Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953

• @Easychamp Tiflis e 2 kez mail attım ikisinde de kesin olarak oturum ve Azerbaycan vatandaşları haricinde bakmıyoruz dedi. zaten çok yoğun ve fazlaca DV görüşmesi yapan bir konsolosluk. başka ülke dosyalarını kabul etmiyorlar.

• @fahriakc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Easychamp Tiflis e 2 kez mail attım ikisinde de kesin olarak oturum ve Azerbaycan vatandaşları haricinde bakmıyoruz dedi. zaten çok yoğun ve fazlaca DV görüşmesi yapan bir konsolosluk. başka ülke dosyalarını kabul etmiyorlar.

Peki kardeş ülke Azerbaycan'dan oturum izni almak için neler yapabiliriz.

• Merhaba değerli forumdaslar ailede beş kişiyiz 3 kişiye barkodlu case no isim soyad yazan evrak mail ile geldi fakat 14 ve 11 yaşındaki kızlarımın evragi gelmedi ne yapmam gerekiyor. teşekkür ederim.

• arkadaşlar merhaba, 6. kez mail attıktan sonra 2025 dv lottery için kcc dosyamı viyanaya taşıdı. İlgilenen ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

• @Flight101 merhaba dosya taşıma talebi için kcc ye ne yazmamız gerekiyor

• ⭐⭐

@Easychamp, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Hocam dosyamı taşırmısınız diye mesaj atmadım aslında. Oraya tatile geleceğim hani dosyamı taşırsam randevu alabilir miyim? Herhangi bir vatandaşlık veya oturma izni gibi zorunluluklar var mı? diye bir mesaj attım.

Öncesinde bilgi almaya çalışıyordum fakat hepsi çok yoğun olduklarından sınırlı personel ve iş gücünden bahsederek sadece vatandaşlara ve oturma izni olanlara yetecek zamanları olduğundan bahsetti.

Sanırım bu iş önceden mesaj atarak olacak değil gibi duruyor en azından benim edindiğim tecrübe böyle.

KCC ile bir yere taşıyacağım çünkü Ankara'da sıra alamayacağım kesin. En azından farklı bir yerde şansım olur. Bir kaç gözüme kestirdiğim konsolosluk var ve pazartesi birinde şansımı deneyeceğim.

AOS'ta bir seçenek aralıkta us vize görüşmem var olurda çıkar çatışmasından dolayı elenmezsem AOS'ta deneyebilirim. Büyük ihtimalle bu aşamada danışmanlık almam gerekecek gibi duruyor.

Yukarıda yazdıklarımın hiçbiri olmazsa numara current olduktan sonra ğlke ğlke gezip dosyayı kabul edin diye dolaşacağız.

hocam selamlar, vatandaslik vs. istemeyen konsolosluklara dosyanizi tasiyabilirsiniz. ds260 formunu doldurdugunuz icin turist vizesi almaniz zor gibi yinede sansinizi deneyin derim. schengen vizeniz veya yesil pasaportunuz var ise, avrupadaki konsolosluklar denenebilir yoksa vizesiz ulkeler denenebilir. bence tatil vs. belirtmeyin. forumda okudugum kadariyla konsolosluklar 3-5 gunluk turist vizesine mulakat vermiyor.hersey gonlunuzce olsun.

• @Easychamp deneyimlerimi okuyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Easychamp aos şansınız çok düşük çünkü yüksek ihtimalle turist vizesinden red alacaksınız. İyice araştırıp gözünüze kestirdiğiniz konsolosluğa KCC üzerinden taşıyın konsoloslukların olumsuz dönmesi normal adamlar iş yükü istemiyor doğal olarak, KCCye mail atarkende tatil diye bahsetmeyin onlarda taşımaz tatil planınızla büyük ihtimalle

• ⭐⭐⭐

Selamlar şuraya küçük bir not bırakmak isterim...KCC ye transfer talebi için atığım mailin metin kısmına sadece,
    Dear Sir/Madam
    I kindly request your assistance in transfering my case to U.S. Embassy Vienna, Austria

yazdım..

• Merhaba,

KCC'nin dosyayı taşımasına rağmen konsolosluğun oturum isteyerek mülakat vermeme gibi bir durumu olabilir mi?
    Numaram EU olduğu için sorun olmaz diye düşünerek dosyamı KCC ile Tiflis'e taşımıştım ancak sonradan yoğun bir konsolosluk olduğu için şüpheye düştüm,

Bu konuda tavsiyeniz var mıdır acaba?

• @Emre-Kurtulmuş AOS ciddi zorlukları olan bir süreç. 4-6 ay arasında sürdüğünü okudum ve bu sürede ABD de bulunup çalışamazsınız bu da ciddi para harcamak demek . Arkadaşında dediği gibi hem göçmen hem turist vizesi almanız imkansıza yakın.

• @fahriakc evet zorlu bir süreç ama aos hayat kurtarır imkanı olanlar için

• @salih-atilla Hayırlı olsun.Sizin gibi ilk 5 binlerde olanlar ekstra şanslı.Yolunuz açık olsun🧿Darısı başımıza

• ⭐⭐

@DenizMaths bende öyle düşünüyordum ama mart ayında gelmesini beklediğim mülakat temmuza geldi 2024 böyle geçti 2025 ne olur bilinmez ama süreç hep bir önceki yılı arattı

• @salih-atilla Haklısınız.İster istemez stresli bir süreç olmuştur.Tekrar tebrik ederim,hayırlı olsun

• ⭐⭐

@DenizMaths teşekkür ederim beklemek çok zor hiç bir karar veremiyorsunuz herşeyi erteliyorsunuz işleriniz aksıyor hayattan kopuyorsunuz psikolojiniz çöküyor endişeli süreçlerden geçiyorsunuz çok kolay iş değil allah herkesin yardımcısı olsun

• ⭐⭐

@DenizMaths hocam selamlar, dv2024 excel tablosunda 1 kesit eklemek istiyorum. sayin @salih-atilla beyin mulakat tarihine birde sayin @bbsrn mulakat tarihlerine bakin. Asagi yukari case numaralarini birbirine yakin fakat arada 6 aylik bir kayip var. buradan su sonuca varmamiz gerekiyor. eger ankara bu sekilde devam ederse, seneye suanda gordugumuzun yarisi gorsek sukur edecegiz. bence firsatiniz ve imkaniniz el veriyor ise dosyanizi tasitmanizi oneririm.hersey gonlunuzce olsun. selamlar.

d0f7c442-6093-4ce3-9ed9-4d9a197ec2fc-image.png

• ⭐⭐

@onuru aynen size katılıyorum ben nerdeyse bu case ile hüsran yaşayacaktım ya dosya atlasalardı ya bilmediğim bir sebepten dolayı ap kalsaydım bunları düşünmek çok yıprattı

• ⭐⭐

@salih-atilla hocam selamlar, dv surecin icine girince, en kolay islemin secilmek oldugunu anliyorsun. bu case numalarimiz ile farkli bir ulkede olsaydik inanin suanda hangi eyalete gitsek,nerede yasasak konularini tartisiyorduk fakat gelin gorun ki bize mulakat gelip gelmeyeceginin derdine dusuyoruz. gercekten cok aci verici.

• ⭐⭐

@onuru sayın kardeşim seçilmek şanslı olmak ama şanslılar içindede şanslı olmak hem de bir çok defa şanslı olmak lazım bu süreçte en zor iş mülakat maili almak sonrası çok basit bence ankara dünyada en zor mülakat veren ama mülakatı aldıktan sonra en kolay vizeyi veren konsolosluk

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k