Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

• Malezya terminalinde pasaport kontrolünden geçerken sağ tarafta bulunan otomatik turnikeleri değil sol taraftaki bankoları kullanıp, görevlinin vize sayfanıza basacağı 90 gün izin sağlayan vize mührünü pasaporta bastırdıktan sonra fotoğrafını çekmeyi unutmayın. Çünkü siz çıkarken aynı sayfaya çıkış mührü vurulacak. Sayfanın tamamını fotoğraflayın.
    Benim gönderdiğim e-posta bu şekildeydi. (Pasaportun biyometrik sayfasını da eklemiştim.)

Dear Sir/Madam,

I'm a DV2024 selectee from Türkiye.

May I kindly ask you to transfer my case from Ankara/Türkiye to Kuala Lumpur/Malaysia according to FAM protocol. I declare that I am physically in your country.

My 90 days immigration stamp, marriage certificate(kazandıktan sonra evlendiyseniz, soyadınız değiştiyse evlilik cüzdanınızın ilk sayfalarını ekleyin) and passport are attached.

I am fully ready and willing to provide any necessary documentation and information to make this transfer possible.

Thank you for your time and attention to this matter. I look forward to your response and hope for a positive outcome.

Sincerely yours,

SOYADI, ADI

Case Number: 2024EU0001xxxx
    Principal Applicant Name:
    SOYADI, ADI
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Foreign State Chargeability: TURKEY
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım.

• @Fatih-Kaymak, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@turkishairlines Selam, Hong-Kong özelinde ben de yaşadığım tecrübeden kısaca bahsedeyim. Ben de 19 Haziran'da HK'ya gittim ve o günden sonra toplamda 3-4 tane e-posta gönderdim. Hala HK civarındayım deyip kapasitelerinin olup olmadığını sordum. Son e-postayı 8 Temmuz'da göndermiştim ve aynı gün her zamanki kapasitemiz dolu cevabını aldım. Bu benim yaşadığım tecrübe. Son karar tabi ki sizin. Bol şans diliyorum.

Bir de bültenden sonra sormakta fayda var aslında. Cevabı bültenden sonra mı vermişlerdi?

• ⭐⭐⭐⭐

@tapsix, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, ABD'ye şubat ayında giriş yapmama rağmen yeşil kartım hala verdiğim adrese ulaşmadı. konu ile ilgili case inquiryde bulundum. "USCIS has not received your IV packet, If you are in possession of your IV Packet, please mail the complete IV Packet to the following address:" şeklinde bir dönüş aldım. Şu anda türkiye'deyim. ABD'ye girerken paketin içindeki belgelerin bazıları benden alındı. şimdi ne yapmam gerekiyor? teşekkürler şimdiden.

Size ilgili başlıkta cevap yazdım.

• @turkishairlines selamlar, girdiğiniz ülkede 6 saatten fazla kaldığınızdan emin olmanızı öneririm, bir arkadaşımın KL’den ayrılış uçağı girişinden 6 saat sonra diye “giriş yapmanıza gerek yok, transit geçişte bekleyin” minvalinde cevap aldı, pasaportuna damga alamadı. Benim giriş çıkışım arasında 10 saat vardı problem yaşamadım

• Bangkok dosya taşıma istegime dönüş yaptı ancak kccye yönlendirdi. Şu an kuala lumpur ucusuna sıra bekliyorum. Ne yapabilirim? Kcc ye de aynı maili mi iletmeliyim

• @sumeyyenur Merhaba, Bangkok tan gelen kabul mailinin iceriği tam olarak nasıldi?

• Cuma Bangkok Tayland’a ve Cumartesi Malezya Kuala Lumpur’a orada kalacağıma dair attığım maillere bugün yani pazartesi cevap verdiler.

Bangkok “ If you are seeking to move a case that has not yet been scheduled for interview, please contact [email protected]. Applicants should provide the new address where they are or will be physically present, and should include their DV case number, full name, and DOB along with their inquiry.“ şeklinde mail atarken Kuala Lumpur;

“Your request for reassignment has been forwarded to the Kentucky Consular Center (KCC). ” dedi ve case’imi malezyaya taşıdı. bu yolda çok yorulduk çok emek verdik, dileyen herkesin kavuşması dileğiyle 🙏🏼🙏🏼

• @fyrnaa gözünüz aydın darısı bütün bu dosya taşıma çilesine girmiş olan dv2024 talihlilerine...

• @fyrnaa gözünüz aydın

• @fyrnaa sizin adınıza çok sevindim. Ben de şu an kuala lumpurdayım, bangkok dönüş uçağımı bekliyorum. Umarım ben de aynı maili alırım.

• Arkadaşlar merhaba , ben de geçen hafta çarşamba günü Bangkok ve Kuala Lumpur'a giriş yaparak mühürlü pasaport bilgilerini göndermiştim. Bu sabah Kuala Lumpur olumlu dönüş yaptı. Şimdi sıra mülakat randevusunda , umarım en kısa sürede bu bilgiyi de alırız ve hazırlıklara başlarız 😀

• Sanırım benden bu kadar
    Forumda katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.
    Giden arkadaşlara hayatta başarılar emin olun ki doğru bir karar verdiniz.
    Bizler de artık gelecek sefere ya nasip diyip kapıları kapattık.
    Herşey gönlünüzce olsun

• @fyrnaa
    Merhaba öncelikle hayırlı olsun, bizde kuala lumpur seyahatimiz sonrasında süpriz bir şekilde Bangkok dan olumlu dönüş aldık dosyanızı taşımayı kabul ediyoruz bizden mail bekleyin şeklinde 6 gün geçti ancak ceac den baktığımda dosyam halen nvc de gözüküyor. Bangkok dan mail aldığım için kuala lumpura teşekkür edip dosyamı taşıdığımı, işlem yapmamalarını ilettim şimdi anlamak istediğim süreç orda hızlımı ilerliyor ceac den baktığınızda dosyanız transfer edilmiş mi görünüyor KL’a ?

• @anyela Selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Ben de dosyamı Bangkok’a taşıdım.
    KCC ye mail atıp dosyanızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Bangkok bana kabul maili attığı gün KCC ye mail atıp dosyamın nerede olduğunu sormuştum ve Bangkok olarak dönüş aldım 🎉☺️

• @MomisCan

Çooook teşekkür ederim deneyeceğim hemen :)

• @anyela

Sizinle aynı şekilde ceac kontrolü yaptığımda at NVC gözüküyor.
    "Where is.." kalıbı veya "case" sözcüğü kullanmadan KCC'ye e-posta göndererek mülâkat yerinizi öğrenebilirsiniz.

"Dear Sir/Madam,

I kindly request to learn my interview location please.

Sincerely yours,

SOYADI, ADI

Case Number: 2024EU0001xxxx
    Principal Applicant Name:
    SOYADI, ADI
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Foreign State Chargeability: TURKEY
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL"

• Dosyasını taşıyan arkadaşları tebrik ediyorum, yakın zamanda mülakat alabilme ihtimalinize karşı hazırlıklarınızı ve planlamalarınızı yapın derim. En basitinden çevirmenle anlaşın işinizin acele olduğunu söyleyin, kendinize hemen bir evrak hazırlama checklisti oluşturun, tarihin önemsiz olduğu evrakları hazırlayın vs vs yapılcak çok iş var, umarım güzel haberlerinizi alırız.

• @emirhan1 hocam tebrikler, hayırlı olsun. Konsolosluk sizden askerlik durum belgesi istemiş miydi acaba?

• @stigal Teşekkürler 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@anyela dosya taşımalarda dosyanızın olduğu yerin NVC olarak gözükmesi normal ve prosedür bu şekilde. @MomisCan ilettiği gibi dosyanızın nerede olduğunu sorgularsanız taşımış olduğunuz yerde olduğu konusunda geri dönüş alacağınıza eminim, 2023 ve 2024 deneyimlerinde de bu şekilde oldu. Bol şans 🍀

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    907 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • Yardim edin arkadaslar

Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card
    19
    0 Oy
    19 İleti
    11k Bakış
    L
    @smesut teşekkür ederim artık ayrıntılı bir analiz yapmak gerekiyor
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k