Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• çok saçma bir yere dogru gidiyor benım banka sürecim kendi bankamın secured kartını kullanıyorum kredi skorum bıle olustu ona ragmen sıstem kredı kartı vermıyor bana 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@allenwilliams secured kartla uğraşmadan önce keşke normali deneseydiniz. Yerinizde olsam 2-3 hafta donra referans linkiyle discover karta başvururum secured kartı ilerde kapatınca kredi yaş ortalamanız düşecek çünkü secured kartımız var diye normal kart başvurusunu çok fazla ertelemeyin derim

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@allenwilliams secured kartla uğraşmadan önce keşke normali deneseydiniz. Yerinizde olsam 2-3 hafta donra referans linkiyle discover karta başvururum secured kartı ilerde kapatınca kredi yaş ortalamanız düşecek çünkü secured kartımız var diye normal kart başvurusunu çok fazla ertelemeyin derim

Secured kartı kapatmaya gerek yok ki? Normal karta çevrilebiliyor. En azından BofA dahil birkaç bankada bu şekilde diye biliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@baran-bozdogan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

çok saçma bir yere dogru gidiyor benım banka sürecim kendi bankamın secured kartını kullanıyorum kredi skorum bıle olustu ona ragmen sıstem kredı kartı vermıyor bana 🙂

Referanslı linkle mi başvuruyorsunuz? Eğer referans kullanmıyorsanız mutlaka kullanın başvururken.

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera aklımda yanlış kalmış o zaman normal kredi kartına çevirmede sorun yaşayanlar olmuştu kapatıp yeni başvuru yapmaları istenmişti diye aklımda kalmış

• ⭐⭐⭐⭐

@baran-bozdogan, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@EzgiLera yok referanssız, ama sunu anladım bunlar 1099 işleri iş olarak görmüyor sabit bir işe girip daha az para kazanıp arabayı dusuk faizle alcam, sonra geri çıkarım. kredi skoru tamamen yalan yoksa benım ıcın adamlar kredi vermıyor self iş oldugu için.

Kredi kartlarına referanssız başvuru yapmayın. Hem size hem referans sahibi kişiye faydası olur.

Ama krediden bahsediyorsanız doğrudur. Kullanmak istediğiniz kredi ürününe ve kredi almaya çalıştığınız kuruluşa göre değişir. Mortgage alıyorsanız W2 tercih ediyorlar ama self-employed için de kredi veriyor bazı kredi kuruluşları. Amerika’ya adım attığı gibi hiçbir kredi skoru, kredi geçmişi olmaksızın krediyle araba alanlar olabiliyor. Krediyi veren kuruluş ve almaya çalıştığınız ürün, krediyi kullanma amacınız çok büyük etken.

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@EzgiLera aklımda yanlış kalmış o zaman normal kredi kartına çevirmede sorun yaşayanlar olmuştu kapatıp yeni başvuru yapmaları istenmişti diye aklımda kalmış

Farklı bankalarda farklı uygulamalar olabilir. Ama bildiğim birkaç bankada sorun olmuyor.

• Arkadaslar bende sunu merak ediyorum bankalarin web sayfalarinin alt kisimlarinda hesaplarla ilgili olarak su ibareler var ne demek istiyorlar anlamadim. ornegin Bofa web sitesinde Are Not FDIC Insured - Are Not Bank Guaranteed - May Lose Value - Are Not Insured by Any Federal Government Agency yani parayi bize yatir ama hic bir sorumluluk almiyoruz anlamini mi tasiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@mahves yanlış anlamışsınız o ibarelerin hemen üstünü okursanız “invesments and insurance products” için söyleniyor

• afgbhnjmkölç

• ⭐⭐⭐⭐

@baran-bozdogan apple card bizede uzun bir süre çıkmadı geldiğimizden beri w2 ile düzenli işteyiz kredi skorumuz oluşmuştu 3-4 farklı yerden kredi kartlarımız vardı ben artık pes etmiştim başvurmaya hep red ediyor apple diye en son geçtiğimiz ay eşim başvurdu bu sefer onay aldı, biraz zorluyor apple galiba onay vermek için

Tavsiyem red aldığınız bankalardan gönderilen postaları inceleyin genelde red nedenlerini yazıyorlar ve eğer bahsettiği nedenin geçerli olmadığını düşünüyorsanız arayıp iletişime geçmeye çalışın kendinizi anlatmayı deneyin o durumda

Edit: kaç aydır denememiştim sizin yazınızı görünce tekrar aklıma düştü bir başvurayım dedim ve sonuç yine red. 720 puanım, amex gold, bofa, discover, bilt kartlarım olmasına rağmen yine red

• ⭐⭐⭐⭐

@baran-bozdogan evet düzenli bir işin olması önemli bir etken. Çünkü delivery, uber gibi işlerdeki gelirin bir kesin devamlılığı olmadığı için pek güvenceli gelmiyor onlarada. Bazı bankalar başvuru sırasında yıllık gelirinizle birlikte bu gelirin kaynağınıda ondan dolayı soruyor olabilir.

Ben mesela şimdi red olan apple card başvurumun nedenine baktım yıllık gelirime oranla giderimin fazla olduğunu öne sürmüşler ancak saçma olan ödediğim kira miktarını bile sormuyor başvuruda giderimi neye göre hesapladı bilmek zor 😄

• ⭐⭐

Insanlarin ise yarayabilecegini dusunerek 2021den beri suregelen bankacilik hikayemi paylasayim;
    2021 = Wells Fargo checking hesabi. Ssnsiz turist vizesiyle acildi.
    2023 = bank of america checking Ve kredi karti. 4000 limitli kredi karti(travel rewards) verildi. Gemide calisirken actim(ssn yok). International contractor diye geciyor. 1 sene boyunca kart limitini arttirdim her 2 3 ayda bir, 15000 limiti var su an.
    2024 haziran = h2bden dolayi SSN geldi. 3 hafta sonra fico skoru cikti. Akabinde amex blue cash Kartina basvurdum. Ilk basvurdugumda hayir dediler,3 saat sonra onaylandi maili geldi. Limit 3000 usd. Hard inquiry girdi kredi skoruna 12 puan.
    Fico skoru ciktiginda kredi baslangicini Agustos 2023 yazmis.

Gariplikler;
    -wells Fargo kredi karti vermedi 3 senelik iliskiye ragmen.
    -ssn olmasina ragmen online banka hesabi acamiyorum. Chase ve capital one onay vermedi. Ya vizeden dolayi yada SSN tamamen entegre olmadigindan dolayi. Yakin zamanda kisisel basvuru yapicam.
    -buyuk ihtimal yine vizeden dolayi loan vs. Kismi sikintili.
    -bank of americaya esimle ayni anda basvurduk. Ona 1000 dolarlik limit cikti. Aradaki farkin wells fargoyu kullanmamdan dolayi oldugunu dusunuyorum.

Anladigim kadariyla belli bir zaman gecmesi cok onemli abd bankacilik sisteminde. 2 sene ideal diye duydum.

Yeni gelenler icin bank of americayi oneririm. Ozellikle SSN beklerken.

• Merhaba, biraz kendi kullandığım yatırım aracından bahsetmek istiyorum.

Nakit yatırımlarımı, 2008’den beri aktif olan yatırım şirketi Wealthfront (WF) ile değerlendiriyorum. WF bir banka olmadığı için, Texas menşeili online banka olan Green Dot Bank ile ortak çalışıyor. Kardeşim 5 yıldır kullanıyordu, ben de onun sayesinde 1,5 yıldan uzun süredir kullanıyorum.

Hem aylık faiz oranı, hem faizi günlük işletip, para yatırıp çektiğinizde (online transferlerle) faizinizi bozmaması hem de Robin Hood gibi geçmişinde sıkıntılı durumlar olmaması sebebiyle tercih etmiştim.

Güncel faiz oranları %5 ve referansla başvurursanız 3 ay boyunca karşılıklı ek olarak %0.5 daha faiz kazanıyorsunuz.

İlgili ürünü araştırmak isterseniz; https://www.wealthfront.com/

Referansa ihtiyaç duyarsanız linki ekliyorum;

Use this link to open a Wealthfront Cash Account. Once you fund it, you'll get a 0.50% APY boost! https://www.wealthfront.com/c/affiliates/invited/AFFB-ES1G-OFZ8-1QLT

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Merhaba, biraz kendi kullandığım yatırım aracından bahsetmek istiyorum.

Nakit yatırımlarımı, 2008’den beri aktif olan yatırım şirketi Wealthfront (WF) ile değerlendiriyorum. WF bir banka olmadığı için, Texas menşeili online banka olan Green Dot Bank ile ortak çalışıyor. Kardeşim 5 yıldır kullanıyordu, ben de onun sayesinde 1,5 yıldan uzun süredir kullanıyorum.

Hem aylık faiz oranı, hem faizi günlük işletip, para yatırıp çektiğinizde (online transferlerle) faizinizi bozmaması hem de Robin Hood gibi geçmişinde sıkıntılı durumlar olmaması sebebiyle tercih etmiştim.

Güncel faiz oranları %5 ve referansla başvurursanız 3 ay boyunca karşılıklı ek olarak %0.5 daha faiz kazanıyorsunuz.

İlgili ürünü araştırmak isterseniz; https://www.wealthfront.com/

Referansa ihtiyaç duyarsanız linki ekliyorum;

Use this link to open a Wealthfront Cash Account. Once you fund it, you'll get a 0.50% APY boost! https://www.wealthfront.com/c/affiliates/invited/AFFB-ES1G-OFZ8-1QLT

Ben de birikimlerimizi 1 yildan fazladir burada tutuyorum. @deebee"nin referansiyla hesap acmistik ve ekstradan %0.5 fazi aldik aylik. Yillik %5.5 gayet iyi ve aylik faiz geliri anaparaya aylik olarak hemen isleniyor. Para ekleme ve cekmede de zorluk yok, vade sonu beklemeye gerek yok, istediginiz zaman istediginiz kadar ekleme veya cekme yapabiliyorsunuz. 1-2 gunde BofA hesabina geciyor cekmek istedigim zaman.

• ⭐⭐

@smartcells ayda %5.5 degil, apy %5 diyor.
    Aylik %5 veren bir mekanizma yok dunyada.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@smartcells ayda %5.5 degil, apy %5 diyor.
    Aylik %5 veren bir mekanizma yok dunyada.

Evet, yanlis yazmisim, duzelttim 🙂

• Merhaba, nyc’de proof of address olmadan hesap açabileceğimiz güncel bir banka şubesi var mıdır? Bank of America, chase bank ve td bank in queens forest hills’teki şubelerini denedik. Proof of address olmadan hesap açamayacaklarını söylediler. Airbnbde kaldığımız için adres gösteremiyoruz. Yakın zamanda nyc’de hesap açmış arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok seviniriz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |