Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @erenist daha önce kasko değerini sorgulayıp sunanlar vardı

• ⭐⭐⭐⭐

@Fire-Family Unganlar için güncel bilgi aşağıdaki gibi ama siz mülakata KLL'de gireceğiniz için oradaki sağlık kurumu ile yazılı teyit etmenizde fayda var

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/1782?page=90

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/1791?page=90

• ⭐⭐⭐⭐

@erenist araç bilgilerinizi girerek Türkiye Sigortalar Birliğinin (TSB) kasko değer listesinde çıkan değeri çıktı olarak alabilirsiniz

• @erenist sigortalar birliğinin kasko değerini gösteren bir sayfası var İngilizce de gösteriyor ekran görüntüsü alıp çıktısını koyabilirsiniz

• Imigriant Visa Navigator ile dosya açma talebinde bulundum. Halen bir geri dönüş sağlanmadı. Genellikle kaç günde geri dönüş sağlanıyor büyükelçilikten. Teşekkürler

• Arkadaşlar bileniniz varsa yazsın , Ankara dağıtım yaptımı? BK ,HK , KL tamam , bizi ilgilendiren ankara dağıtımı 🤷♂️ var mı bilgisi olan ? Lütfen bilgi verin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rarewonder hangi konu için açtırıyorsunuz?

• @Kubra-me Umman'dan sonra başka bir yere taşıdınız mı? Bir de Umman'a orada olduğunuzu kanıtlamak için yalnızca pasaport damgası mı gönderdiniz? Eğer başka hiç şansınız kalmamış ise değiştirilebilir/iptal edilebilir bir konaklama/uçuş planı ayarlayıp ortalama 1-2 ay daha orada kalabileceğinizi gösteren e-postalar atmak da faydalı olabilir. FAM'da konsolosluk görevlisini fiziksel olarak orada bulunacağınıza "ikna etmeniz durumunda" dosyayı kabul etmesi gerektiği yazıyor, süreç boyunca orada bulunacağınızı gösteren her türlü delili sunduktan sonra belki "ikna" olurlar, mantıklı düşününce pasaport damgası, uçuş ve özellikle konaklamaya dair kanıt dışında daha ne sunulabilir ki? Umarım en yakın zamanda bir sürpriz olur ve mülakat alırsınız...

• @ugurbocegi ummandan sonra Kuala lumpura taşıdım. Kcc aracılığıyla taşıdığımı, kccden gelen mail ile birlikte gönderdim. Ancak hiç cevap yazmadılar aylarca. Ben fiziksel olarak bulunmadım, ancak bu yolu deneyip damgayı, vizesini gönderenler oldu. Onlar da cevap alamadılar. Umman bu sene duvar rolü yaptı kısaca. Ben bu olaydan, burada okuduklarımdan şu sonuca vardım; kcc taşımış olsa dahi, her şey konsoloslukta bitiyor.
    Bir de şöyle bir olay vardı. Kcc ile dosyasını Avrupa’da bir konsolosluğa taşıyan herkesi ama herkesi APye bırakmıştı konsolosluk.

• Selamlar bir sorum olacak. Araştırdım ama kesin bir yanıt bulamadım, belki de yanlış kelimeleri kullanmışımdır. Eşim asıl talihli ve sadece TL hesabı vardı. Dolar hesabını yeni açtı, dolayısıyla altı aylık bir hesap dökümü yok. Birikimlerimiz altın şeklindeydi. Oradan gelen doları kendimiz yatıracağız hesaba, ek olarak ben kendi dolar hesabımdan mevcut miktarı ileteceğim. Hesabın yeni olması sıkıntı yaratır mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@sumeyyenur Birikiminizin illa ki USD cinsinden olması veya altını bozdurup USD'ye çevirmeniz gerekmiyor illa ki. Eşinize ait TL, altın tüm birikimlerinizin olduğu son 6 aylık kaşe & ıslak imzalı hesap hareketlerini almanız, bu hesap hareketlerini imzalayan iki banka yetkilisinin imza sirkü fotokopilerini almanız gerekiyor.

Daha sonra excel'de sizin kendinizin yapacağı bir hesap özeti ile bu hesaplarınızdaki TL, altının günümüz kurundan USD karşılığı yazarak hazırlayacağınız ve mülakat öncesi evrak tesliminde vereceğiniz icmal konsolosun sürecini kolaylaştıracaktır

• @ATS16 Teşekkür ediyorum yanıtınız için. TL hesabı için 6 aylık hesap hareketlerini alabiliriz ama altınlar fiziksel olarak elimizde olduğu için her türlü sonradan yatırılmış olarak görünecek hesapta. Bendeki dolarlar da mecbur sonradan girmiş olacak. Sıkıntı olmaz inşallah diyerek gideceğiz sanırım yapacak bir şey yok gibi.

• ⭐⭐⭐⭐

@sumeyyenur sorun olmayacaktır. Borç para alıp, hesaba yatırıp, hesap hareketlerini alıp parayı iade ederek vizesine kavuşan talihliler var. Bol şans...

• @ATS16 Çok teşekkür ediyorum 🙂

• @sumeyyenur
    Selamlar, hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin. Eğer konsolos sorarsa fiziksel birikimlerimizi hesabımıza aktardık dersiniz. Ne tür birikiminiz olduğunu belirtmenize gerek yok. Bol şanslar.

• @ugursway Çok teşekkür ediyorum 🙂

• @gucarslan İlk doldurduğumda güncel bir pasaportum yoktu ve ayrıca adres bilgisi girmemiştim. Mülakat tarihi kesinleşince açtırmam gerektiğini okumuştum bu yüzden.

• ⭐⭐⭐⭐

@rarewonder, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan İlk doldurduğumda güncel bir pasaportum yoktu ve ayrıca adres bilgisi girmemiştim. Mülakat tarihi kesinleşince açtırmam gerektiğini okumuştum bu yüzden.

Bu başlığın üçüncü iletisini okudunuz mu?

• @Serapp Evet okudum. Pasaport süreniz bitiyor mu diye başlayan bölümü okursanız orada dosyamı açtırmam gerektiği yazmaktadır.

• ⭐⭐⭐⭐

@rarewonder Niye açtırıyorsunuz demedim zaten. Bahsettiğiniz bölümde Ankara Konsolosluğuna mail atmanız gerektiği yazıyor. Bunu yaptınız mı?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |