Herkese merhaba. Ben 2 yıllık muhasebe bitirmiş, şuanda da 4 yıllık ingilizce işletme okuyan, 1. sınıfta olmayacağını anladığım için de bırakmış olan 22 yaşında bir kardeşinizim.
Öncelikle konu yanlış yerdeyse özür dilerim. Uygun yere taşınırsa sevinirim daha yeni üye oldum ve ilk yazımı yazıyorum.
Türkiye deki okulumu noktaladığım için ve burada çalışmak istemediğim için Amerika veya Kanada ya gitmek istiyorum. Vize alma şansı olarak, Çalışma imkanları olarak, dil okulu ile gitmek, üniversite ile gitmek nasıl artılar sağlar bunlar hakkında karşılaştırmalı bir bilgi almak istiyorum.
Türkiye de şuan okuduğum bölümde ilk sene ingilizce hazırlık okumuştum ve bununla birlikte dil okuluna başvurmamın daha etkili olabileceği söylenmişti bana. Fakat Amerika vizesinin zor olduğu, kanada da dil okuluna gidersem çalışamayacağım bilgilerini de internetten ve acentelerden öğrendim. Sizce ne yapmalıyım? Kanada da ilgim olan yazılım, bilgisayar mühendisliği, grafik tasarım gibi bölümleri seçip, bi yandan öğrenirken bi yandan da kanada da ki 3 yılımı tamamlayıp vatandaşlık mı almalıyım( okurken kanada da ikamet etmek sayılıyor mu vatandaşlık için bilmiyorum), yoksa Amerika için şansımı deneyip, bi yandan dil okulu okuyup, bi yandan doordash, uber, walmart gibi yerlerde mi çalışmalıyım?
İngilizce seviyem B1-B2 arası fakat yurt dışında hızlı bir şekilde daha iyi konuşmaya başlayacağımı düşünüyorum. Yol gösterirseniz çok sevinirim. Siteye büyük ihtimalle uğrarım fakat eğer yasak değilse instagram adresimi de yazıyorum ki oradan da yardımcı olmak isteyenler ulaşabilsin. Yasak ise lütfen sadece bu kısım silinsin. Herkese hayırlı günler dilerim. İg: @barancalikoglu