Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @mevlanus Sponsor ABD vatandaşı mı ? Sponsor olunan kişinin doğum yeri Türkiye dışı bir ülke mi ? Durumunuz hakkında bilgi verirseniz daha kolay yardımcı olunabilir/fikir verilebilir. Teşekkürler.


  • @mevlanus yazışmalarınızda 4/4/2024'de DQ olduğunuz yazıyor ?


  • Herkese merhaba, biz başvurumuzu Haziran 2023 de yaptık ve Eylül 2023 de başvurunun kabul edildiği yazdı. Süreç için tahminde bulunamıyorum ama biraz daha bekleyeceğimi biliyorum o yüzden benim sorum, eğer önümüzdeki seçimlerde Trump seçilir ise bunun başvuru sonucumuzu olumsuz yönde etkileme veya kabul etmeme şansı var mı? Yoksa başvuru onun döneminden önce olduğu için karışamama gibi bir durum söz konusu olur mu? Bir diğer sorum ise biz başvurumuzu aile dostu bir avukattan yardım alarak kendimiz yaptık ve kendimiz takip ediyoruz. Bu saatten sonra dosyayı avukata vermemiz bir şey değiştirir mi?

    Teşekkürler


  • @yakup-budakci kabul edilmeme derken şuan başvurunuzun kabul edildiğine dair bilgi almışsınız zaten kim gelirse gelsin bu sürece engel olacak değil bence. Vatandaş eşleri 11 ay gibi bir sürede sonuç alıyor genelde ama herkesin dosyasıda değişik ilerliyor


  • @Uycleperdue merhaba sponsorlarim eşimin ailesi ikiside türk doğumlu aynı zamanda ikiside ABD vatandaşı sponsorluk evrakları ile ilgili ufak bir sıkıntı olmuştu Kasım ayında tüm evrakların onayını aldıktan 3 ay sonra eksik evrak olduğunu bildirdiler bizde yenisini yükledik (Ocak 2024 gibi) yeni evragi yüklendikten sonra da sürecin artık Ankara başkonsolosluğuna iletildiğini bildirdiler maille ve ondan sonra da henüz bir cevap alamadık


  • @Uycleperdue merhaba burayı fazla detaylı bilmediğim için dava süreçlerini girmedim. Ama ilk başlangıç Eylül 2022 de yapıldı, USCİS'ten NVC'ye aktarılması da tam 1 sene sonra oldu yani Ekim 2023 de ve Kasım'da da tüm evrakları ncv den onayladiğina dair mail aldık.


  • @lina anladım, bende öyle umuyorum. Vize içinde yakın zamanda haber alırım diye hissediyorum inşallah hissettiğim gibi olur :)


  • Arkadaşlar birşey sorabilirmiyim;
    “Your case is cureently at: NVC” yazıyor, mesajlarımda DQ olduğum yazıyor, sorum şu; dosya hala NVC’demidir yoksa Ankara Konsolosluğunda mıdır ?


  • @Zehra-Cho mail gelecek sana ondan sonra mulakat kısmı kaldı demek


  • @Zehra-Cho dosyan suanda NVC de, NVC(ulusal vize merkezi) evrakların DQolduktan sonra(ki senın soyledıgıne gore ocak ayında dq olmuşsun zaten) ankara konsolosluguyla senin randevun için planlama yapacak ve ankara konsoloslugunda boş randevu tarihi uygunlugu oldugu anda sana mail gonderecek, randevu tarihiniz şu şu tarihlerdir diye. bu bilgilendirme maili randevu tarihinden 1 ay once mfalan sana yollanıyor. . kısacası NVC, abd konsoloslugundan senın ıcın mülakat randevusu alacak ve bunu sana en az 1 ay öncesinden bildirecek.


  • @mevlanus Sizin asıl sponsorunuz eşiniz sanırım, yeterli geliri olmadığı için ailesi ek sponsor olmuş. Sizin DQ o halde Ocak ayı, Ocak ayından da hala bekleyenler var diye biliyorum. Aslında sizin doğum yerinizin Türkiye dışında olması süreci uzatabiliyor, anladığım kadarıyla sizin doğum yeri de Türkiye. Süreç normal görünüyor. Yine farklı yorumu olan varsa katkıda bulunabilir.


  • @uguran Ocak’ta DQ olduğumu söylemedim! :)


  • @Zehra-Cho o başkasının yorumuymuş ya:) pardon:) neyse, suanda dq tarihinden sonra 4 ay gibi görünüyor randevular.


  • @uguran Biz 5. ayı devirdik,
    6. aya doğru ilerliyoruz :)


  • @Uycleperdue merhaba hic NVC iyle kontağa geçen oldumu. Benim daha 3 ay oldu fakat 5 ay olan arkadaslar. NVC iyle gorustumu neden bukadar uzadi islemler ?
    Teşekkürler


  • FINALLY APPROVED 🎈🎊🎉🥳🥂🍾🙏🏻🙏🏻🙏🏻


  • @Erik Sonundaaaaaa!! 🤗♥️🙏🏻


  • Sonundaaaa aşkım sonundaaaa!! 13,5 ay bekledik ve bugün mutlu haberimizi aldık! 🙏🏻🤗♥️
    APPROVED!..


  • bizim statü değiştirdikten sonra 10 temmuzda aktif inceleniyor dedi 1 yıl geçti hala tık yok ,izin uscis onayı mı @Erik ,@Ezgi 2 tebrikler :clapping_hands_light_skin_tone: :clapping_hands_light_skin_tone: :clapping_hands_light_skin_tone: ilk aktifleme tarihiniz haziran mı kaçı hangi servis merkeziydi dosyanız en son?


  • @Raybay1971 biz gorüştük tarihi tahmin edemeyiz bekleyin diyolar iki kez denedik dq tarihimiz 5 şubat


Benzer Başlıklar

  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum