@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
Merhabalar, Boston field office’ den Aos yapan arkadaşlar varmıdır ? Süreçleri nasıl gidiyor sormak istedim
-
Merhaba arkadaşlar eşim ile aos yapmayı düşünüyoruz fakat eşim açık öğretim lisesi mezunu ve diplomasını bulamadık. Maalesef AOF mezunu olduğu için diplomayı tekrar çıkaramıyoruzda bunun yerine devlet Diploma Kayıp Belgesi veriyor ve Edevlet üzerinde barkodlu diploma örneği alabiliyoruz. Elimde ki bu iki diploma belgesini kabul ederler mi? AOS yapmak masraflı bir iş maalesef 3 aylık konaklama neredeyse bir araba parasına geliyor. Bu durumda aos yapılmalı mı? farklı bir konsolosluğa dosya mı taşımalıyım?
Bu konuda bir görüşünüz veya fikriniz var mıdır?
-
Bir guzel haber ve mulakatsiz GC Onayi da bugun Clifton , VA dan aldik . Talihli Arkadasin kendisi bu Platformda yok fakat ben Filed Office bilgisi acisindan faydasi olur diye paylasmak istedim . Surec bekledigimizden uzun surdu . Toplamda neredeyse 6 ay gibi . 7 Subat Parmak izi , 25 Haziran mulakatsiz Onay . Darisi tum bekleyenlerin basina . Sevgiler ..
-
@Map, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhabalar, Boston field office’ den Aos yapan arkadaşlar varmıdır ? Süreçleri nasıl gidiyor sormak istedim
ben boston ofisten başlattın işlemlerimi. 2 mayısta ellerine ulaştı dosyam, mayısın 29'unda parmak izi verdim. 25 güne yaklaştım sanırım parmak izinin üzerine. beklemedeyim. siz de mi boston'dan işlem yaptınız?
-
@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Bir guzel haber ve mulakatsiz GC Onayi da bugun Clifton , VA dan aldik . Talihli Arkadasin kendisi bu Platformda yok fakat ben Filed Office bilgisi acisindan faydasi olur diye paylasmak istedim . Surec bekledigimizden uzun surdu . Toplamda neredeyse 6 ay gibi . 7 Subat Parmak izi , 25 Haziran mulakatsiz Onay . Darisi tum bekleyenlerin basina . Sevgiler ..
Figen Hanim ben kayinvalidem icin family based green card’a basvurdum. Aos yaptim. Ocak basinda tum belgeleri gonderdim. Subat 8’de biometric randevusu vardi. Martta da ufak bi belge hatasi oldu. Notice’i aldiktan hemen sonra yanlis kismi duzeltip geri yolladim. 1 hafta icerisinde Received notice aldiktan sonra sistemde 2 aydir 5 months kaldi gozukuyor. Degismiyor. Biometricten itibaren 5 ay gecti henuz bir guncelleme yok. Kotu bir field office’e mi denk geldim acaba? Dosyamiz Missouri office de isleniyor.
-
@Sini-sini evet ben de Boston dan işlem yürütuyorum.Hepimiz için güzel haberlere inşallah
-
İyi günler, K-1 vizesi ile gelip evlendikten sonra aos başvurusunda ı-864 sponsorluk formunu doldurmalı mıyız ? Sadece ı-485 yeterli mi ? Zaten hali hazırda nişanlılık vizesinde eşimiz bize sponsor olduğu için bu vize türünde istiyorlar mı bilgisi olan var mı ? teşekkürler.
-
@Easychamp aof burasuna gidip parasini oduyorsunuz 2 hafta icerisinde diplomaniz elinizde.

-
@Sini-sini evet ben de Boston dan işlem yürütuyorum.Hepimiz için güzel haberlere inşallah
umarım öyle olur. beklemekten ve belirsizlikten sıkıldık artık.
-
Herkese merhabalar!
Sıkıntılı ve stresli bir bekleyiş sonrası eşimin dosyası hariç bugün ben ve çocuklarım approved oldu.Eşimin hesabı halen parmak izi verildi olarak gözüküyor.Bu durum ile ilgili ne yapmam gerektiği konusunda yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. -
@jtcarlos Hocam açık öğretim fakültesi ve açık öğretim lisesi farklı bir birinden. Karıştırıyor olabilir misiniz?
-
Herkese merhabalar!
Sıkıntılı ve stresli bir bekleyiş sonrası eşimin dosyası hariç bugün ben ve çocuklarım approved oldu.Eşimin hesabı halen parmak izi verildi olarak gözüküyor.Bu durum ile ilgili ne yapmam gerektiği konusunda yardım edebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.Hayırlı olsun, bol şans yeni hayatınızda. Bence eşinizin dosyası da birkaç gün içinde onaylanacaktır. Bu şekilde sürecin işlediği çok örnek gördük daha evvel
-
Bu sabah bir guzel haber ve mulakatsiz GC Onayi da North Bergen , NJ den aldik . @murat55351 Oncelikle Tebrikler , hayat hep boyle duysun sesiniz ve hemen cevap versin . Hersey kolaylikla aksin yeni hayatinizda . Hizir Eli degmis bir Dosya oldu . 20 Mayis Dosya gonderdik , 7 Haziran Parmak izi verdik , 27 Haziran bugun Mulakatsiz Onay aldik . Toplamda 40 gun bile degil . Darisi tum bekleyenlerin basina . Sevgiler ..
-
@goodluck Parmak izi ustunden 90 gun gectikten sonra USCIS ile Info Pass acmanizi ve bagli bulundugunuz Senator ve/veya Congressman den yardim talebinde bulunmanizi oneririm . Field Office iyimi kotumu yorumu yapmak pek saglikli olmaz , siz elinizden geleni yapmaya baslamaniz gerek . Kaldi surada 3 ay .
-
@Figen, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@goodluck Parmak izi ustunden 90 gun gectikten sonra USCIS ile Info Pass acmanizi ve bagli bulundugunuz Senator ve/veya Congressman den yardim talebinde bulunmanizi oneririm . Field Office iyimi kotumu yorumu yapmak pek saglikli olmaz , siz elinizden geleni yapmaya baslamaniz gerek . Kaldi surada 3 ay .
Kayinvalideminki family based green card. Esim de ben de Abd vatandasiyiz. Kayinvalideme esim uzerinden basvurdum. Zaman sinirimiz yok. Lottery uzerinden yapilan aos’lar daha kisa surmus. Family based olan niye uzun suruyor onu merak ettim aslinda
-
@goodluck A peki ozur dilerim , bir suru mesaj okudum herkesi DV ile AOS gibi degerlendirir oldum

-
@Sini-sini çok teşekkür ederim darısı size ve diğer tüm bekleyenlere.
Aos yaparken acaba Emma ‘yı aramalımıyım ya da yapabileceğim başka bir şey var mı sonradan bir gecikmişlik yaşamamak adına merak ettim.Ya da dediğiniz gibi beklemelimiyim. @Figen Hanım daha önce çalıştığınız dosyalarda böyle bir durumla karşılaşıp bir arama ya da başka bir şey yaptınız mı?Dosya mı hazırlarken de takıldığım çoğu şeyi tamamlamamda bana çok yardımcı oldunuz.Buradan tekrar size teşekkür ederim.Yüreğinize sağlık.

-
AOS yapan arkadaşlardan bir ricam olacak. 2 veya 3 kişilik bi aile için ortalama gideriniz ne oldu acaba? Biliyorum eyalete göre değişkenlik gösteriyor fakat en azından kendi tecrübenizden yola çıkarak tüm danışmanlık evrak kürek konaklama sigorta faturalar vs.. herşey dahil toplam harcamanız ne kadar oldu?
Çünkü aos için en az 90 gün orada konaklama yapmış olmamız gerekiyor diye biliyorum.
-
@Easychamp
Siz yeni bir kazanan olarak eğer ciddi bir şekilde AOS düşünüyorsanız, birkaç gününüzü ayırıp, hiç üşenmeden bu başlığın tüm iletilerini okumanızı tavsiye ederim. Sorduğunuz sorular çokça tartışıldı, 90 gün konusunun cevabı verildi. -
Lotery green card işlemlerimi ankara yaptim ama daha sonra sureci amerikada devam ettim . 04 nisan 2024 gorusmeye girdim bana dosyamin inceleme ve bekleme alindigina dair bir kagit verdiler . 2024 dv suresi azaldi . Ve hala sisteme bir parmak izi alindi ama gorusme yapildi girilmedi . Bu surecte yapila bilecek hizlandirma var mi yada bu dosyada gec kalirsa hakimi kaybetme olasagim sanirim cok buyuk ne yapa bilirim .
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k