıl düzeltirim bilgisi olan varmi -
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi
-
Çok teşekkürler ama başka şansım olmadığı için garanti Bankasından aldığım bank of ny çeki ile yaptım durum paid e geçti neyseki sorunsuz halloldu
-
İki kızım için IR2 için ücretler ödendi I864w ve DS260 doldurduk. civil documets da birth certificate i vukuatlı nüfus örneği olarak almam gerektiği için onları kabul etmediler, hemen ikisi için tekrar doğru olanları upload ettim. Küçük kuzımdan benim evlilik cüzdanımıda bereberin upload etmemi istediler ve sonrasında mukakat zamanı beklemem için mail geldi.
Ancak büyük kızımın belgesimide aynı şekilde yükledim ancak diğerinin üzerinden iki gün geçti hala onaylamadılar. Hep ikisinin işlemleri aynı zamanda oluyordu niye böyle oldu anlamadım normal midir -
@sembul ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi içinde söyledi:
İki kızım için IR2 için ücretler ödendi I864w ve DS260 doldurduk. civil documets da birth certificate i vukuatlı nüfus örneği olarak almam gerektiği için onları kabul etmediler, hemen ikisi için tekrar doğru olanları upload ettim. Küçük kuzımdan benim evlilik cüzdanımıda bereberin upload etmemi istediler ve sonrasında mukakat zamanı beklemem için mail geldi.
Ancak büyük kızımın belgesimide aynı şekilde yükledim ancak diğerinin üzerinden iki gün geçti hala onaylamadılar. Hep ikisinin işlemleri aynı zamanda oluyordu niye böyle oldu anlamadım normal midirMerak etmeyin normaldir, sadece biraz bekleyin, o dosya da onaylanir.
-
Merhabalar sonunda Ir2 vizemiz çıktı. Amerikaya giriş yaptığımız zamanki süreçle ilgili bilgisi olan var mı
Konsolosluk mülakatında greencardın çıkmasını beklemenize gerek yok giriş yaptıktan sonra pasaport başvurusu yapabilirsiniz dediler
1.havalimanında bir işlem yapacak mıyız
2. Süreçi nasıl yöneteceğiz
3. Pasaportu orada başvurursak çıkması ne kadar sürer yada orada başvurup Türkiyeden alınabilir mi
3.başka yapılması gereken var mıYardımcı olursanız sevinirim
-
@sembul ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi içinde söyledi:
Merhabalar sonunda Ir2 vizemiz çıktı. Amerikaya giriş yaptığımız zamanki süreçle ilgili bilgisi olan var mı
Konsolosluk mülakatında greencardın çıkmasını beklemenize gerek yok giriş yaptıktan sonra pasaport başvurusu yapabilirsiniz dediler
1.havalimanında bir işlem yapacak mıyız
2. Süreçi nasıl yöneteceğiz
3. Pasaportu orada başvurursak çıkması ne kadar sürer yada orada başvurup Türkiyeden alınabilir mi
3.başka yapılması gereken var mıYardımcı olursanız sevinirim
Harika haber, gozunuz aydin. Zaman sizin icin onemli cunku cocugunuz 18 yasinin altindayken ABD vatandasi olabiliyor. Hemen ABD'ye girer girmez N-600 basvurusu yapin. Bu sertifikayi size USCIS gonderecek ve cocugunuzun Amerikan Vatandasligi tescillenmis olacak.
Havalimaninda sadece giris yapacaksiniz, onlar sizi yonlendirirler ayrica bir islem yapmaniza gerek yok. Ayrica USCIS fee'yi gitmeden odemenizi de tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyleBu arada cocuklarinizin vatandaslik sertifikasi alabilmesi icin sizin de ABD'de onlarla birlikte yasamaniz gerekiyor (Ya da yanlarinda kalacaklari legal guardian'lar ABD vatandasi olmali). Resmi sitede "The child is residing in the United States in the legal and physical custody of the U.S. citizen parent." diye belirtmis, dolayisiyla cocuklarinizin ABD'de yasamalari da gerekiyor. Yani turistler gibi kisa sureli giris-cikis yapma plani sorun olabilir, bilginize.
Pasaport basvurusunu vatandaslik sertifikasini aldiktan sonra yapabilirsiniz ancak, cunku cocuklarinizin vatandas oldugunu gosteren belgeleri yok henuz ellerinde. Sureci su konudan takip edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/671/amerikan-pasaportu-basvurusu -
@sembul Gözünüz aydın tebrikler
-
Merhabalar
Ir2 vizemizi küçük kızım için aldım. 17 yaşındaki diğer kızım için önümüzdeki hafta randevumuz var. Onun için gelen randevu mailinde yaşından dolayı diğerinden farklı olarak aşağıdaki belgeleleri istiyorlar
Status: Interview Scheduled - MIV
Documents and/or Actions Required:
Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
I-864W, Intending Immigrants Affidavit of Support (Photocopy).
Single Statement Form, DS-237 (Original), Required for all immigrating children over the age of 16. Please print out and sign before the interview date.
IR2 - 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms, or IRS tax transcript (Photocopy), If the petitioner did not file tax returns, he/she must submit a letter explaining why he/she has not filed a U.S. tax return and/or paid taxes.Bu vergi ile ilgili olan son madde kızımla ilgili değil mi
Daha önce Amerikada hiç ikamet etmedi sadece 1 haftalık turistik ziyareti oldu Yaşı dolayısıyla Türkiyede de hiç çalışmadı ve vergisel bir durumu yok.Bunun için nasıl bir dilekçe yazabilirim.
Veya bu madde için ne yapmam gerekiyor
Teşekkürler
-
@sembul ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi içinde söyledi:
Merhabalar
Ir2 vizemizi küçük kızım için aldım. 17 yaşındaki diğer kızım için önümüzdeki hafta randevumuz var. Onun için gelen randevu mailinde yaşından dolayı diğerinden farklı olarak aşağıdaki belgeleleri istiyorlar
Status: Interview Scheduled - MIV
Documents and/or Actions Required:
Police Certificate, Turkey (Original), Required for all Turkish citizens or residents of Turkey. Must include archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi).
Birth Certificate, Turkey (Original), Nüfus kayit örnegi (Please note that all actions (divorce(s), marriage(s) and death(s)) must be listed on your NKO).
I-864W, Intending Immigrants Affidavit of Support (Photocopy).
Single Statement Form, DS-237 (Original), Required for all immigrating children over the age of 16. Please print out and sign before the interview date.
IR2 - 1040 Individual Income Tax returns and W2 forms, or IRS tax transcript (Photocopy), If the petitioner did not file tax returns, he/she must submit a letter explaining why he/she has not filed a U.S. tax return and/or paid taxes.Bu vergi ile ilgili olan son madde kızımla ilgili değil mi
Daha önce Amerikada hiç ikamet etmedi sadece 1 haftalık turistik ziyareti oldu Yaşı dolayısıyla Türkiyede de hiç çalışmadı ve vergisel bir durumu yok.Bunun için nasıl bir dilekçe yazabilirim.
Veya bu madde için ne yapmam gerekiyor
Teşekkürler
Sanirim sadece vergi ile ilgili kismi soruyorsunuz. Aynen dediklerinizi yazacaksiniz. Kisa bir mektup yeterli, zaten aciklamasi belli.
Cocugunuzun yasindan dolayi hic calismadigini, hicbir gelir elde etmedigini ve ogrenci oldugunu (hangi yillar arasi hangi okullara gittigini vs.) da yazabilirsiniz mektuba.
-
@zey23 Arkadaşım Merhaba,
Kızınız için turist vizesi alabildiniz mi? Aslında benim sorum tam olarak şu olacak.Ben oğlum için henüz Green kart başvurusu yapmadım çünkü konsolosluktan dogum sertifikası alarak pasaportunu almaya çalışmıştık.Malesef başvurumuzu evrak yetersizligi gerekçesiyle reddettiler.Benim aklımada çocugumu Amerika'ya turist vizesi ile sokup vatandaşlık işlemlerini orada başlatmak geldi.Acaba seçtiğim yol doğrumu bilemedim.Tecrübeli arkadaşlarımdan bilgi bekliyorum.Teşekkürler. -
@ice ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi içinde söyledi:
@zey23 Arkadaşım Merhaba,
Kızınız için turist vizesi alabildiniz mi? Aslında benim sorum tam olarak şu olacak.Ben oğlum için henüz Green kart başvurusu yapmadım çünkü konsolosluktan dogum sertifikası alarak pasaportunu almaya çalışmıştık. Malesef başvurumuzu evrak yetersizligi gerekçesiyle reddettiler.Benim aklımada çocugumu Amerika'ya turist vizesi ile sokup vatandaşlık işlemlerini orada başlatmak geldi.Acaba seçtiğim yol doğrumu bilemedim.Tecrübeli arkadaşlarımdan bilgi bekliyorum.Teşekkürler.Bu dediginize konsolosluk izin vermeyebilir, cunku turist vizesini o sekilde kullanamiyorsunuz. Ayrica konsoloslugun sisteminde acaba cocugunuz ABD vatandasi olarak mi gorunecek? Eger o sekilde olursa, turist vizesi basvurusunu onaylamayacaklardir cunku. Sizin takip etmeniz gereken en makul yol gocmenlik surecini baslatmak, ama dilerseniz oncesinde turist vizesi basvurusu yapmayi da deneyebilirsiniz. Surecinizi olumsuz etkilemeyecek zaten.
-
@crazycells Teşekkürler ilginiz için.Peki Turist vizesi ile ABD'de vatandaşlık islemlerini yapamayacağımı söylediniz. Bunun dısinda ögrenci vizesi ile çocugumu ABD'ye alıp vatandaşlık işlemlerini orada başlatabilir miyim.Biliyorum çok karmaşık hale getiriyorum belki ama Green kart süreci uzun süreceği için en kısa sürede bu işi nasıl halledebiliriz diye bir yol arıyorum.
-
@ice ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi içinde söyledi:
@crazycells Teşekkürler ilginiz için.Peki Turist vizesi ile ABD'de vatandaşlık islemlerini yapamayacağımı söylediniz. Bunun dısinda ögrenci vizesi ile çocugumu ABD'ye alıp vatandaşlık işlemlerini orada başlatabilir miyim.Biliyorum çok karmaşık hale getiriyorum belki ama Green kart süreci uzun süreceği için en kısa sürede bu işi nasıl halledebiliriz diye bir yol arıyorum.
Yani bunlar pratikte mumkun fikirler ama konsolosluk amacinizin F1 ya da B1/B2 vizesi olmadiginin farkina varacaktir, dosyaniza bakinca bunu anlamak cok zor olmaz kanimca, o nedenle vize vermeyebilir; ama deneyebilirsiniz tabii ki. Eger gecici olarak ABD'de bulunup, sonra Green Card almak icin Turkiye'ye doneceklerse o durumda bunu acik bir sekilde belirtmelisiniz. Bu sekilde yaniltici bir plan da yapmamis olursunuz, cunku gocmen olmayan vizelerin sartini da bu sekilde saglamis oluyorsunuz. Gocmen vizeler ile gocmen olmayan vizeler arasinda cok fark var, kanunlari farkli, farkli amaclarla veriliyor. Ben bu sureclerde pratiklik amaciyla yalan soylenmemesi ya da gerceklerin saklanmamasi taraftariyim.
Sizin cocugunuzun hizlica ABD vatandasi olabilmesi icin, ABD'de Green Card ile bulunmasi lazim:
Children who were born outside the U.S. but now live in the U.S. may acquire citizenship under Section 320 of the Immigration and Nationality Act (INA). A child born outside of the United States automatically becomes a U.S. citizen when all of the following conditions have been met on or after Feb. 27, 2001:
- The child has at least one parent, including an adoptive parent, who is a U.S. citizen by birth or through naturalization;
- The child is under 18 years of age;
- The child is a lawful permanent resident (LPR); and
- The child is residing in the United States in the legal and physical custody of the U.S. citizen parent.
-
@crazycells Konsoloslukta bunu önermişti fakat, genel şartlara baktıgımda ise ABD'de kalış süremi kanıtlamamı istiyorlar.Bu durumdada yine buradan vatandaşlık başvurusunu yapamıyorum.7 yıl oraya yaşamamışlığımı elimdeki belgelere yetersiz denildiği içi kanıtlayamıyorum.Buna başvursam aynı şeyi söyleyecekler.
C. Physical Presence of the U.S. Citizen Parent or Grandparent [7]- Physical Presence of Child’s U.S. Citizen Parent
A child’s U.S. citizen parent must meet the following physical presence requirements:
•The parent has been physically present in the United States or its outlying possessions for at least five years; and
•The parent met such physical presence for at least 2 years after he or she reached 14 years of age.
A parent’s physical presence is calculated in the aggregate and includes time accrued in the United States during periods when the parent was not a U.S. citizen.
- Physical Presence of Child’s U.S. Citizen Parent
-
@ice ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi içinde söyledi:
@crazycells Konsoloslukta bunu önermişti fakat, genel şartlara baktıgımda ise ABD'de kalış süremi kanıtlamamı istiyorlar.Bu durumdada yine buradan vatandaşlık başvurusunu yapamıyorum.7 yıl oraya yaşamamışlığımı elimdeki belgelere yetersiz denildiği içi kanıtlayamıyorum.Buna başvursam aynı şeyi söyleyecekler.
C. Physical Presence of the U.S. Citizen Parent or Grandparent [7]- Physical Presence of Child’s U.S. Citizen Parent
A child’s U.S. citizen parent must meet the following physical presence requirements:
•The parent has been physically present in the United States or its outlying possessions for at least five years; and
•The parent met such physical presence for at least 2 years after he or she reached 14 years of age.
A parent’s physical presence is calculated in the aggregate and includes time accrued in the United States during periods when the parent was not a U.S. citizen.
Hayir, siz iki kismi karistirdiniz. Siz yurtdisinda cocugunuzun ABD vatandasi olmasi icin gereken sartlara bakmissiniz, ben size ABD icindeyken cocugunuzun ABD vatandasi olmasi icin gereken sartlari yazdim.
Eger ABD icinde cocugunuzun Green Card'i ile beraber bulunursaniz, kendisi 18 yasina gelmeden ABD vatandasligi icin basvuru yapabilirsiniz. Ama bunu cocugunuz turist vizesi sahibiyken yapamazsiniz.
- Physical Presence of Child’s U.S. Citizen Parent
-
Merhabalar
İki kızım içinde IR2 vizelerimizi aldık. Desteğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Mayıs ayında Amerika’ya giriş yapacağız. Bundan sonraki süreçle ilgili yapılacaklar nelerdir. Mülakatta 18 yaşından küçük oldukları için vize üzerine giriş damgası vurulduktan sonra vatandaş sayıldıkları ve pasaport başvurusunda bulunabileceklerini ilettiler. Bilgisi olan var mı yapmamız gerekenlerle ilgili
Teşekkürler
-
@sembul ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi içinde söyledi:
Merhabalar
İki kızım içinde IR2 vizelerimizi aldık. Desteğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Mayıs ayında Amerika’ya giriş yapacağız. Bundan sonraki süreçle ilgili yapılacaklar nelerdir. Mülakatta 18 yaşından küçük oldukları için vize üzerine giriş damgası vurulduktan sonra vatandaş sayıldıkları ve pasaport başvurusunda bulunabileceklerini ilettiler. Bilgisi olan var mı yapmamız gerekenlerle ilgili
Teşekkürler
Hayirli olsun, oncelikle vatandaslik belgeleri N-600 ile almaniz lazim:
Sonra da bu belgeyle pasaport basvurusu yapabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/671/amerikan-pasaportu-basvurusu -
Merhabalar kızlarım için aldığımız Ir2 vizelerimizle 18 yaşlarına girmeden Amerikaya giriş yaptık. Vatandaşlığa hak kazandığımızı ilettiler ancak pasaport başvurularını 3 aydan az kaldığımız için şartları sağlamamız için askıya aldılar. Sormak istediğim biz bu minimum üç aylık ikamet etmeyi ancak önümüzdeki yaz gerçekleştirebileceğiz fakat büyük kızım bu sürede 18 yaşına girmiş olacak. Vatandaşlığa geçiş için gerekli Ir2 vizesi ile 18 yaşından önce girişi yaptığımız için ikamet etmeye başlayacağı tarihte 18 yaşına girmiş olması süreci değiştirir mi teşekkürler
-
@Sembul, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi
Merhabalar kızlarım için aldığımız Ir2 vizelerimizle 18 yaşlarına girmeden Amerikaya giriş yaptık. Vatandaşlığa hak kazandığımızı ilettiler ancak pasaport başvurularını 3 aydan az kaldığımız için şartları sağlamamız için askıya aldılar. Sormak istediğim biz bu minimum üç aylık ikamet etmeyi ancak önümüzdeki yaz gerçekleştirebileceğiz fakat büyük kızım bu sürede 18 yaşına girmiş olacak. Vatandaşlığa geçiş için gerekli Ir2 vizesi ile 18 yaşından önce girişi yaptığımız için ikamet etmeye başlayacağı tarihte 18 yaşına girmiş olması süreci değiştirir mi teşekkürler
N-600 belgesini gonderdiler mi?
-
Hayır göndermediler. Sadece başvuru ücretlerinin yanmaması için süre verdiler
Türkiye döndüğümüzde pasaport başvurusunu yaptık. Başvuruyu kabul ettiler tüm pasaport ücretlerini aldılar hatta elçilik görevlisi Wellcome to USA dedi tebrik ettiler sonradan niye böyle bir taleple geldiler anlayamadık. Amerikadayken pasaport için gitmiştik ama ssn numaramız henüz gelmemişti başvuruyu başlatmamışlardı bile.
-
@Sembul, içinde söyledi: ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi
Hayır göndermediler. Sadece başvuru ücretlerinin yanmaması için süre verdiler
Türkiye döndüğümüzde pasaport başvurusunu yaptık. Başvuruyu kabul ettiler tüm pasaport ücretlerini aldılar hatta elçilik görevlisi Wellcome to USA dedi tebrik ettiler sonradan niye böyle bir taleple geldiler anlayamadık. Amerikadayken pasaport için gitmiştik ama ssn numaramız henüz gelmemişti başvuruyu başlatmamışlardı bile.
N-600'u vermemeleri garip geldi, pasaportlari Disisleri Bakanligi veriyor, o nedenle bu pasaport mevzusunu konsolosluga danisalim derim...
Suradan ABD konsoloslugu'nun Vatandaslik Hizmetleri birimine soruyu yonlendirir misiniz?
https://tr.usembassy.gov/u-s-citizen-services/contact-acs-ankara/
Bakalim, kendileri ne diyecek. Belki direkt kendileri araciligiyla basvuru yapmamiza izin verirler.
Benzer Başlıklar
142
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum