Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Zeynep-İlkbal-Yazıcı teşekkür ederim, Ankara’da değil Malezya’da gireceğim. Bende kararsız kaldım ama geçmiş tedavi için nasıl bir belge alırım onu da bilemedim. Hastanede falan yatmadım sadece raporlu olarak ilaç kullandım, covid süresince raporlar uzun bir süre otomatik yenilendiği için uzun bir süre raporlu göründüm. Bunu görebiliyorlar mı acaba sistemlerinde yoksa bir şey söylemesem de olur mu

• @kafkaf 2023 ve 2025 olmak üzere iki defa mı kazandınız ?

• @erenist aynen 2023 eşime çıktı ilk başvuruda 2025 de ilk başvuruda bana çıktı.

• @yusufalak hayır ne gerek var ozaman çekilişe Türkiye'yi de sokuyorsunuz insanlar umut bağlıyor bize 2023 de çıktığında gidemedik psikolojimiz allak bullak oldu kendimizi zor topladık zaten bu sefer de gidemezsek kardeşim davetiye yollayacak o şekilde gideceğiz

• Arkadaşlar merhaba , İstanbul veya Kocaeli'nde bugünlerde Covid aşısı yaptırdınız mi acaba? Biz tüm hastaneleri araştırdık son aşıların 19 Temmuzda bittiği bilgisi var.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba @Didem-G eski aşı kartınızla raporunuzu aldınız mı acaba? Herhangi bir sorun yaşadınız mı? Teşekkürler

• @Mervc bizim saglık raporu randevumuz 31 temmuzda, @rarewonder dun asısız sorunsuz muayene olmus bugun raporu alacaktı. Aşıların son kullanma tarihi dolmuş, unganların konu ile ilgili bilgisi var, telefonda teyit ettiler. Eski asıların olduğu kartınızla gelin işlem saglayacağız dediler.

• @Mervc Ben bugün kapalı zarf şeklinde cd ve yapılan aşıların belgesini almış bulunmaktayım. Covid aşısı olmadım. Randevunuza gitmeden bir kaç gün önce unganları arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim.

• @Esra-Siren Merhaba tekrardan ben Türkiye'deki doktor hanımefendiye karşı tamamen dürüst davrandım. Size de tavsiyem bu yönde olur tabi. Güncel durumunuzla ilgilendikleri için beyanınız elinizde bir dosya yoksa geçerli olacaktır. Yanlış yönlendirmek istemem. Dosya taşıma ve yurtdışındaki sağlık raporu konusuna hakim değilim. Sevgilerimi iletiyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur. ✨🌷

• @Zeynep-İlkbal-Yazıcı çok teşekkür ederim 🙏😊

• @Esra-Siren onay mail aldınız mı

• @ırem merhabalar gerçekten montrealde mülakat süreciyle ilgili çok az bilgi bulunuyor. Siz çok detaylı anlatmışsınız. Teşekkürler

• Merhabalar,

Benim de vizem onaylandı. Mutluyum, sizlerle sürecimi paylaşayım, belki faydalanan arkadaşlar çıkar.

1)Sonuç öğrenme,ds260 form gönderimi ve dosya taşıma

7 mayıs 2024te sonucumu öğrendim. Pasaportum 1 seneden az olduğu için hemen pasaporta başvurdum ve 12 mayısta ds260 formunu yolladım. Mülakat yerini Ankara seçmiştim, çünkü İstanbul da yaşıyorum. Ancak bu foruma üye olduktan sonra hata yaptığımı fark ettim çünkü Ankara'da mülakatlar geç geliyordu ve benim numaram 22binlerdeydi. Geçmiş senelerin excel listelerine baktığımda ve adminlerin tavsiyelerini incelediğimde dosya taşımamın daha mantıklı olduğunu fark ettim. Ben BG vatandaşıyım ve orada doğdum. 3. başvurumda çıkmasına rağmen ilk iki başvurumda TR kontenjanından başvurmuştum. Halbuki doğduğum yere göre başvurmak gerekiyormuş ve 3. başvurumda BG kontenjanından başvurdum çünkü benim aslında ilk vatandaşlığım BG ikinci vatandaşlığım TR.
    2023 Ekimde KCC e durumu anlatan Bulgaristan Kimlik ve Pasaport Türk Kimlik ve Pasaport ve BG Doğum belgemin fotoğraflarının olduğu ve BG adres bilgisinin olduğu bir mail attım. 24 saat içinde dosyamın Sofya'ya taşındığını ds260 formunda Ankara olarak gözükse de artık Sofya'da olduğunu ve formu açtırıp son adresime BG adresimi yollamam gerektiğini anlatan bir mail aldım. Forumdaki adminlerin tavsiyelerine uyarak ds260 formunu mülakat maili alana kadar açtırmadım. Mülakat maili alınca Sofya ya mail atıp düzelttirdim ds260 formunu .Burada dikkat edilmesi gereken formu değiştirince confirmation page değişiyor. Tekrar çıktı almak lazım yenisini.

1. Hazırlık süreci
      Artık Sofya'da gireceğim için Sofya'nın istediği belgeleri bulmam gerekiyordu. Aşağıdaki sitede bütün dünyadaki konsoloslukların ve büyükelçiliklerin istedikleri belgeler mevcut. Mesela Manila da girecekseniz orayı inceleyebilirsiniz.
    Bu da Sofya'nın sayfası Ankara nın da böyle sayfası mevcut

Ben hem TR hem BG de istenen belgelerin hepsini topladım. Kendimce mülakatta işe yarayacağını düşündüğüm belgeleri de topladım. Hepsini apostil yaptım. Türkçe olanlara önce çeviri sonra noter sonra apostil yaptırdım. Her dökümanın bir fotokopisini çektim. Son iki yılda giren her mülakatta sorulan soruları not edip bana sorulsa ne cevap verirdim onu düşündüm.Bu sene @kutaykc geçen senelerde de @Cornelius @korgolem @Saner-Mesçioğlu @batosemo Sofya'da girmişlerdi. Kendilerine teşekkür ederim. Onların yazdıklarından da faydalandım ve Kutaykc ve Korgolemden whatsapp tan da bilgi aldım. Apostil ve noter kesin gerekiyor diyemem ama kafam rahat gittim öyle olunca. Tnt den (BG nin AIS i) kayıt açtırmayı unutmayın.

3)Sağlık Muayenesi
    Haziran sonunda sağlık muayenesine gittim. Daha öncekiler gibi ben de vita 2 hastanesinden aldım ama bir hastane daha açılmış orası da düşünülebilir. Gitmeden önce şu numaradan randevu aldım. +359 88 535 9646
    Bu numaranın sahibi hastane sahibinin ya da bir doktorun oğlu diye tahmin ediyorum. İsmimi ve telefon numaramı eksik girdi randevu yerine. Söyledim, düzeltirler orada dedi. Hastane sabah erken gittim. Girişteki kız uğraştı biraz anlamadı çözmeye çalıştı. Sonra dedi ki sizin doktor bugün izinli diğer hastaneye gideceksiniz Vita 1 e gideceksiniz dedi. Sizi çok aradık ama ulaşamadık dedi, çünkü numaramı eksik yazmışlar. Sonra rica minnet başka bir doktor bulduk ve muayene aşı süreci başladı. Yukarıda attığım linkte istenilen her belgeyi verdik. Pasaport 4 foto ds260 form mülakat formu ve diğerleri başka tam hatırlayamadım.
    2 saatte işlem bitti. Ben sadece covid aşı sertifikası götürmüştüm ama isterseniz antikor testi yapıp Bulgarca ve İngilizceye çevirip götürürseniz kabul edecekler diye düşünüyorum. Önce röntgen çektiler. Muayene sonrası BG güreş takımından fırlamış gelmiş gibi bir hemşire 4 tane iğne yaptı ve aşıları tamamladı. Eli gerçekten ağırdı. Hastanede çok iyi İngilizce konuşmuyorlar benim annem bana yardım etti tercümede. En son da kan testi yaptılar. Doktor 2-3 gün sonra gelin dedi. Neyse zarf hazır olduğunda aldık zarfı arabayla dönerken bir hata fark ettim. Bizim Türk Pasaportunda Kimlik no da yazıyor pasaport no da yazıyor noktaları şekilde ve bu arkadaşlar yanlış yazmışlar, karıştırmışlar ikisini. Aradık hastaneyi başta anlamadılar sonra pardon dediler düzeltelim 1 saat daha geri yol gittik. Eski fotoları kullanırım dedi damgalı diye istemedim yedek 4 fotoyu verdim, bu sefer onlar da biz de birkaç kez kontrol ettik. CD istedim para istediler 5 leva da, dedim zaten o kadar para verdik fln derken CD yi parasız aldık ama ısrar etseler parasını verecektim. 300 küsür dolar tuttu muayene bu arada.

4)Mülakat
    1 gece erken gidip otelde kaldık. Sabah 9.30 randevusu için 8.30da oradaydık 9.10 gibi içeri aldılar bizi. Embassy nin olduğu sokakta az ileri de otopark var saati 3 leva hastanenin galiba, oraya koyduk arabamızı tavsiye ederim kafanız rahat olur. Annemi almadılar içeri, Ben tek başıma takım elbisem ve evraklarımla girdim. Girişte az ingilizce konuşan güvenlikler vardı onları geçtim. Sonra biraz yürüyüp diğer binanın sağdaki kapısından içeri girdim. Bulgarcam çok az hep ingilizce konuştum. DV mülakatına geldim dedim, vezneye yönlendirdiler. Bulgar mı Amerikan mı anlamadığım bir adam geldi ve bulgarca okuyabiliyor musun dedi. Çok az diyince bulgarca kağıdı bana çevirdi. Ücret iadesi olmadığından beyan edilmeyen çocuk eş ya da başka bir sebepten ret alırsam para iadesi olmadığından bahsetti tamam dedim nakit olarak ödedim, yanımda kredi kartı ve leva da vardı gerek kalmadı. Beni 3 nolu bankoya yolladı arkamdan 5 dk sonra başka biri daha geldi, kot şortlu yeşil gömlekli Bulgar bir genç selamlaştık ama konuşmadık. 10 dk civarı bekledik. Önce bir bankodan onun ismini çağırdılar birkaç dakika sonra başka bankodan beni çağırdılar. Benle ingilizce konuştu niye bulgarca bilmiyorsun gibi önceki deneyimlerdeki sıkıntıları yaşamadım. İlk önce isim soyisim istedi , sonra bulgaristan ikametgah şehri sordu kırcali dedim sonra da bg tel nosu sordum. Ben amcamın nosunu kullanıyorum ama ezbere bilmiyorum. Şaşırdı ezbere bilmediğimi duyunca, dedim mülakat sonrası getireyim. Mail atabilirsiniz dedi hemen mülakat sonra mail attı. Sofya mail konusunda çok başarılı çok hızılılar. Sonra elindeki checklistten sırasıyla belgeleri istedi. Belgeleri dosya haline sticklerla ayırdığım için kadın daha önceki belgeyi incelerken listeden diğer belgeyi çıkardım hazırladım,3-4 dakika da bitti işlem.
    Sırasını hatırlamıyorum ama belgeler şunlardı.
    a)330 dolar makbuz
    b)pasaport
    c)2 photo 5x5
    d)doğum belgesi (apostilli) ve fotokopisi
    e)bulgaristandan bekarlık belgesi (apostilli) ve fotokopisi (Evli ve boşanmışsanız onlarında belgeleri gerekiyor bende gerekmedi.)
    f)bulgaristan sicil temiz belgesi (apostilli) ve fotokopisi (Bunun apostili için 40 leva verdim sofyaya gitti geldi belge)
    g1)Türk sicil belgesi (apostilli) ve fotokopisi
    g2)Türk sicil belgesi noter onaylı cevirisi (apostilli) ve fotokopisi
    h1)Lise diploması ve fotokopisi
    h2)Lise diploması noter onaylı cevirisi (apostilli) ve fotokopisi
    i)Tnt formu
    j)ds260 formu
    k)abd adresi (Ds260 formumda var dedim tamam dedi ve tekrar yazmadı)
    l)Doktordan aldığım zarf ( en üstteki zarf dışındaki belgeyi bana verdi)
    m1) Askerlik belgesi (apostilli) ve fotokopisi
    m2)Askerlik belgesi noter onaylı cevirisi (apostilli) ve fotokopisi
    m3) Askerlik bedelli belgesi (apostilli) ve fotokopisi
    m4)Askerlik bedelli belgesi noter onaylı cevirisi (apostilli) ve fotokopisi
    *Askerlik para verdim bedelli yaptım dedim şaşırdı öyle oluyor mu dedi evet dedim belgeleri verdim tamam dedi.
    **Daha önce girenlerden başka belgelerde istenmiş onları da inceleyebilirsiniz. Benden bunları istedi.

Sonra asıl bekleme başladı 2 kişi olmamıza rağmen 20-30 dk bekledik. İçimden acaba bizi izleyip sakinliğimizi mi test ediyorlar diye düşündüm valla.
    Sonra mavi gözlü küt saçlı orta yaşlarda bir hanım geldi ve bulgar çocuğun ismini söyledi. İlk başta biraz ingilizce konuştular basit şekilde sonra genç yemin ederken zorlandı. Konsolos bulgarcaya döndü ama yanında tercüman yoktu. Anladığım kadarıyla genç üniversite okumadım, lise mezunuyum ve şoförüm dedi. Kısa sürdü mülakata ve vizesi onaylanınca mutlu bir şekilde oradan ayrıldı. Umarım şansı yaver gider Amerikada.
    Benim Mülakat şöyle:
    K: Mr. Rumblefish85
    B: Günaydın
    K: Günaydın
    K: Bana biraz bahseder misin? Türkiyede mi yaşıyorsun burada mı yaşıyorsun? Türkiyede mi çalışıyorsun?
    B: Dedem bana ev bıraktı BG de burada hem orada kalıyorum hem TR de kalıyorum, iki yerde de yaşıyorum.
    K: Daha önce hiç ABD dışında 12 aydan fazla kaldın mı?
    B: Hayır Abd de kaldım sadece uzun süre.
    K: Abd de üniversite mi okudun?
    B: Hayır meslek eğitimi için gittim 15 ay kaldım.
    K: Mesleğin ...... mı?
    B: Evet ........... olarak çalışıyorum. (Pandemi zamanı çok ihtiyaç olan bir meslek şu an biraz yavaşladı sektör ama umutluyum. aynı doktor hemşire ya da ustalar gibi)
    K: Bekar mısın?
    B: Bekarım.
    K: Çocuğun var mı? ( yaşım 40 a geliyor ondan belki emin olmak istedi)
    B: Hayır çocuğum yok.
    K:( hızlı bir şekilde beni afallatarak) Kimle yaşıyorsun?
    B: Yalnız yaşıyorum. (Sevgilim var mı diye sordu galiba beraber yaşadığım)
    Sorular sorarken bir yandan sürekli bir şeyler giriyordu bilgisayara. Çok kibar güler yüzlüydü hep ben de öyleydim. En son sorudan sonra baya inceledi yaklaşık 3-4 dakika baktı ekrana .Bu kısım gerçekten zor. 2022 ekimde başvuru yapıp 2023 mayısta göçmen vizesi için başvurup o kadar süre aklını acaba olacak mı diye meşgul eden bir sürecin en heyecanlı 3-4 dakikası.
    K:Kusura bakma biraz vakit alıyor.
    R: Of course Madam

K:Vizaniz onaylandı dedi. (Sonunda)

Ben hala soracak ben cevaplayacağım diye beklediğim için anlamadım başta tekrar vizeniz onaylandı bizden mail bekleyin dedi .Ben teşekkür ede ede konsolosluktan çıktım anneme babama sarıldım. 17si öğlen baktığımda ceac de visa issued gözüküyordu. Cuma mail geldi, ancak mail konsolosluktan değil başka bir adresten geldi. Tnt kayıt gibi ve sağ olsun Gmail heyecanla beklediğim maili spam a atmış. Pazartesi aldım, sarı zarfı ve pasaportu. Bu süreçte bana yardımcı olan cevap ve bilgi veren @cebrailoz @gucarslan @lumos a ve baya entry sinden faydalandığım @crazycells e de teşekkürler.

Hala yasal olarak USA de çalışma ve yaşama iznim olduğuna inanmakta zorlanıyorum,. Diğer arkadaşlara bol şans diliyorum.
    Selamlar

• @Ilker-Altay mülakat mailini soruyorsunuz sanırım . Henüz almadım

• @OA-OA yolun açık olsun inşallah 🙏

• @cebrailoz Desteklerin ve ilgin için tekrar çok teşekkürler abi 🙏🏻

• Merhaba , daha önce vize görüşmesine cocuklarında katılması gerektiğini okumuştum. Gelen mailde ise 14 yaş artık cocukların artık gelmesi gerekmiyor yazıyor. Çocuksuz katılan oldu mu vize görüşmesine ?

• @yusufalak Abi bir sene boyunca yaşadığın heyecanı forumu düzenli takip eden biri olarak çok net hissettim ve vizenin onaylandığı an yüzündeki ifade beni gerçekten çok mutlu etti. Sana ve ailene oradaki hayatınızda huzur ve mutluluk diliyorum umarım orada da görüşmek nasip olur 🙂

• Vizesini alan herkesi tebrik ederim, yeni hayatlarınızda mutluluklar!

Maddi olarak ne kadar gösterdiğinizi da paylaşırsanız çok sevinirim. Forumda 7-8k miktarından daha düşükle karşılaşmadım. Nakit olarak kısıtlı bütçe ama araba vs ile kanıt sunan oldu mu merak ediyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G bazı göçmen vizelerinde bu istisna (14 yaş çocukların mülakata götürülmemesi) tanınıyor ama DV vize mülakatında bu durum kapsam dışı. DS260’da beyan ettiğiniz, ebeveyni olduğunuz biyolojik & biyolojik olmayan tüm çocuklarınızı sağlık muayenesine ve vize mülakatına götürmeniz gerekiyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |