Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari

• Teşekkür ederim @crazycells . Link bana özel gönderilmedi. Check my visa app. a bilgilerimi girdiğimde karşılaştım. Otomatik ileti olarak değerlendirmeliyiz o halde. Bu arada süreç bilgilerimi siteye nereden ekleyebilirim? Profil düzenlemede hakkımda ve imza bölümleri var bunlardan birine mi girmek gerek. Bu arada bir de liste var 2019dv talihlilerinin süreç ilerleyişini gösteren. Başkalarına fikir vermesi açısından oldukça önemli. Bu listeye kendimi nasıl eklerim? Tekrar teşekkür eder kolaylıklar dilerim...

• @sbayraktar DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Teşekkür ederim @crazycells . Link bana özel gönderilmedi. Check my visa app. a bilgilerimi girdiğimde karşılaştım. Otomatik ileti olarak değerlendirmeliyiz o halde. Bu arada süreç bilgilerimi siteye nereden ekleyebilirim? Profil düzenlemede hakkımda ve imza bölümleri var bunlardan birine mi girmek gerek. Bu arada bir de liste var 2019dv talihlilerinin süreç ilerleyişini gösteren. Başkalarına fikir vermesi açısından oldukça önemli. Bu listeye kendimi nasıl eklerim? Tekrar teşekkür eder kolaylıklar dilerim...

Evet, imza bolumunden yapabilirsiniz o degisikligi.

DV2019 listesine eklemeyi kendiniz yapabilirsiniz, su linkteki cizelgeden: http://bit.ly/2L0H2pM

• @crazycells Merhabalar, benim biraz özel bir durumum var ve desteklerinize ihtiyacım var. Asıl sorum DS260 formunda güncelleme yapmam gerekir mi,gerekirse nasıl. Durumumu ise kafanız karışmaması için madde madde yazacağım
    -Ben uluslar arası ithalat/ihracat şirketinde satış pazarlama sorumlusuyum
    -Nisan 2018 De B1/B2 vizesi aldım. Abd 'yi hem görmek, hemde sürekli mailleştiğim meslektaşlarımı, akrabalarımı ziyaret etmek için.(Temmuz ayında 2 haftalık bir plandı)
    -15 Mayıs2018'de Eşim green kart kazandı
    -17 Mayısda DS260 formunu doldurduk;(Burası önemli: bu tarihte ben Abd'ye hiç seyehat etmemiştim bunu beyan ettim. Turist vizem vardı ve vizem hiç cancel edilmemişti.)
    -Eşimin kazandığını öğrenince hesabımdaki belli miktar para ile yine Temmuz ayında aklımdaki birkaç eyaleti gezip, oradaki arkadas ve akrabalarımla görüşüp fikir edinmek ve hangi sektörde çalısabileeğimi 1. ağızlardan dinlemek istedim. dönüş biletimi de 2 ay sonraya aldım. Eşim beni TR de bekleyecekti ve ABD ye gittim.
    -Kapıda turistim deyip geçmek yerine, yukarı da size söylediğim gibi , eşimin greenkart talihlisi olduğunu ve eyaletleri gezmek ,fikir sahibi olmak istediğimi belirttim. Fakat onlar önceden ev ve iş bulmak için gittiğimi ve ev kiralayacağımı düşündüklerini belirtip,uzun lafın kısası Vize mi cancel edip, ilk uçakla TR ye gönderdiler.
    Halbuki bizim numaramız13xxx lerde ve geçen yıllara baktığımızda en erken Nisan -Mayıs aylarında görüşmelerimiz oluyor. Ve benim Temmuz ayından bir sonraki Nisan 'a kadar kira ödemem kadar anlamsız birşey yoktu.
    -Döndüm aynı sektörde çalısmaya devam ediyorum. Sizllere sorum;
    17/05/2018'de ne beyan ettiysem hepsi doğru, yalan hiçbir beyan yok.Fakat sonrasında Temmuz ayında bu değişiklikler meydana geldi. Bu durumda mutlaka güncellemem herekir mi?(evet se bunu nasıl yaparım, bunu önerir misiniz?) Yoksa görüşme esnasında sorulduğu takdirde mi bu şekilde açıklamalıyım.
    Destekleriniz için peşinen teşekkür ediyorum.

• Belgelerde hesap dökümü göstermek yerine, hak sahibinin gitmeden önce emekli olacağını ve alacağı emekli ikramiyesinden söz etsek yeterli olur mu?

• @burakdal DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Belgelerde hesap dökümü göstermek yerine, hak sahibinin gitmeden önce emekli olacağını ve alacağı emekli ikramiyesinden söz etsek yeterli olur mu?

hayır , mulakat tarihindeki durumunuz onemli , odunç para alıp hesabınızda gosteriniz.

• @balcinerb DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

@crazycells Merhabalar, benim biraz özel bir durumum var ve desteklerinize ihtiyacım var. Asıl sorum DS260 formunda güncelleme yapmam gerekir mi,gerekirse nasıl. Durumumu ise kafanız karışmaması için madde madde yazacağım
    -Ben uluslar arası ithalat/ihracat şirketinde satış pazarlama sorumlusuyum
    -Nisan 2018 De B1/B2 vizesi aldım. Abd 'yi hem görmek, hemde sürekli mailleştiğim meslektaşlarımı, akrabalarımı ziyaret etmek için.(Temmuz ayında 2 haftalık bir plandı)
    -15 Mayıs2018'de Eşim green kart kazandı
    -17 Mayısda DS260 formunu doldurduk;(Burası önemli: bu tarihte ben Abd'ye hiç seyehat etmemiştim bunu beyan ettim. Turist vizem vardı ve vizem hiç cancel edilmemişti.)
    -Eşimin kazandığını öğrenince hesabımdaki belli miktar para ile yine Temmuz ayında aklımdaki birkaç eyaleti gezip, oradaki arkadas ve akrabalarımla görüşüp fikir edinmek ve hangi sektörde çalısabileeğimi 1. ağızlardan dinlemek istedim. dönüş biletimi de 2 ay sonraya aldım. Eşim beni TR de bekleyecekti ve ABD ye gittim.
    -Kapıda turistim deyip geçmek yerine, yukarı da size söylediğim gibi , eşimin greenkart talihlisi olduğunu ve eyaletleri gezmek ,fikir sahibi olmak istediğimi belirttim. Fakat onlar önceden ev ve iş bulmak için gittiğimi ve ev kiralayacağımı düşündüklerini belirtip,uzun lafın kısası Vize mi cancel edip, ilk uçakla TR ye gönderdiler.
    Halbuki bizim numaramız13xxx lerde ve geçen yıllara baktığımızda en erken Nisan -Mayıs aylarında görüşmelerimiz oluyor. Ve benim Temmuz ayından bir sonraki Nisan 'a kadar kira ödemem kadar anlamsız birşey yoktu.
    -Döndüm aynı sektörde çalısmaya devam ediyorum. Sizllere sorum;
    17/05/2018'de ne beyan ettiysem hepsi doğru, yalan hiçbir beyan yok.Fakat sonrasında Temmuz ayında bu değişiklikler meydana geldi. Bu durumda mutlaka güncellemem herekir mi?(evet se bunu nasıl yaparım, bunu önerir misiniz?) Yoksa görüşme esnasında sorulduğu takdirde mi bu şekilde açıklamalıyım.
    Destekleriniz için peşinen teşekkür ediyorum.

Gecmis olsun, oncelikle belirteyim bu yasadiginiz surecler gocmenlik surecinizi olumsuz etkilemeyecek. Dolayisiyla telas etmenize gerek yok.

Yasadiklariniz oldukca normal, maalesef turist vizesi "gocmenlige hazirlik" amaciyla kullanilamaz, bu vizenin olusturulma ve verilme amaci bu degil. Maalesef siz kendi acinizdan haklisiniz ama siz ne kadar dogruyu soylemis olsaniz da, CBP gorevlilerinin de karari dogru. Bu sekilde bir sorun yasayan forumdaki ilk kisi de degilsiniz.

Su an bir guncelleme yapmaniza gerek yok, formda yazdiklariniz imzaladiginiz gune gore dogru ve tam. Ama bu surecten mulakat sirasinda bahsedersiniz. Konsolosluk zaten neden iceri alinmadiginizi anlayacaktir o nedenle sorun cikacagini sanmiyorum, bu nedenle idari isleme de kalacaginizi zannetmem ama tabii bu kararlarin hepsini dosyanizi inceleyen konsolos verecek.

• @burakdal DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Belgelerde hesap dökümü göstermek yerine, hak sahibinin gitmeden önce emekli olacağını ve alacağı emekli ikramiyesinden söz etsek yeterli olur mu?

sayin @sash 'in belirttigi gibi bu para mulakat gunu yaninizda olmazsa konsolosluk dosyanizi onaylamayabilir. Eger bu karar ve para kesinse, bu durumda bunu resmi dokuman ve kayitlarla belgeleyin, belki yardimci olur ama ana maddi birikim olarak ben de banka hesabinizi gostermenizi tavsiye ederim.

• Herkese selamlar. Bu güzel platformda yeniyim. İlk kez DV2020 için form doldurdum. Forumda biraz araştırdım ama denk gelemedim. Merak ettiğim bir soru var. Amerikan Göçmenlik İdaresi çekilişin tamamen random yapıldığını beyan etmiş ama mantıken ekim-kasım döneminde yapılan başvuruların sonucu mayıs ayında cevaplanıyor. Neden arada bu kadar süre var. Bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler

• Evim ABD büyükelçiliğinin 100m kadar yukarısında Ankarayla ya da çevreyle ilgili bilgi almak isteyenler bana ulaşabilir...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@serkangirgin82 çünkü 2019 çekilişinde kazananların evrakları ile ilgilendikleri için sonuçta bu sene o kadar çok sıkı yaptılar ki ancak yetiştiriyorlardır sonuçta kazandıktan sonra 2 yıl hakkın var geçmişten gelenler de vardır.

• @serkangirgin82 DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

Herkese selamlar. Bu güzel platformda yeniyim. İlk kez DV2020 için form doldurdum. Forumda biraz araştırdım ama denk gelemedim. Merak ettiğim bir soru var. Amerikan Göçmenlik İdaresi çekilişin tamamen random yapıldığını beyan etmiş ama mantıken ekim-kasım döneminde yapılan başvuruların sonucu mayıs ayında cevaplanıyor. Neden arada bu kadar süre var. Bir bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Bu islemlerin kagit-kalem, mektup ve posta ile yapildigi donemlerde belirledikleri tarihleri kullanmaya devam ediyorlar.

• merhaba 1 martta vize görüşmem var var sağlık randevusuna giderken götürmemiz istenen 'elçilik tarafından gönderilmiş case number' çıktısı nedir ? hangi sayfayı çıktı almamız gerekiyor

• @berkergn13 PTT kayıt belgesiyle, çekiliş sonucunu ogrendiginiz sayfanın yani randevu tarihinin yazılı olduğu sayfa...

PTT kaydının nasıl yapıldığını da a bu linkten öğrenebilirsiniz

https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri

• @berkergn13 DV2019 (2019 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

merhaba 1 martta vize görüşmem var var sağlık randevusuna giderken götürmemiz istenen 'elçilik tarafından gönderilmiş case number' çıktısı nedir ? hangi sayfayı çıktı almamız gerekiyor

loto talihlisi oldugunuzu belirten mektubu goturebilirsiniz, dosya numaraniz orada yaziyor.

• arkadaşlar ben dv 2019 kazandım numaram 24 binde. Ben şuan nişanlıyım 1 Mart'ta nikahım olacak. Evlilik nedeniyle ds260 formunu doldurmadım henüz. evlenir evlenmez hemen doldurucam. hem numaram yüksek hemde daha ds 260 henüz doldurmadım. evlenmeyi bekledim. forumda okuduğum kadarıyla ds 260 geç dolduranlar geç mülakata gidiyormuş eeeee benim numaram zaten en sonlarda birde formu geç yollayacagım, benim mülakata gitme olasılığım bittimi şimdi. BEN NE YAPICAM BİLEN YAZABİLİRMİ. Ds260 ı şimdimi doldurim yoksa zaten geç kaldım 1 Mart nikahımı beklesem

• @cemil-yaman bu soru yerine 9 şubat milli piyango bana çıkar mı sorusu sorsan çok daha basit kalır :)

• @ayvalik10 hiç şansım yok değilmi.

• @cemil-yaman saçmalama yanlış anladın 2 sene zaten hakkın devam ediyor sadece vize adedi olarak sınırlı olduğu için en kısa zamanda doldur gönder. Evlendikten sonra DS260 güncelleme yapmak istiyorum diye başvuru yaparsın yada konsolosluğa bilgi verirsin evlendim diye ama bir an evvel doldur

• @ayvalik10 tamam dostum. Sence bu hızla ilerlerse 24 binin numarası gelirmi 13.500 şuan ben 24 bin

• @ayvalik10 2 sene daha hakkım nasıl oluyor. Ben green card mülakatı 1 Ekim son biliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k