@EzgiLera, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
Ben visible kullanıyorum. Birkaç operatörü denedim. Hepsinin artısı eksisi var. Bana fiyat/performans olarak en mantıklısı visible geldi. Uygulaması da pratik. Prepaid olarak kullanılıyor. Yani hattı almak için bir SSN sahibi olmanıza gerek yok. Fiziksel dükkanları yok. Ama bir keresinde Visibledan alınmış bir telefonla ilgili bir sıkıntım olduğunda Verizon şubesine gittim ve yardımcı oldular.
Verizon alt yapısı kullanıyorlar. Genelde iyi çekiyor. Telefonun çekmediğine henüz denk gelmedim ama 5G’den LTE’ye düştüğü oldu datanın. Upload hızı düşük ama süper hızlı upload yapan operatör de görmedim henüz. Belki benim bölgemle alakalıdır. Yine de visible en kötüsü değil uploadda.
Visible’ı diğer operatörlerden ayıran, hatta Verizon’ın kendisinden bile ayıran en önemli özellik, sınırsız hotspot veriyorlar. Diğer birçok operatör ya hiç hotspot vermiyor, ya sınırlı veriyor ya da ek ücret karşılığında belirli bir kota kadar veriyor. Visible’da hem kota yok hem ek ücret yok. Tabi kotasız verdiği için hızı biraz düşürüyor hotspot için.
Uygulaması çok pratik. Müşteri hizmetleri iyi ancak bazen çok yoğunluk oluyor ve bağlanmak uzun sürüyor. Bazen saniyesinde bağlanıyorsunuz. Bir keresinde başka bir operatörden visiblea numaramı taşımaya çalışmıştım ama diğer operatör yüzünden taşıma bir türlü gerçekleşmedi. Visiblea taşıma gerçekleşmediği için ücret iadesi istiyorum yazdım, iade ettiler parayı. Bana bu 1 ayda yeni numara vermişlerdi numaram taşınana kadar kullanmam için ve 1 ay o numara kullanılmış olmasına rağmen iadeyi yaptılar.
Port-in (başka bir operatörden visiblea numaranızı taşımak) veya Port-out (Visibledan başka bir operatöre numaranızı taşımak) yaparken gerekli tüm bilgiler uygulamasında var, müşteri temsilcisine bağlanmaya gerek yok. Visibledan başka hiçbir operatörde müşteri temsilcisi ile konuşmadan taşıma için gerekli olan bilgilerimi alamadım. Özellikle port out yaparken sizi çok uğraştırıyorlar, vermemek için çok zorluyorlar diğer operatörler.
$25 her şey dahil paketini kullanıyorum. Bir de $45 olan bir paketi var ama bence $25 olan yeterli. İkisi arasında yurt dışında kullanım farkı (Türkiye dahil değil) ve premium data farkı var. Onun dışında ikisinde de arama, SMS, data sınırsız. SIM card isterseniz ücretsiz ve 2 günde evinize kargoluyorlar. E-sim ile anında kullanmaya başlayabiliyorsunuz.
Başınıza bir sıkıntı gelmeden anlayamayacağınız ama visible’ın en önemli özelliklerinden biri: numaranızı sizin için 6 ay tutuyorlar. Yani bir süre kullandınız ama sonra kullanmamaya karar verdiniz ve yeni ayı ödemediniz, hattınız iptal oldu. Başka operatörden başka bir numara alıp onu kullandınız ya da birkaç ay yurt dışına gittiniz. 5 ay sonra eski numaranızı tekrar kullanmak isterseniz parasını ödüyorsunuz ve numaranız tekrar aktif oluyor. Ekstra hiçbir ücreti yok yeniden aktif etmenin.
Türkiye’den ailem geleceği zaman annemin iPhone’una e-sim ile visible hat aldım. Uçaktan indiğinde interneti olsun, arayarak da ulaşabileyim istiyordum. Ayrıca annem de babam da ilk kez geliyorlardı ve İngilizce bilmiyorlar. CBP ile konuşurken telefondan translate kullanırlar, internete ihtiyaçları olacak diye hazırlıklı olmak istemiştim. Ki işe de yaradı.
Eğer Türkiye’den geldiğinizde hattınız hazır olsun istiyorsanız ilk ay $5 her şey (data, sms, arama) sınırsız indirimli linki bırakıyorum aşağıya. E-Sim ile hemen telefonunuza kurabilirsiniz. Sonraki aylarda kullanmaya devam ederseniz $25/month vergiler dahil.
Check out this page: https://www.visible.com/get/?3PS76MJ, it has all the info you need to know about joining Visible. When you use my friend code, 3PS76MJ, you’ll get your first month of service for $20-off!
3PS76MJ
Merhaba,
buradaki hotspot'un önemi nedir? Merak ettim de 
bir kaç sefer daha konuşmalar arasında geçtiğini gördüm.