Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 Peki yani asıl talihli 6 ay içerisinde, diğer accompany'ler istediği zaman girebilir mi? Eğer girmezse accompany'lerin green cardı yanar mı yoksa asıl talihlinin abd ye girmesi yeterli olur mu (accompanyler green cardı sonradan alacak)

• ⭐⭐⭐⭐

@Trio Mülakatınız başarılı geçerse, pasaportlarınıza vurulacak göçmen vize ile asıl talihli ve accompany kişilerin tümü sağlık kontrolü tarihine müteakip 6 ay içerisinde ilk girişi yapmak zorundalar. Asıl talihli veya accompany kişi fark etmeksizin sağlık kontrolü tarihine müteakip 6 ay içerisinde giriş yapmaz ise green card hakkını kaybeder (yanar).

Ülkeye ilk giriş yaptıktan sonra fiziksel permanent resident kartlar ve SSN kartlar basım sürecine girer, basılıp ABD'de vereceğiniz adrese gönderilmesini beklemenize gerek yok. Adreste yaşayan kişi sizin adınıza ilgili postaları teslim alır ve Türkiye'de ki adresinize kargo ile gönderebilir. Daha sonraki girişleriniz ve ABD dışı kalış süresi ile ilgili diğer ilettiğim başlıktaki tecrübeleri okuyabilirsiniz.

Buna ilave olarak, size nacizane asıl tavsiyem sürecin tabii ki ileri aşamalarını düşünmekte haklısınız ancak adım adım (step by step) düşünmeniz, geleceğe yönelik büyük planları asla şimdiden yapmamanız zira önünüzde mülakat tarihi almak - sağlık kontrolü – mülakat – düşük bir ihtimal olsa da olası admistrative processing (AP’ye kalmak) gibi önemli adımlar var. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@emirhan1, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz Ben taşırkende bunlar olmadan taşımamışlardı. Sürece ufakta olsa katkısı olması açısından eğer vizeniz varsa eklemenizde fayda var diye düşünüyorum. Vizesiz taşınamaz demiyorum ama eklerseniz faydası olur diye düşünüyorum. Herkese süreçte başarılar diliyorum. Umarım artık kimse Ankara'nın engeline takılmaz ve gönlüne göre taşır dosyalarını.

Dv2025’te dosya taşıma FAM değişikliği ile daha kolaylaştı. Bunlar olmadan KCC taşıma yapıyor. Ama current olduktan sonra konsoloslukla taşımak istendiğinde genelde sizin söylediklerinizi istiyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Trio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 Peki yani asıl talihli 6 ay içerisinde, diğer accompany'ler istediği zaman girebilir mi? Eğer girmezse accompany'lerin green cardı yanar mı yoksa asıl talihlinin abd ye girmesi yeterli olur mu (accompanyler green cardı sonradan alacak)

@ATS16 yazdıklarına ek olarak, sadece asıl talihli girse, diğerleri vize süresinin sonuna kadar girmezse ve süre biterse aile birleşimi ile tekrar vize alabilirler. Ama bu yıllar süren ve daha masraflı bir süreç.

İlk girişinizi hep beraber yaparsanız vizeleriniz 1 sene daha uzayacak. Girişten sonra ne kadar kaldığınız önemli değil, sonraki uçakla geri bile dönseniz sorun yok.

Ancak böyle bir niyetiniz varsa en azından hep beraber girişi yapın. Banka hesabını açın ve kredi kartı alın, daha sonra dönün derim. Bu sayede kredi notunuz oluşmuş olur temelli geldiğinizde.

• @rezanclz FAM belgesine baktığımda eğer kcc dosyayı taşımışsa konsolosluk bakmak zorundayani oturum sormamalari gerekiyor diye anladim ben. En buyuk engel konsolosluğun yoğunluktan/savastan/pandemiden vs. randevu vermemesi olabilir. Trump secilirse belki yeni kararnameler ile sorun cikartabilir ayrica. Gerci suanki goruntusu nispeten iliman. DV adaylarina (henuz) karismak istemeyebilir.

• @brkkrmz27
    Merhabalar söz konusu Ankara Büyükelçiliği olunca herhangi bir ihtimal yüksek sayılmıyor maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐

@brkkrmz27 ne zaman mülakat alabileceğinizi kimse bilemez ancak böyle hızla devam ederlerse aralık-ocak ayından öncesi zor gözüküyor. Ankara için detaylı şekilde yardımcıyı ben ve benim gibi ankarada mülakata giren diğer arkadaşlar mülakat deneyimlerinde paylaştı zaten onları okumanız yeterli olacaktır

• ⭐⭐⭐⭐

@sarvavasa

1. bazı evraklarda geçerlilik tarihi oluyor üstünde yazıyor olabilir evrağınızın ancak tekrar o ülkeye giriş yapılmadığı taktirde pek sorun olmaz
    2. pasaportunu yenileyebilirsiniz mail atmanıza gerek yok sadece mülakata giderken eski pasaportuda yanınızda bulundurun
    3. bu numarayla ankaradan mülakat almanız çok zor diyebiliriz ancak kimse net bilemez

• @mymuyi fam yasasıni pek önemsemiyor konsolosluklar dv2024 talihlilerinden mail atip dosya tasimak istedigini belirtip ve fam yasasindan bahsedilmesine ragmen tasimayanlar oldu.

• @cemal1153 bu yüzden gecmis senelerde oturuma dikkat etmeyen konsolosluklara tasiyoruz mesela ben ne olur ne olmaz kcc ile mail trafigimin ciktisini alip oturum sorulursa bunu sunmayi planliyorum ama umarim buna gerek kalmaz cünkü oturum sorarlarsa büyük ihtimal oturumsuz herkesi AP ye birakacaklar.

• @rezanclz ap ne demek?

• ⭐⭐⭐⭐

@brkkrmz27, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oluyor iyi ki burayı keşfetmişim. Mülakat almanız zor demişsiniz de kafam çok karıştı önceki yıl tablolarını tek tek yazdım Ekim ayında
    2024(4500) / 2023(5700) / 2022(2300) / 2021(2500) cnn numarasına mülakat verilmiş Ankara’da. Bu verilere göre Ekim ayında mülakat alabilmem yüksek ihtimal sayılmıyor mu ?

Bültende current olmakla mülakat almak farklı şeyler maalesef. Bence de Ekimde veya en geç kasımda current olursunuz. Ama Ankara maalesef bülteni takip etmiyor. Mesela DV2024 için Ekimde mülakata girebilecek 4500 numaralı kişi için excelden bakın hangi ayda mülakata girmiş?

Bültende current olmanız mülakat “alabileceğiniz” anlamına geliyor. Ama Ankara vermezse vermiyor. Onların insafına kalıyorsunuz current olduktan sonra.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aylin-Camkiran-Kenan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan merhaba bizim case nomuz 22.binlerde trden imkansiz evet ama esimle benim Abd vizemiz var oglana basvurduk onu bekliyoruz.eylul ayinin sonunda abd ye yerlesmeyi dusunuyoruz.abdde avukat remzi beyle calismayi dusunuyoruz fakat onlar aos icin tamam dedi.Yanliz kafami karistiran bi konu oldu suan.Yuksek caseler cp yapsin denmis.Kafa karisti🤷♀🤷♀🤷♀

Remzi mi :)) Geçmiş olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mamiş-Özata, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Mülakat kaç binde bilgisi olan varmı benm sıra 9***. Lerde mail almadım daha

Ne için mail bekliyorsunuz? İmzanız olmadığı için bilemiyoruz. Mesajlarınıza cevap alabilmek için sürecinizi imzanıza taşımalısınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@mymuyi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz FAM belgesine baktığımda eğer kcc dosyayı taşımışsa konsolosluk bakmak zorundayani oturum sormamalari gerekiyor diye anladim ben. En buyuk engel konsolosluğun yoğunluktan/savastan/pandemiden vs. randevu vermemesi olabilir. Trump secilirse belki yeni kararnameler ile sorun cikartabilir ayrica. Gerci suanki goruntusu nispeten iliman. DV adaylarina (henuz) karismak istemeyebilir.

Konsolosluklar hiçbir konuda hiçbir şey yapmak “zorunda” değiller. Yoksa sırası gelen herkese Ankara mülakat vermek zorunda olmaz mıydı?

• arama kısmında italya ile ilgili bir bilgi bulamadığım için buraya sormak istedim.

İtalyada 3 yıl kadar yaşadım, şuan vize veya oturum iznim yok. Adli sicil belgesini polisten nasıl alabilirim bilen deneyimleyen oldu mu?

• Merhaba,
    Dosyamızı KCC ile bir Asya ülkesine taşıdığımızda dosyamız oradaki sıralamaya göre mi current olur yoksa konsolosluk, yoğunluğuna göre istediği zaman randevu verebilir mi?

• @Grimoir3 Buradan da bakabilir siniz.👇

• ⭐⭐⭐⭐

@Grimoir3

Police records başlığı altında sorunuzun cevabını bulabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• 2655
  • 153
  • 15677
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |